Luettelo käsipallon olympiamitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käsipallo on ollut olympialaisten kisaohjelmassa vuoden 1972 kesäolympialaisista lähtien, tätä ennen se oli ollut olympiaohjelmassa kerran aiemmin, vuonna 1936.[1][2]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Berliini
tulokset
 Saksa (GER)[3]
Willy Bandholz
Wilhelm Baumann
Helmut Berthold
Helmut Braselmann
Wilhelm Brinkmann
Georg Dascher
Kurt Dossin
Fritz Fromm
Hermann Hansen
Erich Herrmann
Heinrich Keimig
Hans Keiter
Alfred Klingler
Arthur Knautz
Heinz Körvers
Karl Kreutzberg
Wilhelm Müller
Günther Ortmann
Edgar Reinhardt
Fritz Spengler
Rudolf Stahl
Hans Theilig
 Itävalta (AUT)[4]
Franz Bartl
Franz Berghammer
Franz Bistricky
Franz Brunner
Johann Houschka
Emil Juracka
Ferdinand Kiefler
Josef Krejci
Otto Licha
Friedrich Maurer
Anton Perwein
Siegfried Powolny
Siegfried Purner
Walter Reisp
Alfred Schmalzer
Alois Schnabel
Ludwig Schuberth
Johann Tauscher
Jaroslav Volak
Leopold Wohlrab
Friedrich Wurmböck
Johann Zehetner
 Sveitsi (SUI)[5]
Max Blösch
Rolf Fäs
Burkhard Gantenbein
Willy Gysi
Erland Herkenrath
Ernst Hufschmid
Willy Hufschmid
Werner Meyer
Georg Mischon
Willy Schäfer
Werner Scheurmann
Edy Schmid
Erich Schmitt
Eugen Seiterle
Max Streib
Robert Studer
Rudolf Wirz
1972 München
tulokset
 Jugoslavia (YUG)[6]
Abaz Arslanagić
Petar Fajfrić
Hrvoje Horvat
Milorad Karalić
Đorđe Lavrnić
Milan Lazarević
Zdravko Miljak
Slobodan Mišković
Branislav Pokrajac
Nebojša Popović
Miroslav Pribanić
Albin Vidović
Zoran Živković
Zdenko Zorko
 Tšekkoslovakia (TCH)[7]
Ladislav Beneš
František Brůna
Vladimír Haber
Vladimír Jarý
Jiří Kavan
Arnošt Klimčík
Jaroslav Konečný
František Králík
Jindřich Krepindl
Vincent Lafko
Andrej Lukošík
Pavel Mikeš
Peter Pospíšil
Ivan Satrapa
Zdeněk Škára
Jaroslav Škarvan
 Romania (ROU)[8]
Ştefan Birtalan
Adrian Cosma
Marin Dan
Alexandru Dincă
Cristian Gaţu
Gheorghe Gruia
Roland Gunesch
Gabriel Kicsid
Ghiţă Licu
Cornel Penu
Valentin Samungi
Simion Schöbel
Werner Stöckl
Constantin Tudosie
Radu Voina
1976 Montréal
tulokset
 Neuvostoliitto (URS)[9]
Aleksandr Anpilogov
Yevgeni Chernyshov
Anatoli Fedyukin
Valeri Gassy
Vasily Ilyin
Mykhaylo Ishchenko
Yuri Kidyaev
Yury Klimov
Vladimir Kravtsov
Serhiy Kushniryuk
Yuriy Lahutyn
Vladimir Maksimov
Oleksandr Rezanov
Mykola Tomyn
 Romania (ROU)[10]
Ştefan Birtalan
Adrian Cosma
Cezar Drăgăniṭă
Alexandru Fölker
Cristian Gaţu
Mircea Grabovschi
Roland Gunesch
Gabriel Kicsid
Ghiţă Licu
Nicolae Munteanu
Cornel Penu
Werner Stöckl
Constantin Tudosie
Radu Voina
 Puola (POL)[11]
Zdzisław Antczak
Janusz Brzozowski
Piotr Cieśla
Jan Gmyrek
Alfred Kałuziński
Jerzy Klempel
Zygfryd Kuchta
Jerzy Melcer
Ryszard Przybysz
Henryk Rozmiarek
Andrzej Sokołowski
Andrzej Szymczak
Mieczysław Wojczak
Włodzimierz Zieliński
1980 Moskova
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)[12]
Hans-Georg Beyer
Lothar Doering
Günter Dreibrodt
Ernst Gerlach
Klaus Gruner
Rainer Höft
Hans-Georg Jaunich
Hartmut Krüger
Peter Rost
Dietmar Schmidt
Wieland Schmidt
Siegfried Voigt
Frank-Michael Wahl
Ingolf Wiegert
 Neuvostoliitto (URS)[13]
Aleksandr Anpilogov
Vladimir Belov
