Luettelo painonnoston olympiamitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Painonnosto on ollut olympialaisten lajivalikoimassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1920. Tätä ennen se oli olympiaohjelmassa vuosina 1896 ja 1904. Menestynein maa olympialaisten painonnostossa on Neuvostoliitto.[1][2]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Superraskassarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1972 München
tulokset

 Vasily Alekseyev (URS)

 Rudolf Mang (FRG)

 Gerd Bonk (GDR)

1976 Montréal
tulokset

 Vasily Alekseyev (URS)

 Gerd Bonk (GDR)

 Helmut Losch (GDR)

1980 Moskova
tulokset

 Sultan Rakhmanov (URS)

 Jürgen Heuser (GDR)

 Tadeusz Rutkowski (POL)

1984 Los Angeles
tulokset

 Dean Lukin (AUS)

 Mario Martinez (USA)

 Manfred Nerlinger (FRG)

1988 Soul
tulokset

 Aleksandr Kurlovich (URS)

 Manfred Nerlinger (FRG)

 Martin Zawieja (FRG)

1992 Barcelona
tulokset

 Aleksandr Kurlovich (EUN)

 Leonid Taranenko (EUN)

 Manfred Nerlinger (GER)

1996 Atlanta
tulokset

 Andrey Chemerkin (RUS)

 Ronny Weller (GER)

 Stefan Botev Khristov (AUS)

2000 Sydney
tulokset

 Hossein Reza Zadeh (IRI)

 Ronny Weller (GER)

 Andrey Chemerkin (RUS)

2004 Ateena
tulokset

 Hossein Reza Zadeh (IRI)

 Viktors Ščerbatihs (LAT)

 Veliçko Çolakov (BUL)

2008 Peking
tulokset

 Matthias Steiner (GER)

 Yevgeny Chigishev (RUS)

 Viktors Ščerbatihs (LAT)

2012 Lontoo
tulokset

 Behdad Salimi (IRI)

 Sajjad Anoushiravani (IRI)

 Ruslan Albegov (RUS)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Lasha Talakhadze (GEO)

 Gor Minasyan (ARM)

 Irakli Turmanidze (GEO)

  Lähde: Weightlifting Men's Super Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
105KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)

Raskassarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Filippo Bottino (ITA)

 Jos Alzin (LUX)

 Louis Bernot (FRA)

1924 Pariisi
tulokset

 Giuseppe Tonani (ITA)

 Franz Aigner (AUT)

 Harald Tammer (EST)

1928 Amsterdam
tulokset

 Josef Straßberger (GER)

 Arnold Luhaäär (EST)

 Jaroslav Skobla (TCH)

1932 Los Angeles
tulokset

 Jaroslav Skobla (TCH)

 Václav Pšenicka, Sr. (TCH)

 Josef Straßberger (GER)

1936 Berliini
tulokset

 Josef Manger (GER)

 Václav Pšenicka, Sr. (TCH)

 Arnold Luhaäär (EST)

1948 Lontoo
tulokset

 John Davis (USA)

 Norb Schemansky (USA)

 Bram Charité (NED)

1952 Helsinki
tulokset

 John Davis (USA)

 Jim Bradford (USA)

 Humberto Selvetti (ARG)

1956 Melbourne
tulokset

 Paul Anderson (USA)

 Humberto Selvetti (ARG)

 Alberto Pigaiani (ITA)

1960 Rooma
tulokset

 Yury Vlasov (URS)

 Jim Bradford (USA)

 Norb Schemansky (USA)

1964 Tokio
tulokset

 Leonid Zhabotynskiy (URS)

 Yury Vlasov (URS)

 Norb Schemansky (USA)

1968 México
tulokset

 Leonid Zhabotynskiy (URS)

 Serge Reding (BEL)

 Joe Dube (USA)

1972 München
tulokset

 Jaan Talts (URS)

 Aleksandar Kraychev (BUL)

 Stefan Grützner (GDR)

1976 Montréal
tulokset

 Yury Zaytsev (URS)

 Krastyu Semerdzhiev (BUL)

 Tadeusz Rutkowski (POL)

1980 Moskova
tulokset

 Leonid Taranenko (URS)

 Valentin Khristov (BUL)

 György Szalai (HUN)

1984 Los Angeles
tulokset

 Norberto Oberburger (ITA)

 Stefan Tasnadi (ROU)

 Guy Carlton (USA)

1988 Soul
tulokset

 Yury Zakharevich (URS)

