Luettelo koripallon olympiamitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Koripallo on ollut olympialaisten kisaohjelmassa virallisena lajina vuoden 1936 kesäolympialaisista lähtien. Naisten koripallo otettiin olympiaohjelmaan vuonna 1976. Menestynein maa olympialaisten koripallossa on Yhdysvallat, joka on voittanut kultamitalin 15 kertaa miesten ja 8 kertaa naisten turnauksessa.[1][2]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Berliini
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Sam Balter
Ralph Bishop
Joe Fortenberry
Tex Gibbons
Francis Johnson
Carl Knowles
Frank Lubin
Art Mollner
Donald Piper
Jack Ragland
Willard Schmidt
Carl Shy
Duane Swanson
Bill Wheatley
 Kanada (CAN)
Gordon Aitchison
Ian Allison
Art Chapman
Chuck Chapman
Edward Dawson
Irving Meretsky
Doug Peden
James Stewart
Malcolm Wiseman
 Meksiko (MEX)
Carlos Borja
Víctor Borja
Rodolfo Choperena
Luis de la Vega
Raúl Fernández
Andrés Gómez
Silvio Hernández
Francisco Martínez
Jesús Olmos
José Pamplona
Greer Skousen
1936 Berliini
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Cliff Barker
Don Barksdale
Ralph Beard
Lew Beck
Vince Boryla
Gordon Carpenter
Alex Groza
Wah Wah Jones
Bob Kurland
Ray Lumpp
R. C. Pitts
Jesse Renick
Jackie Robinson
Kenny Rollins
 Ranska (FRA)
André Barrais
Michel Bonnevie
André Buffière
René Chocat
René Dérency
Maurice Desaymonnet
André Even
Maurice Girardot
Fernand Guillou
Raymond Offner
Jacques Perrier
Yvan Quénin
Lucien Rebuffic
Pierre Thiolon
 Brasilia (BRA)
Algodão
Bráz
Ruy de Freitas
Marcus Vinícius Dias
Affonso Évora
Alexandre Gemignani
Alfredo da Motta
Alberto Marson
Nilton Pacheco
Massinet Sorcinelli
1936 Berliini
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Ron Bontemps
Marc Freiberger
Wayne Glasgow
Charlie Hoag
Bill Hougland
John Keller
Dean Kelley
Bob Kenney
Bob Kurland
Bill Lienhard
Clyde Lovellette
Frank McCabe
Dan Pippin
Howie Williams
 Neuvostoliitto (URS)
Stepas Butautas
Nodar Dzhordzhikiya
Anatoly Konev
Otar Korkiya
Heino Kruus
Ilmar Kullam
Justinas Lagunavičius
Joann Lõssov
Aleksandr Moiseyev
Yuri Ozerov
Kazys Petkevičius
Stasys Stonkus
Maigonis Valdmanis
Vikto Vlasov
 Uruguay (URU)
Martín Acosta y Lara
Enrique Baliño
Victorio Cieslinskas
Héctor Costa
Nelson Demarco
Héctor García Otero
Tabaré Larre Borges
Adesio Lombardo
Roberto Lovera
Sergio Matto
Wilfredo Peláez
Carlos Roselló
1936 Berliini
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
K. C. Jones
Burdette Haldorson
Carl Cain
Gilbert Ford
Dick Boushka
James Walsh
Charles Darling
William Evans
Bill Hougland
Robert Jeangerard
Bill Russell
Ronald Tomsic
 Neuvostoliitto (URS)
Arkadi Bochkaryov
Maigonis Valdmanis
Viktor Zubkov
Jānis Krūmiņš
Algirdas Lauritėnas
Valdis Muižnieks
Yuri Ozerov
Kazys Petkevičius
Mikhail Semyonov
Stasys Stonkus
Mikhail Studenezki
Vladimir Torban
 Uruguay (URU)
Carlos Blixen
Ramiro Cortés
Héctor Costa