Yevgeni Chernyshov
Anatoli Fedyukin
Mykhaylo Ishchenko
Aleksandr Karshakevich
Yuri Kidyaev
Vladimir Kravtsov
Serhiy Kushniryuk
Viktor Makhorin
Voldemaras Novickis
Vladimir Repev
Mykola Tomyn
Aleksey Zhuk
 Romania (ROU)[14]
Ştefan Birtalan
Iosif Boroş
Adrian Cosma
Cezar Drăgăniṭă
Marian Dumitru
Cornel Durău
Alexandru Fölker
Claudiu Ionescu
Nicolae Munteanu
Vasile Stîngă
Lucian Vasilache
Neculai Vasilcă
Radu Voina
Maricel Voinea
1984 Los Angeles
tulokset
 Jugoslavia (YUG)[15]
Zlatan Arnautović
Mirko Bašić
Jovica Elezović
Mile Isaković
Pavle Jurina
Milan Kalina
Slobodan Kuzmanovski
Dragan Mladenović
Zdravko Rađenović
Momir Rnić
Branko Štrbac
Veselin Vujović
Veselin Vuković
Zdravko Zovko
 Länsi-Saksa (FRG)[16]
Jochen Fraatz
Thomas Happe
Arnulf Meffle
Rüdiger Neitzel
Michael Paul
Dirk Rauin
Siegfried Roch
Michael Roth
Ulrich Roth
Martin Schwalb
Uwe Schwenker
Thomas Springel
Andreas Thiel
Klaus Wöller
Erhard Wunderlich
 Romania (ROU)[17]
Mircea Bedivan
Dumitru Berbece
Iosif Boroş
Alexandru Buligan
Gheorghe Covaciu
Gheorghe Dogărescu
Marian Dumitru
Cornel Durău
Alexandru Fölker
Nicolae Munteanu
Vasile Oprea
Adrian Simion
Vasile Stîngă
Neculai Vasilcă
Maricel Voinea
1988 Soul
tulokset
 Neuvostoliitto (URS)[18]
Vyacheslav Atavin
Igor Chumak
Valery Gopin
Aleksandr Karshakevich
Andrey Lavrov
Yuri Nesterov
Voldemaras Novickis
Aleksandr Rymanov
Konstantin Sharovarov
Yuri Shevtsov
Georgi Sviridenko
Aleksandr Tuchkin
Andrey Tyumentsev
Mikhail Vasilev
 Etelä-Korea (KOR)[19]
Choi Suk-Jae
Kang Jae-Won
Kim Jae-hwan
Koh Suk-Chang
Lee Sang-Hyo
Lim Jin-Suk
Noh Hyun-Suk
Oh Young-Ki
Park Do-Hun
Park Young-Dae
Shim Jae-Hong
Shin Young-Suk
Yoon Tae-Il
 Jugoslavia (YUG)[20]
Mirko Bašić
Jožef Holpert
Boris Jarak
Slobodan Kuzmanovski
Muhammed Memić
Alvaro Načinović
Goran Perkovac
Zlatko Portner
Iztok Puc
Rolando Pušnik
Momir Rnić
Zlatko Saračević
Irfan Smajlagić
Ermin Velić
Veselin Vujović
1992 Barcelona
tulokset
 Yhdistynyt joukkue (EUN)[21]
Andrey Barbashinsky
Serhiy Bebeshko
Igor Chumak
Talant Duyshebaev
Yuriy Gavrilov
Valery Gopin
Oleg Grebnev
Oleg Kiselyov
Vasily Kudinov
Andrey Lavrov
Igor Vasilev
Mikhail Yakimovich
 Ruotsi (SWE)[22]
Magnus Andersson
Robert Andersson
Anders Bäckegren
Per Carlén
Magnus Cato
Erik Hajas
Robert Hedin
Patrik Liljestrand
Ola Lindgren
Mats Olsson
Staffan Olsson
Axel Sjöblad
Tommy Souraniemi
Tomas Svensson
Pierre Thorsson
Magnus Wislander
 Ranska (FRA)[23]
Philippe Debureau
Philippe Gardent
Denis Lathoud
Pascal Mahé
Philippe Médard
Gaël Monthurel
Laurent Munier
Frédéric Perez
Alain Portes
Thierry Perreux
Éric Quintin
Jackson Richardson
Stéphane Stoecklin
Jean-Luc Thiébaut
Denis Tristant
Frédéric Volle
1996 Atlanta
tulokset
 Kroatia (CRO)[24]
Patrik Ćavar
Valner Franković
Slavko Goluža
Bruno Gudelj
Vladimir Jelčić
Božidar Jović
Nenad Kljaić
Venio Losert
Valter Matošević
Zoran Mikulić
Alvaro Načinović
Goran Perkovac
Iztok Puc
Zlatko Saračević
Irfan Smajlagić
Vladimir Šujster
 Ruotsi (SWE)[25]
Magnus Andersson
Robert Andersson
Per Carlén
Martin Frändesjö
Erik Hajas
Robert Hedin
Andreas Larsson
Ola Lindgren
Stefan Lövgren
Mats Olsson
Staffan Olsson
Johan Petersson
