Mikkel Kessler

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mikkel Kessler
Mikkel Kessler vuonna 2010
Mikkel Kessler vuonna 2010
Henkilötiedot
Koko nimi Mikkel Kessler
Syntynyt 1. maaliskuuta 1979
Kööpenhamina
Kansalaisuus  Tanska
Nyrkkeilijä
Lempinimi Viking Warrior, Hitman
Pituus 185 cm
Paino 76 kg
Painoluokka ylempi keskisarja
Kätisyys oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 49
Voitot 46
– tyrmäysvoitot 35
Tappiot 3
Ratkaisemattomat 0
Ei tuomiota/
mitätöity
0
Aiheesta muualla
www.mikkelkessler.com

Mikkel Kessler (s. 1. maaliskuuta 1979 Kööpenhamina) on uransa lopettanut tanskalainen ammattilaisnyrkkeilijä ja entinen WBC (World Boxing Council) ja WBA (World Boxing Association) -liittojen tunnustama maailmanmestari ylemmässä keskisarjassa (76,2 kg).

Kessler syntyi Kööpenhaminassa englantilaisen isän ja tanskalaisen äidin pojaksi. Amatöörinä hän saavutti 16-vuotiaana juniorien Euroopan-mestaruuden ja voitti 44 käymästään 47:stä ottelusta. Ammattilaiseksi hän siirtyi 18-vuotiaana vuonna 1998. Ensimmäisessä ammattilaisottelussaan hän tyrmäsi Kelly Maysin ensimmäisessä erässä. Aluksi hän otteli ylemmässä välisarjassa ja myöhemmin keskisarjassa uransa 22:ssa ensimmäisessä ottelussa paidattomana. Hän sai nopeasti lempinimen Hitman ("palkkamurhaaja") voitettuaan 22:sta ottelustaan 16 tyrmäyksellä. Sittemmin Kessler siirtyi ylempään keskisarjaan ja jatkoi hyviä otteitaan tyrmättyään kuusi seitsemästä vastustajastaan. Hänen tähtäimensä oli suoraan maailmanmestaruudessa.

29. marraskuuta Kessler voitti pienen IBA-liiton (International Boxing Association) mestaruusottelussa entisen WBC:n ylemmän keskisarjan maailmanmestarin Dingaan Thobelan kahdessatoista erässä. Tästä tittelistä hän kuitenkin luopui nopeasti ja pääsi iskemään arvostetun WBC-liiton International-tittelistä 11. huhtikuuta 2003 Craig Cummingsia vastaan. Hän voitti Kööpenhaminan K.B. Hallenissa käydyn ottelun kolmannen erän tyrmäyksellä. Hän puolusti titteliään tyrmäyksillä Henry Porrasista, Julio Cesar Greenistä ja Andre Thyssestä ennen kuin pääsi iskemään maailmanmestaruudesta. 24. marraskuuta 2004 hän pääsi lyhyellä varoitusajalla loukkaantuneen maanmiehensä Mads Larsenn korvaajaksi WBA-liiton maailmanmestaruusotteluun Manny Siacaa vastaan ja voitti ottelun kahdeksannen erän teknisellä tyrmäyksellä. Selkä- ja käsiloukkaantumisista kärsinyt Kessler puolusti mestaruuttaan ensi kerran seuraavan vuoden toukokuussa Anthony Mundinea ja sittemmin 2006 tammikuussa Eric Lucasta vastaan. 24. lokakuuta hän voitti Parken-stadionilla järjestetyn mestaruuksien yhtenäistämisottelun Markus Beyeriä vastaan ja sai näin nimiinsä myös WBC-liiton tittelin. Hän puolusti mestaruuttaan 24. maaliskuuta 2007 Librado Andradea vastaan pistevoitolla.

3. marraskuuta 2007 Kessler otteli Cardiffin Millennium Stadiumilla Joe Calzaghea vastaan pitkän kädenväännön päätteeksi sovitussa ottelussa, jossa panoksena oli lisäksi WBO-liiton (World Boxing Organisation) maailmanmestaruus. Ottelu kesti täydet 12 erää ja tuomittiin kaikin tuomariäänin Calzaghen voitoksi.

Kessler palasi kehään kesäkuussa 2008 kohdatessaan Dimitri Sartisonin avoimena olleesta WBA-liiton MM-vyöstä ja voitti Kööpenhaminassa käydyn ottelun kahdennessatoista erässä tyrmäyksellä. Hän puolusti titteliään tyrmäysvoitoilla Danilo Hausslerista ja Gusmyer Perdomosta.

Kessler osallistuu kuuden huippuottelijan Super Six -turnaukseen, joka käynnistyi syksyllä 2009. Ensimmäisessä ottelussaan hän kohtasi Andre Wardin. 21. marraskuuta käydyssä ottelussa panoksena oli myös Kesslerin WBA-titteli. Ottelu keskeytettiin 11. erässä Kesslerin saaman haavan takia. Ward voitti ottelun yksimielisellä pistetuomiolla. Ottelun jälkeen Kessler vaihtoi valmentajansa.

24. huhtikuuta 2010 Kessler kohtasi Carl Frochin. Herningissä käyty ottelu kuului Super Six -turnaukseen ja panoksena oli myös WBC:n mestaruusvyö. Kessler voitti ottelun kaikin tuomariäänin. Ottelu kuitenkin vaati veronsa ja Kessler joutui vetäytymään turnauksesta silmävamman takia. WBC-liiton vyö vapautui Kesslerin ottelutauon takia. Froch voitti vyönsä takaisin Helsingissä käydyssä MM-ottelussa Arthur Abrahamia vastaan.

Kessler palasi kehään 4.6.2011. Vastassa oli ranskalainen Mehdi Bouadla. Kessler dominoi ottelua heti alusta asti ja lopulta löi vastustajansa keskeytyskuntoon viidennessä erässä. Voitto toi Kesslerille WBO:n Euroopan mestaruuden.

Seuraavassa ottelussaan Kessler nousi raskaaseen keskisarjaan kohdaten entisen Super Six toverin, Allan Greenin. Kessler otti lukua avauserässä, mutta onnistui tyrmäämään Greenin neljännen erän alkumetreillä. Ottelun panoksena oli WBC:n Silver mestaruus.

8.12.2012 Kessler nousi nelinkertaiseksi maailmanmestariksi kukistaessaan WBA-liiton mestarin, Brian Mageen. Ensimmäisessä puolustuksessaan Kessler otti uusinnan Carl Frochia vastaan. Ottelussa panoksena oli Kesslerin WBA-vyö ja Frochin IBF-vyö. Kaksitoista eräinen sota päättyi englantilaisen Frochin voittoon. Tämän jälkeen Kessler lopetti uransa.

Tanskalainen yhtye Volbeat on tehnyt Mikkel Kessleristä kappaleen A warriors call

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]