 József Jacsó (HUN)

 Ronny Weller (GDR)

1992 Barcelona
tulokset

 Ronny Weller (GER)

 Artur Akoyev (EUN)

 Stefan Botev Khristov (BUL)

1996 Atlanta
tulokset

 Tymur Taimazov (UKR)

 Sergey Syrtsov (RUS)

 Nicu Vlad (ROU)

2000 Sydney
tulokset

 Hossein Tavakoli (IRI)

 Alan Tsagaev (BUL)

 Asaad Said Saif (QAT)

2004 Ateena
tulokset

 Dmitry Berestov (RUS)

 Ihor Razoronov (UKR)

 Gleb Pisarevsky (RUS)

2008 Peking
tulokset

 Andrey Aryamnov (BLR)

 Dmitri Klokov (RUS)

 Marcin Dołęga (POL)

2012 Lontoo
tulokset

 Oleksiy Torokhtiy (UKR)

 Navab Nassirshalal (IRI)

 Bartlomiej Bonk (POL)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Ruslan Nurudinov (UZB)

 Simon Martirosyan (ARM)

 Aleksandr Zaychikov (KAZ)

  Lähde: Weightlifting Men's Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
Weightlifting Men's Heavyweight II Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
105KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)

Ensimmäinen raskassarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1980 Moskova
tulokset

 Ota Zaremba (TCH)

 Igor Nikitin (URS)

 Alberto Blanco (CUB)

1984 Los Angeles
tulokset

 Rolf Milser (FRG)

 Vasile Groapa (ROU)

 Pekka Niemi (FIN)

1988 Soul
tulokset

 Pavel Kuznetsov (URS)

 Nicu Vlad (ROU)

 Peter Immesberger (FRG)

1992 Barcelona
tulokset

 Viktor Tregubov (EUN)

 Tymur Taimazov (EUN)

 Waldemar Malak (POL)

1996 Atlanta
tulokset

 Akakios Kakiasvili (GRE)

 Anatoly Khrapaty (KAZ)

 Denys Hotfrid (UKR)

  Lähde: Weightlifting Men's Heavyweight I Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)

Keskiraskassarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1952 Helsinki
tulokset

 Norb Schemansky (USA)

 Grigori Novak (URS)

 Lennox Kilgour (TRI)

1956 Melbourne
tulokset

 Arkadi Vorobjov (URS)

 Dave Sheppard (USA)

 Jean Debuf (FRA)

1960 Rooma
tulokset

 Arkadi Vorobjov (URS)

 Trofim Lomakin (URS)

 Louis Martin (GBR)

1964 Tokio
tulokset

 Vladimir Golovanov (URS)

 Louis Martin (GBR)

 Ireneusz Palinski (POL)

1968 México
tulokset

 Kaarlo Kangasniemi (FIN)

 Jaan Talts (URS)

 Marek Golab (POL)

1972 München
tulokset

 Andon Nikolov (BUL)

 Atanas Šopov (BUL)

 Hans Bettembourg (SWE)

1976 Montréal
tulokset

 David Rigert (URS)

 Lee James (USA)

 Atanas Šopov (BUL)

1980 Moskova
tulokset

 Péter Baczakó (HUN)

 Rumen Aleksandrov (BUL)

 Frank Mantek (GDR)

1984 Los Angeles
tulokset

 Nicu Vlad (ROU)

 Petre Dumitru (ROU)

 David Mercer (GBR)

1988 Soul
tulokset

 Anatoly Khrapaty (URS)

 Nail Mukhamedyarov (URS)

 Slawomir Zawada (POL)

1992 Barcelona
tulokset

 Akakios Kakiasvili (EUN)

 Sergey Syrtsov (EUN)

 Sergiusz Wolczaniecki (POL)

1996 Atlanta
tulokset

 Aleksey Petrov (RUS)

 Leonidas Kokas (GRE)

 Oliver Caruso (GER)

2000 Sydney
tulokset

 Akakios Kakiasvili (GRE)

 Szymon Kolecki (POL)

 Aleksey Petrov (RUS)

2004 Ateena
tulokset

 Milen Dobrev (BUL)

 Khadzhimurat Akkayev (RUS)

 Eduard Tyukin (RUS)

2008 Peking
tulokset

 Szymon Kołecki (POL)

 Arsen Kasabiev (GEO)

 Yoandry Hernández (CUB)

