Luettelo vesipallon olympiamitalisteista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vesipallo on ollut olympialaisten kisaohjelmassa vuoden 1900 kesäolympialaisista lähtien. Vuonna 1904 laji oli mukana vain näytöslajina. Menestynein maa olympialaisten vesipallossa on Unkari.[1][2]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
 Osborne Swimming Club (GBR)
Thomas Coe
John Derbyshire
Peter Kemp
William Lister
Arthur Robertson
Eric Robinson
George Wilkinson
 Brussels Swimming and Water Polo Club (BEL)
Henri Cohen
Jean de Backer
Victor de Behr
Fernand Feyaerts
Oscar Grégoire
Albert Michant
Victor Sonnemans
 Libellule de Paris (FRA)
Thomas Burgess
Alphonse Decuyper
Jules Clévenot
Louis Laufray
Henri Peslier
Pesloy
Paul Vasseur
 Pupilles de Neptune de Lille (FRA)
Eugène Coulon
Fardelle
Favier
Leriche
Louis Martin
Désiré Mérchez
Charles Treffel
1908 Lontoo
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
George Cornet
Charles Forsyth
George Nevinson
Paul Radmilovic
Charles Smith
Thomas Thould
George Wilkinson
 Belgia (BEL)
Victor Boin
Herman Donners
Fernand Feyaerts
Oscar Grégoire
Herman Meyboom
Albert Michant
Joseph Pletinckx
 Ruotsi (SWE)
Robert Andersson
Erik Bergvall
Pontus Hanson
Harald Julin
Torsten Kumfeldt
Axel Runström
Gunnar Wennerström
1912 Tukholma
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Isaac Bentham
Charles Bugbee
George Cornet
Arthur Edwin Hill
Paul Radmilovic
Charles Smith
George Wilkinson
 Ruotsi (SWE)
Robert Andersson
Vilhelm Andersson
Erik Bergqvist
Max Gumpel
Pontus Hanson
Harald Julin
Torsten Kumfeldt
 Belgia (BEL)
Victor Boin
Félicien Courbet
Herman Donners
Albert Durant
Oscar Grégoire
Herman Meyboom
Joseph Pletinckx
1920 Antwerpen
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Charles Bugbee
William Henry Dean
Christopher Jones
William Peacock
Noel Purcell
Paul Radmilovic
Charles Smith
 Belgia (BEL)
René Bauwens
Gérard Blitz
Maurice Blitz
Pierre Dewin
Albert Durant
Paul Gailly
Pierre Nijs
Joseph Pletinckx
 Ruotsi (SWE)
Erik Andersson
Robert Andersson
Vilhelm Andersson
Nils Backlund
Erik Bergqvist
Max Gumpel
Pontus Hanson
Harald Julin
Theodor Nauman
Torsten Kumfeldt
1924 Pariisi
tulokset
 Ranska (FRA)
R. Bertrand
A. Fasani
Albert Delborgies
Albert Mayaud
Georges Rigal
Henri Padou
J. Perol
Jean Lasquin
Noël Delberghe
Paul Dujardin
Robert Desmettre
 Belgia (BEL)
Gérard Blitz
Maurice Blitz
Joseph Cludts
Joseph De Combe
Pierre Dewin
Albert Durant
Georges Fleurix
Paul Gailly
Joseph Pletinckx
Jules Thiry
Jean-Pierre Vermetten
 Yhdysvallat (USA)
Arthur Austin
Elmer Collett
Jam Handy
Oliver Horn
Fred Lauer
George Mitchell
John Norton
Wally O'Connor
George Schroth
Herbert Vollmer
Johnny Weissmuller
1928 Amsterdam
tulokset
