Luettelo ammunnan olympiamitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pääartikkeli: Ammunta olympialaisissa

Ammunta on yksi kesäolympialaisten alkuperäisistä lajeista, se on ollut lajivalikoimassa vuosia 1904 ja 1928 lukuun ottamatta jokaisissa kesäolympialaisissa. Menestynein maa olympialaisten ammunnassa on Yhdysvallat.[1][2]

Sisällysluettelo

Nykyiset tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10 metrin ilmapistooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
tulokset

 Tanyu Kiryakov (BUL)

 Erich Buljung (USA)

 Xu Haifeng (CHN)

1992 Barcelona
tulokset

 Wang Yifu (CHN)

 Sergey Pyzhyanov (EUN)

 Sorin Babii (ROU)

1996 Atlanta
tulokset

 Roberto Di Donna (ITA)

 Wang Yifu (CHN)

 Tanyu Kiryakov (BUL)

2000 Sydney
tulokset

 Franck Dumoulin (FRA)

 Wang Yifu (CHN)

 Igor Basinsky (BLR)

2004 Ateena
tulokset

 Wang Yifu (CHN)

 Mikhail Nestruyev (RUS)

 Vladimir Isakov (RUS)

2008 Peking
tulokset

 Pang Wei (CHN)

 Jin Jong-O (KOR)

 Jason Turner (USA)

2012 Lontoo
tulokset

 Jin Jong-O (KOR)

 Luca Tesconi (ITA)

 Andrija Zlatic (SRB)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Hoàng Xuân Vinh (VIE)

 Felipe Almeida Wu (BRA)

 Pang Wei (CHN)

  Lähde: Shooting Men's Air Pistol, 10 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
10M AIR PISTOL MEN International Olympic Committee. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)

10 metrin ilmakivääri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1984 Los Angeles
tulokset

 Philippe Hébérle (FRA)

 Andreas Kronthaler (AUT)

 Barry Dagger (GBR)

1988 Soul
tulokset

 Goran Maksimovic (YUG)

 Nicolas Berthelot (FRA)

 Hans Riederer (FRG)

1992 Barcelona
tulokset

 Yury Fedkin (EUN)

 Franck Badiou (FRA)

 Hans Riederer (GER)

1996 Atlanta
tulokset

 Artyom Khadzhibekov (RUS)

 Wolfram Waibel, Jr. (AUT)

 Jean-Pierre Amat (FRA)

2000 Sydney
tulokset

 Cai Yalin (CHN)

 Artyom Khadzhibekov (RUS)

 Yevgeny Aleynikov (RUS)

2004 Ateena
tulokset

 Zhu Qinan (CHN)

 Li Jie (CHN)

 Jozef Gönci (SVK)

2008 Peking
tulokset

 Abhinav Bindra (IND)

 Zhu Qinan (CHN)

 Henri Häkkinen (FIN)

2012 Lontoo
tulokset

 Alin Moldoveanu (ROU)

 Niccolò Campriani (ITA)

 Gagan Narang (IND)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Niccolò Campriani (ITA)

 Serhiy Kulish (UKR)

 Vladimir Maslennikov (RUS)

  Lähde: Shooting Men's Air Rifle, 10 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
10M AIR RIFLE MEN International Olympic Committee. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)

Kaksoistrap[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1996 Atlanta
tulokset

 Russell Mark (AUS)

 Albano Pera (ITA)

 Zhang Bing (CHN)

2000 Sydney
tulokset

 Richard Faulds (GBR)

 Russell Mark (AUS)

 Fehaid Al-Deehani (KUW)

2004 Ateena
tulokset

 Ahmed Al-Maktoum (UAE)

 Rajyavardhan Rathore (IND)

 Wang Zheng (CHN)

2008 Peking
tulokset

 Glenn Eller (USA)

 Francesco D'Aniello (ITA)

 Hu Binyuan (CHN)

2012 Lontoo
tulokset

 Peter Wilson (GBR)

 Håkan Dahlby (SWE)

 Vasily Mosin (RUS)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Fehaid Al-Deehani (IOA)

 Marco Innocenti (ITA)

 Steven Scott (GBR)

  Lähde: Shooting Men's Double Trap Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
DOUBLE TRAP MEN International Olympic Committee. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)


50 metrin vapaapistooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

 Sumner Paine (USA)

 Holger Nielsen (DEN)

 Ioannis Frangoudis (GRE)

1900 Pariisi
tulokset

 Conrad Karl Röderer (SUI)

 Achille Paroche (FRA)

 Konrad Stäheli (SUI)

1912 Tukholma
tulokset

 Al Lane (USA)

 Peter Dolfen (USA)

 Charles Stewart (GBR)

1920 Antwerpen
tulokset

 Karl Frederick (USA)

 Afrânio da Costa (BRA)

 Al Lane (USA)

1936 Berliini
tulokset

 Torsten Ullman (SWE)

 Erich Krempel (GER)

 Charles des Jammonières (FRA)

1948 Lontoo
tulokset

 Edwin Vásquez (PER)

 Rudolf Schnyder (SUI)

 Torsten Ullman (SWE)

1952 Helsinki
tulokset

 Joe Benner (USA)

 Ángel León (ESP)

 Ambrus Balogh (HUN)

1956 Melbourne
tulokset

 Pentti Linnosvuo (FIN)

 Makhmud Umarov (URS)

 Offutt Pinion (USA)

1960 Rooma
tulokset

 Aleksey Gushchin (URS)

 Makhmud Umarov (URS)

 Yoshihisa Yoshikawa (JPN)

1964 Tokio
tulokset

 Väinö Markkanen (FIN)

 Frank Green (USA)

 Yoshihisa Yoshikawa (JPN)

1968 México
tulokset

 Grigory Kosykh (URS)

 Heinz Mertel (FRG)

 Harald Vollmar (GDR)

1972 München
tulokset

 Ragnar Skanåker (SWE)

 Dan Iuga (ROU)

 Rudolf Dollinger (AUT)

1976 Montréal
tulokset

 Uwe Potteck (GDR)

 Harald Vollmar (GDR)

 Rudolf Dollinger (AUT)

1980 Moskova
tulokset

 Aleksandr Melentyev (URS)

 Harald Vollmar (GDR)

 Lyubcho Dyakov (BUL)

1984 Los Angeles
tulokset

 Xu Haifeng (CHN)

 Ragnar Skanåker (SWE)

 Wang Yifu (CHN)

1988 Soul
tulokset

 Sorin Babii (ROU)

 Ragnar Skanåker (SWE)

 Igor Basinsky (URS)

1992 Barcelona
tulokset

 Konstantin Lukashik (EUN)

 Wang Yifu (CHN)

 Ragnar Skanåker (SWE)

1996 Atlanta
tulokset

 Boris Kokorev (RUS)

 Igor Basinsky (BLR)

 Roberto Di Donna (ITA)

2000 Sydney
tulokset

 Tanyu Kiryakov (BUL)

 Igor Basinsky (BLR)

 Martin Tenk (CZE)