2012 Lontoo
tulokset

 Saeid Mohammadpour (IRI)

 Kim Min-jae (KOR)

 Tomasz Zieliński (POL)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Sohrab Moradi (IRI)

 Vadzim Straltsou (BLR)

 Aurimas Didžbalis (LTU)

  Lähde: Weightlifting Men's Middle heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
94KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)

Kevyt raskassarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Ernest Cadine (FRA)

 Fritz Hünenberger (SUI)

 Erik Pettersson (SWE)

1924 Pariisi
tulokset

 Charles Rigoulot (FRA)

 Fritz Hünenberger (SUI)

 Leopold Friedrich (AUT)

1928 Amsterdam
tulokset

 Sayed Nosseir (EGY)

 Louis Hostin (FRA)

 Jan Verheijen (NED)

1932 Los Angeles
tulokset

 Louis Hostin (FRA)

 Svend Olsen (DEN)

 Henry Duey (USA)

1936 Berliini
tulokset

 Louis Hostin (FRA)

 Eugen Deutsch (GER)

 Wasif Ibrahim (EGY)

1948 Lontoo
tulokset

 Stan Stanczyk (USA)

 Harold Sakata (USA)

 Gösta Magnusson (SWE)

1952 Helsinki
tulokset

 Trofim Lomakin (URS)

 Stan Stanczyk (USA)

 Arkadi Vorobjov (URS)

1956 Melbourne
tulokset

 Tommy Kono (USA)

 Vasilijs Stepanovs (URS)

 Jim George (USA)

1960 Rooma
tulokset

 Ireneusz Palinski (POL)

 Jim George (USA)

 Jan Bochenek (POL)

1964 Tokio
tulokset

 Rudolf Plyukfelder (URS)

 Géza Tóth (HUN)

 Gyozo Veres (HUN)

1968 México
tulokset

 Boris Selitsky (URS)

 Volodymyr Bieliaiev (URS)

 Norbert Ozimek (POL)

1972 München
tulokset

 Leif Jensen (NOR)

 Norbert Ozimek (POL)

 György Horváth (HUN)

1976 Montréal
tulokset

 Valery Shary (URS)

 Trendafil Stoychev (BUL)

 Péter Baczakó (HUN)

1980 Moskova
tulokset

 Yuri Vardanyan (URS)

 Blagoy Blagoev (BUL)

 Dušan Poliacik (TCH)

1984 Los Angeles
tulokset

 Petre Becheru (ROU)

 Robert Kabbas (AUS)

 Ryoji Isaoka (JPN)

1988 Soul
tulokset

 Israil Arsamakov (URS)

 István Messzi (HUN)

 Lee Hyeong-Geun (KOR)

1992 Barcelona
tulokset

 Pirros Dimas (GRE)

 Krzysztof Siemion (POL)

ei jaettu

1996 Atlanta
tulokset

 Pirros Dimas (GRE)

 Marc Huster (GER)

 Andrzej Cofalik (POL)

2000 Sydney
tulokset

 Pirros Dimas (GRE)

 Marc Huster (GER)

 Giorgi Asanidze (GEO)

2004 Ateena
tulokset

 Giorgi Asanidze (GEO)

 Andrey Rybakov (BLR)

 Pirros Dimas (GRE)

2008 Peking
tulokset

 Lu Yong (CHN)

 Tigran Vardan Martirosyan (ARM)

 Jadiel Valladares (CUB)

2012 Lontoo
tulokset

 Adrian Zielinski (POL)

 Kianoush Rostami (IRI)

 Tarek Yehia  (EGY)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Kianoush Rostami (IRI)

 Tian Tao (CHN)

 Gabriel Sîncrăian (ROU)

  Lähde: Weightlifting Men's Light heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
85KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)
IOC SANCTIONS NINE ATHLETES FOR FAILING ANTI-DOPING TEST AT BEIJING 2008 26.10.2016. Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 10.9.2017. (englanniksi)
85 kg Men IWF. Viitattu 10.9.2017. (englanniksi)

Keskisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Henri Gance (FRA)

 Pietro Bianchi (ITA)

 Albert Pettersson (SWE)

1924 Pariisi
tulokset

 Carlo Galimberti (ITA)

 Alfred Neuland (EST)

 Jaan Kikkas (EST)

1928 Amsterdam
tulokset

 Roger François (FRA)

 Carlo Galimberti (ITA)

 Guus Scheffer (NED)