 Saksa (GER)
Max Amann
Karl Bähre
Emil Benecke
Johann Blank
Otto Cordes
Fritz Gunst
Erich Rademacher
Joachim Rademacher
 Unkari (HUN)
István Barta
Olivér Halassy
Márton Homonnai
Sándor Ivády
Alajos Keserű
Ferenc Keserű
József Vértesy
 Ranska (FRA)
Émile Bulteel
Henri Cuvelier
Paul Dujardin
Jules Keignaert
Henri Padou
Ernest Rogez
Albert Thévenon
Achille Tribouillet
Albert Vandeplancke
1932 Los Angeles
tulokset
 Unkari (HUN)
István Barta
György Bródy
Olivér Halassy
Márton Homonnai
Sándor Ivády
Alajos Keserű
Ferenc Keserű
János Németh
Miklós Sárkány
József Vértesy
 Saksa (GER)
Emil Benecke
Otto Cordes
Hans Eckstein
Fritz Gunst
Erich Rademacher
Joachim Rademacher
Hans Schulze
Heiko Schwartz
 Yhdysvallat (USA)
Austin Clapp
Philip Daubenspeck
Charles Finn
Charles McCallister
Wally O'Connor
Cal Strong
Herbert Wildman
1936 Berliini
tulokset
 Unkari (HUN)
Mihály Bozsi
Jenő Brandi
György Bródy
Olivér Halassy
Kálmán Hazai
Márton Homonnai
György Kutasi
István Molnár
János Németh
Miklós Sárkány
Sándor Tarics
 Saksa (GER)
Bernhard Baier
Fritz Gunst
Josef Hauser
Alfred Kienzle
Paul Klingenburg
Heinrich Krug
Hans Schneider
Hans Schulze
Gustav Schürger
Helmuth Schwenn
Fritz Stolze
 Belgia (BEL)
Gérard Blitz
Albert Castelyns
Pierre Coppieters
Joseph De Combe
Henri De Pauw
Henri Disy
Fernand Isselé
Edmond Michiels
Henri Stoelen
1948 Lontoo
tulokset
 Italia (ITA)
Ermenegildo Arena
Emilio Bulgarelli
Pasquale Buonocore
Aldo Ghira
Mario Majoni
Geminio Ognio
Gianfranco Pandolfini
Tullo Pandolfini
Cesare Rubini
 Unkari (HUN)
Jenő Brandi
Oszkár Csuvik
Dezső Fábián
Dezső Gyarmati
Endre Győrfi
Miklós Holop
László Jeney
Dezső Lemhényi
Károly Szittya
István Szivós
 Alankomaat (NED)
Cor Braasem
Hennie Keetelaar
Nijs Korevaar
Joop Rohner
Frits Ruimschotel
Piet Salomons
Frits Smol
Hans Stam
Ruud van Feggelen
1952 Helsinki
tulokset
 Unkari (HUN)
Róbert Antal
Antal Bolvári
Dezső Fábián
Dezső Gyarmati
István Hasznos
László Jeney
György Kárpáti
Dezső Lemhényi
Kálmán Markovits
Miklós Martin
Károly Szittya
István Szivós
György Vizvári
 Jugoslavia (YUG)
Veljko Bakašun
Marko Brainović
Vladimir Ivković
Zdravko Ježić
Zdravko-Ćiro Kovačić
Ivica Kurtini
Lovro Radonjić
Ivo Štakula
Boško Vuksanović
 Italia (ITA)
Gildo Arena
Lucio Ceccarini
Renato De Sanzuane
Raffaello Gambino
Salvatore Gionta
Maurizio Mannelli
Geminio Ognio
Carlo Peretti
Enzo Polito
Cesare Rubini
Renato Traiola
1956 Melbourne
tulokset
 Unkari (HUN)
Antal Bolvári
Ottó Boros
Dezső Gyarmati
István Hevesi
László Jeney
Tivadar Kanizsa
György Kárpáti
Kálmán Markovits
Mihály Mayer
István Szivós
Ervin Zádor
 Jugoslavia (YUG)
Ivo Cipci
Tomislav Franjković
Vladimir Ivković
Zdravko Ježić
Hrvoje Kačić
Zdravko-Ćiro Kovačić
Lovro Radonjić
Marijan Žužej
 Neuvostoliitto (URS)