Tomas Svensson
Tomas Sivertsson
Pierre Thorsson
Magnus Wislander
 Espanja (ESP)[26]
Talant Duyshebaev
Salvador Esquer
Aitor Etxaburu
Jesús Fernández
Jaume Fort
Mateo Garralda
Raúl González
Rafael Guijosa
Fernando Hernández
José Javier Hombrados
Demetrio Lozano
Jordi Nuñez
Jesús Olalla
Juan Pérez
Iñaki Urdangarín
Alberto Urdiales
2000 Sydney
tulokset
 Venäjä (RUS)[27]
Dmitry Filippov
Vyacheslav Gorpishin
Oleg Khodkov
Eduard Koksharov
Denis Krivoshlykov
Vasily Kudinov
Stanislav Kulinchenko
Dmitry Kuzelev
Andrey Lavrov
Igor Lavrov
Sergei Pogorelov
Pavel Sukosyan
Dmitri Torgovanov
Aleksandr Tuchkin
Lev Voronin
 Ruotsi (SWE)[28]
Magnus Andersson
Martin Boquist
Martin Frändesjö
Mathias Franzén
Peter Gentzel
Andreas Larsson
Ola Lindgren
Stefan Lövgren
Staffan Olsson
Johan Petersson
Tomas Svensson
Tomas Sivertsson
Pierre Thorsson
Ljubomir Vranjes
Magnus Wislander
 Espanja (ESP)[29]
David Barrufet
Talant Duyshebaev
Mateo Garralda
Rafael Guijosa
Demetrio Lozano
Enric Masip
Jordi Nuñez
Jesús Olalla
Juan Pérez
Xavier O'Callaghan
Antonio Carlos Ortega
Antonio Ugalde
Iñaki Urdangarín
Alberto Urdiales
Andrei Xepkin
2004 Ateena
tulokset
 Kroatia (CRO)[30]
Ivano Balić
Davor Dominiković
Mirza Džomba
Slavko Goluža
Nikša Kaleb
Blaženko Lacković
Venio Losert
Valter Matošević
Petar Metličić
Vlado Šola
Denis Špoljarić
Goran Šprem
Igor Vori
Vedran Zrnić
 Saksa (GER)[31]
Markus Baur
Frank von Behren
Mark Dragunski
Henning Fritz
Pascal Hens
Jan Olaf Immel
Torsten Jansen
Florian Kehrmann
Stefan Kretzschmar
Klaus-Dieter Petersen
Christian Ramota
Christian Schwarzer
Daniel Stephan
Christian Zeitz
Volker Zerbe
 Venäjä (RUS)[32]
Mikhail Chipurin
Aleksandr Gorbatikov
Vyacheslav Gorpishin
Vitali Ivanov
Eduard Koksharov
Alexey Kostygov
Denis Krivoshlykov
Vasily Kudinov
Oleg Kuleshov
Andrey Lavrov
Sergei Pogorelov
Alexey Rastvortsev
Dmitri Torgovanov
Aleksandr Tuchkin
2008 Peking
tulokset
 Ranska (FRA)[33]
Luc Abalo
Joël Abati
Cédric Burdet
Didier Dinart
Jérôme Fernandez
Bertrand Gille
Guillaume Gille
Olivier Girault
Michaël Guigou
Nikola Karabatić
Daouda Karaboué
Christophe Kempe
Daniel Narcisse
Thierry Omeyer
Cédric Paty
 Islanti (ISL)[34]
Sturla Ásgeirsson
Arnór Atlason
Logi Geirsson
Snorri Guðjónsson
Hreiðar Guðmundsson
Róbert Gunnarsson
Björgvin Páll Gústavsson
Ásgeir Örn Hallgrímsson
Ingimundur Ingimundarson
Sverre Andreas Jakobsson
Alexander Petersson
Guðjón Valur Sigurðsson
Sigfús Sigurðsson
Ólafur Stefánsson
 Espanja (ESP)[35]
David Barrufet
Jon Belaustegui
David Davis
Alberto Entrerríos
Raúl Entrerríos
Rubén Garabaya
Juanín García
José Javier Hombrados
Demetrio Lozano
Cristian Malmagro
Carlos Prieto
Albert Rocas
Iker Romero
Víctor Tomás
2012 Lontoo
tulokset
 Ranska (FRA)
Jérôme Fernandez
Didier Dinart
Xavier Barachet
Guillaume Gille
Bertrand Gille
Daniel Narcisse
Guillaume Joli
Samuel Honrubia
Daouda Karaboué
Nikola Karabatić
Thierry Omeyer
William Accambray
Luc Abalo
Cédric Sorhaindo
Michaël Guigou
 Ruotsi (SWE)
Mattias Andersson
Mattias Gustafsson
Kim Andersson
Jonas Källman
Magnus Jernemyr
Niclas Ekberg
Dalibor Doder
Jonas Larholm
Tobias Karlsson
Johan Jakobsson
Johan Sjöstrand
Fredrik Petersen
