Luettelo WBC-liiton mestareista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on Luettelo WBC-liiton mestareista.

Korsisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruus alkoi Puolustusten lukumäärä
1 Hiroki Ioka Japani Lokakuun 18, 1987 - Marraskuun 13, 1988 2
2 Napa Kiatwanchai Thaimaan lippu Thaimaa Marraskuun 13, 1988 - Marraskuun 12, 1989 2
3 Jum Hwan Choi Korean tasavalta Marraskuun 12, 1989 - Helmikuun 7, 1990 0
4 Hideyuki Ohashi Japani Helmikuun 7, 1990 - Joulukuun 25, 1990 1
5 Ricardo Lopez Meksikon lippu Meksiko Lokakuun 25, 1990 - Syyskuu 1999 21
6 Wandee Singwancha Thaimaan lippu Thaimaa Syyskuun 1999 - Helmikuun 11, 2000 0
7 José Antonio Aguirre Meksikon lippu Meksiko Helmikuun 11, 2000 - Tammikuun 10, 2004 7
8 Eagle Den Junlaphan Thaimaan lippu Thaimaa Tammikuun 10, 2004 - Joulukuun 18, 2004 1
9 Isaac Bustos Meksikon lippu Meksiko Joulukuun 18, 2004 - Huhtikuun 4, 2005 0
10 Katsunari Takayama Japani Huhtikuun 4, 2005 - Elokuun 6, 2005 0
11 Eagle Den Junlaphan Thaimaan lippu Thaimaa Elokuun 6, 2005 - Marraskuun 29, 2007 4
12 Oleydong Sithsamerchai Thaimaan lippu Thaimaa Marraskuun 29, 2007 - luopui 2
13 (Interim) Juan Palacios Nicaraguan lippu Nicaragua August 2, 2008 - luopui 1

Alempi kärpässarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruus alkoi Puolustusten lukumäärä
1 Franco Udella Italia Huhtikuun 4, 1975 - 1975 0
2 Luis Estaba Venezuelan lippu Venezuela Syyskuun 13, 1975 - Helmikuun 19, 1978 11
3 Freddy Castillo Meksikon lippu Meksiko Helmikuun 19, 1978 - Toukokuun 6, 1978 0
4 Netrnoi Sor Vorasingh Thaimaan lippu Thaimaa Toukokuun 6, 1978 - Syyskuun 30, 1978 1
5 Sung Jun Kim Korean tasavalta Syyskuun 30, 1978 - Tammikuun 3, 1980 3
6 Shigeo Nakajima Japani Tammikuun 3, 1980 - Marraskuun 24, 1980 0
7 Hilario Zapata Panaman lippu Panama Marraskuun 24, 1980 - Helmikuun 6, 1982 8
8 Amado Ursua Meksikon lippu Meksiko Helmikuun 6, 1982 - Huhtikuun 13, 1982 0
9 Tadashi Tomori Japani Huhtikuun 13, 1982 - Heinäkuun 20, 1982 0
10 Hilario Zapata Panaman lippu Panama Heinäkuun 20, 1982 - Maaliskuun 26, 1983 2
11 Jung Koo Chang Korean tasavalta Marraskuun 26, 1983 - Joulukuun 11, 1988 15
12 German Torres Meksikon lippu Meksiko Joulukuun 11, 1988 - Marraskuun 19, 1989 0
13 Yul Woo Lee Korean tasavalta Marraskuun 19, 1989 - Heinäkuun 25, 1989 0
14 Humberto Gonzalez Meksikon lippu Meksiko Heinäkuun 25, 1989 - Joulukuun 19, 1990 5
15 Rolando Pascua Filippiinit Joulukuun 19, 1990 - Marraskuun 25, 1991 0
16 Melchor Cob Castro Meksikon lippu Meksiko Marraskuun 25, 1991 - Heinäkuun 3, 1991 0
17 Humberto Gonzalez Meksikon lippu Meksiko Heinäkuun 3, 1991 - Marraskuun 13, 1993 4
18 Michael Carbajal Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Marraskuun 13, 1993 - Helmikuun 19, 1994 2
19 Humberto Gonzalez Meksikon lippu Meksiko Helmikuun 19, 1994 - Heinäkuun 15, 1995 3
20 Saman Sorjaturong Thaimaan lippu Thaimaa Heinäkuun 15, 1995 - Lokakuun 17, 1999 10
21 Yo Sam Choi Korean tasavalta Lokakuun 17, 1999 - Heinäkuun 6, 2002 3
22 Jorge Armando Arce Meksikon lippu Meksiko Heinäkuun 6, 2002 - Joulukuun 18, 2004 7
23 Eric Ortiz Meksikon lippu Meksiko Marraskuun 11, 2005 - Syyskuun 10, 2005 0
24 Brian Viloria Filippiinit Syyskuun 10, 2005 - Elokuun 10, 2006 1