Nelson Chelle
Nelson Demarco
Héctor García
Carlos González
Sergio Matto
Oscar Moglia
Raúl Mera
Ariel Olascoaga
Milton Scaron
1936 Berliini
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Jay Arnette
Walt Bellamy
Bob Boozer
Terry Dischinger
Burdette Haldorson
Darrall Imhoff
Allen Kelley
Lester Lane
Jerry Lucas
Oscar Robertson
Adrian Smith
Jerry West
 Neuvostoliitto (URS)
Yuri Korneev
Jānis Krūmiņš
Guram Minashvili
Valdis Muižnieks
Cesars Ozers
Aleksandr Petrov
Mikhail Semyonov
Vladimir Ugrekelidze
Maigonis Valdmanis
Albert Valtin
Gennadi Volnov
Viktor Zubkov
 Brasilia (BRA)
Edson Bispo dos Santos
Moyses Blas
Waldemar Blatskauskas
Algodão
Carmo de Souza
Carlos Domingos Massoni
Waldyr Geraldo Boccardo
Wlamir Marques
Amaury Antônio Pasos
Fernando Pereira de Freitas
Antonio Salvador Sucar
Eduardo Schall Jatyr
1936 Berliini
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Jim Barnes
Bill Bradley
Larry Brown
Joe Caldwell
Mel Counts
Dick Davies
Walt Hazzard
Lucious Jackson
John McCaffrey
Jeff Mullins
Jerome Shipp
George Wilson
 Neuvostoliitto (URS)
Armenak Alachachian
Nikolai Bagley
Vyacheslav Khrynin
Juris Kalnins
Yuri Korneev
Jānis Krūmiņš
Jaak Lipso
Levan Moseshvili
Valdis Muižnieks
Aleksandr Petrov
Aleksandr Travin
Gennadi Volnov
 Brasilia (BRA)
Edson Bispo dos Santos
Friedrich Wilhelm Braun
Carmo de Souza
Carlos Domingos Massoni
Wlamir Marques
Victor Mirshawka
Amaury Antônio Pasos
Ubiratan Pereira Maciel
Antonio Salvador Sucar
Jatyr Eduardo Schall
José Edvar Simones
Sergio de Toledo Machado
1936 Berliini
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Michael Barrett
John Clawson
Donald Dee
Calvin Fowler
Spencer Haywood
Bill Hosket
Jim King
Glynn Saulters
Charles Scott
Michael Silliman
Kenneth Spain
Joseph White
 Jugoslavia (YUG)
Dragutin Čermak
Krešimir Ćosić
Vladimir Cvetković
Ivo Daneu
Radivoj Korać
Trajko Rajković
Zoran Maroević
Dragoslav Ražnatović
Petar Skansi
Damir Šolman
Nikola Plećaš
Aljoša Zorga
 Neuvostoliitto (URS)
Anatoli Polivoda
Anatoli Krikun
Vadim Kapranov
Vladimir Andreev
Sergei Kovalenko
Modestas Paulauskas
Jaak Lipso
Gennadi Volnov
Priit Tomson
Zurab Sakandelidze
Yury Selichov
Sergei Belov
1936 Berliini
tulokset
 Neuvostoliitto (URS)
Anatoli Polivoda
Modestas Paulauskas
Zurab Sakandelidze
Alzhan Zharmukhamedov
Aleksandr Boloshev
Ivan Edeshko
Sergei Belov
Mikheil Korkiya
Ivan Dvorny
Gennadi Volnov
Alexander Belov
Sergei Kovalenko
 Yhdysvallat (USA)
Kenneth Davis
Doug Collins
Tom Henderson
Mike Bantom
Robert Jones
Dwight Jones
James Forbes
Jim Brewer
Tom Burleson
Tom McMillen
Kevin Joyce
Ed Ratleff
 Kuuba (CUB)
Juan Domecq
Ruperto Herrera
Juan Roca
Pedro Chappé
José Miguel Alvarez Pozo
Rafael Canizares
Conrado Perez
Miguel Calderon
Tomas Herrera
Oscar Varona
Alejandro Urgelles
Franklin Standard
1976 Montréal
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Phil Ford
Steve Sheppard
