Jevgenija Medvedeva-Arbuzova

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mitalit
Jevgenija Medvedeva-Arbuzova
Jevgenija Medvedeva-Arbuzova
Maa: Venäjän lippu Venäjä
Naisten maastohiihto
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Torino 2006 4×5 km viesti
Pronssia Pronssia Torino 2006 yhdistelmäkilpailu
MM-kilpailut
Hopeaa Hopeaa Oberstdorf 2005 4×5 km viesti
Hopeaa Hopeaa Liberec 2009 30 km (v)

Jevgenija Vladimirovna Medvedeva-Arbuzova (ven. Евгения Владимировна Медведева-Арбузова, s. 4. heinäkuuta 1976 Kontupohja, Karjalan ASNT, Neuvostoliitto) on Venäjää edustava maastohiihtäjä. Kansallisuudeltaan hän on karjalainen.

Venäjän maajoukkueeseen Medvedeva-Arbuzova on kuulunut vuodesta 2001 lähtien. Hän voitti 2005 Oberstdorfin MM-hiihdoissa Venäjän viestijoukkueessa hopeaa ja oli 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa kymmenes. 2006 talviolympialaisissa hän hiihti takaa-ajokilpailussa pronssille ja voitti viestijoukkueessa olympiakultaa. Liberecissä 2009 Medvedeva-Arbuzova saavutti 30 kilometrin vapaan kilpailussa hopeaa. Vancouverin olympialaisissa 2010 hän oli 10 kilometrin vapaan kilpailussa seitsemäs.

Ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan maailmancupin osakilpailuvoittonsa Medvedeva-Arbuzova saavutti 12. helmikuuta 2005 Reit im Winklistä kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailusta. Lisäksi hän on ollut kahdesti toinen ja kerran kolmas sekä ollut kerran voittamassa parisprinttiä ja viestikilpailua (kauden 2007–2008 jälkeen).

Hänen sukunimensä kirjoitetaan toisinaan virheellisesti muodossa "Abruzova". Medvedeva-Arbuzova asuu Pietarissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.