1932 Los Angeles
tulokset

 Rudolf Ismayr (GER)

 Carlo Galimberti (ITA)

 Karl Hipfinger (AUT)

1936 Berliini
tulokset

 Khadr El-Touni (EGY)

 Rudolf Ismayr (GER)

 Adolf Wagner (GER)

1948 Lontoo
tulokset

 Frank Spellman (USA)

 Pete George (USA)

 Kim Sung-jip (KOR)

1952 Helsinki
tulokset

 Pete George (USA)

 Gerry Gratton (CAN)

 Kim Sung-jip (KOR)

1956 Melbourne
tulokset

 Fyodor Bogdanovsky (URS)

 Pete George (USA)

 Ermanno Pignatti (ITA)

1960 Rooma
tulokset

 Aleksandr Kurynov (URS)

 Tommy Kono (USA)

 Gyozo Veres (HUN)

1964 Tokio
tulokset

 Hans Zdražila (TCH)

 Viktor Kurentsov (URS)

 Masashi Ohuchi (JPN)

1968 México
tulokset

 Viktor Kurentsov (URS)

 Masashi Ohuchi (JPN)

 Károly Bakos (HUN)

1972 München
tulokset

 Yordan Bikov (BUL)

 Mohamed Kheir Tarabulsi (LIB)

 Anselmo Silvino (ITA)

1976 Montréal
tulokset

 Yordan Mitkov (BUL)

 Vardan Militosyan (URS)

 Peter Wenzel (GDR)

1980 Moskova
tulokset

 Asen Zlatev (BUL)

 Oleksandr Perviy (URS)

 Nedelcho Kolev (BUL)

1984 Los Angeles
tulokset

 Karl-Heinz Radschinsky (FRG)

 Jacques Demers (CAN)

 Dragomir Cioroslan (ROU)

1988 Soul
tulokset

 Borislav Gidikov (BUL)

 Ingo Steinhöfel (GDR)

 Aleksandar Varbanov (BUL)

1992 Barcelona
tulokset

 Tudor Casapu (EUN)

 Pablo Lara (CUB)

 Kim Myong-Nam (PRK)

1996 Atlanta
tulokset

 Pablo Lara (CUB)

 Yoto Yotov (BUL)

 Chon Chol-Ho (PRK)

2000 Sydney
tulokset

 Zhan Xugang (CHN)

 Viktor Mitrou (GRE)

 Arsen Melikyan (ARM)

2004 Ateena
tulokset

 Taner Sagir (TUR)

 Sergey Filimonov (KAZ)

 Reyhan Arabacioglu (TUR)

2008 Peking
tulokset

 Sa Jae-Hyeok (KOR)

 Li Hongli (CHN)

 Gevorg Davtyan (ARM)

2012 Lontoo
tulokset

 Lu Xiaojun (CHN)

 Lu Haojie (CHN)

 Iván Cambar (CUB)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Nijat Rahimov (KAZ)

 Lü Xiaojun (CHN)

 Mohamed Ihab (EGY)

  Lähde: Weightlifting Men's Middleweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
77KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)

Kevytsarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Alfred Neuland (EST)

 Louis Williquet (BEL)

 Florimond Rooms (BEL)

1924 Pariisi
tulokset

 Edmond Décottignies (FRA)

 Anton Zwerina (AUT)

 Bohumil Durdis (TCH)

1928 Amsterdam
tulokset
 Hans Haas (AUT)
 Kurt Helbig (GER)

ei jaettu

 Fernand Arnout (FRA)

1932 Los Angeles
tulokset

 René Duverger (FRA)

 Hans Haas (AUT)

 Gastone Pierini (ITA)

1936 Berliini
tulokset
 Robert Fein (AUT)
 Anwar Mousbah (EGY)

ei jaettu

 Karl Jansen (GER)

1948 Lontoo
tulokset

 Ibrahim Shams (EGY)

 Attia Mohammed (EGY)

 Jim Halliday (GBR)

1952 Helsinki
tulokset

 Tommy Kono (USA)

 Jevgeni Lopatin (URS)

 Vern Barberis (AUS)

1956 Melbourne
tulokset

 Ihor Rybak (URS)

 Ravil Khabutdinov (URS)

 Kim Chang-Hui (KOR)

1960 Rooma
tulokset

 Viktor Bushuyev (URS)

 Tan Howe Liang (SIN)

 Abdul Wahid Aziz (IRQ)

1964 Tokio
tulokset

 Waldemar Baszanowski (POL)