25 Omar Nino Meksikon lippu Meksiko Elokuun 10, 2006 - Marraskuun 18, 2006 4
26 Edgar Sosa Meksikon lippu Meksiko Huhtikuun 14, 2007, Hallitseva mestari 5

Kärpässarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruus alkoi Puolustusten lukumäärä
1 Hiroyuki Ebihara Japani Syyskuun 18, 1963 - Tammikuun 23, 1964 0
2 Pone Kingpetch Thaimaan lippu Thaimaa Tammikuun 23, 1964 - Huhtikuun 23, 1965 3
3 Salvatore Burruni Italia Huhtikuun 23, 1965 - Heinäkuun 14, 1966 1
4 Walter McGowan Iso-Britannia Heinäkuun 14, 1966 - Joulukuun 30, 1966 0
5 Chartchai Chionoi Thaimaan lippu Thaimaa Joulukuun 30, 1966 - Helmikuun 23, 1969 4
6 Efren Torres Meksikon lippu Meksiko Helmikuun 23, 1969 - Marraskuun 20, 1970 0
7 Chartchai Chionoi Thaimaan lippu Thaimaa Marraskuun 20, 1970 - Joulukuun 7, 1970 0
8 Erbito Salavarria Filippiinit Joulukuun 7, 1970 - 1972 2
9 Betulio González Venezuelan lippu Venezuela Heinäkuun 3, 1972 - Syyskuun 29, 1972 0
10 Venice Borkhorsor Thaimaan lippu Thaimaa Syyskuun 29, 1972 - 1973 1
11 Betulio González Venezuelan lippu Venezuela Elokuun 4, 1973 - Lokakuun 1, 1974 2
12 Shoji Oguma Japani Lokakuun 1, 1974 - Tammikuun 8, 1975 0
13 Miguel Canto Meksikon lippu Meksiko Tammikuun 8, 1975 - Maaliskuun 18, 1979 14
14 Chan Hee Park Korean tasavalta Maaliskuun 18, 1979 - Syyskuun 9, 1979 1
15 Miguel Canto Meksikon lippu Meksiko Syyskuun 9, 1979 - 1979 0
16 Chan Hee Park Korean tasavalta Joulukuun 16, 1979 - Toukokuun 18, 1980 2
17 Shoji Oguma Japani Toukokuun 18, 1980 - Toukokuun 12, 1981 3
18 Antonio Avelar Meksikon lippu Meksiko Toukokuun 12, 1981 - Marraskuun 20, 1982 1
19 Prudencio Cardona Kolumbia Marraskuun 20, 1982 - Heinäkuun 24, 1982 0
20 Freddy Castillo Meksikon lippu Meksiko Heinäkuun 24, 1982 - Marraskuun 6, 1982 0
21 Eleoncio Mercedes Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta Marraskuun 6, 1982 - Maaliskuun 15, 1983 0
22 Charlie Magri Iso-Britannia Maaliskuun 15, 1983 - Syyskuun 27, 1983 0
23 Frank Cedeno Filippiinit Syyskuun 27, 1983 - Tammikuun 18, 1984 0
24 Koji Kobayashi Japani Tammikuun 18, 1984 - Huhtikuun 9, 1984 0
25 Gabriel Bernal Meksikon lippu Meksiko Huhtikuun 9, 1984 - Lokakuun 8, 1984 1
26 Sot Chitalada Thaimaan lippu Thaimaa Lokakuun 8, 1984 - Heinäkuun 24, 1988 6
27 Yong Kang Kim Korean tasavalta Heinäkuun 24, 1988 - Heinäkuun 3, 1989 2
28 Sot Chitalada Thaimaan lippu Thaimaa Heinäkuun 3, 1989 - Helmikuun 15, 1991 4
29 Muangchai Kittikasem Thaimaan lippu Thaimaa Helmikuun 15, 1991 - Heinäkuun 23, 1993 3
30 Yuri Arbachakov Venäjän lippu Venäjä Heinäkuun 23, 1993 - 1997 9
31 Chatchai Sasakul Thaimaan lippu Thaimaa Toukokuun 9, 1997 - Joulukuun 4, 1998 2
32 Manny Pacquiao Filippiinit Joulukuun 4, 1998 - Syyskuun 17, 1999 1
33 Medgoen Singsurat Thaimaan lippu Thaimaa Syyskuun 17, 1999 - Toukokuun 19, 2000 1
34 Malcolm Tunacao Filippiinit Toukokuun 19, 2000 - Maaliskuun 2, 2001 1
35 Pongsaklek Wonjongkam Thaimaan lippu Thaimaa Marraskuun 2, 2001 - Heinäkuun 18, 2007 17
36 Daisuke Naito Japani Heinäkuun 18, 2007 - Marraskuun 30, 2009 4
37 Koki Kameda Japani Marraskuun 30, 2009 - Maaliskuun 27, 2010 0
38 Pongsaklek Wonjongkam Thaimaan lippu Thaimaa Maaliskuun 27, 2010 - Hallitseva 0

Ylempi kärpässarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruusaika Puolustusten lukumäärä
