Gunda Niemann-Stirnemann

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Gunda Niemann-Stirnemann

Gunda Niemann-Stirnemann (s. 7. syyskuuta 1966, Sondershausenissa, Saksan demokraattisessa tasavallassa, nykyisen Saksan alueella) on saksalainen entinen pikaluistelija.

Jo Saksan demokraattisen tasavallan maajoukkueessa luistellut Niemann, tyttönimeltään Kleemann, hallitsi naisten pikaluistelua useiden vuosien ajan, erityisesti pidemmillä matkoilla. Hän voitti yleisluistelijoiden maailmanmestaruuden vuosina 19911999 joka vuosi lukuun ottamatta vuotta 1994, kahdeksan Euroopan mestaruutta, ja 1990-luvulla olympialaisista kolme kultaa, neljä hopeaa sekä yhden pronssin. Matkakohtaisissa MM-kisoissa hän voitti 3 000 metriä kolmesti, 5 000 metriä neljästi ja 1 500 metriä kerran.

Niemann-Stirnemann lopetti uransa vuosituhannen vaihteessa tyttärensä syntymän vuoksi, mutta palasi kilparadoille 2003 ja voitti heti uransa 34. Saksan mestaruuden.

Niemann-Stirnemann tavoitteli pääsyä myös 2006 Torinon olympialaisiin, mutta selkävammat estivät hänen aikeensa, ja hän ilmoitti lopettavansa uransa lokakuussa 2005.

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.