Luettelo kaukalopikaluistelun olympiamitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kaukalopikaluistelu on ollut talviolympialaisten kisaohjelmassa vuoden 1992 talviolympialaisista lähtien. Lajin menestynein maa olympialaisissa on Etelä-Korea. Menestynein urheilija on Viktor An, joka on edustanut sekä Etelä-Koreaa että Venäjää.[1][2]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

500 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1994 Lillehammer
tulokset

 Chae Ji-Hun (KOR)

 Mirko Vuillermin (ITA)

 Nicky Gooch (GBR)

1998 Nagano
tulokset

 Takafumi Nishitani (JPN)

 An Yulong (CHN)

 Hitoshi Uematsu (JPN)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Marc Gagnon (CAN)

 Jonathan Guilmette (CAN)

 Rusty Smith (USA)

2006 Torino
tulokset

 Apolo Anton Ohno (USA)

 François-Louis Tremblay (CAN)

 Viktor An (KOR)

2010 Vancouver
tulokset

 Charles Hamelin (CAN)

 Seong Si-Baek (KOR)

 François-Louis Tremblay (CAN)

2014 Sotši
tulokset

 Viktor An (RUS)

 Wu Dajing (CHN)

 Charle Cournoyer (CAN)

  Lähde: Short Track Speed Skating Men's 500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 2.1.2017. (englanniksi)

1 000 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Albertville
tulokset

 Kim Gi-Hun (KOR)

 Frédéric Blackburn (CAN)

 Lee Jun-Ho (KOR)

1994 Lillehammer
tulokset

 Kim Gi-Hun (KOR)

 Chae Ji-Hun (KOR)

 Marc Gagnon (CAN)

1998 Nagano
tulokset

 Kim Dong-Seong (KOR)

 Li Jiajun (CHN)

 Éric Bédard (CAN)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Steven Bradbury (AUS)

 Apolo Anton Ohno (USA)

 Mathieu Turcotte (CAN)

2006 Torino
tulokset

 Viktor An (KOR)

 Lee Ho-Seok (KOR)

 Apolo Anton Ohno (USA)

2010 Vancouver
tulokset

 Lee Jeong-Su (KOR)

 Lee Ho-Seok (KOR)

 Apolo Anton Ohno (USA)

2014 Sotši
tulokset

 Viktor An (RUS)

 Vladimir Grigoryev (RUS)

 Sjinkie Knegt (NED)

  Lähde: Short Track Speed Skating Men's 1,000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 2.1.2017. (englanniksi)

1 500 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2002 Salt Lake City
tulokset

 Apolo Anton Ohno (USA)

 Li Jiajun (CHN)

 Marc Gagnon (CAN)

2006 Torino
tulokset

 Viktor An (KOR)

 Lee Ho-Seok (KOR)

 Li Jiajun (CHN)

2010 Vancouver
tulokset

 Lee Jeong-Su (KOR)

 Apolo Anton Ohno (USA)

 J. R. Celski (USA)

2014 Sotši
tulokset

 Charles Hamelin (CAN)

 Han Tianyu (CHN)

 Viktor An (RUS)

  Lähde: Short Track Speed Skating Men's 1,500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 2.1.2017. (englanniksi)