Viktor Agejev
Pjotr Breus
Boris Goihman
Nodar Gvakharia
Vjatšeslav Kurennoi
Boris Markarov
Petre Mšvenijeradze
Valentin Prokopov
Mihail Ryžak
Juri Šljapin
1960 Rooma
tulokset
 Italia (ITA)
Amedeo Ambron
Danio Bardi
Giuseppe D'Altrui
Salvatore Gionta
Giancarlo Guerrini
Franco Lavoratori
Gianni Lonzi
Luigi Mannelli
Rosario Parmegiani
Eraldo Pizzo
Dante Rossi
Brunello Spinelli
 Neuvostoliitto (URS)
Viktor Agejev
Givi Tšikvanaja
Leri Gogoladze
Boris Goihman
Juri Grigorovski
Anatoli Kartašov
Vjatšeslav Kurennoi
Petre Mšvenijeradze
Vladimir Novikov
Jevgeni Saltsyn
Vladimir Semjonov
 Unkari (HUN)
András Bodnár
Ottó Boros
Zoltán Dömötör
László Felkai
Dezső Gyarmati
István Hevesi
László Jeney
Tivadar Kanizsa
György Kárpáti
András Katona
János Konrád
Kálmán Markovits
Mihály Mayer
Péter Rusorán
1964 Tokio
tulokset
 Unkari (HUN)
Miklós Ambrus
András Bodnár
Ottó Boros
Zoltán Dömötör
László Felkai
Dezső Gyarmati
Tivadar Kanizsa
György Kárpáti
János Konrád
Mihály Mayer
Dénes Pócsik
Péter Rusorán
 Jugoslavia (YUG)
Ozren Bonačić
Zoran Janković
Milan Muškatirović
Antun Nardeli
Franjo Nonković
Vinko Rosić
Mirko Sandić
Zlatko Šimenc
Božidar Stanišić
Karlo Stipanić
Ivo Trumbić
 Neuvostoliitto (URS)
Viktor Agejev
Zenon Bortkevitš
Eduard Jegorov
Igor Grabovski
Boris Grišin
Nikolai Kalašnikov
Nikolai Kuznetsov
Vladimir Kuznetsov
Leonid Osipov
Boris Popov
Vladimir Semjonov
1968 México
tulokset
 Jugoslavia (YUG)
Ozren Bonačić
Dejan Dabović
Zdravko Hebel
Zoran Janković
Ronald Lopatni
Uroš Marović
Đorđe Perišić
Miroslav Poljak
Mirko Sandić
Karlo Stipanić
Ivo Trumbić
 Neuvostoliitto (URS)
Aleksei Barkalov
Oleg Bovin
Givi Tšikvanaja
Aleksandr Dolgušin
Juri Grigorovski
Boris Grišin
Vadim Guljajev
Leonid Osipov
Vladimir Semjonov
Aleksandr Šidlovski
Vjatšeslav Skok
 Unkari (HUN)
András Bodnár
Zoltán Dömötör
László Felkai
Ferenc Konrád
János Konrád
Mihály Mayer
Endre Molnár
Dénes Pócsik
László Sárosi
János Steinmetz
István Szívós, Jr.
1972 München
tulokset
 Neuvostoliitto (URS)
Anatoli Akimov
Aleksei Barkalov
Aleksandr Dolgušin
Aleksandr Dreval
Vadim Guljajev
Aleksandr Kabanov
Nikolai Melnikov
Leonid Osipov
Aleksandr Šidlovski
Vladimir Šmudski
Vjatšeslav Sobtšenko
 Unkari (HUN)
András Bodnár
Tibor Cservenyák
Tamás Faragó
István Görgényi
Zoltán Kásás
Ferenc Konrád
István Magas
Endre Molnár
Dénes Pócsik
László Sárosi
István Szívós, Jr.
 Yhdysvallat (USA)
Peter Asch
Steven Barnett
Bruce Bradley
Stanley Cole
James Ferguson
Eric Lindroth
John Parker
Gary Sheerer
James Slatton
Russell Webb
Barry Weitzenberg
1976 Montréal
tulokset
 Unkari (HUN)
Gábor Csapó
Tibor Cservenyák
Tamás Faragó
György Gerendás
György Horkai
György Kenéz
Ferenc Konrád
Endre Molnár
László Sárosi
Attila Sudár
István Szívós, Jr.