 Vladimir Kaplunov (URS)

 Marian Zielinski (POL)

1968 México
tulokset

 Waldemar Baszanowski (POL)

 Parviz Jalayer (IRI)

 Marian Zielinski (POL)

1972 München
tulokset

 Mukharby Kirzhinov (URS)

 Mladen Kuchev (BUL)

 Zbigniew Kaczmarek (POL)

1976 Montréal
tulokset

 Petro Korol (URS)

 Daniel Senet (FRA)

 Kazimierz Czarnecki (POL)

1980 Moskova
tulokset

 Yanko Rusev (BUL)

 Joachim Kunz (GDR)

 Mincho Pashov (BUL)

1984 Los Angeles
tulokset

 Yao Jingyuan (CHN)

 Andrei Socaci (ROU)

 Jouni Grönman (FIN)

1988 Soul
tulokset

 Joachim Kunz (GDR)

 Israel Militosyan (URS)

 Li Jinhe (CHN)

1992 Barcelona
tulokset

 Israel Militosyan (EUN)

 Yoto Yotov (BUL)

 Andreas Behm (GER)

1996 Atlanta
tulokset

 Zhan Xugang (CHN)

 Kim Myong-Nam (PRK)

 Attila Feri (HUN)

2000 Sydney
tulokset

 Galabin Boevski (BUL)

 Georgi Markov (BUL)

 Sergey Lavrenov (BLR)

2004 Ateena
tulokset

 Zhang Guozheng (CHN)

 Lee Bae-Yeong (KOR)

 Nikolay Peshalov (CRO)

2008 Peking
tulokset

 Liao Hui (CHN)

 Vencelas Dabaya (FRA)

 Yordanis Borrero (CUB)

2012 Lontoo
tulokset

 Lin Qingfeng (CHN)

 Triyatno (INA)

 Răzvan Martin (ROU)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Shi Zhiyong (CHN)

 Daniyar Ismayilov (TUR)

 Luis Javier Mosquera (COL)

  Lähde: kg.html Weightlifting Men's 67,5 kg Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
69KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)

Höyhensarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Frans De Haes (BEL)

 Alfred Schmidt (EST)

 Eugène Ryter (SUI)

1924 Pariisi
tulokset

 Pierino Gabetti (ITA)

 Andreas Stadler (AUT)

 Arthur Reinmann (SUI)

1928 Amsterdam
tulokset

 Franz Andrysek  (AUT)

 Pierino Gabetti (ITA)

 Hans Wölpert (GER)

1932 Los Angeles
tulokset

 Raymond Suvigny  (FRA)

 Hans Wölpert (GER)

 Anthony Terlazzo (USA)

1936 Berliini
tulokset

 Anthony Terlazzo (USA)

 Saleh Soliman (EGY)

 Ibrahim Shams (EGY)

1948 Lontoo
tulokset

 Mahmoud Fayad (EGY)

 Rodney Wilkes (TRI)

 Jafar Salmassi  (IRI)

1952 Helsinki
tulokset

 Rafael Chimishkyan (URS)

 Nikolai Saksonov (URS)

 Rodney Wilkes (TRI)

1956 Melbourne
tulokset

 Isaac Berger (USA)

 Jevgeni Minaev (URS)

 Marian Zielinski (POL)

1960 Rooma
tulokset

 Yevgeny Minayev (URS)

 Isaac Berger (USA)

 Sebastiano Mannironi (ITA)

1964 Tokio
tulokset

 Yoshinobu Miyake (JPN)

 Isaac Berger (USA)

 Mieczyslaw Nowak (POL)

1968 México
tulokset

 Yoshinobu Miyake (JPN)

 Dito Shanidze (URS)

 Yoshiyuki Miyake (JPN)

1972 München
tulokset

 Norair Nurikyan (BUL)

 Dito Shanidze (URS)

 János Benedek  (HUN)

1976 Montréal
tulokset

 Nikolai Kolesnikov (URS)

 Georghi Todorov  (BUL)

 Kazumasa Hirai  (JPN)

1980 Moskova
tulokset

 Viktor Mazin (URS)

 Stefan Dimitrov  (BUL)

 Marek Seweryn (POL)

1984 Los Angeles
tulokset

 Chen Weiqiang  (CHN)

 Gelu Radu (ROU)

 Tsai Wen-Yee (TPE)

1988 Soul
tulokset

 Naim Süleymanoğlu (TUR)