2004 Ateena
tulokset

 Mikhail Nestruyev (RUS)

 Jin Jong-O (KOR)

 Kim Jong-Su (PRK)

2008 Peking
tulokset

 Jin Jong-O (KOR)

 Tan Zongliang (CHN)

 Vladimir Isakov (RUS)

2012 Lontoo
tulokset

 Jin Jong-O (KOR)

 Choi Yeong-Rae (KOR)

 Wang Zhiwei (CHN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Jin Jong-O (KOR)

 Hoàng Xuân Vinh (VIE)

 Kim Song-guk (PRK)

  Lähde: Shooting Men's Free Pistol, 50 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
Shooting Mixed Free Pistol, 50 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
Shooting Men's Free Pistol, 30 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
50M PISTOL MEN International Olympic Committee. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)

25 metrin olympiapistooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

 Ioannis Frangoudis (GRE)

 Georgios Orfanidis (GRE)

 Holger Nielsen (DEN)

1900 Pariisi
tulokset

 Maurice Larrouy (FRA)

 Léon Moreaux (FRA)

 Eugène Balme (FRA)

1912 Tukholma
tulokset

 Alfred Lane (USA)

 Paul Palén (SWE)

 Johan Hübner von Holst (SWE)

1924 Pariisi
tulokset

 Henry Bailey (USA)

 Vilhelm Carlberg (SWE)

 Lennart Hannelius (FIN)

1932 Los Angeles
tulokset

 Renzo Morigi (ITA)

 Heinz Hax (GER)

 Domenico Matteucci (ITA)

1936 Berliini
tulokset

 Cornelius van Oyen (GER)

 Heinz Hax (GER)

 Torsten Ullman (SWE)

1948 Lontoo
tulokset

 Károly Takács (HUN)

 Carlos Enrique Díaz Sáenz Valiente (ARG)

 Sven Lundquist (SWE)

1952 Helsinki
tulokset

 Károly Takács (HUN)

 Szilárd Kun (HUN)

 Gheorghe Lichiardopol (ROU)

1956 Melbourne
tulokset

 Stefan Petrescu (ROU)

 Yevgeny Cherkasov (URS)

 Gheorghe Lichiardopol (ROU)

1960 Rooma
tulokset

 Bill McMillan (USA)

 Pentti Linnosvuo (FIN)

 Aleksandr Zabelin (URS)

1964 Tokio
tulokset

 Pentti Linnosvuo (FIN)

 Ion Tripsa (ROU)

 Lubomír Nácovský (TCH)

1968 México
tulokset

 Józef Zapedzki (POL)

 Marcel Rosca (ROU)

 Renart Suleymanov (URS)

1972 München
tulokset

 Józef Zapedzki (POL)

 Ladislav Falta (TCH)

 Viktor Torshin (URS)

1976 Montréal
tulokset

 Norbert Klaar (GDR)

 Jürgen Wiefel (GDR)

 Roberto Ferraris (ITA)

1980 Moskova
tulokset

 Corneliu Ion (ROU)

 Jürgen Wiefel (GDR)

 Gerhard Petritsch (AUT)

1984 Los Angeles
tulokset

 Takeo Kamachi (JPN)

 Corneliu Ion (ROU)

 Rauno Bies (FIN)

1988 Soul
tulokset

 Afanasijs Kuzmins (URS)

 Ralf Schumann (GDR)

 Zoltán Kovács (HUN)

1992 Barcelona
tulokset

 Ralf Schumann (GER)

 Afanasijs Kuzmins (LAT)

 Vladimir Vokhmyanin (EUN)

1996 Atlanta
tulokset

 Ralf Schumann (GER)

 Emil Milev (BUL)

 Vladimir Vokhmyanin (KAZ)

2000 Sydney
tulokset

 Sergey Alifirenko (RUS)

 Michel Ansermet (SUI)

 Iulian Raicea (ROU)

2004 Ateena
tulokset

 Ralf Schumann (GER)

 Sergey Polyakov (RUS)

 Sergey Alifirenko (RUS)

2008 Peking
tulokset

 Oleksandr Petriv (UKR)

 Ralf Schumann (GER)

 Christian Reitz (GER)

2012 Lontoo
tulokset

 Leuris Pupo (CUB)

 Vijay Kumar (IND)

 Ding Feng (CHN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Christian Reitz (GER)

 Jean Quiquampoix (FRA)

 Li Yuehong (CHN)

  Lähde: Shooting Men's Rapid-Fire Pistol, 25 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
Shooting Mixed Rapid-Fire Pistol, 25 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
25M RAPID FIRE PISTOL MEN International Olympic Committee. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)

50 metrin pienoiskiväärin makuuammunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma
tulokset

 Frederick Hird (USA)

 William Milne (GBR)

 Harry Burt (GBR)

1920 Antwerpen
tulokset

 Lawrence Nuesslein (USA)

 Arthur Rothrock (USA)

 Dennis Fenton (USA)

1924 Pariisi
tulokset

 Pierre Coquelin de Lisle (FRA)

 Marcus Dinwiddie (USA)

 Josias Hartmann (SUI)

1932 Los Angeles
tulokset

 Bertil Rönnmark (SWE)

 Gustavo Huet (MEX)

 Zoltán Soós-Ruszka Hradetzky (HUN)

1936 Berliini
tulokset

 Willy Røgeberg (NOR)

 Ralph Berzsenyi (HUN)

 Wladyslaw Karas (POL)

1948 Lontoo
tulokset

 Art Cook (USA)

 Walter Tomsen (USA)

 Jonas Jonsson (SWE)

1952 Helsinki
tulokset

 Iosif Sîrbu (ROU)

 Boris Andreyev (URS)

 Art Jackson (USA)

1956 Melbourne
tulokset

 Gerry Ouellette (CAN)

 Vasily Borisov (URS)

 Gil Boa (CAN)

1960 Rooma
tulokset

 Peter Kohnke (EUA)

 Jim Hill (USA)

 Enrico Forcella (VEN)

1964 Tokio
tulokset

 László Hammerl (HUN)

 Lones Wigger (USA)

 Tommy Pool (USA)

1968 México
tulokset

 Jan Kůrka (TCH)

 László Hammerl (HUN)

 Ian Ballinger (NZL)

1972 München
tulokset

 Li Ho-Jun (PRK)

 Vic Auer (USA)

 Nicolae Rotaru (ROU)

1976 Montréal
tulokset

 Karlheinz Smieszek (FRG)

 Ulrich Lind (FRG)

 Gennady Lushchikov (URS)

1980 Moskova
tulokset

 Károly Varga (HUN)

 Hellfried Heilfort (GDR)

 Petar Zapryanov (BUL)

1984 Los Angeles
tulokset

 Ed Etzel (USA)

 Michel Bury (FRA)

 Michael Sullivan (GBR)

1988 Soul
tulokset

 Miroslav Varga (TCH)

 Cha Yeong-Cheol (KOR)

 Attila Záhonyi (HUN)

1992 Barcelona
tulokset

 Lee Eun-Cheol (KOR)