 Italia (ITA)
Alberto Alberani
Silvio Baracchini
Luigi Castagnola
Vincenzo D'Angelo
Gianni De Magistris
Riccardo De Magistris
Marcello Del Duca
Alessandro Ghibellini
Sante Marsili
Umberto Panerai
Roldano Simeoni
 Alankomaat (NED)
Alex Boegschoten
Ton Buunk
Piet de Zwarte
Andy Hoepelman
Evert Kroon
Nico Landeweerd
Hans Smits
Gijze Stroboer
Rik Toonen
Hans van Zeeland
Jan Evert Veer
1980 Moskova
tulokset
 Neuvostoliitto (URS)
Vladimir Akimov
Aleksei Barkalov
Jevgeni Grišin
Mihail Ivanov
Aleksandr Kabanov
Sergei Kotenko
Georgi Mšvenijeradze
Mait Riisman
Erkin Šagajev
Jevgeni Šaronov
Vjatšeslav Sobtšenko
 Jugoslavia (YUG)
Milivoj Bebić
Zoran Gopčević
Milorad Krivokapić
Boško Lozica
Predrag Manojlović
Zoran Mustur
Damir Polić
Zoran Roje
Ratko Rudić
Slobodan Trifunović
Luka Vezilić
 Unkari (HUN)
Gábor Csapó
Tamás Faragó
György Gerendás
Károly Hauszler
György Horkai
István Kiss
László Kuncz
Endre Molnár
Attila Sudár
István Szívós, Jr.
István Udvardi
1984 Los Angeles
tulokset
 Jugoslavia (YUG)
Dragan Andrić
Milivoj Bebić
Perica Bukić
Veselin Đuho
Milorad Krivokapić
Deni Lušić
Igor Milanović
Tomislav Paškvalin
Zoran Petrović
Andrija Popović
Zoran Roje
Goran Sukno
Božo Vuletić
 Yhdysvallat (USA)
Doug Burke
Peter Campbell
Jody Campbell
Christopher Dorst
Gary Figueroa
Andrew McDonald
Kevin Robertson
Terence Schroeder
Timothy Shaw
John Siman
Jon Svendsen
Joseph Vargas
Craig Wilson
 Länsi-Saksa (FRG)
Armando Fernández
Roland Freund
Rainer Hoppe
Thomas Huber
Thomas Loebb
Werner Obschernikat
Rainer Osselmann
Frank Otto
Peter Röhle
Jürgen Schröder
Hagen Stamm
Dirk Theismann
1988 Soul
tulokset
 Jugoslavia (YUG)
Dragan Andrić
Mislav Bezmalinović
Perica Bukić
Veselin Đuho
Igor Gočanin
Deni Lušić
Igor Milanović
Tomislav Paškvalin
Renco Posinković
Goran Rađenović
Dubravko Šimenc
Aleksandar Šoštar
Mirko Vičević
 Yhdysvallat (USA)
James Bergeson
Greg Boyer
Peter Campbell
Jeff Campbell
Jody Campbell
Christopher Duplanty
Michael Evans
Douglas Kimbell
Edward Klass
Alan Mouchawar
Kevin Robertson
Terence Schroeder
Craig Wilson
 Neuvostoliitto (URS)
Dmitri Apanasenko
Viktor Berendjuga
Mihail Giorgadze
Jevgeni Grišin
Mihail Ivanov
Aleksandr Kolotov
Sergei Kotenko
Sergei Markotš
Nurlan Mendygalijev
Georgi Mšvenijeradze
Sergei Naumov
Jevgeni Šaronov
Nikolai Smirnov
1992 Barcelona
tulokset
 Italia (ITA)
Francesco Attolico
Gianni Averaimo
Alessandro Bovo
Paolo Caldarella
Alessandro Campagna
Marco D'Altrui
Massimiliano Ferretti
Mario Fiorillo
Ferdinando Gandolfi
Amedeo Pomilio
Francesco Porzio
Giuseppe Porzio
Carlo Silipo
 Espanja (ESP)
Daniel Ballart
Manuel Estiarte
Pedro Francisco García
Salvador Gómez
Marco Antonio González
Rubén Michavila
Miguel Ángel Oca