Kim Ekdahl du Rietz
Mattias Zachrisson
Andreas Nilsson
 Kroatia (CRO)
Venio Losert
Ivano Balić
Domagoj Duvnjak
Blaženko Lacković
Marko Kopljar
Igor Vori
Jakov Gojun
Zlatko Horvat
Drago Vuković
Damir Bičanić
Denis Buntić
Mirko Alilović
Manuel Štrlek
Ivan Čupić
Ivan Ninčević
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Tanska (DEN)
Niklas Landin Jacobsen
Mads Christiansen
Mads Mensah Larsen
Casper Ulrich Mortensen
Jesper Noddesbo
Jannick Green
Lasse Svan Hansen
Rene Toft Hansen
Henrik Mollgaard
Kasper Sondergaard
Henrik Toft Hansen
Mikkel Hansen
Morten Olsen
Michael Damgaard
 Ranska (FRA)
Olivier Nyokas
Daniel Narcisse
Vincent Gérard
Nikola Karabatic
Kentin Mahé
Mathieu Grébille
Thierry Omeyer
Timothey N'Guessan
Luc Abalo
Cedric Sorhaindo
Michael Guigou
Luka Karabatic
Ludovic Fabregas
Adrien Dipanda
Valentin Porte
 Saksa (GER)
Uwe Gensheimer
Finn Lemke
Patrick Wiencek
Tobias Reichmann
Fabian Wiede
Silvio Heinevetter
Hendrik Pekeler
Steffen Weinhold
Martin Strobel
Patrick Groetzki
Kai Häfner
Andreas Wolff
Julius Kühn
Christian Dissinger
Paul Drux
  Lähde: Men's Handball Medalists Sports Reference. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Montréal
tulokset
 Neuvostoliitto (URS)[36]
Lyubov Odynokova
Lyudmyla Bobrus
Aldona Česaitytė
Tetyana Hlushchenko
Larysa Karlova
Mariya Litoshenko
Nina Lobova
Tetyana Kocherhina
Lyudmyla Panchuk
Rafiga Shabanova
Nataliya Tymoshkina
Lyudmila Shubina
Zinaida Turchyna
Halyna Zakharova
 Itä-Saksa (GDR)[37]
Gabriele Badorek
Hannelore Burosch
Roswitha Krause
Waltraud Kretzschmar
Evelyn Matz
Liane Michaelis
Eva Paskuy
Kristina Richter
Christina Rost
Silvia Siefert
Marion Tietz
Petra Uhlig
Christina Voß
Hannelore Zober
 Unkari (HUN)[38]
Éva Angyal
Mária Berzsenyi
Ágota Bujdosó
Klára Csíkné
Zsuzsanna Kéziné
Katalin Lakiné
Rozália Lelkesné
Márta Megyeriné
Ilona Nagy
Marianna Nagy
Erzsébet Németh
Amália Sterbinszky
Borbála Tóth Harsányi
Mária Vadászné
1980 Moskova
tulokset
 Neuvostoliitto (URS)[39]
Larysa Karlova
Tetyana Kocherhina
Valentyna Lutayeva
Aldona Nenėnienė
Lyubov Odynokova
Iryna Palchykova
Lyudmila Poradnyk
Yuliya Safina
Larisa Savkina
Sigita Strečen
Nataliya Tymoshkina
Zinaida Turchyna
Olha Zubaryeva
 Jugoslavia (YUG)[40]
Svetlana Anastasovska
Mirjana Đurica
Radmila Drljača
Katica Ileš
Slavica Jeremić
Svetlana Kitić
Jasna Kolar-Merdan
Vesna Milošević
Mirjana Ognjenović
Vesna Radović
Radmila Savić
Ana Titlić
Biserka Višnjić
Zorica Vojinović
 Itä-Saksa (GDR)[41]
Birgit Heinecke
Roswitha Krause
Waltraud Kretzschmar
Katrin Krüger
Kornelia Kunisch
Evelyn Matz
Kristina Richter
Christina Rost
Sabine Röther
Renate Rudolph
Marion Tietz
Petra Uhlig
Claudia Wunderlich
Hannelore Zober
1984 Los Angeles
tulokset
 Jugoslavia (YUG)[42]
Svetlana Anastasovska
Alenka Cuderman
Svetlana Dašić-Kitić
Slavica Đukić
Dragica Đurić
Mirjana Đurica
Emilija Erčić
Ljubinka Janković
Jasna Kolar-Merdan
Ljiljana Mugoša
Svetlana Mugoša-Antić
Mirjana Ognjenović
Zorica Pavićević
Jasna Ptujec
Biserka Višnjić
 Etelä-Korea (KOR)[43]
Han Hwa-Soo
Jeong Hyoi-Soon
Jeung Soon-Bok
Kim Choon-Rye
Kim Kyung-Soon
Kim Mi-sook
Kim Ok-Hwa
Lee Soon-Ei
Lee Young-Ja