 Harald Stenvaag (NOR)

 Stevan Pletikosic (IOA)

1996 Atlanta
tulokset

 Christian Klees (GER)

 Sergey Belyayev (KAZ)

 Jozef Gönci (SVK)

2000 Sydney
tulokset

 Jonas Edman (SWE)

 Torben Grimmel (DEN)

 Sergey Martynov (BLR)

2004 Ateena
tulokset

 Matt Emmons (USA)

 Christian Lusch (GER)

 Sergey Martynov (BLR)

2008 Peking
tulokset

 Artur Aivazian (UKR)

 Matt Emmons (USA)

 Warren Potent (AUS)

2012 Lontoo
tulokset

 Sergey Martynov (BLR)

 Lionel Cox (BEL)

 Rajmond Debevec (SLO)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Henri Junghänel (GER)

 Kim Jong-hyun (KOR)

 Kirill Grigoryan (RUS)

  Lähde: Shooting Men's Small-Bore Rifle, Prone, 50 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
Shooting Mixed Small-Bore Rifle, Prone, 50 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
Shooting Men's Small-Bore Rifle, Standing, 50 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
50M RIFLE PRONE MEN International Olympic Committee. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)

50 metrin pienoiskiväärin moniasentokilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1952 Helsinki
tulokset

 Erling Kongshaug (NOR)

 Vilho Ylönen (FIN)

 Boris Andreyev (URS)

1956 Melbourne
tulokset

 Anatoly Bogdanov (URS)

 Otakar Horínek (TCH)

 John Sundberg (SWE)

1960 Rooma
tulokset

 Viktor Shamburkin (URS)

 Marat Niyazov (URS)

 Klaus Zähringer (EUA)

1964 Tokio
tulokset

 Lones Wigger (USA)

 Velichko Velichkov (BUL)

 László Hammerl (HUN)

1968 México
tulokset

 Bernd Klingner (FRG)

 John Writer (USA)

 Vitaly Parkhimovich (URS)

1972 München
tulokset

 John Writer (USA)

 Lanny Bassham (USA)

 Werner Lippoldt (GDR)

1976 Montréal
tulokset

 Lanny Bassham (USA)

 Margaret Murdock (USA)

 Werner Seibold (FRG)

1980 Moskova
tulokset

 Viktor Vlasov (URS)

 Bernd Hartstein (GDR)

 Sven Johansson (SWE)

1984 Los Angeles
tulokset

 Malcolm Cooper (GBR)

 Daniel Nipkow (SUI)

 Alister Allan (GBR)

1988 Soul
tulokset

 Malcolm Cooper (GBR)

 Alister Allan (GBR)

 Kirill Ivanov (URS)

1992 Barcelona
tulokset

 Hrachya Petikyan (EUN)

 Robert Foth (USA)

 Ryohei Koba (JPN)

1996 Atlanta
tulokset

 Jean-Pierre Amat (FRA)

 Sergey Belyayev (KAZ)

 Wolfram Waibel, Jr. (AUT)

2000 Sydney
tulokset

 Rajmond Debevec (SLO)

 Juha Hirvi (FIN)

 Harald Stenvaag (NOR)

2004 Ateena
tulokset

 Jia Zhanbo (CHN)

 Mike Anti (USA)

 Christian Planer (AUT)

2008 Peking
tulokset

 Qiu Jian (CHN)

 Yuriy Sukhorukov (UKR)

 Rajmond Debevec (SLO)

2012 Lontoo
tulokset

 Niccolò Campriani (ITA)

 Kim Jong-Hyeon (KOR)

 Matt Emmons (USA)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Niccolò Campriani (ITA)

 Sergei Kamenski (RUS)

 Alexis Raynaud (FRA)

  Lähde: Men's Small-Bore Rifle, Three Positions, 50 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
Shooting Mixed Small-Bore Rifle, Three Positions, 50 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
50M RIFLE 3 POSITIONS MEN International Olympic Committee. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)

Skeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1968 México
tulokset

 Yevgeny Petrov (URS)

 Romano Garagnani (ITA)

 Konrad Wirnhier (FRG)

1972 München
tulokset

 Konrad Wirnhier (FRG)

 Yevgeny Petrov (URS)

 Michael Buchheim (GDR)

1976 Montréal
tulokset

 Josef Panácek (TCH)

 Eric Swinkels (NED)

 Wieslaw Gawlikowski (POL)

1980 Moskova
tulokset

 Kjeld Rasmussen (DEN)

 Lars-Göran Carlsson (SWE)

 Roberto Castrillo (CUB)

1984 Los Angeles
tulokset

 Matt Dryke (USA)

 Ole Riber Rasmussen (DEN)

 Luca Scribani Rossi (ITA)

1988 Soul
tulokset

 Axel Wegner (GDR)

 Alfonso de Iruarrízaga (CHI)

 Jorge Guardiola (ESP)

1992 Barcelona
tulokset

 Zhang Shan (CHN)

 Juan Jorge Giha, Jr. (PER)

 Bruno Mario Rossetti (ITA)

1996 Atlanta
tulokset

  Ennio Falco (ITA)

  Mirosław Rzepkowski (POL)

  Andrea Benelli (ITA)

2000 Sydney
tulokset

  Mykola Milchev (UKR)

  Petr Málek (CZE)

  Todd Graves (USA)

2004 Ateena
tulokset

  Andrea Benelli (ITA)

  Marko Kemppainen (FIN)

  Juan Miguel Rodríguez (CUB)

2008 Peking
tulokset

  Vincent Hancock (USA)

  Tore Brovold (NOR)

  Anthony Terras (FRA)

2012 Lontoo
tulokset

  Vincent Hancock (USA)

  Anders Golding (DEN)

  Nasser Al-Attiya (QAT)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Gabriele Rossetti (ITA)

 Marcus Svensson (SWE)

 Abdullah Al-Rashidi (IOA)

  Lähde: Men's Skeet Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
Shooting Mixed Skeet Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
SKEET MEN International Olympic Committee. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)


Trap[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

 Roger de Barbarin (FRA)

 René Guyot (BEL)

 Justinien de Clary (FRA)

1908 Lontoo
tulokset

 Walter Ewing (CAN)

 George Beattie (CAN)

 Alexander Maunder (GBR)
 Anastasios Metaxas (GRE)
1912 Tukholma
tulokset

 Jay Graham (USA)

 Alfred Goeldel-Bronikoven (GER)

 Harry Blaus (RU1)

1920 Antwerpen
tulokset

 Mark Arie (USA)

 Frank Troeh (USA)

 Frank Wright (USA)

1924 Pariisi
tulokset

 Gyula Halasy (HUN)

 Konni Huber (FIN)

 Frank Hughes (USA)

1952 Helsinki
tulokset

 George Genereux (CAN)

 Knut Holmqvist (SWE)

 Hans Liljedahl (SWE)

1956 Melbourne
tulokset

 Galliano Rossini (ITA)

 Adam Smelczynski (POL)

 Alessandro Ciceri (ITA)