Sergi Pedrerol
Josep Picó
Jesús Rollán
Ricardo Sánchez
Jordi Sans
Manuel Silvestre
 Yhdistynyt joukkue (EUN)
Dmitry Apanasenko
Andrey Belofastov
Yevgeny Sharonov
Dmitry Gorshkov
Vladimir Karabutov
Aleksandr Kolotov
Andriy Kovalenko
Nikolay Kozlov
Sergey Markoch
Sergey Naumov
Aleksandr Ogorodnikov
Aleksandr Chigir
Aleksey Vdovin
1996 Atlanta
tulokset
 Espanja (ESP)
Josep María Abarca
Ángel Andreo
Daniel Ballart
Manuel Estiarte
Pedro Francisco García
Salvador Gómez
Iván Moro
Miguel Ángel Oca
Jorge Payá
Sergi Pedrerol
Jesús Rollán
Jordi Sans
Carles Sans
 Kroatia (CRO)
Maro Balić
Perica Bukić
Damir Glavan
Igor Hinić
Vjekoslav Kobešćak
Joško Kreković
Ognjen Kržić
Dubravko Šimenc
Siniša Školneković
Ratko Štritof
Tino Vegar
Renato Vrbičić
Zdeslav Vrdoljak
 Italia (ITA)
Alberto Angelini
Francesco Attolico
Fabio Bencivenga
Alessandro Bovo
Alessandro Calcaterra
Roberto Calcaterra
Marco Gerini
Alberto Ghibellini
Luca Giustolisi
Amedeo Pomilio
Francesco Postiglione
Carlo Silipo
Leonardo Sottani
2000 Sydney
tulokset
 Unkari (HUN)
Tibor Benedek
Péter Biros
Rajmund Fodor
Tamás Kásás
Gergely Kiss
Zoltán Kósz
Tamás Märcz
Tamás Molnár
Barnabás Steinmetz
Zoltán Szécsi
Bulcsú Székely
Zsolt Varga
Attila Vári
 Venäjä (RUS)
Roman Balašov
Dmitri Dugin
Sergei Garbuzov
Dmitri Gorškov
Juri Jatsev
Nikolai Kozlov
Nikolai Maksimov
Andrei Reketšinski
Dmitri Stratan
Revaz Tšomahidze
Aleksandr Jeryšov
Marat Zakirov
Irek Zinnurov
 Jugoslavia (YUG)
Aleksandar Ćirić
Danilo Ikodinović
Viktor Jelenić
Nikola Kuljača
Aleksandar Šapić
Dejan Savić
Aleksandar Šoštar
Petar Trbojević
Veljko Uskoković
Jugoslav Vasović
Vladimir Vujasinović
Nenad Vukanić
Predrag Zimonjić
2004 Ateena
tulokset
 Unkari (HUN)
Tibor Benedek
Péter Biros
Rajmund Fodor
István Gergely
Tamás Kásás
Gergely Kiss
Norbert Madaras
Tamás Molnár
Ádám Steinmetz
Barnabás Steinmetz
Zoltán Szécsi
Tamás Varga
Attila Vári
 Serbia ja Montenegro (SCG)
Aleksandar Ćirić
Vladimir Gojković
Danilo Ikodinović
Viktor Jelenić
Predrag Jokić
Nikola Kuljača
Slobodan Nikić
Aleksandar Šapić
Dejan Savić
Denis Šefik
Petar Trbojević
Vanja Udovičić
Vladimir Vujasinović
 Venäjä (RUS)
Roman Balašov
Revaz Tšomahidze
Aleksandr Fjodorov
Sergei Garbuzov
Dmitri Gorškov
Nikolai Kozlov
Nikolai Maksimov
Andrei Reketšinski
Dmitri Stratan
Aleksandr Jerišov
Vitali Jurtšik
Marat Zakirov
Irek Zinnurov
2008 Peking
tulokset
 Unkari (HUN)
Zoltán Szécsi
Tamás Varga
Norbert Madaras
Dénes Varga
Tamás Kásás
Norbert Hosnyánszky
Gergely Kiss
Tibor Benedek
Dániel Varga
Péter Biros
Gábor Kis
Tamás Molnár
István Gergely
 Yhdysvallat (USA)
Merrill Moses
Peter Varellas
Peter Hudnut
Jeff Powers
Adam Wright
Rick Merlo
Layne Beaubien
Tony Azevedo
Ryan Bailey
Tim Hutten