Shon Mi-Na
Sung Kyung-Hwa
Yoon Byung-Soon
Yoon Soo-Kyung
 Kiina (CHN)[44]
Chen Zhen
Gao Xiumin
He Jianping
Li Lan
Liu Liping
Liu Yumei
Sun Xiulan
Wang Linwei
Wang Mingxing
Wu Xingjiang
Zhang Weihong
Zhang Peijun
Zhu Juefeng
1988 Soul
tulokset
 Etelä-Korea (KOR)[45]
Han Hyun-Sook
Ki Mi-Sook
Kim Choon-Rye
Kim Hyun-Mee
Kim Kyung-Soon
Kim Myung-Soon
Lee Ki-Soon
Lim Mi-Kyung
Shon Mi-Na
Song Ji-Hyun
Suk Min-Hee
Sung Kyung-Hwa
Lee Mi-Young
 Norja (NOR)[46]
Kjerstin Andersen
Berit Digre
Marthe Eliasson
Susann Goksør
Trine Haltvik
Hanne Hegh
Hanne Hogness
Vibeke Johnsen
Kristin Midthun
Karin Pettersen
Karin Singstad
Annette Skotvoll
Ingrid Steen
Heidi Sundal
Cathrine Svendsen
 Neuvostoliitto (URS)[47]
Natalya Anisimova
Maryna Bazhanova
Tatyana Dzhandzhgava
Elina Guseva
Tetyana Horb
Larysa Karlova
Natalya Lapitskaya
Svitlana Mankova
Nataliya Matryuk
Natalya Morskova
Olena Nemashkalo
Nataliya Rusnachenko
Olha Semenova
Yevheniya Tovstohan
Zinaida Turchyna
1992 Barcelona
tulokset
 Etelä-Korea (KOR)[48]
Cha Jae-Kyung
Han Hyun-Sook
Han Sun-Hee
Hong Jeong-ho
Jang Ri-Ra
Kim Hwa-Sook
Lee Ho-Youn
Lee Mi-Young
Lim O-Kyeong
Min Hye-Sook
Moon Hyang-Ja
Nam Eun-Young
Oh Sung-Ok
Park Jeong-Lim
Park Kap-Sook
 Norja (NOR)[49]
Hege Kirsti Frøseth
Tonje Sagstuen
Hanne Hogness
Heidi Sundal
Susann Goksør
Cathrine Svendsen
Mona Dahle
Siri Eftedal
Henriette Henriksen
Ingrid Steen
Karin Pettersen
Annette Skotvoll
Kristine Duvholt
Heidi Tjugum
 Yhdistynyt joukkue (EUN)[50]
Natalya Anisimova
Maryna Bazhanova
Svetlana Bogdanova
Galina Borzenkova
Natalya Deryugina
Tatyana Dzhandzhgava
Lyudmila Gudz
Elina Guseva
Tetyana Horb
Larisa Kiselyova
Natalya Morskova
Galina Onoprienko
Svetlana Pryakhina
1996 Atlanta
tulokset
 Tanska (DEN)[51]
Anja Andersen
Camilla Andersen
Kristine Andersen
Heidi Astrup
Tina Bøttzau
Marianne Florman
Conny Hamann
Anja Hansen
Anette Hoffmann
Tonje Kjærgaard
Janne Kolling
Susanne Lauritsen
Gitte Madsen
Lene Rantala
Gitte Sunesen
Anne Dorthe Tanderup
 Etelä-Korea (KOR)[52]
Cho Eun-Hee
Han Sun-Hee
Hong Jeong-ho
Huh Soon-Young
Kim Cheong-Sim
Kim Eun-Mi
Kim Jeong-Mi
Kim Mi-Sim
Kim Rang
Kwag Hye-Jeong
Lee Sang-Eun
Lim O-Kyeong
Moon Hyang-Ja
Oh Sung-Ok
Oh Yong-Ran
Park Jeong-Lim
 Unkari (HUN)[53]
Éva Erdős
Andrea Farkas
Beáta Hoffmann
Anikó Kántor
Erzsébet Kocsis
Beatrix Kökény
Eszter Mátéfi
Auguszta Mátyás
Anikó Meksz
Anikó Nagy
Helga Németh
Ildikó Pádár
Beáta Siti
Anna Szántó
Katalin Szilágyi
Beatrix Tóth
2000 Sydney
tulokset
 Tanska (DEN)[54]
Lene Rantala
Camilla Andersen
Tina Bøttzau
Janne Kolling
Tonje Kjærgaard
Karen Brødsgaard
Katrine Fruelund
Maja Grønbæk
Christina Hansen
Anette Hoffmann
Lotte Kiærskou
Karin Mortensen
Anja Nielsen
Rikke Petersen
Mette Vestergaard
 Unkari (HUN)[55]
Beatrix Balogh
Rita Deli
Ágnes Farkas
Andrea Farkas
Anikó Kántor
Beatrix Kökény
Anita Kulcsár
Dóra Lőwy
Anikó Nagy
Ildikó Pádár
Katalin Pálinger
Krisztina Pigniczki
Bojana Radulovics
Judith Simics
Beáta Siti
 Norja (NOR)[56]
Kristine Duvholt
Trine Haltvik
Heidi Tjugum
Susann Goksør Bjerkrheim
Ann Cathrin Eriksen
Kjersti Grini
Elisabeth Hilmo
Mia Hundvin
Tonje Larsen
Cecilie Leganger
Jeanette Nilsen