1960 Rooma
tulokset

 Ion Dumitrescu (ROU)

 Galliano Rossini (ITA)

 Sergey Kalinin (URS)

1964 Tokio
tulokset

 Ennio Mattarelli (ITA)

 Pavels Senicevs (URS)

 Bill Morris (USA)

1968 México
tulokset

 Bob Braithwaite (GBR)

 Tom Garrigus (USA)

 Kurt Czekalla (GDR)

1972 München
tulokset

 Angelo Scalzone (ITA)

 Michel Carrega (FRA)

 Silvano Basagni (ITA)

1976 Montréal
tulokset

 Don Haldeman (USA)

 Armando Marques (POR)

 Ubaldesco Baldi (ITA)

1980 Moskova
tulokset

 Luciano Giovannetti (ITA)

 Rustam Yambulatov (URS)

 Jörg Damme (GDR)

1984 Los Angeles
tulokset

 Luciano Giovannetti (ITA)

 Francisco Boza (PER)

 Dan Carlisle (USA)

1988 Soul
tulokset

 Dmytro Monakov (URS)

 Miloslav Bednarík (TCH)

 Frans Peeters (BEL)

1992 Barcelona
tulokset

 Petr Hrdlicka (TCH)

 Kazumi Watanabe (JPN)

 Marco Venturini (ITA)

1996 Atlanta
tulokset

 Michael Diamond (AUS)

 Josh Lakatos (USA)

 Lance Bade (USA)

2000 Sydney
tulokset

 Michael Diamond (AUS)

 Ian Peel (GBR)

 Giovanni Pellielo (ITA)

2004 Ateena
tulokset

 Aleksey Alipov (RUS)

 Giovanni Pellielo (ITA)

 Adam Vella (AUS)

2008 Peking
tulokset

 David Kostelecký (CZE)

 Giovanni Pellielo (ITA)

 Aleksey Alipov (RUS)

2012 Lontoo
tulokset

 Giovanni Cernogoraz (CRO)

 Massimo Fabbrizi (ITA)

 Fehaid Al-Deehani (KUW)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Josip Glasnović (CRO)

 Giovanni Pellielo (ITA)

 Edward Ling (GBR)

  Lähde: Men's Trap Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
Shooting Mixed Trap Medalists Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
TRAP MEN International Olympic Committee. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10 metrin ilmapistooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
tulokset

 Jasna Šekaric (YUG)

 Nino Salukvadze (URS)

 Marina Dobrancheva-Logvinenko (URS)

1992 Barcelona
tulokset

 Marina Dobrancheva-Logvinenko (EUN)

 Jasna Šekaric (IOA)

 Mariya Grozdeva (BUL)

1996 Atlanta
tulokset

 Olga Klochneva-Kuznetsova (RUS)

 Marina Dobrancheva-Logvinenko (RUS)

 Mariya Grozdeva (BUL)

2000 Sydney
tulokset

 Tao Luna (CHN)

 Jasna Šekaric (SCG)

 Annemarie Forder (AUS)

2004 Ateena
tulokset

 Olena Kostevych (UKR)

 Jasna Šekaric (SCG)

 Mariya Grozdeva (BUL)

2008 Peking
tulokset

 Guo Wenjun (CHN)

 Nataliya Paderina (RUS)

 Nino Salukvadze (GEO)

2012 Lontoo
tulokset

 Guo Wenjun (CHN)

 Céline Goberville (FRA)

 Olena Kostevych (UKR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Zhang Mengxue (CHN)

 Vitalina Batsarashkina (RUS)

 Anna Korakaki (GRE)

  Lähde: Shooting Women's Air Pistol, 10 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
10M AIR PISTOL WOMEN International Olympic Committee. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

10 metrin ilmakivääri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1984 Los Angeles
tulokset

 Pat Spurgin (USA)

 Edith Gufler (ITA)

 Wu Xiaoxuan (CHN)

1988 Soul
tulokset

 Irina Shilova (URS)

 Silvia Sperber (FRG)

 Anna Malukhina (URS)

1992 Barcelona
tulokset

 Yeo Gap-Sun (KOR)

 Vesela Lecheva (BUL)

 Aranka Binder (IOA)

1996 Atlanta
tulokset

 Renata Mauer-Rózanska (POL)

 Petra Horneber (GER)

 Aleksandra Ivošev (SCG)

2000 Sydney
tulokset

 Nancy Napolski-Johnson (USA)

 Gang Cho-Hyeon (KOR)

 Gao Jing (CHN)

2004 Ateena
tulokset

 Du Li (CHN)

 Lyubov Galkina (RUS)

 Katerina Kurková-Emmons (CZE)

2008 Peking
tulokset

 Katerina Kurková-Emmons (CZE)

 Lyubov Galkina (RUS)

 Snježana Pejcic (CRO)

2012 Lontoo
tulokset

 Yi Siling (CHN)

 Sylwia Bogacka (POL)

 Yu Dan (CHN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Virginia Thrasher (USA)

 Du Li (CHN)

 Yu Siling (CHN)

  Lähde: Shooting Women's Air Rifle, 10 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
10M AIR RIFLE WOMEN International Olympic Committee. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

25 metrin urheilupistooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1984 Los Angeles
tulokset

 Linda Thom (CAN)

 Ruby Fox (USA)

 Patricia Dench (AUS)

1988 Soul
tulokset

 Nino Salukvadze (URS)

 Michiko Hasegawa-Fukushima (JPN)

 Jasna Šekaric (YUG)

1992 Barcelona
tulokset

 Marina Dobrancheva-Logvinenko (EUN)

 Li Duihong (CHN)

 Munkhbayar Dorjsuren (MGL)

1996 Atlanta
tulokset

 Li Duihong (CHN)

 Diana Yorgova (BUL)

 Marina Dobrancheva-Logvinenko (RUS)

2000 Sydney
tulokset

 Mariya Grozdeva (BUL)

 Tao Luna (CHN)

 Lalita Milshina-Yauhleuskaya (BLR)

2004 Ateena
tulokset

 Mariya Grozdeva (BUL)

 Lenka Hyková-Marušková (CZE)

 İradə Aşumova (AZE)

2008 Peking
tulokset

 Chen Ying (CHN)

 Otryadyn Gündegmaa (MGL)

 Munkhbayar Dorjsuren (GER)

2012 Lontoo
tulokset

 Kim Jang-Mi (KOR)

 Chen Ying (CHN)

 Olena Kostevych (UKR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Anna Korakaki (GRE)

 Monika Karsch (GER)

 Heidi Diethelm Gerber (SUI)

  Lähde: Shooting Women's Sporting Pistol, 25 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
25M PISTOL WOMEN International Olympic Committee. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

50 metrin pienoiskiväärin moniasentokilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1984 Los Angeles
tulokset

 Wu Xiaoxuan (CHN)

 Ulrike Holmer (FRG)

 Wanda Jewell (USA)

1988 Soul
tulokset

 Silvia Sperber (FRG)

 Vesela Lecheva (BUL)