Jesse Smith
J. W. Krumpholz
Brandon Brooks
 Serbia (SRB)
Denis Šefik
Živko Gocić
Andrija Prlainović
Vanja Udovičić
Dejan Savić
Duško Pijetlović
Nikola Rađen
Filip Filipović
Aleksandar Ćirić
Aleksandar Šapić
Vladimir Vujasinović
Branko Peković
Slobodan Soro
2012 Lontoo
tulokset
 Kroatia (CRO)
Josip Pavić
Damir Burić
Miho Bošković
Nikša Dobud
Maro Joković
Petar Muslim
Ivan Buljubašić
Andro Bušlje
Sandro Sukno
Samir Barač
Igor Hinić
Paulo Obradović
Frano Vićan
 Italia (ITA)
Stefano Tempesti
Amaurys Pérez
Niccolò Gitto
Pietro Figlioli
Alex Giorgetti
Maurizio Felugo
Massimo Giacoppo
Valentino Gallo
Christian Presciutti
Deni Fiorentini
Matteo Aicardi
Danijel Premuš
Giacomo Pastorino
 Serbia (SRB)
Slobodan Soro
Aleksa Šaponjić
Živko Gocić
Vanja Udovičić
Dušan Mandić
Duško Pijetlović
Slobodan Nikić
Milan Aleksić
Nikola Rađen
Filip Filipović
Andrija Prlainović
Stefan Mitrović
Gojko Pijetlović
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Serbia (SRB)
Gojko Pijetlović
Dušan Mandić
Živko Gocić
Sava Ranđelović
Miloš Ćuk
Duško Pijetlović
Slobodan Nikić
Milan Aleksić
Nikola Jakšić
Filip Filipović
Andrija Prlainović
Stefan Mitrović
Branislav Mitrović
 Kroatia (CRO)
Josip Pavić
Damir Burić
Antonio Petković
Luka Lončar
Maro Joković
Luka Bukić
Xavier García
Andro Bušlje
Sandro Sukno
Ivan Krapić
Anđelo Šetka
Marko Macan
Marko Bijač
 Italia (ITA)
Stefano Tempesti
Francesco Di Fulvio
Niccolò Gitto
Pietro Figlioli
Alessandro Velotto
Michael Bodegas
Andrea Fondelli
Valentino Gallo
Christian Presciutti
Nicholas Presciutti
Matteo Aicardi
Alessandro Nora
Marco Del Lungo
  Lähde: Men's Water Polo Medalists Sports Reference. Viitattu 14.1.2017. (englanniksi)

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset
 Australia (AUS)
Naomi Castle
Joanne Fox
Bridgette Gusterson
Simone Hankin
Yvette Higgins
Kate Hooper
Bronwyn Mayer
Gail Miller
Melissa Mills
Debbie Watson
Liz Weekes
Danielle Woodhouse
Taryn Woods
 Yhdysvallat (USA)
Robin Beauregard
Ellen Estes
Ericka Lorenz
Heather Moody
Bernice Orwig
Maureen O'Toole
Nicolle Payne
Heather Petri
Kathy Sheehy
Coralie Simmons
Julie Swail
Brenda Villa
Courtney Johnson
 Venäjä (RUS)
Marina Akobija
Jekaterina Anikejeva
Sofja Konuh
Marija Koroleva
Natalja Kutuzova
Svetlana Kuzina
Julija Petrova
Tatjana Petrova
Galina Rytova
Jelena Smurova
Jelena Tokun
Irina Tolkunova
Jekaterina Vasiljeva
2004 Ateena
tulokset
 Italia (ITA)
Carmela Allucci
Alexandra Araujo
Silvia Bosurgi
Francesca Conti
Tania di Mario
Elena Gigli
Melania Grego
Giusi Malato
Martina Miceli
Maddalena Musumeci
Cinzia Ragusa
Noémi Tóth
Manuela Zanchi
 Kreikka (GRE)
Dimitra Asilian
Georgia Ellinaki
Eftychia Karagianni
Angeliki Karapataki
Stavroula Kozompoli
