Andre Ward

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Andre Ward
Andre Ward.jpg
Tiedot
Lempinimi S.O.G.
Painoluokka Raskas keskisarja
Maa Yhdysvallat
Syntymäaika 23. helmikuuta 1984
Syntymäpaikka San Francisco, Kalifornia
Otteluasento oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 31
Voitot 31
– tyrmäysvoitot 15
Tappiot 0
Ratkaisemattomat 0

Andre Ward (s. 23. helmikuuta 1984 San Francisco, Kalifornia, Yhdysvallat) on amerikkalainen nyrkkeilijä, olympiavoittaja, hallitseva raskaan keskisarjan IBF ja WBO ja entinen ylemmän keskisarjan WBA-ammattilaisliiton maailmanmestari. Urallaan Ward on myös voittanut raskaan keskisarjan WBA super liiton mestaruuden.

Amatööriura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oaklandista kotoisin oleva urheilullisesti lahjakas Ward aloitti nyrkkeilyuransa nyrkkeilijäisänä innoittamana[1]. Amatöörinä Ward voitti käymistään otteluista 115 ja hävisi vain viisi. Viimeisen tappionsa hän kärsi vuonna 1996. Amatöörinä hän voitti Yhdysvaltain mestaruuden keskisarjassa vuonna 2001 ja raskaassa keskisarjassa 2003.[2] Amatööriura kulminoitui olympiakultaan 2004 Ateenassa, missä hänestä tuli Yhdysvaltain ensimmäinen nyrkkeilyn kultamitalisti sitten vuoden 1996[1].

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympiavoittonsa jälkeen Ward ryhtyi ammattilaiseksi. Ensimmäisessä ammattilaisottelussaan joulukuussa 2004 hän voitti Chris Molinan teknisellä tyrmäyksellä.

Voitettuaan 16 ensimmäistä otteluaan paidattomana Ward pääsi 20. kesäkuuta 2008 iskemään WBO-liiton Pohjois-Amerikan NABO-tittelistä Jerson Raveloa vastaan ja voitti ottelun kahdeksannen erän teknisellä tyrmäyksellä. Hän puolusti titteliään 26. helmikuuta Henry Buchanania vastaan ottelussa, jossa panoksena oli myös Yhdysvaltain mestaruus ja voitti ottelun kaikin tuomariäänin. Saman vuoden toukokuussa Ward puolusti titteliään Edison Mirandaa vastaan niin ikään voitolla kaikin tuomariäänin.

Ward pääsi mukaan kuuden huipputason ylemmän keskisarjan nyrkkeilijän Super Six -turnaukseen. Ensimmäisessä ottelussaan hän voitti tanskalaisen Mikkel Kesslerin ja vei samalla Kesslerin WBA-liiton ylemmän keskisarjan mestaruusvyön.[3]

Ylemmässä keskisarjassa käydyn Super Six -turnauksen jälkeen Ward on noussut painoluokkaa ylemmäs raskaaseen keskisarjaan.

19. marraskuuta 2016 Ward kohtasi raskaan keskisarjan IBF ja WBO liittojen mestari Sergey Kovalevin. Käydyssä ottelussa Ward voitti Kovalevin 12 eräisen ottelun päätteeksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b http://www.thesweetscience.com/boxing-article/5624/andre-ward-bit-duran-floyd-roy/
  2. http://www.andresogward.com/ssp/bio
  3. http://www.boxingnews24.com/2009/11/ward-beats-kessler-gains-wba-super-middleweight-title/

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]