 Valentina Cherkasova (URS)

1992 Barcelona
tulokset

 Launi Meili (USA)

 Nonka Matova (BUL)

 Malgorzata Ksiazkiewicz (POL)

1996 Atlanta
tulokset

 Aleksandra Ivošev (SCG)

 Irina Gerasimyonok (RUS)

 Renata Mauer-Rózanska (POL)

2000 Sydney
tulokset

 Renata Mauer-Rózanska (POL)

 Tatyana Goldobina (RUS)

 Mariya Feklistova (RUS)

2004 Ateena
tulokset

 Lyubov Galkina (RUS)

 Valentina Turisini (ITA)

 Wang Chengyi (CHN)

2008 Peking
tulokset

 Du Li (CHN)

 Katerina Kurková-Emmons (CZE)

 Eglis Yaima Cruz (CUB)

2012 Lontoo
tulokset

 Jamie Beyerle-Gray (USA)

 Ivana Maksimovic (SRB)

 Adéla Sýkorová (CZE)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Barbara Engleder (GER)

 Zhang Binbin (CHN)

 Du Li (CHN)

  Lähde: Shooting Women's Small-Bore Rifle, Three Positions, 50 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
50M RIFLE 3 POSITIONS WOMEN International Olympic Committee. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

Trap[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

 Daina Gudzineviciute (LTU)

 Delphine Racinet-Reau (FRA)

 Gao E (CHN)

2004 Ateena
tulokset

 Suzy Balogh (AUS)

 María Quintanal (ESP)

 Lee Bo-Na (KOR)

2008 Peking
tulokset

 Satu Mäkelä-Nummela (FIN)

 Zuzana Štefeceková (SVK)

 Corey Cogdell (USA)

2012 Lontoo
tulokset

 Jessica Rossi (ITA)

 Zuzana Štefeceková (SVK)

 Delphine Racinet-Reau (FRA)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Catherine Skinner (AUS)

 Natalie Rooney (NZL)

 Corey Cogdell (USA)

  Lähde: Shooting Women's Trap Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
TRAP WOMEN International Olympic Committee. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

Skeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

 Zemfira Meftəhəddinova (AZE)

 Svetlana Dyomina (RUS)

 Diána Igaly (HUN)

2004 Ateena
tulokset

 Diána Igaly (HUN)

 Wei Ning (CHN)

 Zemfira Meftəhəddinova (AZE)

2008 Peking
tulokset

 Chiara Cainero (ITA)

 Kim Rhode (USA)

 Christine Brinker-Wenzel (GER)

2012 Lontoo
tulokset

 Kim Rhode (USA)

 Wei Ning (CHN)

 Danka Barteková (SVK)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Diana Bacosi (ITA)

 Chiara Cainero (ITA)

 Kim Rhode (USA)

  Lähde: Shooting Women's Skeet Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
SKEET WOMEN International Olympic Committee. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


Poistetut tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

25 metrin sotilaspistooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

 John Paine (USA)

 Sumner Paine (USA)

 Nikolaos Dorakis (GRE)

  Lähde: Shooting Men's Military Pistol, 25 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

30 metrin sotilaspistooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Guilherme Paraense (BRA)

 Ray Bracken (USA)

 Fritz Zulauf (SUI)

  Lähde: Shooting Men's Military Pistol, 30 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

30 metrin sotilaspistoolin joukkuekilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma
tulokset
 Ruotsi
Eric Carlberg
Vilhelm Carlberg
Johan Hübner von Holst
Paul Palén
 Venäjän keisarikunta
Amos Kash
Nikolai Melnitsky
Pavel Voyloshnikov
Grigori Panteleimonov
 Iso-Britannia
Hugh Durant
Albert Kempster
Charles StewartCharles Stewart
Horatio Poulter
1920 Antwerpen
tulokset
 Yhdysvallat
Louis Harant
Alfred Lane
Carl Frederick
James H. Snook
Michael Kelly
 Kreikka
Alexandros Theofilakis
Ioannis Theofilakis
Georgios Moraitinis
Alexandros Vrasivanopoulos
Iason Sappas
 Sveitsi
Fritz Zulauf
Joseph Jehle
Gustave Amoudruz
Hans Egli
Domenico Giambonini
  Lähde: Shooting Men's Dueling Pistol, 30 metres, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Men's Military Pistol, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

200 metrin sotilaskivääri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

 Pantelis Karasevdas (GRE)

 Pavlos Pavlidis (GRE)

 Nikolaos Trikoupis (GRE)

  Lähde: Shooting Men's Military Rifle, 200 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


300 metrin sotilaskiväärin makuuammunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Otto Olsen (NOR)

 Léon Johnson (FRA)

 Fritz Kuchen (SUI)

  Lähde: Shooting Men's Military Rifle, Prone, 300 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

300 metrin sotilaskiväärin joukkuemakuuammunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset
 Yhdysvallat
Morris Fisher
Joseph Jackson
Willis Augustus Lee
Carl Osburn
Lloyd Spooner
 Ranska
André Parmentier
Achille Paroche
Georges Roes
Émile Rumeau
 Suomi
Voitto Kolho
Kalle Lappalainen
Veli Nieminen
Vilho Vauhkonen
Karl Magnus Wegelius
  Lähde: Shooting Men's Military Rifle, Prone, 300 metres, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


300 metrin sotilaskiväärin pystyammunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Carl Osburn (USA)

 Lars Jørgen Madsen (DEN)

 Larry Nuesslein (USA)

  Lähde: Shooting Men's Military Rifle, Standing, 300 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

300 metrin sotilaskiväärin joukkuepystyammunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset
 Tanska
Lars Jørgen Madsen
Niels Larsen
Anders Peterson
Erik Sætter-Lassen
Anders Peter Nielsen
 Yhdysvallat
Carl Osburn
Lawrence Nuesslein
Lloyd Spooner
Willis Augustus Lee
Thomas Brown
 Ruotsi
Olle Ericsson
Hugo Johansson
Leon Lagerlöf
Walfrid Hellman
Mauritz Eriksson
  Lähde: Shooting Men's Military Rifle, Standing, 300 metres, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


300 metrin sotilaskiväärin moniasentokilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma
tulokset

 Sándor Prokopp (HUN)

 Carl Osburn (USA)

 Embret Skogen (NOR)

  Lähde: Shooting Men's Military Rifle, Three Positions, 300 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

Sotilaskiväärin joukkuekilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset
 Yhdysvallat
William Leuschner
William Martin
Charles Winder
Kellogg Casey
Ivan Eastman
Charles Benedict
 Iso-Britannia
Harcourt Ommundsen
Fleetwood Varley
Arthur Fulton
Philip Richardson
William Padgett
John Martin
 Kanada
William Smith
Charles Crowe
Bruce Williams
Dugald McInnis
William Eastcott
S. Harry Kerr
1912 Tukholma
tulokset
 Yhdysvallat
Cornelius Burdette
Allan Briggs
Harry Adams
John Jackson
Carl Osburn
Warren Sprout
 Iso-Britannia
Harcourt Ommundsen
Henry Burr
Edward Skilton
James Reid
Edward Parnell
Arthur Fulton
 Ruotsi
Mauritz Eriksson
Werner Jernström
Tönnes Björkman
Carl Björkman
Bernhard Larsson
Hugo Johansson
  Lähde: Shooting Men's Military Rifle, 200, 400, 500 and 600 metres, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Men's Military Rifle, 200/500/600/800/900/1,000 Yards, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

