World Boxing Organization

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
WBO:n logo

World Boxing Organization (WBO) on ammattilaisnyrkkeilyjärjestö, joka järjestää nyrkkeilyn maailmanmestaruusotteluita. Voittoa tavoittelematon järjestö on perustettu 1988, ja sen päämaja sijaitsee San Juanissa Puerto Ricossa. WBO on yksi neljästä suuresta maailmanlaajuisesta ammattilaisnyrkkeilyjärjestöstä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

WBO:n perustivat joukko puertoricolaisia ja Dominikaanisen tasavallan liikemiehiä, jotka erosivat World Boxing Associationista vuoden 1988 liittokokouksessa. Uuden nyrkkeilyjärjestön tärkeimmäksi tavoitteeksi kirjattiin turvallisen ja sääntöjä noudattavan nyrkkeilyharrastuksen maailmanlaajuinen tukeminen[1]. WBO on onnistunut saavuttamaan aseman maailman suurien nyrkkeilyjärjestöjen joukossa. Järjestön puheenjohtajana on toiminut vuodesta 2006 Francisco Varcarcel.

Vuonna 2001 huomattiin, että WBO piti listoillaan jo edesmennyttä ylemmän keskisarjan nyrkkeilijää Darrin Morrista. Ylläpitäjät olivat päivittäneet listan kahdesti Morrisin kuoleman jälkeen, mutta saivat kuulla virheestään vasta median puututtua asiaan[2].

Aiemmat mestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

WBO:n tunnustamia mestareita ovat olleet:

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut suuret nyrkkeilyliitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. WBO General Assembly, Constitution of the World Boxing Organization, WBO (Arkistoitu – Internet Archive) (englanniksi). Luettu 1.4.2007.
  2. Tim Graham, New WBO division: Dead weight, ESPN (englanniksi). Luettu 1.4. 2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]