Marianne Rokne
Birgitte Sættem
Monica Sandve
Else-Marthe Sørlie
2004 Ateena
tulokset
 Tanska (DEN)[57]
Louise Nørgaard
Rikke Skov
Henriette Mikkelsen
Mette Vestergaard
Rikke Jørgensen
Camilla Thomsen
Karin Mortensen
Lotte Kiærskou
Trine Jensen
Katrine Fruelund
Rikke Schmidt
Kristine Andersen
Karen Brødsgaard
Line Daugaard
Josephine Touray
 Etelä-Korea (KOR)[58]
Oh Yong-Ran
Woo Sun-Hee
Huh Soon-Young
Lee Gong-Joo
Jang So-Hee
Kim Hyun-Ok
Kim Cha-Youn
Oh Seong-Ok
Huh Young-Sook
Moon Kyeong-Ha
Lim O-Kyeong
Lee Sang-Eun
Myoung Bok-Hee
Choi Im-jeong
Moon Pil-Hee
 Ukraina (UKR)[59]
Nataliya Borysenko
Ganna Burmystrova
Tetyana Shynkarenko
Maryna Vergelyuk
Olena Yatsenko
Ganna Siukalo
Olena Radchenko
Olena Tsygitsa
Galyna Markushevska
Lyudmyla Shevchenko
Iryna Honcharova
Nataliya Lyapina
Anastasiya Borodina
Larysa Zaspa
Oxana Rayhel
2008 Peking
tulokset
 Norja (NOR)[60]
Ragnhild Aamodt
Karoline Dyhre Breivang
Marit Malm Frafjord
Gro Hammerseng
Katrine Lunde Haraldsen
Kari Aalvik Grimsbø
Kari Mette Johansen
Tonje Larsen
Kristine Lunde
Else-Marthe Sørlie Lybekk
Tonje Nøstvold
Katja Nyberg
Linn-Kristin Riegelhuth
Gøril Snorroeggen
 Venäjä (RUS)[61]
Jekaterina Andrjušina
Irina Blisnova
Jelena Dmitrijeva
Anna Karejeva
Jekaterina Marennikova
Jelena Poljonova
Irina Poltorazkaja
Ljudmila Postnova
Oksana Romenskaja
Natalja Šipilova
Marija Sidorova
Inna Suslina
Emilija Turei
Jana Uskova
 Etelä-Korea (KOR)[62]
An Jung-Hwa
Bae Min-Hee
Choi Im-Jeong
Hong Jeong-ho
Huh Soon-Young
Kim Cha-Youn
Kim Nam-Sun
Kim O-Na
Lee Min-Hee
Moon Pil-Hee
Oh Seong-Ok
Oh Yong-Ran
Park Chung-Hee
Song Hai-Rim
2012 Lontoo
tulokset
 Norja (NOR)
Kari Aalvik Grimsbø
Ida Alstad
Heidi Løke
Tonje Nøstvold
Karoline Dyhre Breivang
Kristine Lunde-Borgersen
Kari Mette Johansen
Marit Malm Frafjord
Linn Jørum Sulland
Katrine Lunde Haraldsen
Linn-Kristin Riegelhuth Koren
Gøril Snorroeggen
Amanda Kurtović
Camilla Herrem
 Montenegro (MNE)
Marina Vukčević
Radmila Miljanić
Jovanka Radičević
Ana Đokić
Marija Jovanović
Ana Radović
Anđela Bulatović
Sonja Barjaktarović
Maja Savić
Bojana Popović
Jasna Tošković
Suzana Lazović
Katarina Bulatović
Majda Mehmedović
Milena Knežević
 Espanja (ESP)
Andrea Barnó
Carmen Martín
Nely Carla Alberto
Beatriz Fernández
Verónica Cuadrado
Marta Mangué
Macarena Aguilar
Silvia Navarro
Jessica Alonso
Elisabet Chávez
Elisabeth Pinedo
Begoña Fernández
Vanessa Amorós
Patricia Elorza
Mihaela Ciobanu
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Venäjä (RUS)
Anna Sedoikina
Polina Kuznetsova
Darja Dmitrijeva
Anna Sen
Olga Akopjan
Anna Vjahireva
Marina Sudakova
Vladlena Bobrovnikova
Viktorija Žilinskaite
Jekaterina Marennikova
Irina Bliznova
Jekaterina Iljina
Maja Petrova
Tatjana Jerohina
Viktorija Kalinina
 Ranska (FRA)
Laura Glauser
Blandine Dancette
Camille Ayglon
Allison Pineau
Laurisa Landre
Grâce Zaadi
Marie Prouvensier
Amandine Leynaud
Manon Houette
Siraba Dembélé
Chloé Bulleux
Tamara Horacek
Béatrice Edwige
Estelle Nze Minko
Gnonsiane Niombla
Alexandra Lacrabère
 Norja (NOR)
Kari Aalvik Grimsbø
Mari Molid
Emilie Hegh Arntzen
Ida Alstad
Veronica Kristiansen
Heidi Løke
Nora Mørk
Stine Bredal Oftedal
