Thobias Fredriksson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Thobias Fredriksson ja Björn Lind keskimmäisellä palkintokorokkeella Torinon olympiakisojen parisprintin palkintojenjaossa.
Thobias Fredriksson ja Björn Lind keskimmäisellä palkintokorokkeella Torinon olympiakisojen parisprintin palkintojenjaossa.
Maa:  Ruotsi
Miesten maastohiihto
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Torino 2006 parisprintti
Pronssia Pronssia Torino 2006 sprintti
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Val di Fiemme 2003 sprintti
Pronssia Pronssia Oberstdorf 2005 sprintti

Thobias Fredriksson (s. 4. huhtikuuta 1975 Gunnersnäs, Ruotsi) on ruotsalainen maastohiihtäjä. Hän oli erikoistunut sprinttimatkoille.

2003 Val di Fiemmen MM-hiihdoissa Fredriksson voitti kultamitalin henkilökohtaisessa sprinttikilpailussa ja kaksi vuotta myöhemmin Oberstdorfin MM-hiihdoissa saavutti samalla matkalla pronssia.

2006 Torinon olympialaisissa Fredriksson voitti kaksi olympiamitalia. Kultaa hän voitti sprintin parikilpailussa yhdessä Björn Lindin kanssa. Henkilökohtaisella sprinttimatkalla Fredriksson sijoittui pronssille

Fredriksson voitti maailmancupin kausien 2002–2003 ja 2003–2004 sprintticupin kokonaiskilpailun. Hänen veljensä Mathias on myös menestynyt hiihtäjänä.

Fredriksson aiheutti kohua Sapporon maailmanmestaruuskilpailujen alla 2007, kun päätti jättää kilpailut kokonaan väliin hänen ja Ruotsin hiihtomaajoukkueen päävalmentajan välisen kiistan takia: Kiista syntyi kun MM-sprinttiin nimettiin Fredrikssonin sijasta Mats Larsson. Larsson otti myöhemmin kisojen sprintistä MM-hopeaa.

Fredriksson lopetti uransa kauden 2009–2010 jälkeen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sprinttihiihtäjä Anna Olsson lopetti voittoon hs.fi. 17.3.2010. Helsingin Sanomat. Viitattu 21.3.2010. [vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.