Oleksandr Volkov

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Volkov vuonna 2013.
Volkov vuonna 2013.
Maa:  Neuvostoliitto
Miesten koripallo
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Soul 1988
MM-kilpailut
Hopeaa Hopeaa Espanja 1986
Hopeaa Hopeaa Argentiina 1990
EM-kilpailut
Kultaa Kultaa Länsi-Saksa 1985
Hopeaa Hopeaa Kreikka 1987
Pronssia Pronssia Jugoslavia 1989

Oleksandr Anаtolijovytš ”Saša” Volkov (ukr. Олександр Анатолійович ”Саша” Волков, ven. Александр Анатольевич ”Саша” Волков, Aleksandr Anatoljevitš ”Saša” Volkov, s. 23. kesäkuuta 1964 Omsk, Venäjän SFNT, Neuvostoliitto) on ukrainalainen poliitikko ja koripalloilija. Koripallourallaan hän edusti maajoukkuetasolla Ukrainan lisäksi Neuvostoliittoa ja yhdistynyttä joukkuetta.

Urheilu-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miesten maajoukkuetasolla Volkov edusti pitkään Neuvostoliittoa, jonka pelaajana hän voitti olympiakultaa Soulissa 1988, kaksi MM-hopeaa[1] ja kolme EM-mitalia[2]. Neuvostoliiton hajottua Volkov edusti vielä neljänneksi sijoittunutta yhdistynyttä joukkuetta Barcelonan kesäolympialaisissa 1992 ja hetken Ukrainaa[3].[4] Hän pelasi myös NBA:ssa Atlanta Hawksissa[5].

Volkov on Ukrainan koripalloliiton kunniapuheenjohtaja.[6]

Poliittinen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2006 parlamenttivaaleissa Volkov valittiin Ukrainan parlamenttiin Verh’ovna Radaan Meidän Ukrainamme -liittouman listan 44:ntenä ehdokkaana. Parlamentissa hän kuitenkin liittyi alueiden puolueesta, sosialistipuolueesta ja kommunistipuolueesta koostuvaan liittoumaan, ja seuraavan vuoden parlamenttivaaleissa hänet valittiin Verh’ovna Radaan alueiden puolueen listan 42:sena ehdokkaana. Vuoden 2012 parlamenttivaaleissa hänet valittiin parlamenttiin alueiden puolueen listan 64:ntenä ehdokkaana. Vuoden 2014 vallankumouksen jälkeen hän kuitenkin erosi alueiden puolueen parlamenttiryhmästä. Vuoden 2014 parlamenttivaaleissa hän pyrki Verh’ovna Radaan Vahva Ukraina -puolueen listan yhdeksäntenä ehdokkaana, muttei tullut valituksi.[7]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]