Adrian Dantley
Walter Davis
Quinn Buckner
Ernie Grunfeld
Kenneth Carr
Scott May
Tate Armstrong
Tom LaGarde
Phil Hubbard
Mitch Kupchak
 Jugoslavia (YUG)
Blagoje Georgievski
Dragan Kićanović
Vinko Jelovac
Rajko Žižić
Željko Jerkov
Andro Knego
Zoran Slavnić
Krešimir Ćosić
Damir Šolman
Žarko Varajić
Dražen Dalipagić
Mirza Delibašić
 Neuvostoliitto (URS)
Vladimir Arzamaskov
Aleksandr Salnikov
Valeri Miloserdov
Alzhan Zharmukhamedov
Andrei Makeyev
Ivan Edeshko
Sergei Belov
Vladimir Tkachenko
Anatoli Myshkin
Mikheil Korkiya
Alexander Belov
Vladimir Zhigily
1980 Moskova
tulokset
 Jugoslavia (YUG)
Andro Knego
Dragan Kićanović
Rajko Žižić
Mihovil Nakić
Željko Jerkov
Branko Skroče
Zoran Slavnić
Krešimir Ćosić
Ratko Radovanović
Duje Krstulović
Dražen Dalipagić
Mirza Delibašić
 Italia (ITA)
Romeo Sacchetti
Roberto Brunamonti
Michael Silvester
Enrico Gilardi
Fabrizio Della Fiori
Marco Solfrini
Marco Bonamico
Dino Meneghin
Renato Villalta
Renzo Vecchiato
Pierluigi Marzorati
Pietro Generali
 Neuvostoliitto (URS)
Stanislav Eremin
Valeri Miloserdov
Sergei Tarakanov
Aleksandr Salnikov
Andrei Lopatov
Nikolai Derugin
Sergei Belov
Vladimir Tkachenko
Anatoli Myshkin
Sergėjus Jovaiša
Alexander Belostenny
Vladimir Zhigily
1984 Los Angeles
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Steve Alford
Leon Wood
Patrick Ewing
Vern Fleming
Alvin Robertson
Michael Jordan
Joe Kleine
Jon Koncak
Wayman Tisdale
Chris Mullin
Sam Perkins
Jeffrey Turner
 Espanja (ESP)
José Manuel Beirán
José Luis Llorente
Fernando Arcega
Josep Maria Margall
Andrés Jiménez
Fernando Romay
Fernando Martín Espina
Juan Antonio Corbalán
Ignacio Solozábal
Juan Domingo de la Cruz
Juan Manuel López Iturriaga
Juan Antonio San Epifanio
 Jugoslavia (YUG)
Dražen Petrović
Aleksandar Petrović
Nebojša Zorkić
Rajko Žižić
Ivan Sunara
Emir Mutapčić
Sabit Hadžić
Andro Knego
Ratko Radovanović
Mihovil Nakić
Dražen Dalipagić
Branko Vukićević
1988 Soul
tulokset
 Neuvostoliitto (URS)
Alexander Volkov
Tiit Sokk
Sergei Tarakanov
Šarūnas Marčiulionis
Igors Miglinieks
Valeri Tikhonenko
Rimas Kurtinaitis
Arvydas Sabonis
Viktor Pankrashkin
Valdemaras Chomičius
Alexander Belostenny
Valery Goborov
 Jugoslavia (YUG)
Dražen Petrović
Zdravko Radulović
Zoran Čutura
Toni Kukoč
Žarko Paspalj
Željko Obradović
Jure Zdovc
Stojko Vranković
Vlade Divac
Franjo Arapović
Dino Rađa
Danko Cvjetičanin
 Yhdysvallat (USA)
Mitch Richmond
Charles E. Smith
Charles D. Smith
Bimbo Coles
Jeff Grayer
Willie Anderson
Stacey Augmon
Dan Majerle
Danny Manning
J. R. Reid
David Robinson
Hersey Hawkins
1992 Barcelona
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Charles Barkley
Larry Bird
Clyde Drexler
Patrick Ewing
Magic Johnson
Michael Jordan
Christian Laettner
Karl Malone
Chris Mullin
Scottie Pippen
David Robinson
John Stockton
 Kroatia (CRO)
Vladan Alanović
Franjo Arapović
Danko Cvjetičanin
Alan Gregov
Arijan Komazec
