Svetlana Nageikina

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Svetlana Nageikina
Svetlana Nageikina
Maa:  Neuvostoliitto
Naisten hiihto
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Calgary 1988 4×5 km viesti

Svetlana Vjatšeslavovna Nageikina (ven. Светлана Вячеславовна Нагейкина, valkoven. Святлана Вячаславаўна Нагейкiна, Svjatlana Vjatšaslavauna Naheikina;[1] s. 2. helmikuuta 1965 Tambov)[2] on venäläinen uransa lopettanut hiihtäjä.

1988 Calgaryn olympialaisissa Nageikina voitti kultamitalin Neuvostoliiton naisten viestijoukkueessa. Samoissa kisoissa hän oli viidellä kilometrillä kahdeksas ja kymmenellä kilometrillä neljäs. 1991 Val di Fiemmen MM-kisoissa hän oli 30 kilometrillä viides ja 15 kilometrillä kahdeksas, mutta ei mahtunut kultaa voittaneeseen viestijoukkueeseen.

Puolen vuosikymmenen ajaksi Nageikinan arvokisasijoitukset painuivat kymmenennen sijan heikommalle puolelle, eikä häntä otettu mukaan viestijoukkueisiin. 1999 Ramsaun MM-kisoissa hän sijoittui neljänneksi viiden kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa.

2002 Salt Lake Cityn kisoihin Nageikina siirtyi edustamaan Valko-Venäjää. Hän oli 15 kilometrin kilpailussa viides ja pääsi ensimmäistä kertaa 14 vuoteen viestijoukkueeseen, joka kuitenkin jäi mitaleitta sijoituttuaan viidenneksi. Nageikina hiihti viestijoukkueessa myös vuotta myöhemmin Val di Fiemmen MM-hiihdoissa, missä joukkue oli jälleen viides. Samoissa kisoissa hän sijoittui takaa-ajokilpailussa kahdeksanneksi.

Maailmancupissa Nageikina on saavuttanut yhden henkilökohtaisen osakilpailuvoiton, helmikuussa 1990 10 kilometrin kilpailussa Jugoslaviassa. Palkintokorokesijoituksia hänellä on kaikkiaan 18.

Venäjän mestaruuden Nageikina voitti vuonna 2001 30 kilometrillä ja saavutti samana vuonna hopeaa kymmenellä kilometrillä. Lisäksi hän on saavuttanut kaksi pronssia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Svetlana Nageikina Olympedia. (englanniksi)
  2. Svetlana Nageykina Bio, Stats, and Results (Arkistoitu – Internet Archive) Olympics at Sports-Reference.com (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]