1 Payao Pulltarat Thaimaan lippu Thaimaa November 27, 1983 - November 1, 1984 1
2 Cristian Mijares Meksikon lippu Meksiko December 6, 2006 - November 1, 2008 5
3 Vic Darchinyan Armenian lippu Armenia November 1, 2008 - Present 0


Kääpiösarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruusaika Puolustusten lukumäärä
1 Eder Jofre Brasilian lippu Brasilia April 4, 1963 - May 18, 1965 2
2 Fighting Harada Japani May 18, 1965 - February 27, 1968 4
3 Lionel Rose Australian lippu Australia February 27, 1968 - August 22, 1969 3
4 Ruben Olivares Meksikon lippu Meksiko August 22, 1969 - October 16, 1970 2
5 Chucho Castillo  Meksikon lippu Meksiko October 16, 1970 - April 2, 1971 0
6 Ruben Olivares Meksikon lippu Meksiko April 2, 1971 - March 19, 1972 3
7 Rafael Herrera Meksikon lippu Meksiko March 19, 1972 - July 29, 1972 0
8 Enrique Pinder Panaman lippu Panama July 29, 1972 - 1973 0
9 Rafael Herrera Meksikon lippu Meksiko April 14, 1973 - December 7, 1974 2
10 Rodolfo Martinez Meksikon lippu Meksiko December 7, 1974 - May 8, 1976 3
11 Carlos Zarate Meksikon lippu Meksiko May 8, 1976 - June 3, 1979 9
12 Lupe Pintor Meksikon lippu Meksiko June 3, 1979 - May 4, 1985 8
13 Alberto Davila Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat September 1, 1983 - May 26, 1984 1
14 Daniel Zaragoza Meksikon lippu Meksiko May 4, 1985 - August 9, 1985 0
15 Miguel Lora Kolumbia August 9, 1985 - October 29, 1988 7
16 Raul Perez Meksikon lippu Meksiko October 29, 1988 - February 25, 1991 7
17 Greg Richardson Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat February 25, 1991 - September 19, 1991 1
18 Joichiro Tatsuyoshi Japani September 19, 1991 - September 17, 1992 0
19 (Interim) Victor Rabanales Meksikon lippu Meksiko March 30, 1992 - March 28, 1993 4
20 Jung Il Byun Etelä-Korea March 28, 1993 - 1993 1
21 (Interim) Joichiro Tatsuyoshi Japani July 22, 1993 - December 4, 1994 0
22 Yasuei Yakushiji Japani December 23, 1993 - July 30, 1995 4
23 Wayne McCullough Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat July 30, 1995 - August 10, 1996 2
24 Sirimongkol Singwangcha Thaimaan lippu Thaimaa August 10, 1996 - November 22, 1997 3
25 Joichiro Tatsuyoshi Japani November 22, 1997 - December 29, 1998 2
26 Veeraphol Sahaprom Thaimaan lippu Thaimaa December 29, 1998 - April 16, 2005 14
27 Hozumi Hasegawa Japani April 16, 2005 - April 30, 2010 10
28 Fernando Montiel Meksikon lippu Meksiko April 30, 2010 - Now 0

Ylempi kääpiösarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruusaika Puolustusten lukumäärä
1 Rigoberto Riasco Panaman lippu Panama April 3, 1976 - October 9, 1976 2
2 Royal Kobayashi Japani October 9, 1976 - November 24, 1976 0
3 Dong Kyun Yum Etelä-Korea November 24, 1976 - May 21, 1977 1
4 Wilfredo Gómez Puerto Ricon lippu Puerto Rico May 21, 1977 - 1983 17
5 Jaime Garza Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat June 15, 1983 - November 3, 1984 1
6 Juan Meza Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat November 3, 1984 - August 18, 1985 1
7 Lupe Pintor Meksikon lippu Meksiko August 18, 1985 - January 18, 1986 0
8 Samart Payakaroon Thaimaan lippu Thaimaa January 18, 1986 - May 8, 1987 1
9 Jeff Fenech Australian lippu Australia May 8, 1987 - 1987 2