Toni Kukoč
Aramis Naglić
Velimir Perasović
Dražen Petrović
Dino Rađa
Žan Tabak
Stojko Vranković
 Liettua (LTU)
Romanas Brazdauskis
Valdemaras Chomičius
Darius Dimavičius
Gintaras Einikis
Sergėjus Jovaiša
Artūras Karnišovas
Gintaras Krapikas
Rimas Kurtinaitis
Šarūnas Marčiulionis
Alvydas Pazdrazdis
Arvydas Sabonis
Arūnas Visockas
1996 Atlanta
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Charles Barkley
Grant Hill
Anfernee Hardaway
David Robinson
Scottie Pippen
Mitch Richmond
Reggie Miller
Karl Malone
John Stockton
Shaquille O'Neal
Gary Payton
Hakeem Olajuwon
 Jugoslavia (YUG)
Miroslav Berić
Dejan Bodiroga
Predrag Danilović
Vlade Divac
Aleksandar Đorđević
Nikola Lončar
Saša Obradović
Žarko Paspalj
Željko Rebrača
Zoran Savić
Dejan Tomašević
Milenko Topić
 Liettua (LTU)
Gintaras Einikis
Andrius Jurkūnas
Artūras Karnišovas
Rimas Kurtinaitis
Darius Lukminas
Šarūnas Marčiulionis
Tomas Pačėsas
Arvydas Sabonis
Saulius Štombergas
Rytis Vaišvila
Eurelijus Žukauskas
Mindaugas Žukauskas
2000 Sydney
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Shareef Abdur-Rahim
Ray Allen
Vin Baker
Vince Carter
Kevin Garnett
Tim Hardaway
Allan Houston
Jason Kidd
Antonio McDyess
Alonzo Mourning
Gary Payton
Steve Smith
 Ranska (FRA)
Jim Bilba
Yann Bonato
Makan Dioumassi
Laurent Foirest
Thierry Gadou
Cyril Julian
Crawford Palmer
Antoine Rigaudeau
Stéphane Risacher
Laurent Sciarra
Moustapha Sonko
Frédéric Weis
 Liettua (LTU)
Dainius Adomaitis
Gintaras Einikis
Andrius Giedraitis
Šarūnas Jasikevičius
Kęstutis Marčiulionis
Darius Maskoliūnas
Tomas Masiulis
Ramūnas Šiškauskas
Darius Songaila
Saulius Štombergas
Mindaugas Timinskas
Eurelijus Žukauskas
2004 Ateena
tulokset
 Argentiina (ARG)
Carlos Delfino
Gabriel Fernández
Emanuel Ginóbili
Leonardo Gutiérrez
Wálter Herrmann
Alejandro Montecchia
Andrés Nocioni
Fabricio Oberto
Pepe Sánchez
Luis Scola
Hugo Sconochini
Rubén Wolkowyski
 Italia (ITA)
Gianluca Basile
Massimo Bulleri
Roberto Chiacig
Giacomo Galanda
Luca Garri
Denis Marconato
Michele Mian
Gianmarco Pozzecco
Nikola Radulović
Alex Righetti
Rodolfo Rombaldoni
Matteo Soragna
 Yhdysvallat (USA)
Carmelo Anthony
Carlos Boozer
Tim Duncan
Allen Iverson
LeBron James
Richard Jefferson
Stephon Marbury
Shawn Marion
Lamar Odom
Emeka Okafor
Amar'e Stoudemire
Dwyane Wade
2008 Peking
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Carlos Boozer
Jason Kidd
LeBron James
Deron Williams
Michael Redd
Dwyane Wade
Kobe Bryant
Dwight Howard
Chris Bosh
Chris Paul
Tayshaun Prince
Carmelo Anthony
 Espanja (ESP)
Pau Gasol
Rudy Fernández
Ricky Rubio
Juan Carlos Navarro
José Calderón
Felipe Reyes
Carlos Jiménez
Raül López
Berni Rodríguez
Marc Gasol
Álex Mumbrú
Jorge Garbajosa
 Argentiina (ARG)
Carlos Delfino
Manu Ginóbili
Román González
Leonardo Gutiérrez
Juan Pedro Gutiérrez
Federico Kammerichs
Andrés Nocioni
Fabricio Oberto
Antonio Porta
Pablo Prigioni