 Stefan Topurov (BUL)

 Ye Huanming (CHN)

1992 Barcelona
tulokset

 Naim Süleymanoğlu (TUR)

 Nikolay Peshalov  (BUL)

 He Yingqiang  (CHN)

1996 Atlanta
tulokset

 Naim Süleymanoğlu (TUR)

 Valerios Leonidis (GRE)

 Xiao Jiangang (CHN)

2000 Sydney
tulokset

 Nikolaj Pešalov (CRO)

 Leonidas Sampanis (GRE)

 Gennady Oleshchuk (BLR)

2004 Ateena
tulokset

 Shi Zhiyong (CHN)

 Le Maosheng (CHN)

 Israel José Rubio (VEN)

2008 Peking
tulokset

 Zhang Xiangxiang  (CHN)

 Diego Salazar (COL)

 Triyatno (INA)

2012 Lontoo
tulokset

 Kim Un-Guk  (PRK)

 Óscar Figueroa  (COL)

 Eko Yuli Irawan (INA)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Óscar Figueroa (COL)

 Eko Yuli Irawan (INA)

 Farkhad Kharki (KAZ)

  Lähde: kg.html Weightlifting Men's 60 kg Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
62KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)

Kääpiösarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1948 Lontoo
tulokset

 Joe DePietro (USA)

 Julian Creus (GBR)

 Rich Tom (USA)

1952 Helsinki
tulokset

 Ivan Udodov (URS)

 Mahmoud Namdjou (IRI)

 Ali Mirzai (IRI)

1956 Melbourne
tulokset

 Chuck Vinci (USA)

 Vladimir Stogov (URS)

 Mahmoud Namdjou (IRI)

1960 Rooma
tulokset

 Chuck Vinci (USA)

 Yoshinobu Miyake (JPN)

 Ismail Elm Khah (IRI)

1964 Tokio
tulokset

 Aleksey Vakhonin (URS)

 Imre Földi (HUN)

 Shiro Ichinoseki (JPN)

1968 México
tulokset

 Mohammad Nassiri (IRI)

 Imre Földi (HUN)

 Henryk Trebicki (POL)

1972 München
tulokset

 Imre Földi (HUN)

 Mohammad Nassiri (IRI)

 Gennady Chetin (URS)

1976 Montréal
tulokset

 Norayr Nurikyan (BUL)

 Grzegorz Cziura (POL)

 Kenkichi Ando (JPN)

1980 Moskova
tulokset

 Daniel Núñez (CUB)

 Yuri Sarkisyan (URS)

 Tadeusz Dembonczyk (POL)

1984 Los Angeles
tulokset

 Wu Shude (CHN)

 Lai Runming (CHN)

 Masahiro Kotaka (JPN)

1988 Soul
tulokset

 Oksen Mirzoyan (URS)

 He Yingqiang (CHN)

 Liu Shoubin (CHN)

1992 Barcelona
tulokset

 Jeon Byeong-Gwan (KOR)

 Liu Shoubin (CHN)

 Luo Jianming (CHN)

1996 Atlanta
tulokset

 Tang Lingsheng (CHN)

 Leonidas Sabanis (GRE)

 Nikolay Peshalov (BUL)

2000 Sydney
tulokset

 Halil Mutlu (TUR)

 Wu Wenxiong (CHN)

 Zhang Xiangxiang (CHN)

2004 Ateena
tulokset

 Halil Mutlu (TUR)

 Wu Meijin (CHN)

 Sedat Artuç (TUR)

2008 Peking
tulokset

 Long Qingquan (CHN)

 Hoang Anh Tuan (VIE)

 Eko Irawan (INA)

2012 Lontoo
tulokset

 Om Yun-Chol (PRK)

 Wu Jingbiao (CHN)

 Valentin Xristov (AZE)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Long Qingquan (CHN)

 Om Yun-chol (PRK)

 Sinphet Kruaithong (THA)

  Lähde: kg.html Weightlifting Men's 56 kg Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
56KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)

Kärpässarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1972 München
tulokset

 Zygmunt Smalcerz (POL)

 Lajos Szucs (HUN)

 Sándor Holczreiter (HUN)

1976 Montréal
tulokset

 Aleksandr Voronin (URS)

 György Koszegi (HUN)

 Mohammad Nassiri (IRI)

1980 Moskova
tulokset

 Kanybek Osmonaliyev (URS)

 Ho Bong-Chol (PRK)