Marit Malm Frafjord
Katrine Lunde
Linn-Kristin Riegelhuth Koren
Amanda Kurtović
Camilla Herrem
Sanna Solberg
  Lähde: Women's Handball Medalists Sports Reference. Viitattu 18.4.2018. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Handball Sports Reference. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  2. Handball Official Website of Olympic Movement. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  3. Germany Handball at the 1936 Berlin Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  4. Austria Handball at the 1936 Berlin Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  5. Switzerland Handball at the 1936 Berlin Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  6. Yugoslavia Handball at the 1972 München Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  7. Czechoslovakia Handball at the 1972 München Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  8. Romania Handball at the 1972 München Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  9. Soviet Union Handball at the 1976 Montréal Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  10. Romania Handball at the 1976 Montréal Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  11. Poland Handball at the 1976 Montréal Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  12. East Germany Handball at the 1980 Moskva Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  13. Soviet Union Handball at the 1980 Moskva Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  14. Romania Handball at the 1980 Moskva Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  15. Yugoslavia Handball at the 1984 Los Angeles Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  16. West Germany Handball at the 1984 Los Angeles Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  17. Romania Handball at the 1984 Los Angeles Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  18. Soviet Union Handball at the 1988 Seoul Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  19. South Korea Handball at the 1988 Seoul Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  20. Yugoslavia Handball at the 1988 Seoul Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  21. Unified Team Handball at the 1992 Barcelona Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  22. Sweden Handball at the 1992 Barcelona Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  23. France Handball at the 1992 Barcelona Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  24. Croatia Handball at the 1996 Atlanta Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  25. Sweden Handball at the 1996 Atlanta Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  26. Spain Handball at the 1996 Atlanta Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  27. Russia Handball at the 2000 Sydney Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  28. Sweden Handball at the 2000 Sydney Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  29. Spain Handball at the 2000 Sydney Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  30. Croatia Handball at the 2004 Athina Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  