600 metrin sotilaskivääri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Hugo Johansson (SWE)

 Mauritz Eriksson (SWE)

 Lloyd Spooner (USA)

  Lähde: Shooting Men's Military Rifle, Prone, 600 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


600 metrin sotilaskiväärin joukkuekilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset
 Yhdysvallat
Dennis Fenton
Gunnery Schriver
Willis Augustus Lee
Lloyd Spooner
Joseph Jackson
 Etelä-Afrikka
David SmithDavid Smith
Robert Bodley
Ferdinand Buchanan
George Harvey
Fred Morgan
 Ruotsi
Mauritz Eriksson
Hugo Johansson
Gustaf Adolf Jonsson
Erik Blomqvist
Erik Ohlsson
  Lähde: Shooting Men's Military Rifle, Prone, 600 metres, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

300 + 600 metrin sotilaskiväärin joukkuekilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset
 Yhdysvallat
Joseph Jackson
Willis Augustus Lee
Carl Osburn
Oliver Schriver
Lloyd Spooner
 Norja
Albert Helgerud
Otto Olsen
Jacob Onsrud
Østen Østensen
Olaf Sletten
 Sveitsi
Eugen Addor
Joseph Jehle
Fritz Kuchen
Werner Schneeberger
Weibel
  Lähde: Shooting Men's Military Rifle, 300 metres and 600 metres, Prone, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


100 metrin hirven kertalaukauskilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

 Oscar Swahn (SWE)

 Ted Ranken (GBR)

 Alexander Rogers (GBR)

1912 Tukholma
tulokset

 Alf Swahn (SWE)

 Åke Lundeberg (SWE)

 Nestori Toivonen (FIN)

1920 Antwerpen
tulokset

 Otto Olsen (NOR)

 Alf Swahn (SWE)

 Harald Natvig (NOR)

1924 Pariisi
tulokset

 John Boles (USA)

 Cyril Mackworth-Praed (GBR)

 Otto Olsen (NOR)

  Lähde: Shooting Men's Running Target, Single Shot Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


100 metrin hirven joukkuekilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset
 Ruotsi
Arvid Knöppel
Ernst Rosell
Alfred Swahn
Oscar Swahn
 Iso-Britannia
William Ellicott
William Russell Lane-Joynt
Charles Nix
Ted Ranken

ei jaettu

1912 Tukholma
tulokset
 Ruotsi
Alfred Swahn
Oscar Swahn
Åke Lundeberg
Per-Olof Arvidsson
 Yhdysvallat
William McDonnell
Walter Winans
William Leuschner
William Libbey
 Suomi
Axel Londen
Nestori Toivonen
Iivar Väänänen
Ernst Rosenqvist
1920 Antwerpen
tulokset
 Norja
Einar Liberg
Ole Lilloe-Olsen
Harald Natvig
Hans Nordvik
Otto Olsen
 Suomi
Yrjö Kolho
Kalle Lappalainen
Toivo Tikkanen
Nestori Toivonen
Karl Magnus Wegelius
 Yhdysvallat
Thomas Brown
Willis Augustus Lee
Lawrence Nuesslein
Carl Osburn
Lloyd Spooner
1924 Pariisi
tulokset
 Norja
Einar Liberg
Ole Lilloe-Olsen
Harald Natvig
Otto Olsen
 Ruotsi
Otto Hultberg
Mauritz Johansson
Fredric Landelius
Alfred Swahn
 Yhdysvallat
John Boles
Raymond Coulter
Dennis Fenton
Walter Stokes
  Lähde: Shooting Men's Running Target, Single Shot, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


100 metrin hirven parilaukauskilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

 Walter Winans (USA)

 Ted Ranken (GBR)

 Oscar Swahn (SWE)

1912 Tukholma
tulokset

 Åke Lundeberg (SWE)

 Edward Benedicks (SWE)

 Oscar Swahn (SWE)

1920 Antwerpen
tulokset

 Ole Lilloe-Olsen (NOR)

 Fredric Landelius (SWE)

 Einar Liberg (NOR)

1924 Pariisi
tulokset

 Ole Lilloe-Olsen (NOR)

 Cyril Mackworth-Praed (GBR)

 Alf Swahn (SWE)

  Lähde: Shooting Men's Running Target, Double Shot Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


100 metrin hirven kerta- ja parilaukauskilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1952 Helsinki
tulokset

 John H. Larsen, Sr. (NOR)

 Olof Sköldberg (SWE)

 Tauno Mäki (FIN)

1956 Melbourne
tulokset

 Vitaliy Romanenko (URS)

 Olof Sköldberg (SWE)

 Vladimir Sevryugin (URS)

  Lähde: Shooting Men's Running Target, Single And Double Shot Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


100 metrin hirven joukkueparilaukauskilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset
 Norja
Harald Natvig
Ole Lilloe-Olsen
Einar Liberg
Hans Nordvik
Thorstein Johansen
 Ruotsi
Alfred Swahn
Oscar Swahn
Fredric Landelius
Bengt Lagercrantz
Edward Benedicks
 Suomi
Toivo Tikkanen
Karl Magnus Wegelius
Nestori Toivonen
Vilho Vauhkonen
Yrjö Kolho
1924 Pariisi
tulokset
 Iso-Britannia
Cyril Mackworth-Praed
Philip Neame
Herbert Perry
Allen Whitty
 Norja
Einar Liberg
Ole Lilloe-Olsen
Harald Natvig
Otto Olsen
 Ruotsi
Axel Ekblom
Mauritz Johansson
Fredric Landelius
Alfred Swahn
  Lähde: Shooting Men's Running Target, Double Shot, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)



10 metrin liikkuva maali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Barcelona
tulokset

 Michael Jakosits (GER)

 Anatoly Asrabayev (EUN)

 Luboš Racanský (TCH)

1996 Atlanta
tulokset

 Yang Ling (CHN)

 Xiao Jun (CHN)

 Miroslav Januš (CZE)

2000 Sydney
tulokset

 Yang Ling (CHN)

 Oleg Moldovan (MDA)

 Niu Zhiyuan (CHN)

2004 Ateena
tulokset

 Manfred Kurzer (GER)

 Aleksandr Blinov (RUS)

 Dmitry Lykin (RUS)

  Lähde: Shooting Men's Running Target, 10 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)



50 metrin liikkuva maali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1972 München
tulokset

 Yakiv Zhelezniak (URS)

 Helmut Bellingrodt (COL)

 John Kynoch (GBR)

1976 Montréal
tulokset

 Aleksandr Gazov (URS)

 Aleksandr Kedyarov (URS)