10 Daniel Zaragoza Meksikon lippu Meksiko February 29, 1988 - April 23, 1990 5
11 Paul Banke Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat April 23, 1990 - November 5, 1990 1
12 Pedro Ruben Decima Argentiinan lippu Argentiina November 5, 1990 - February 23, 1991 0
13 Kiyoshi Hatanaka Japani February 23, 1991 - June 24, 1991 0
14 Daniel Zaragoza Meksikon lippu Meksiko June 24, 1991 - March 20, 1992 2
15 Thierry Jacob Ranskan lippu Ranska March 20, 1992 - June 23, 1992 0
16 Tracy Harris Patterson Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat June 23, 1992 - August 26, 1994 4
17 Hector Acero Sanchez Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta August 26, 1994 - November 6, 1995 2
18 Daniel Zaragoza Meksikon lippu Meksiko November 6, 1995 - September 6, 1997 2
19 Erik Morales Meksikon lippu Meksiko September 6, 1997 - 2000 9
20 Willie Jorrin Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat September 9, 2000 - 2002 2
21 Oscar Larios Meksikon lippu Meksiko May 17, 2002 - December 12, 2005 11
22 Israel Vázquez Meksikon lippu Meksiko December 12, 2005 - March 3, 2007 2
23 Rafael Márquez Meksikon lippu Meksiko March 3, 2007 - August 4, 2007 0
24 Israel Vázquez Meksikon lippu Meksiko August 4, 2007 - June 2, 2009 (vacated) 1
25 Toshiaki Nishioka Japani September 15, 2008 - Now 1

Höyhensarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruusaika Puolustusten lukumäärä
1 Sugar Ramos Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat March 21, 1963 - September 26, 1964 3
2 Vicente Saldivar Meksikon lippu Meksiko September 26, 1964 - 1967 7
3 Howard Winstone Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta January 23, 1968 - July 24, 1968 0
4 Jose Legra Kuuba July 24, 1968 - January 21, 1969 0
5 Johnny Famechon Australian lippu Australia January 21, 1969 - May 9, 1970 2
6 Vicente Saldivar Meksikon lippu Meksiko May 9, 1970 - December 11, 1970 0
7 Kuniaki Shibata Japani December 11, 1970 - May 19, 1972 2
8 Clemente Sanchez Meksikon lippu Meksiko May 19, 1972 - December 16, 1972 0
9 Jose Legra Espanjan lippu Espanja/ Kuuba December 16, 1972 - May 5, 1973 0
10 Eder Jofre Brasilian lippu Brasilia May 5, 1973 - 1974 1
11 Bobby Chacon Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat September 7, 1974 - June 20, 1975 1
12 Ruben Olivares Meksikon lippu Meksiko June 20, 1975 - September 20, 1975 0
13 David Kotei Ghana September 20, 1975 - November 13, 1976 2
14 Danny Lopez Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat November 13, 1976 - February 2, 1980 8
15 Salvador Sanchez Meksikon lippu Meksiko February 2, 1980 - 1982 9
16 Juan LaPorte Puerto Ricon lippu Puerto Rico September 15, 1982 - March 31, 1984 2
17 Wilfredo Gómez Puerto Ricon lippu Puerto Rico March 31, 1984 - December 8, 1984 0
18 Azumah Nelson Ghana December 8, 1984 - 1987 6
19 Jeff Fenech Australian lippu Australia March 7, 1988 - 1990 3
20 Marcos Villasana Meksikon lippu Meksiko June 2, 1990 - November 14, 1991 3
19 Paul Hodkinson Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta November 14, 1991 - April 28, 1993 3
20 Gregorio Vargas Meksikon lippu Meksiko April 28, 1993 - December 4, 1993 0
21 Kevin Kelley Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat December 4, 1993 - January 7, 1995 2
