Andre Ward

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Andre Ward
Andre Ward.jpg
Tiedot
Lempinimi S.O.G.
Painoluokka ylempi keskisarja (76,2 kg)
Maa Yhdysvallat
Syntymäaika 23. helmikuuta 1984
Syntymäpaikka San Francisco, Kalifornia
Otteluasento oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 29
Voitot 29
– tyrmäysvoitot 15
Tappiot 0
Ratkaisemattomat 0

Andre Ward (s. 23. helmikuuta 1984 San Francisco, Kalifornia, Yhdysvallat) on amerikkalainen nyrkkeilijä, olympiavoittaja ja hallitseva WBA-ammattilaisliiton ylemmän keskisarjan maailmanmestari.

Amatööriura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oaklandista kotoisin oleva urheilullisesti lahjakas Ward aloitti nyrkkeilyuransa nyrkkeilijäisänä innoittamana[1]. Amatöörinä Ward voitti käymistään otteluista 115 ja hävisi vain viisi. Viimeisen tappionsa hän kärsi vuonna 1996. Amatöörinä hän voitti Yhdysvaltain mestaruuden keskisarjassa vuonna 2001 ja raskaassa keskisarjassa 2003.[2] Amatööriura kulminoitui olympiakultaan 2004 Ateenassa, missä hänestä tuli Yhdysvaltain ensimmäinen nyrkkeilyn kultamitalisti sitten vuoden 1996[1].

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympiavoittonsa jälkeen Ward ryhtyi ammattilaiseksi. Ensimmäisessä ammattilaisottelussaan joulukuussa 2004 hän voitti Chris Molinan teknisellä tyrmäyksellä.

Voitettuaan 16 ensimmäistä otteluaan paidattomana Ward pääsi 20. kesäkuuta 2008 iskemään WBO-liiton Pohjois-Amerikan NABO-tittelistä Jerson Raveloa vastaan ja voitti ottelun kahdeksannen erän teknisellä tyrmäyksellä. Hän puolusti titteliään 26. helmikuuta Henry Buchanania vastaan ottelussa, jossa panoksena oli myös Yhdysvaltain mestaruus ja voitti ottelun kaikin tuomariäänin. Saman vuoden toukokuussa Ward puolusti titteliään Edison Mirandaa vastaan niin ikään voitolla kaikin tuomariäänin.

Ward pääsi mukaan kuuden huipputason ylemmän keskisarjan nyrkkeilijän Super Six -turnaukseen. Ensimmäisessä ottelussaan hän voitti tanskalaisen Mikkel Kesslerin ja vei samalla Kesslerin WBA-liiton ylemmän keskisarjan mestaruusvyön.[3]

Seuraavan kerran Ward ottelee 19. kesäkuuta 2010 Allan Greeniä vastaan Super Six -turnauksen ottelussa, jossa myös WBA-mestaruus on panoksena.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b http://www.thesweetscience.com/boxing-article/5624/andre-ward-bit-duran-floyd-roy/
  2. http://www.andresogward.com/ssp/bio
  3. http://www.boxingnews24.com/2009/11/ward-beats-kessler-gains-wba-super-middleweight-title/

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]