 Jerzy Greszkiewicz (POL)

1980 Moskova
tulokset

 Igor Sokolov (URS)

 Thomas Pfeffer (GDR)

 Aleksandr Gazov (URS)

1984 Los Angeles
tulokset

 Li Yuwei (CHN)

 Helmut Bellingrodt (COL)

 Huang Shiping (CHN)

1988 Soul
tulokset

 Tor Heiestad (NOR)

 Huang Shiping (CHN)

 Hennadiy Avramenko (URS)

  Lähde: Shooting Men's Running Target, 50 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Mixed Running Target, 50 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

300 metrin vapaakiväärin polviammunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

 Konrad Stäheli (SUI)

 Anders Peter Nielsen (DEN)
 Emil Kellenberger (SUI)

ei jaettu

  Lähde: julkaisija =Sports-Reference Shooting Men's Free Rifle, Kneeling, 300 metres Medalists sports-reference.com. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

300 metrin vapaakiväärin makuuammunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

 Achille Paroche (FRA)

 Anders Peter Nielsen (DEN)

 Ole Østmo (NOR)

  Lähde: Shooting Men's Free Rifle, Prone, 300 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


300 metrin vapaakiväärin pystyammunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

 Lars Jørgen Madsen (DEN)

 Ole Østmo (NOR)

 Charles Paumier du Vergier (BEL)

  Lähde: Shooting Men's Free Rifle, Standing, 300 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


300 metrin vapaakiväärin moniasentokilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

 Georgios Orfanidis (GRE)

 Ioannis Frangoudis (GRE)

 Viggo Jensen (DEN)

1900 Pariisi
tulokset

 Emil Kellenberger (SUI)

 Anders Peter Nielsen (DEN)

 Paul Van Asbroeck (BEL)

1908 Lontoo
tulokset

 Albert Helgerud (NOR)

 Harry Simon (USA)

 Ole Sæther (NOR)

1912 Tukholma
tulokset

 Paul Colas (FRA)

 Lars Jørgen Madsen (DEN)

 Niels Larsen (DEN)

1920 Antwerpen
tulokset

 Bud Fisher (USA)

 Niels Larsen (DEN)

 Østen Østensen (NOR)

1948 Lontoo
tulokset

 Emil Grünig (SUI)

 Pauli Janhonen (FIN)

 Willy Røgeberg (NOR)

1952 Helsinki
tulokset

 Anatoly Bogdanov (URS)

 Robert Bürchler (SUI)

 Lev Vaynshteyn (URS)

1956 Melbourne
tulokset

 Vasily Borisov (URS)

 Allan Erdman (URS)

 Vilho Ylönen (FIN)

1960 Rooma
tulokset

 Hubert Hammerer (AUT)

 Hansrüdi Spillman (SUI)

 Vasily Borisov (URS)

1964 Tokio
tulokset

 Gary Anderson (USA)

 Shota Kveliashvili (URS)

 Martin Gunnarsson (USA)

1968 México
tulokset

 Gary Anderson (USA)

 Valentin Kornev (URS)

 Kurt Müller (SUI)

1972 München
tulokset

 Lones Wigger (USA)

 Borys Melnyk (URS)

 Lajos Papp (HUN)

  Lähde: Shooting Men's Free Rifle, Three Positions, 300 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Mixed Free Rifle, Three Positions, 300 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


Vapaakiväärin joukkuekilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
 Sveitsi
Franz Böckli
Alfred Grütter
Emil Kellenberger
Louis Richardet
Konrad Stäheli
 Norja
Olaf Frydenlund
Hellmer Hermandsen
Ole Østmo
Ole Sæther
Tom Seeberg
 Ranska
Auguste Cavadini
Maurice Lecoq
Léon Moreaux
Achille Paroche
René Thomas
1908 Lontoo
tulokset
 Norja
Julius Braathe
Albert Helgerud
Einar Liberg
Olaf Sæther
Ole Sæther
Gudbrand Skatteboe
 Ruotsi
Per-Olof Arvidsson
Janne Gustafsson
Axel Jansson
Gustaf Adolf Jonsson
Claës Rundberg
Gustav-Adolf Sjöberg
 Ranska
Eugène Balme
Raoul de Boigne
Albert Courquin
Léon Johnson
Maurice Lecoq
André Parmentier
1912 Tukholma
tulokset
 Ruotsi
Mauritz Eriksson
Hugo Johansson
Erik Blomqvist
Carl Björkman
Bernhard Larsson
Gustaf Jonsson
 Norja
Gudbrand Skatteboe
Ole Sæther
Østen Østensen
Albert Helgerud
Olaf Sæther
Einar Liberg
 Tanska
Ole Olsen
Lars Jørgen Madsen
Niels Larsen
Niels Andersen
Laurits Larsen
Jens Hajslund
1920 Antwerpen
tulokset
 Yhdysvallat
Morris Fisher
Willis Augustus Lee
Dennis Fenton
Carl Osburn
Lloyd Spooner
 Norja
Otto Olsen
Albert Helgerud
Olaf Sletten
Østen Østensen
Jacob Onsrud
 Sveitsi
Fritz Kuchen
Albert Tröndle
Arnold Rösli
Walter Lienhard
Caspar Widmer
1924 Pariisi
tulokset
 Yhdysvallat
Raymond Coulter
Joseph Crockett
Morris Fisher
Sidney Hinds
Walter Stokes
 Ranska
Paul Colas
Albert Courquin
Pierre Hardy
Georges Roes
Émile Rumeau
 Haiti
Ludovic Augustin
Destin Destine
Eloi Metullus
Astrel Rolland
Ludovic Valborge
  Lähde: Shooting Men's Free Rifle, Three Positions, 300 metres, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Men's Free Rifle, 400, 600 and 800 metres, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

600 metrin vapaakivääri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma
tulokset

 Paul Colas (FRA)

 Carl Osburn (USA)

 John Jackson (USA)

1924 Pariisi
tulokset

 Bud Fisher (USA)

 Carl Osburn (USA)

 Niels Larsen (DEN)

  Lähde: Shooting Men's Free Rifle, Prone, 600 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Men's Military Rifle, Any Position, 600 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


1000 jaardin vapaakiväärin makuuammunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

 Joshua Millner (GBR)

 Kellogg Casey (USA)

 Maurice Blood (GBR)

  Lähde: Shooting Men's Free Rifle, 1,000 Yards Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Mixed Free Rifle, Three Positions, 300 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

Vapaapienoiskiväärin katoava maali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

 William Styles (GBR)

 Harold Hawkins (GBR)

 Edward Amoore (GBR)

  Lähde: Shooting Men's Small-Bore Rifle, Disappearing Target, 25 yards Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Mixed Free Rifle, Three Positions, 300 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

Vapaapienoiskiväärin liikkuva maali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

 John Fleming (GBR)

 Maurice Matthews (GBR)

 William Marsden (GBR)

  Lähde: Shooting Men's Small-Bore Rifle, Moving Target, 25 yards Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Mixed Free Rifle, Three Positions, 300 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

