Ukrainan koripallomaajoukkue

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ukraina
Ukrainan lippu
Fiba-ranking 50.[1]
Liittyi Fibaan 1992
Fiba-alue FIBA Europe
Kansallinen liitto Ukrainan koripalloliitto
Valmentaja Valentin Melnychuk
Olympialaiset
Esiintymiset ei
Mitalit ei
Maailmanmestaruuskilpailut
Esiintymiset ei
Mitalit ei
Euroopan-mestaruuskilpailut
Esiintymiset 6
Mitalit ei
  Joukkueen värit  
Joukkueen värit
 
Kotiasu
  Joukkueen värit  
Joukkueen värit
 
Vierasasu

Ukrainan koripallomaajoukkue edustaa Ukrainaa koripallon arvokisoissa. Vuoteen 1992 saakka maa oli ollut osana Neuvostoliittoa ja maan pelaajat edustivat Neuvostoliiton koripallomaajoukkuetta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EM-kisoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ukraina esiintyi ensimmäisen kerran Euroopan-mestaruuskilpailuissa vuonna 1997. Tuolloin se pelasi samassa lohkossa Espanjan, Kroatian ja Saksan kanssa. Näistä Ukraina voitti vain Kroatian ja sijoittui lohkonsa viimeiseksi. Sijoitusotteluissa Ukraina voitti Latvian ja Slovenian ja sen lopullinen sijoitus turnauksessa oli kolmastoista.

Vuosien 2001 ja 2003 EM-kisoissa Ukraina sijoittui 14:nneksi. Vuoden 2005 EM-kisoissa joukkue sijoittui viimeiseksi eli 16:nneksi. Vuoden 2011 EM-kisoissa Ukraina voitti kaksi viidestä alkulohko-ottelustaan eikä selviytynyt 12 parhaan joukkoon.

Vuoden 2013 EM-kisoissa Ukraina saavutti toistaiseksi parhaan arvokisasijoituksensa. Se hävisi alkulohkossaan vain Ranskalle ja sijoittui neljällä voitolla lohkossaan toiseksi. Jatkolohkossa Ukraina hävisi Latvialle ja Liettualle mutta voitti Serbian ja pääsi lohkonsa neljänneltä sijalta pudotuspeleihin. Puolivälierissä Ukraina hävisi Kroatialle. Sijoitusotteluissa se voitti Italian ja hävisi Slovenialle. Ukrainan lopullinen sijoitus oli kuudes. Joukkueen paras pistemies oli yhdysvaltalaissyntyinen Eugene Jeter 13,5 pisteen ottelukeskiarvolla[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ranking Men after the 2012 London Olympics FIBA. Viitattu 24.9.2013. (englanniksi)
  2. Points per Game FIBA Europe. Viitattu 23.9.2013. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]