5 000 metrin viesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Albertville
tulokset
 Etelä-Korea
Kim Ki-hoon
Lee Joon-Ho
Mo Ji-Soo
Song Jae-Kun
 Kanada
Frédéric Blackburn
Laurent Daignault
Michel Daignault
Sylvain Gagnon
Mark Lackie
 Japani
Yuichi Akasaka
Tatsuyoshi Ishihara
Toshinobu Kawai
Tsutomu Kawasaki
1994 Lillehammer
tulokset
 Italia
Maurizio Carnino
Orazio Fagone
Hugo Herrnhof
Mirko Vuillermin
 Yhdysvallat
Randy Bartz
John Coyle
Eric Flaim
Andrew Gabel
 Australia
Steven Bradbury
Kieran Hansen
Andrew Murtha
Richard Nizielski
1998 Nagano
tulokset
 Kanada
Éric Bédard
Derrick Campbell
François Drolet
Marc Gagnon
 Etelä-Korea
Chae Ji-Hoon
Lee Jun-Hwan
Lee Ho-Eung
Kim Dong-Sung
 Kiina
Li Jiajun
Feng Kai
Yuan Ye
An Yulong
2002 Salt Lake City
tulokset
 Kanada
Éric Bédard
Marc Gagnon
Jonathan Guilmette
François-Louis Tremblay
Mathieu Turcotte
 Italia
Michele Antonioli
Maurizio Carnino
Fabio Carta
Nicola Franceschina
Nicola Rodigari
 Kiina
An Yulong
Feng Kai
Guo Wei
Li Jiajun
Li Ye
2006 Torino
tulokset
 Etelä-Korea
Ahn Hyun-Soo
Lee Ho-Suk
Oh Se-Jong
Seo Ho-Jin
Song Suk-Woo
 Kanada
Éric Bédard
Jonathan Guilmette
Charles Hamelin
François-Louis Tremblay
Mathieu Turcotte
 Yhdysvallat
Alex Izykowski
J. P. Kepka
Apolo Anton Ohno
Rusty Smith
2010 Vancouver
tulokset
 Kanada
Charles Hamelin
François Hamelin
Olivier Jean
François-Louis Tremblay
Guillaume Bastille
 Etelä-Korea
Kwak Yoon-Gy
Lee Ho-Suk
Lee Jung-Su
Sung Si-Bak
Kim Seoung-Il
 Yhdysvallat
J. R. Celski
Travis Jayner
Jordan Malone
Apolo Anton Ohno
Simon Cho
2014 Sotši
tulokset
 Venäjä
Viktor Ahn
Semion Elistratov
Vladimir Grigorev
Ruslan Zakharov
 Yhdysvallat
Eddy Alvarez
J. R. Celski
Christopher Creveling
Jordan Malone
 Kiina
Chen Dequan
Han Tianyu
Shi Jingnan
Wu Dajing
  Lähde: 5000M RELAY MEN Official Website of Olympic Movement. Viitattu 2.1.2017. (englanniksi)

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

500 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Albertville
tulokset

  Cathy Turner (USA)

  Li Yan (CHN)

  Hwang Ok-Sil (PRK)

1994 Lillehammer
tulokset

  Cathy Turner (USA)

  Zhang Yanmei (CHN)

  Amy Peterson (USA)

1998 Nagano
tulokset

  Annie Perreault (CAN)

  Yang Yang (S) (CHN)

  Jeon I-Gyeong (KOR)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Yang Yang (A) (CHN)

  Evgeniya Radanova (BUL)

  Wang Chunlu (CHN)

2006 Torino
tulokset

  Wang Meng (CHN)

  Evgeniya Radanova (BUL)

  Anouk Leblanc-Boucher (CAN)

2010 Vancouver
tulokset

  Wang Meng (CHN)

  Marianne St-Gelais (CAN)

  Arianna Fontana (ITA)

2014 Sotši
tulokset

  Li Jianrou (CHN)

  Arianna Fontana (ITA)

  Park Seung-Hui (KOR)

  Lähde: Short Track Speed Skating Women's 500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 2.1.2017. (englanniksi)

1 000 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1994 Lillehammer
tulokset

 Jeon I-Gyeong (KOR)

 Nathalie Lambert (CAN)

 Kim So-Hui (KOR)

1998 Nagano
tulokset

 Jeon I-Gyeong (KOR)

 Yang Yang (S) (CHN)

 Won Hye-Gyeong (KOR)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Yang Yang (A) (CHN)

 Go Gi-Hyeon (KOR)

 Yang Yang (S) (CHN)

2006 Torino
tulokset

 Jin Seon-Yu (KOR)

 Wang Meng (CHN)

 Yang Yang (A) (CHN)

2010 Vancouver
tulokset

 Wang Meng (CHN)

 Katherine Reutter (USA)

 Park Seung-Hui (KOR)

2014 Sotši
tulokset

 Park Seung-Hui (KOR)