Vapaapienoiskiväärin pysyvä maali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

 Arthur Carnell (GBR)

 Harry Humby (GBR)

 George Barnes (GBR)

  Lähde: Shooting Men's Small-Bore Rifle, Prone, 50 and 100 yards Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Mixed Free Rifle, Three Positions, 300 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

25 metrin vapaapienoiskivääri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma
tulokset

 Vilhelm Carlberg (SWE)

 Hübner von Holst (SWE)

 Gideon Ericsson (SWE)

  Lähde: Shooting Men's Small-Bore Rifle, Disappearing Target, 25 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Mixed Free Rifle, Three Positions, 300 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

25 metrin vapaapienoiskiväärin joukkuekilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma
tulokset
 Ruotsi
Johan Hübner von Holst
Eric Carlberg
Vilhelm Carlberg
Gustaf Boivie
 Iso-Britannia
William Pimm
Joseph Pepé
William Milne
William Styles
 Yhdysvallat
Frederick Hird
Warren Sprout
William McDonnell
William Leuschner
  Lähde: Shooting Men's Free Rifle, Three Positions, 300 metres, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Men's Free Rifle, 400, 600 and 800 metres, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

50 metrin vapaapienoiskiväärin joukkuekilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset
 Iso-Britannia
Edward Amoore
Harold Humby
Maurice Matthews
William Pimm
 Ruotsi
Eric Carlberg
Vilhelm Carlberg
Franz-Albert Schartau
Johan Hübner von Holst
 Ranska
Henri Bonnefoy
Paul Colas
Léon Lécuyer
André Regaud
1912 Tukholma
tulokset
 Iso-Britannia
William Pimm
Edward Lessimore
Joseph Pepé
Robert Murray
 Ruotsi
Arthur Nordenswan
Eric Carlberg
Ruben Örtegren
Vilhelm Carlberg
 Yhdysvallat
Warren Sprout
William Leuschner
Frederick Hird
Carl Osburn
1920 Antwerpen
tulokset
 Yhdysvallat
Lawrence Nuesslein
Arthur Rothrock
Willis Augustus Lee
Dennis Fenton
Gunnery Schriver
 Ruotsi
Sigvard Hultcrantz
Erik Ohlsson
Leon Lagerlöf
Ragnar Stare
Olle Ericsson
 Norja
Østen Østensen
Olaf Sletten
Anton Olsen
Sigvart Johansen
Albert Helgerud
  Lähde: Shooting Men's Small-Bore Rifle, Prone, 50 metres, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Men's Small-Bore Rifle, 50 and 100 yards, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Men's Small Bore-Rifle, Standing, 50 metres, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


50 metrin vapaapistoolin joukkuekilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
 Sveitsi
Friedrich Lüthi
Paul Probst
Louis Richardet
Karl Röderer
Konrad Stäheli
 Ranska
Louis Duffoy
Maurice Lecoq
Léon Moreaux
Achille Paroche
Jules Trinité
 Alankomaat
Solko van den Bergh
Antonius Bouwens
Dirk Boest Gips
Henrik Sillem
Anthony Sweijs
1908 Lontoo
tulokset
 Yhdysvallat
James Gorman
Irving Calkins
John Dietz
Charles Axtell
 Belgia
Paul Van Asbroeck
Reginald Storms
Charles Paumier du Verger
Rene Englebert
 Iso-Britannia
Jesse Wallingford
Geoffrey Coles
Henry Lynch-Staunton
William Ellicott
1912 Tukholma
tulokset
 Yhdysvallat
Alfred Lane
Henry Sears
Peter Dolfen
John Dietz
 Ruotsi
Georg de Laval
Eric Carlberg
Vilhelm Carlberg
Erik Boström
 Iso-Britannia
Horatio Poulter
Hugh Durant
Albert Kempster
Charles Stewart
1920 Antwerpen
tulokset
 Yhdysvallat
Carl Frederick
Alfred Lane
Raymond Bracken
James H. Snook
Michael Kelly
 Ruotsi
Anders Andersson
Casimir Reuterskiöld
Gunnar Gabrielsson
Sigvard Hultcrantz
Anders Johnson
 Brasilia
Afrânio da Costa
Sebastião Wolf
Dario Barbosa
Fernando Soledade
Guilherme Paraense
  Lähde: Shooting Men's Free Pistol, 50 metres, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Men's Free Pistol, 50 yards, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


Joukkuetrap[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset
 Iso-Britannia
Alexander Maunder
James Pike
Charles Palmer
John Postans
Frank Moore
Peter Easte
 Kanada
Walter Ewing
George Beattie
Arthur Westover
Mylie Fletcher
George Vivian
Donald McMackon
 Iso-Britannia
George Whitaker
Gerald Skinner
John Butt
William Morris
Harold Creasey
Richard Hutton
1912 Tukholma
tulokset
 Yhdysvallat
Charles Billings
Ralph Spotts
John H. Hendrickson
James Graham
Edward Gleason
Frank Hall
 Iso-Britannia
John Butt
William Grosvenor
Harold Humby
Alexander Maunder
Charles Palmer
George Whitaker
 Saksa
Erich Graf von Bernstorff
Franz von Zedlitz und Leipe
Horst Goeldel
Albert Preuss
Erland Koch
Alfred Goeldel
1920 Antwerpen
tulokset
 Yhdysvallat
Mark Arie
Horace Bonser
Jay Clark
Forest McNeir
Frank Troeh
Frank Wright
 Belgia
Albert Bosquet
Joseph Cogels
Émile Dupont
Edouard Fesinger
Henri Quersin
Louis Van Tilt
 Ruotsi
Per Kinde
Fredric Landelius
Erik Lundquist
Karl Richter
Erik Sökjer-Petersén
Alfred Swahn
1924 Pariisi
tulokset
 Yhdysvallat
Frederick Etchen
Frank Hughes
John Noel
Clarence Platt
Samuel Sharman
William Silkworth
 Kanada
William Barnes
George Beattie
John Black
Robert Montgomery
Samuel Newton
Samuel Vance
 Suomi
Werner Ekman
Konrad Huber
Robert Huber
Georg Nordblad
Toivo Tikkanen
Karl Magnus Wegelius
  Lähde: Shooting Men's Trap, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)
Shooting Men's Free Rifle, 400, 600 and 800 metres, Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)


Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksoistrap[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1996 Atlanta
tulokset

 Kim Rhode (USA)

 Susanne Kiermayer (GER)

 Deserie Huddleston-Wakefield-Baynes (AUS)

2000 Sydney
tulokset

 Pia Hansen (SWE)

 Deborah Gelisio (ITA)

 Kim Rhode (USA)

2004 Ateena
tulokset

 Kim Rhode (USA)

 Lee Bo-Na (KOR)

 Gao E (CHN)

  Lähde: Shooting Women's Double Trap Medalists Sports-Reference. Viitattu 28.1.2017. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Shooting Official website of the Olympic Movement. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)
  2. Shooting Sports-Reference. Viitattu 27.1.2017. (englanniksi)