 Han Gyong-Si (PRK)

1984 Los Angeles
tulokset

 Zeng Guoqiang (CHN)

 Zhou Peishun (CHN)

 Kazushito Manabe (JPN)

1988 Soul
tulokset

 Sevdalin Marinov (BUL)

 Jeon Byeong-Gwan (KOR)

 He Zhuoqiang (CHN)

1992 Barcelona
tulokset

 Ivan Ivanov (BUL)

 Lin Qisheng (CHN)

 Traian Ciharean (ROU)

1996 Atlanta
tulokset

 Halil Mutlu (TUR)

 Zhang Xiangsen (CHN)

 Sevdalin Minchev (BUL)

  Lähde: Weightlifting Men's Flyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)

Yhden käden painonnosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

 Launceston Elliot (GBR)

 Viggo Jensen (DEN)

 Alexandros Nikolopoulos (GRE)

  Lähde: Weightlifting Men's Unlimited, One Hand Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)

Kahden käden painonnosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

 Viggo Jensen (DEN)

 Launceston Elliot (GBR)

 Sotirios Versis (GRE)

1904 Saint Louis
tulokset

 Periklis Kakousis (GRE)

 Oscar Osthoff (USA)

 Frank Kugler (GER)

  Lähde: Weightlifting Men's Unlimited, Two Hands Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)

Käsipaino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Oscar Osthoff (USA)

 Fred Winters (USA)

 Frank Kugler (GER)

  Lähde: Weightlifting Men's All-Around Dumbbell Contest Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Superraskassarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

 Ding Meiyuan (CHN)

 Agata Wróbel (POL)

 Cheryl Haworth (USA)

2004 Ateena
tulokset

 Tang Gonghong (CHN)

 Jang Mi-Ran (KOR)

 Agata Wróbel (POL)

2008 Peking
tulokset

 Jang Mi-Ran (KOR)

 Ele Opeloge (SAM)

 Mariam Usman (NGR)

2012 Lontoo
tulokset

 Zhou Lulu (CHN)

 Tatyana Kashirina (RUS)

 Jang Mi-Ran (KOR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Meng Suping (CHN)

 Kim Kuk-hyang (PRK)

 Sarah Robles (USA)

  Lähde: Weightlifting Women's Super-Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
+75KG WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 7.3.2017. (englanniksi)

Raskassarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

 María Isabel Urrutia (COL)

 Ruth Ogbeifo (NGR)

 Kuo Yi-Hang (TPE)

2004 Ateena
tulokset

 Pawina Thongsuk (THA)

 Nataliya Zabolotnaya (RUS)

 Valentina Popova (RUS)

2008 Peking
tulokset

 Alla Vazhenina (KAZ)

 Lidia Valentin (ESP)

 Damaris Aguirre (MEX)

2012 Lontoo
tulokset

 Lidia Valentin (ESP)

 Abeer Abdelrahman (EGY)

 Madias Nzesso (CMR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Rim Jong-sim (PRK)

 Darya Naumava (BLR)

 Lidia Valentin (ESP)

  Lähde: Weightlifting Women's Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
75KG WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 7.3.2017. (englanniksi)
75 kg Women IWF. Viitattu 13.10.2017. (englanniksi)
Kazakhstani weightlifter Alla Vazhenina to receive Beijing 2008 Olympic gold 13.1.2017. lenta.inform.kz. Viitattu 13.10.2017. (englanniksi)

Kevyt raskassarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

 Lin Weining (CHN)

 Erzsébet Márkus-Peresztegi (HUN)

 Karnam Malleswari (IND)

2004 Ateena
tulokset

 Liu Chunhong (CHN)

 Eszter Krutzler (HUN)

 Zarema Kasayeva (RUS)

2008 Peking
tulokset

 Oksana Slivenko (RUS)

 Leidy Solís (COL)

 Abeer Abdelrahman (EGY)

2012 Lontoo
tulokset

 Rim Jong-Sim (PRK)

 [Roxana Cocoș]] (ROU)

 Anna Nurmukhambetova (KAZ)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Xiang Yanmei (CHN)

 Zhazira Zhapparkul (KAZ)

 Sara Ahmed (EGY)