31. Germany Handball at the 2004 Athina Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  32. Russia Handball at the 2004 Athina Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  33. France Handball at the 2008 Beijing Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  34. Iceland Handball at the 2008 Beijing Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  35. Spain Handball at the 2008 Beijing Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  36. Soviet Union Handball at the 1976 Montréal Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  37. East Germany Handball at the 1976 Montréal Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  38. Hungary Handball at the 1976 Montréal Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  39. Soviet Union Handball at the 1980 Moskva Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  40. Yugoslavia Handball at the 1980 Moskva Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  41. East Germany Handball at the 1980 Moskva Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  42. Yugoslavia Handball at the 1984 Los Angeles Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  43. South Korea Handball at the 1984 Los Angeles Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  44. China Handball at the 1984 Los Angeles Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  45. South Korea Handball at the 1988 Seoul Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  46. Norway Handball at the 1988 Seoul Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  47. Soviet Union Handball at the 1988 Seoul Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  48. South Korea Handball at the 1992 Barcelona Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  49. Norway Handball at the 1992 Barcelona Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  50. Unified Team Handball at the 1992 Barcelona Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  51. Denmark Handball at the 1996 Atlanta Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  52. South Korea Handball at the 1996 Atlanta Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  53. Hungary Handball at the 1996 Atlanta Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  54. Denmark Handball at the 2000 Sydney Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  55. Hungary Handball at the 2000 Sydney Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  56. Norway Handball at the 2000 Sydney Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  57. Denmark Handball at the 2004 Athina Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  58. South Korea Handball at the 2004 Athina Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  59. Ukraine Handball at the 2004 Athina Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  60. Norway Handball at the 2008 Beijing Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  61. Russia Handball at the 2008 Beijing Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
  62. South Korea Handball at the 2008 Beijing Summer Games Sports Reference LLC. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)