Paolo Quinteros
Luis Scola
2012 Lontoo
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Tyson Chandler
Kevin Durant
LeBron James
Russell Westbrook
Deron Williams
Andre Iguodala
Kobe Bryant
Kevin Love
James Harden
Chris Paul
Anthony Davis
Carmelo Anthony
 Espanja (ESP)
Pau Gasol
Rudy Fernández
Sergio Rodríguez
Juan Carlos Navarro
José Calderón
Felipe Reyes
Víctor Claver
Fernando San Emeterio
Sergio Llull
Marc Gasol
Serge Ibaka
Víctor Sada
 Venäjä (RUS)
Alexey Shved
Timofey Mozgov
Sergey Karasev
Vitaly Fridzon
Alexander Kaun
Evgeny Voronov
Viktor Khryapa
Semyon Antonov
Sergei Monia
Dmitri Khvostov
Anton Ponkrashov
Andrei Kirilenko
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Jimmy Butler
Kevin Durant
DeAndre Jordan
Kyle Lowry
Harrison Barnes
DeMar DeRozan
Kyrie Irving
Klay Thompson
DeMarcus Cousins
Paul George
Draymond Green
Carmelo Anthony
 Serbia (SRB)
Miloš Teodosić
Marko Simonović
Bogdan Bogdanović
Stefan Marković
Nikola Kalinić
Nemanja Nedović
Stefan Birčević
Miroslav Raduljica
Nikola Jokić
Vladimir Štimac
Stefan Jović
Milan Mačvan
 Espanja (ESP)
Pau Gasol
Rudy Fernández
Sergio Rodríguez
Juan Carlos Navarro
José Manuel Calderón
Felipe Reyes
Víctor Claver
Willy Hernangómez
Álex Abrines
Sergio Llull
Nikola Mirotić
Ricky Rubio
  Lähde: Men's Basketball Medalists Sports Reference. Viitattu 2.1.2017. (englanniksi)

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Montréal
tulokset
 Neuvostoliitto (URS)
Olga Barysheva
Tamāra Dauniene
Natalya Klimova
Tatyana Ovechkina
Angelė Rupšienė
Nadezhda Shuvayeva
Nadezhda Zakharova
Uljana Semjonova
Raisa Kurvyakova
Nelli Feryabnikova
Olga Sukharnova
Tetiana Zakharova
 Yhdysvallat (USA)
Cindy Brogdon
Susan Rojcewicz
Ann Meyers
Lusia Harris
Nancy Dunkle
Charlotte Lewis
Nancy Lieberman
Gail Marquis
Patricia Roberts
Mary Anne O'Connor
Patricia Head
Juliene Simpson
 Bulgaria (BUL)
Krasimira Bogdanova
Diana Dilova
Krasimira Gyurova
Penka Metodieva
Snezhana Mikhaylova
Girgina Skerlatova
Mariya Stoyanova
Margarita Shtarkelova
Petkana Makaveeva
Nadka Golcheva
Penka Stoyanova
Todorka Yordanova
1980 Moskova
tulokset
 Neuvostoliitto (URS)
Olga Barysheva
Tatyana Ivinskaya
Nelli Feryabnikova
Vida Beselienė
Tatyana Ovechkina
Angelė Rupšienė
Lyubov Sharmay
Uljana Semjonova
Tetiana Nadyrova
Olga Sukharnova
Nadezhda Shuvayeva-Olkhova
Lyudmila Rogozhina
 Bulgaria (BUL)
Krasimira Bogdanova
Vanya Dermendzhieva
Silviya Germanova
Petkana Makaveeva
Nadka Golcheva
Penka Stoyanova
Evladiya Slavcheva
Kostadinka Radkova
Snezhana Mikhaylova
Angelina Mikhaylova
Penka Metodieva
Diana Dilova
 Jugoslavia (YUG)
Vera Ðurašković
Mersada Bećirspahić
Jelica Komnenović
Mira Bjedov
Vukica Mitić
Sanja Ožegović
Sofija Pekić
Marija Tonković
Zorica Ðurković
Vesna Despotović
Biljana Majstorović
Jasmina Perazić
1984 Los Angeles
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Teresa Edwards
Lea Henry