22 Alejandro Gonzalez Meksikon lippu Meksiko January 7, 1995 - September 23, 1995 2
23 Manuel Medina Meksikon lippu Meksiko September 23, 1995 - December 11, 1995 0
24 Luisito Espinosa Filippiinit December 11, 1995 - May 15, 1999 7
25 Cesar Soto Meksikon lippu Meksiko May 15, 1999 - October 22, 1999 0
26 Naseem Hamed Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta October 22, 1999 - 2000 0
27 Guty Espadas Jr. Meksikon lippu Meksiko April 14, 2000 - 2000 1
28 Erik Morales Meksikon lippu Meksiko September 2, 2000 - June 22, 2002 2
29 Marco Antonio Barrera Meksikon lippu Meksiko June 22, 2002 - 2002 0
30 Erik Morales Meksikon lippu Meksiko November 16, 2002 - 2003 1
31 In Jin Chi Etelä-Korea April 10, 2004 - January 29, 2006 3
32 (Interim) Humberto Soto Meksikon lippu Meksiko August 20, 2005 - Now 0
33 Takashi Koshimoto Japani January 29, 2006 - July 30, 2006 0
34 Rodolfo Lopez Meksikon lippu Meksiko July 30, 2006 - December 17, 2006 0
35 Jorge Linares Venezuelan lippu Venezuela July 21, 2007 - August 13, 2008 (vacated) 1
36 Oscar Larios Meksikon lippu Meksiko May 2008 - March 12, 2009 2
37 Takahiro Aoh Japani March 12, 2009- Present 0

Ylempi höyhensarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruusaika Puolustusten lukumäärä
1 Gabriel "Flash" Elorde Filippiinit February 16, 1963 - June 15, 1967 6
2 Yoshiaki Numata Japani June 15, 1967 - December 14, 1967 0
3 Hiroshi Kobayashi Japani December 14, 1967 - October 5, 1968 2
4 Rene Barrientos Filippiinit February 15, 1969 - April 5, 1970 0
5 Yoshiaki Numata Japani April 5, 1970 - October 10, 1971 3
6 Ricardo Arredondo Meksikon lippu Meksiko October 10, 1971 - February 28, 1974 5
7 Kuniaki Shibata Japani February 28, 1974 - July 5, 1975 3
8 Alfredo Escalera Puerto Ricon lippu Puerto Rico July 5, 1975 - January 28, 1978 10
9 Alexis Arguello Nicaraguan lippu Nicaragua January 28, 1978 - August 9, 1980 8
10 Rafael Limon Meksikon lippu Meksiko December 11, 1980 - March 8, 1981 0
11 Cornelius Boza Edwards Ugandan lippu Uganda March 8, 1981 - August 29, 1981 1
12 Rolando Navarette Filippiinit August 29, 1981 - May 29, 1982 1
13 Rafael Limon Meksikon lippu Meksiko May 29, 1982 - December 11, 1982 1
14 Bobby Chacon Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat December 11, 1982 - May 1983 1
15 Héctor Camacho Puerto Ricon lippu Puerto Rico August 7, 1983 - 1984 1
16 Julio César Chávez Meksikon lippu Meksiko September 13, 1984 - August 21, 1987 9
17 Azumah Nelson Ghana February 29, 1988 - May 7, 1994 10
18 Jesse James Leija Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat May 7, 1994 - September 17, 1994 0
19 Gabriel Ruelas Puerto Ricon lippu Puerto Rico September 17, 1994 - December 1, 1995 2
20 Azumah Nelson Ghana December 1, 1995 - March 22, 1997 1
21 Genaro Hernandez Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat March 22, 1997 - October 3, 1998 3
22 Floyd Mayweather Jr. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat October 3, 1998 - 2002 8
23 Sirimongkol Singwancha Thaimaan lippu Thaimaa August 24, 2002 - August 15, 2003 1
24 Jesús Chávez Meksikon lippu Meksiko August 15, 2003 - February 28, 2004 0
25 Erik Morales Meksikon lippu Meksiko February 28, 2004 - November 27, 2004 1
26 Marco Antonio Barrera Meksikon lippu Meksiko November 27, 2004 - March 17, 2007 4
