Dwight Howard

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dwight Howard
Dwight Howard vuonna 2013
Henkilötiedot
Nimi Dwight David Howard
Lempinimi ”D12”
”Superman”
Kansalaisuus Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Syntynyt 8. joulukuuta 1985 (ikä 30)
Atlanta, Georgia, Yhdysvallat
Pituus 211 cm
Paino 120 kg
Seura
Nyk. joukkue Yhdysvaltain lippu Houston Rockets
Sarja NBA
NBA-varaus 1. varaus 2004
(Orlando Magic)
Pelaajaura
Seurajoukkueet
2004–2012
2012-2013
2013-
Orlando Magic (NBA)
Los Angeles Lakers (NBA)
Houston Rockets (NBA)
Maajoukkueet
Flag of the United States.svg Yhdysvallat
Mitalit
Maa: Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Miesten koripallo
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Peking 2008 miehet
MM-kilpailut
Pronssia Pronssia Japani 2006 miehet

Dwight David Howard (s. 8. joulukuuta 1985 Atlanta, Georgia) on yhdysvaltalainen koripalloilija, pelipaikaltaan sentteri. Hän pelaa tällä hetkellä NBA-liigan Houston Rocketsissa, ja on ammattilaisurallaan edustanut myös Orlando Magiciä sekä Los Angeles Lakersiä.

Howard oli NBA:n ykkösvaraus vuoden 2004 varaustilaisuudessa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Atlantassa syntynyt Howard loi menestyksekkään high school -uran Southwest Atlanta Christian Academyssa. Hän kuului maajoukkueeseen, joka voitti pronssia vuoden 2006 maailmanmestaruuskilpailuissa Japanissa ja kultaa Pekingin olympialaisissa 2008[1].

Howard on vuosien 2007, 2008 ja 2009 tähdistöottelupelaaja sekä vuoden 2004 Naismith Prep Player of the Year. Vuonna 2009 hänet palkittiin "Defensive Player of the Year"-palkinnolla. Hän voitti vuonna 2008 NBA:n tähdistöottelun yhteydessä käydyn donkkauskilpailun. Hänellä on marraskuussa 2007 syntynyt poika Braylon. Hän on aktiivinen kristitty ja työskennellyt hyväntekeväisyydessä. Häntä verrataan tällä hetkellä Cleveland Cavaliersia edustavaan Andrew Bynumiin ja asiasta ollaan monia eri mieliä.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Howard syntyi Dwight senior ja Sheryl Howardin perheeseen, jolla oli vahvat urheilutaustat. Hänen isänsä on liikunnanohjaaja Southwest Atlanta Christian Academyn yksityiskoulussa, jossa on yksi Yhdysvaltojen parhaista koripallo-ohjelmista. Hänen äitinsä taas pelasi Morris Brown Collegen naisten koripallojoukkueessa. Howard on ollut hurskas kristitty aivan lapsuudestaan lähtien.

Suunnilleen yhdeksän vanhana Howard innostui koripallosta tosissaan. Hänestä tulikin ahkeran harjoittelun ja sopivan ruumiinrakenteen vuoksi NBA:n varaustilaisuuden ykkösvaraus. Koostaan huolimatta Howard on poikkeuksellisen nopea. Hänet valittiin Southwest Atlanta Christian Academyyn lukioon ja lukion neljänä vuonna hän pelasi lähinnä voimakkaasti hyökkäyspäässä. Viimeisenä lukiovuonnaan 2004 Howard johti joukkueensa osavaltion mestariksi. Samana vuonna Howardia ylistettiin parhaaksi lukiolaiskoripalloilijaksi ja hän sai Naismith Prep Player of the Year -palkinnon, Morgan Wootten -palkinnon, Gatoraden vuoden pelaaja -tittelin, sekä McDonald's National High School Player of the Year -palkinnon.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. USA's ROSTER FIBA. Viitattu 9. syyskuuta 2008. (englanniksi)