Lynette Woodard
Anne Donovan
Cathy Boswell
Cheryl Miller
Janice Lawrence
Cindy Noble
Kim Mulkey
Denise Curry
Pamela McGee
Carol Menken-Schaudt
 Etelä-Korea (KOR)
Choi Ae-Yeong
Kim Eun-sook
Lee Hyeong-Suk
Choi Gyeong-Hui
Lee Mi-ja
Moon Gyeong-Ja
Kim Hwa-Sun
Jeong Myeong-Hui
Kim Yeong-Hui
Seong Jeong-A
Park Chan-Suk
 Kiina (CHN)
Chen Yuefang
Li Xiaoqin
Ba Yan
Song Xiaobo
Qiu Chen
Wang Jun
Xiu Lijuan
Zheng Haixia
Cong Xuedi
Zhang Hui
Liu Qing
Zhang Yueqin
1988 Soul
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Teresa Edwards
Kamie Ethridge
Cynthia Brown
Anne Donovan
Teresa Weatherspoon
Bridgette Gordon
Vicky Bullett
Andrea Lloyd
Katrina McClain
Jennifer Gillom
Cynthia Cooper
Suzanne McConnell
 Jugoslavia (YUG)
Stojna Vangelovska
Mara Lakić
Žana Lelas
Eleonora Wild
Kornelija Kvesić
Danira Bilić
Slađana Golić
Polona Dornik
Razija Mujanović
Vesna Bajkuša
Anđelija Arbutina
Bojana Milošević
 Neuvostoliitto (URS)
Olga Buryakina
Yelena Khudashova
Vitalija Tuomaitė
Olga Yakovleva
Galina Savitskaya
Aleksandra Leonova
Olga Yevkova
Irina Sumnikova
Irina Minkh
Irina Gerlits
Olesya Barel
Natalya Zasulskaya
1992 Barcelona
tulokset
 Yhdistynyt joukkue (EUN)
Elen Bunatyants
Irina Sumnikova
Marina Tkachenko
Irina Minkh
Irina Gerlits
Svetlana Zaboluyeva
Natalya Zasulskaya
Yelena Zhirko
Yelena Tornikidu
Yelena Shvaybovich
Yelena Khudashova
Yelena Baranova
 Kiina (CHN)
Cong Xuedi
He Jun
Li Dongmei
Li Xin
Liu Jun
Liu Qing
Peng Ping
Wang Fang
Zhan Shuping
Zheng Dongmei
Zheng Haixia
 Yhdysvallat (USA)
Vicky Bullett
Daedra Charles
Cynthia Cooper
Clarissa Davis
Medina Dixon
Teresa Edwards
Tammy Jackson
Carolyn Jones
Katrina McClain
Suzanne McConnell
Vickie Orr
Teresa Weatherspoon
1996 Atlanta
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Jennifer Azzi
Ruthie Bolton
Teresa Edwards
Venus Lacy
Lisa Leslie
Rebecca Lobo
Katrina McClain
Nikki McCray
Carla McGhee
Dawn Staley
Katy Steding
Sheryl Swoopes
 Brasilia (BRA)
Roseli Gustavo
Marta Sobral
Silvia Andrea Santos Luz
Alessandra Oliveira
Cintia Santos
Claudia Maria Pastor
Hortência Marcari
Adriana Santos
Maria Angélica
Janeth Arcain
Maria Paula Silva
Leila Sobral
 Australia (AUS)
Robyn Maher
Rachael Sporn
Michele Timms
Michelle Brogan
Trisha Fallon
Allison Cook
Carla Boyd
Sandy Brondello
Shelley Sandie
Fiona Robinson
Michelle Chandler
Jenny Whittle
2000 Sydney
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Teresa Edwards
Yolanda Griffith
Chamique Holdsclaw
Ruthie Bolton
Lisa Leslie
Nikki McCray
DeLisha Milton-Jones
Katie Smith
Dawn Staley
Sheryl Swoopes
Natalie Williams
Kara Wolters
 Australia (AUS)
Carla Boyd
Sandy Brondello
Trisha Fallon
Michelle Griffiths
Kristi Harrower
Jo Hill
Lauren Jackson
Annie La Fleur
Shelley Sandie
Rachael Sporn
Michele Timms
Jennifer Whittle
 Brasilia (BRA)
Janeth Arcain
Ilisaine David
Lilian Gonçalves
Helen Luz
Silvia Andrea Santos Luz
Cláudia das Neves