 Fan Kexin (CHN)

 Shim Seok-Hui (KOR)

  Lähde: Short Track Speed Skating Women's 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 2.1.2017. (englanniksi)

1 500 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2002 Salt Lake City
tulokset

 Go Gi-Hyeon (KOR)

 Choi Eun-Gyeong (KOR)

 Evgeniya Radanova (BUL)

2006 Torino
tulokset

 Jin Seon-Yu (KOR)

 Choi Eun-Gyeong (KOR)

 Wang Meng (CHN)

2010 Vancouver
tulokset

 Zhou Yang (CHN)

 Lee Eun-Byeol (KOR)

 Park Seung-Hui (KOR)

2014 Sotši
tulokset

 Zhou Yang (CHN)

 Shim Seok-Hui (KOR)

 Arianna Fontana (ITA)

  Lähde: Short Track Speed Skating Women's 1500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 2.1.2017. (englanniksi)

3 000 metrin viesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Albertville
tulokset
 Kanada
Angela Cutrone
Sylvie Daigle
Nathalie Lambert
Annie Perreault
 Yhdysvallat
Darcie Dohnal
Amy Peterson
Cathy Turner
Nikki Ziegelmeyer
 Yhdistynyt joukkue
Yuliya Allagulova
Natalya Isakova
Viktoriya Taranina
Yuliya Vlasova
1994 Lillehammer
tulokset
 Etelä-Korea
Chun Lee-kyung
Kim So-hui
Kim Yoon-mi
Won Hye-kyung
 Kanada
Christine Boudrias
Isabelle Charest
Sylvie Daigle
Nathalie Lambert
 Yhdysvallat
Karen Cashman
Amy Peterson
Cathy Turner
Nikki Ziegelmeyer
1998 Nagano
tulokset
 Etelä-Korea
Chun Lee-kyung
Won Hye-kyung
An Sang-mi
Kim Yun-mi
 Kiina
Sun Dandan
Wang Chunlu
Yang Yang (A)
Yang Yang (S)
 Kanada
Christine Boudrias
Isabelle Charest
Annie Perreault
Tania Vicent
2002 Salt Lake City
tulokset
 Etelä-Korea
Choi Eun-kyung
Choi Min-kyung
Joo Min-jin
Park Hye-won
 Kiina
Sun Dandan
Wang Chunlu
Yang Yang (A)
Yang Yang (S)
 Kanada
Isabelle Charest
Marie-Ève Drolet
Amélie Goulet-Nadon
Alanna Kraus
Tania Vicent
2006 Torino
tulokset
 Etelä-Korea
Byun Chun-sa
Choi Eun-kyung
Jeon Da-hye
Jin Sun-yu
Kang Yun-mi
 Kanada
Alanna Kraus
Anouk Leblanc-Boucher
Amanda Overland
Kalyna Roberge
Tania Vicent
 Italia
Marta Capurso
Arianna Fontana
Katia Zini
Mara Zini
2010 Vancouver
tulokset
 Kiina
Sun Linlin
Wang Meng
Zhang Hui
Zhou Yang
 Kanada
Jessica Gregg
Kalyna Roberge
Marianne St-Gelais
Tania Vicent
 Yhdysvallat
Allison Baver
Alyson Dudek
Lana Gehring
Katherine Reutter
Kimberly Derrick
2014 Sotši
tulokset
 Etelä-Korea
Shim Suk-hee
Park Seung-hi
Cho Ha-ri
Kim A-lang
Kong Sang-jeong
 Kanada
Marie-Ève Drolet
Jessica Hewitt
Valérie Maltais
Marianne St-Gelais
 Italia
Arianna Fontana
Lucia Peretti
Martina Valcepina
Elena Viviani
  Lähde: 3000M RELAY WOMEN Official Website of Olympic Movement. Viitattu 2.1.2017. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Short Track Speed Skating sports-reference.com. Viitattu 2.1.2017. (englanniksi)
  2. Short Track Speed Skating olympic.org. Viitattu 2.1.2017. (englanniksi)