Georgia Lara
Kyriaki Liosi
Aniopi Melidoni
Antonia Moraiti
Evangelia Moraitidou
Anthoula Mylonaki
Aikaterini Oikonomopoulou
Antigoni Roumpesi
 Yhdysvallat (USA)
Robin Beauregard
Margaret Dingeldein
Ellen Estes
Jacqueline Frank
Natalie Golda
Ericka Lorenz
Heather Moody
Thalia Munro
Nicolle Payne
Heather Petri
Kelly Rulon
Amber Stachowski
Brenda Villa
2008 Peking
tulokset
 Alankomaat (NED)
Ilse van der Meijden
Yasemin Smit
Mieke Cabout
Biurakn Hakhverdian
Marieke van den Ham
Daniëlle de Bruijn
Iefke van Belkum
Noeki Klein
Gillian van den Berg
Alette Sijbring
Rianne Guichelaar
Simone Koot
Meike de Nooy
 Yhdysvallat (USA)
Elizabeth Armstrong
Heather Petri
Brittany Hayes
Brenda Villa
Lauren Wenger
Natalie Golda
Patty Cardenas
Jessica Steffens
Elsie Windes
Alison Gregorka
Moriah van Norman
Kami Craig
Jaime Hipp
 Australia (AUS)
Emma Knox
Gemma Beadsworth
Nikita Cuffe
Rebecca Rippon
Suzie Fraser
Bronwen Knox
Taniele Gofers
Kate Gynther
Jenna Santoromito
Mia Santoromito
Melissa Rippon
Amy Hetzel
Alicia McCormack
2012 Lontoo
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Tumuaialii Anae
Betsey Armstrong
Kami Craig
Annika Dries
Courtney Mathewson
Heather Petri
Kelly Rulon
Melissa Seidemann
Jessica Steffens
Maggie Steffens
Brenda Villa
Lauren Wenger
Elsie Windes
 Espanja (ESP)
Marta Bach
Andrea Blas
Ana Copado
Anna Espar
Laura Ester
María García Godoy
Laura López
Lorena Miranda
Ona Meseguer
Matilde Ortiz
Jennifer Pareja
María del Pilar Peña
Roser Tarragó
 Australia (AUS)
Gemma Beadsworth
Victoria Brown
Kate Gynther
Bronwen Knox
Holly Lincoln-Smith
Alicia McCormack
Jane Moran
Glencora Ralph
Mel Rippon
Sophie Smith
Ashleigh Southern
Rowie Webster
Nicola Zagame
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Samantha Hill
Madeline Musselmann
Melissa Seidemann
Rachel Fattal
Aria Fischer
Maggie Steffens
Courtney Mathewson
Kiley Neushul
Caroline Clark
Kaleigh Gilchrist
Makenzie Fischer
Kami Craig
Ashleigh Johnson
 Italia (ITA)
Giulia Gorlero
Chiara Tabani
Arianna Garibotti
Elisa Queirolo
Federica Radicchi
Rosaria Aiello
Tania Di Mario
Roberta Bianconi
Giulia Enrica Emmolo
Francesca Pomeri
Aleksandra Cotti
Teresa Frassinetti
Laura Teani
 Venäjä (RUS)
Anna Ustjuhina
Marija Borisova
Jekaterina Prokofjeva
Elvina Karimova
Nadežda Glyzina
Olga Belova
Jekaterina Lisunova
Anastasija Simanovitš
Anna Timofejeva
Jevgenija Soboleva
Jevgenija Ivanova
Anna Grinjova
Anna Karnauh
  Lähde: Women's Water Polo Medalists Sports Reference. Viitattu 14.1.2017. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Water Polo Sports Reference. Viitattu 1.1.2017. (englanniksi)
  2. Water Polo Official Website of Olympic Movement. Viitattu 1.1.2017. (englanniksi)