Jarl Magnus Riiber

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jarl Magnus Riiber
Riiber vuonna 2018.
Riiber vuonna 2018.
Henkilötiedot
Syntynyt 15. lokakuuta 1997 (ikä 21)
Hiihtäjä
Seura Norjan lippu IL Heming
Maailmancup
Kaudet 2014–
Voitot 7
Palkintokorokkeella 18

Tietolaatikko päivitetty 6. tammikuuta 2019

Mitalit
Maa: Norjan lippu Norja
Miesten yhdistetty
Olympiarenkaat Olympialaiset
Hopeaa Hopeaa Pyeongchang 2018 joukkuekilpailu

Jarl Magnus Riiber (s. 15. lokakuuta 1997) on norjalainen yhdistetyn hiihtäjä ja olympiamitalisti. Hän edustaa IL Heming -seuraa.

Riiber debytoi yhdistetyn maailmancupissa joulukuussa 2014 Lillehammerissa suurmäen ja 10 kilometrin hiihdon kilpailussa. Hän lähti hiihto-osuudelle peräti kahdeksantena, mutta putosi sijalle 28 ottaen kuitenkin uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet. Ensimmäisen maailmancupin palkintosijansa hän saavutti Seefeldin triplan avauskilpailusta tammikuussa 2015 ollen kolmas. Seuraavalla kaudella hän oli Ramsau am Dachsteinin kilpailuissa kolmas ja toinen. Ensimmäisen voittonsa hän saavutti Oslossa 6. helmikuuta 2016. Hän oli samalla kaudella kolmas Trondheimissa. Tammikuussa 2018 hän sijoittui Seefelsissä kaksi kertaa toiseksi ja kerran kolmanneksi. Saman vuoden maaliskuussa hän oli toinen Trondheimissa. Schonachissa hän oli kahdesti toinen ja maailmancupin kokonaiskilpailussa seitsemäs. Riiber oli toinen kauden 2018–2019 ensimmäisessä osakilpailussa Rukalla. Seuraavalla viikolla Lillehammerissa Riiber voitti kaikki kolme osakilpailua. Hän voitti myös Ramsaun ensimmäisen kilpailun, ja seuraavan vuoden kaksi ensimmäistä kilpailua Otepäässä.

Helmikuussa 2014 Riiber saavutti MM-pronssia nuorten MM-kisojen joukkuekilpailusta Val di Fiemmestä Italiasta. Nuorten MM-kilpailuissa Almatyssa 2015 hän voitti kultaa normaalimäen 5 ja 10 kilometrin Gundersen-kilpailuissa. Joukkuekilpailussa hän sai pronssia. Pyeongchangin olympialaisissa 2018 hän sijoittui molemmissa henkilökohtaisissa kilpailuissa neljänneksi ja sai joukkuekilpailussa hopeaa. [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]