  Lähde: Weightlifting Women's Light Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
69KG WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 7.3.2017. (englanniksi)
IOC SANCTIONS EIGHT ATHLETES FOR FAILING ANTI-DOPING TEST AT BEIJING 2008 AND LONDON 2012 12.1.2017. Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 6.10.2017. (englanniksi)
IOC SANCTIONS 16 ATHLETES FOR FAILING ANTI-DOPING TEST AT BEIJING 12.12.2016. Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 6.10.2017. (englanniksi)
69 kg Women IWF. Viitattu 22.10.2017. (englanniksi)

Keskisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

 Chen Xiaomin (CHN)

 Valentina Popova (RUS)

 Ioanna Khatziioannou (GRE)

2004 Ateena
tulokset

 Nataliya Skakun (UKR)

 Anna Batyushko (BLR)

 Tatyana Stukalova (BLR)

2008 Peking
tulokset

 Pak Hyon-Suk (PRK)

 Lu Ying-Chi (TPE)

 Christine Girard (CAN)

2012 Lontoo
tulokset

 Christine Girard (CAN)

 Milka Maneva (BUL)

 Luz Acosta (MEX)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Deng Wei (CHN)

 Choe Hyo-sim (PRK)

 Karina Goricheva (KAZ)

  Lähde: Weightlifting Women's Middleweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
63KG WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 18.8.2017. (englanniksi)
63 kg Women IWF. Viitattu 15.10.2017. (englanniksi)

Kevytsarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

 Soraya Jiménez (MEX)

 Ri Song-Hui (PRK)

 Khassaraporn Suta (THA)

2004 Ateena
tulokset

 Chen Yanqing (CHN)

 Ri Song-Hui (PRK)

 Wandee Kameaim (THA)

2008 Peking
tulokset

 Chen Yanqing (CHN)

 O Jong-Ae (PRK)

 Wandee Kameaim (THA)

2012 Lontoo
tulokset

 Li Xueying (CHN)

 Pimsiri Sirikaew (THA)

 Rattikan Gulnoi (THA)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Sukanya Srisurat (THA)

 Pimsiri Sirikaew (THA)

 Kuo Hsing-chun (TPE)

  Lähde: Weightlifting Women's Lightweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
58KG WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 7.3.2017. (englanniksi)


Höyhensarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

 Yang Xia (CHN)

 Li Feng-Ying (TPE)

 Winarni Binti Slamet (INA)

2004 Ateena
tulokset

 Udomporn Polsak (THA)

 Raema Lisa Rumbewas (INA)

 Mabel Mosquera (COL)

2008 Peking
tulokset

 Prapawadee Jaroenrattanatarakoon (THA)

 Yoon Jin-Hee (KOR)

 Raema Lisa Rumbewas (INA)

2012 Lontoo
tulokset

 Hsu Shu-Ching (TPE)

 Citra Febrianti (INA)

 Iulia Paratova (UKR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Hsu Shu-Ching (TPE)

 Hidilyn Diaz (PHI)

 Yoon Jin-hee (KOR)

  Lähde: Weightlifting Women's Featherweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
53KG WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.8.2017. (englanniksi)
53 kg Women IWF. Viitattu 24.8.2017. (englanniksi)
IOC SANCTIONS EIGHT ATHLETES FOR FAILING ANTI-DOPING TEST AT LONDON 2012 27.10.2016. Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 24.8.2017. (englanniksi)
IOC SANCTIONS 12 ATHLETES FOR FAILING ANTI-DOPING TEST AT LONDON 2012 21.11.2016. Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.8.2017. (englanniksi)

Kärpässarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

 Tara Nott-Cunningham (USA)

 Raema Lisa Rumbewas (INA)

 Sri Indriyani (INA)

2004 Ateena
tulokset

 Nurcan Taylan (TUR)

 Li Zhuo (CHN)

 Arlee Wiratthaworn (THA)

2008 Peking
tulokset

 Chen Wei-Ling (TPE)

 Im Jyoung-hwa (KOR)

 Pensiri Laosirikul (THA)

2012 Lontoo
tulokset

 Wang Mingjuan (CHN)

 Hiromi Miyake (JPN)

 Ryang Chun-Hwa (PRK)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Sopita Tanasang (THA)

 Sri Wahyuni Agustiani (INA)

 Hiromi Miyake (JPN)

  Lähde: Weightlifting Women's Flyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
48KG WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 7.3.2017. (englanniksi)
48 kg Women IWF. Viitattu 24.8.2017. (englanniksi)
Taiwanese weightlifter snatches gold from Chinese for Beijing Olympics Taiwan News. Viitattu 24.8.2017. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
  2. Weightlifting Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)