Chris Johnson

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chris Johnson
Chris Johnson sitting on his helmet.jpg
Syntymäaika 23. syyskuuta 1985,
Orlando, Florida
Kansalaisuus Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Pituus 180 cm
Paino 87 kg
Ura
Pelipaikka keskushyökkääjä
Pelinumero 28
NFL-seura Tennessee Titans
NFL-varaus 24. varaus, 2008
Tennessee Titans
Pääsarjaura 2008–

Christopher Duan "Chris" Johnson (s. 23. syyskuuta 1985, Orlando, Florida[1]) on yhdysvaltalainen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, pelipaikaltaan keskushyökkääjä. Hän pelaa tällä hetkellä NFL-liigan Tennessee Titansissa.

Johnson on lyhyen ajan sisällä nostanut itsensä yhdeksi liigan parhaimmista pelaajista, josta osoituksena valinta NFL:n tähdistöotteluun Pro Bowliin hänen kahdella ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan.

NFL-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itä-Carolinan yliopiston joukkuetta edustanut Johnson varattiin vuoden 2008 NFL:n varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella, 24. pelaajana.[1] Tätä ennen hän oli vuotuisessa varattavien pelaajien vertailutilaisuudessa juossut 40 jaardin juoksussa jaetun ennätysajan 4.24 sekuntia.

Hyvin sujuneella tulokaskaudellaan Johnson valittiin NFL:n toiseksi parhaaksi tulokkaaksi toisen keskushyökkääjän, Minnesota Vikingsin Adrian Petersonin jälkeen, vaikka hän joutui jakamaan Titansin ykkösmiehen paikan yhdessä LenDale Whiten kanssa. Toisella kaudella Johnsonista tehtiin täysipainoinen aloittaja, ja tulokset olivat sen mukaisia. Hänestä tuli kuudes pelaaja liigan historiassa, joka on juossut yli 2000 jaardia. Johnson rikkoi myös Marshall Faulkin ennätyksen juostujen ja vastaanotettujen jaardien yhteismäärässä. Hänet valittiin kauden päätteksi myös NFL:n parhaaksi hyökkääväksi pelaajaksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Chris Johnson ESPN. Viitattu 28.1.2013. (englanniksi)