Alessandra Oliveira
Adriana Moisés Pinto
Adriana Santos
Cintia Santos
Kelly Santos
Marta Sobral
2004 Ateena
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Sue Bird
Swin Cash
Tamika Catchings
Yolanda Griffith
Shannon Johnson
Lisa Leslie
Ruth Riley
Katie Smith
Dawn Staley
Sheryl Swoopes
Diana Taurasi
Tina Thompson
 Australia (AUS)
Suzy Batkovic
Sandy Brondello
Trisha Fallon
Kristi Harrower
Lauren Jackson
Natalie Porter
Alicia Poto
Belinda Snell
Rachael Sporn
Laura Summerton
Penny Taylor
Allison Tranquilli
 Venäjä (RUS)
Anna Arkhipova
Olga Arteshina
Yelena Baranova
Diana Goustilina
Maria Kalmykova
Elena Karpova
Ilona Korstin
Irina Osipova
Oxana Rakhmatulina
Tatiana Shchegoleva
Maria Stepanova
Natalia Vodopyanova
2008 Peking
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Seimone Augustus
Sue Bird
Tamika Catchings
Sylvia Fowles
Kara Lawson
Lisa Leslie
DeLisha Milton-Jones
Candace Parker
Cappie Pondexter
Katie Smith
Diana Taurasi
Tina Thompson
 Australia (AUS)
Erin Phillips
Tully Bevilaqua
Jennifer Screen
Penny Taylor
Suzy Batkovic
Hollie Grima
Kristi Harrower
Laura Summerton
Belinda Snell
Emma Randall
Rohanee Cox
Lauren Jackson
 Venäjä (RUS)
Marina Kuzina
Oxana Rakhmatulina
Natalia Vodopyanova
Becky Hammon
Marina Karpunina
Tatiana Shchegoleva
Ilona Korstin
Maria Stepanova
Yekaterina Lisina
Irina Sokolovskaya
Svetlana Abrosimova
Irina Osipova
2012 Lontoo
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Lindsay Whalen
Seimone Augustus
Sue Bird
Maya Moore
Angel McCoughtry
Asjha Jones
Tamika Catchings
Swin Cash
Diana Taurasi
Sylvia Fowles
Tina Charles
Candace Parker
 Ranska (FRA)
Isabelle Yacoubou
Endéné Miyem
Clémence Beikes
Sandrine Gruda
Edwige Lawson-Wade
Céline Dumerc
Florence Lepron
Émilie Gomis
Marion Laborde
Élodie Godin
Emmeline Ndongue
Jennifer Digbeu
 Australia (AUS)
Suzy Batkovic
Abby Bishop
Liz Cambage
Kristi Harrower
Lauren Jackson
Rachel Jarry
Kathleen MacLeod
Jenna O'Hea
Samantha Richards
Jennifer Screen
Belinda Snell
Laura Summerton
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Lindsay Whalen
Seimone Augustus
Sue Bird
Maya Moore
Angel McCoughtry
Breanna Stewart
Tamika Catchings
Elena Delle Donne
Diana Taurasi
Sylvia Fowles
Tina Charles
Brittney Griner
 Espanja (ESP)
Leticia Romero
Laura Nicholls
Silvia Domínguez
Alba Torrens
Laia Palau
Marta Xargay
Leonor Rodríguez
Lucila Pascua
Anna Cruz
Laura Quevedo
Laura Gil
Astou Ndour
 Serbia (SRB)
Tamara Radočaj
Sonja Petrović
Saša Čađo
Sara Krnjić
Nevena Jovanović
Jelena Milovanović
Dajana Butulija
Dragana Stanković
Aleksandra Crvendakić
Milica Dabović
Ana Dabović
Danielle Page
  Lähde: Women's Basketball Medalists Sports Reference. Viitattu 2.1.2017. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Basketball Sports Reference. Viitattu 2.1.2017. (englanniksi)
  2. Basketball Official Website of Olympic Movement. Viitattu 2.1.2017. (englanniksi)