Odlanier Solís

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Odlanier Solís
Henkilötiedot
Koko nimi Odlanier Solís Fonte
Syntynyt5. huhtikuuta 1980
Havanna
Kansalaisuus Kuuba
Nyrkkeilijä
Lempinimi La Sombra
Pituus 187 cm
Paino 91 kg
Painoluokka raskassarja
Kätisyys oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 21
Voitot 20
– tyrmäysvoitot 13
Tappiot 1
Ratkaisemattomat 0
Aiheesta muualla
www.odlanier-solis.com

Odlanier Solís (s. 5. huhtikuuta 1980 Havanna, Kuuba) on kuubalainen raskaan sarjan ammattilaisnyrkkeilijä. Amatöörinä hän voitti olympiakultaa ja kolme maailmanmestaruutta. Solis on 187 cm pitkä.[1]

Amatööriura

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1998 Solís voitti juniorien Pan-Amerikan mestaruuden Tolucassa sekä juniorien maailmanmestaruuden Buenos Airesissa. Vuonna 1999 hän voitti Kuuban mestaruuden Félix Savónilta ja puolusti mestaruuttaan viidesti peräkkäin, vuoteen 2004 saakka. Vuonna 2005 hän siirtyi amatöörien raskaasta sarjasta superraskaaseen sarjaan (yli 91 kg), mutta hävisi Kuuban mestaruusloppuottelussa Michel López Núñezille. Seuraavan vuonna hän voitti jälleen mestaruuden.

MM-kisoissa Solís voitti kultamitalin raskaassa sarjassa 2001 Belfastissa ja 2003 Bangkokissa, ja superraskaassa sarjassa 2005 Mianyangissa. Solís ei päässyt edustamaan maataan Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000, kun Kuuban edustajana Savón tavoitteli kolmatta peräkkäistä olympiakultaansa. Hän oli mukana neljä vuotta myöhemmin Ateenan olympialaisissa, missä hän voitti kultamitalin raskaassa sarjassa.

Kaikkiaan Solís saavutti amatöörina 227 voittoa ja kärsi 14 tappiota.

Ammattilaisura

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joulukuussa 2006 Kuuban maajoukkueen harjoitellessa Venezuelassa Pan-Amerikan kisoja varten Solís pakeni yhdessä Yan Bartelemi Varelan ja Yuriorkis Gamboa Toledanon kanssa Kolumbiaan ja sieltä myöhemmin Miamiin. Hän solmi ammattilaissopimuksen saksalaisen First Artist -ammattilaistallin kanssa.

Ensimmäisessä ammattilaisottelussaan 27. huhtikuuta 2007 Solís tyrmäsi vastustajansa Andreas Sidonin vain 47 sekunnin jälkeen. Toisessa ottelussaan kesäkuussa hän pisti vielä paremmaksi ja tyrmäsi Alex Mazikinin vain 43 sekunnin ottelun jälkeen. Ammattilaisurallaan hän on saavuttanut voitot myös Aldo Collianderista, Marcus McGeestä ja Jeremy Batesista. Vuonna 2009 Solis on voittanut ensimmäisen erän teknisellä tyrmäyksellä Dominique Alexanderin[1] ja toisen erän teknisellä tyrmäyksellä Monte Barrettin.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]