27 Juan Manuel Márquez Meksikon lippu Meksiko March 17, 2007 - March 15, 2008 1
28 Manny Pacquiao Filippiinit March 15, 2008 - July, 2008 (Vacated) 0
29 Humberto Soto Meksikon lippu Meksiko December 20, 2008- Present 0

Kevytsarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruusaika Puolustusten lukumäärä
1 Pedro Carrasco Espanjan lippu Espanja November 5, 1971 – February 18, 1972 0
2 Mando Ramos Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat February 18, 1972 – September 15, 1972 1
3 Chango Carmona Meksikon lippu Meksiko September 15, 1972 – November 10, 1972 0
4 Rodolfo Gato González Meksikon lippu Meksiko November 10, 1972 – April 11, 1974 2
5 Guts Ishimatsu Japani April 11, 1974 – May 8, 1976 5
6 Esteban De Jesús Puerto Ricon lippu Puerto Rico May 8, 1976 – January 21, 1978 3
7 Roberto Durán* Panaman lippu Panama January 21, 1978 – January 21, 1978 (Vacated) 0
8 Jim Watt Skotlannin lippu Skotlanti April 17, 1979 – June 20, 1981 4
9 Alexis Argüello Nicaraguan lippu Nicaragua June 20, 1981 – May 22, 1982 (Vacated) 4
10 Edwin Rosario Puerto Ricon lippu Puerto Rico May 1, 1983 – November 3, 1984 2
11 José Luis Ramírez Meksikon lippu Meksiko November 3, 1984 – August 10, 1985 0
12 Héctor Camacho Puerto Ricon lippu Puerto Rico August 10, 1985 – September 26, 1986 (Vacated) 2
13 José Luis Ramírez Meksikon lippu Meksiko July 19, 1987 – October 29, 1988 2
14 Julio César Chávez Meksikon lippu Meksiko October 29, 1988 – May 13, 1989 (Vacated) 0
15 Pernell Whitaker Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat August 20, 1989 – October 5, 1991 (Vacated) 6
16 Miguel Ángel González Meksikon lippu Meksiko August 24, 1992 – August 19, 1995 (Vacated) 10
17 Jean-Baptiste Mendy Ranskan lippu Ranska April 20, 1996 – March 1, 1997 0
18 Stevie Johnston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat March 1, 1997 – June 13, 1998 3
19 Cesar Bazan Meksikon lippu Meksiko June 13, 1998 – February 27, 1999 2
20 Stevie Johnston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat February 27, 1999 – June 17, 2000 4
21 José Luis Castillo Meksikon lippu Meksiko June 17, 2000 – April 20, 2002 3
22 Floyd Mayweather Jr. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat April 20, 2002 – November 1, 2003 (Vacated) 3
23 José Luis Castillo Meksikon lippu Meksiko June 5, 2004 – May 7, 2005 2
24 Diego Corrales Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat May 7, 2005 – October 7, 2006 0
25 Joel Casamayor Kuuba October 7, 2006 – February 20, 2008 (Stripped) 0
26 David Díaz Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat February 20, 2007 – June 28, 2008 1
27 Manny Pacquiao Filippiinit June 28, 2008 – February 24, 2009 (Vacated) 0
28 Edwin Valero Venezuelan lippu Venezuela April 4, 2009 – Present 0

Ylempi kevytsarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruusaika Puolustusten lukumäärä
1 Saensak Muangsurin Thaimaan lippu Thaimaa July 15, 1975 - June 29, 1976 1
2 Miguel Velazques Espanjan lippu Espanja June 29, 1976 - October 29, 1976 0
3 Saensak Muangsurin(2) Thaimaan lippu Thaimaa October 29, 1976 - December 30, 1978 7
4 Floyd Mayweather Jr. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat June 25, 2005 - March 23, 2006(Vacated) 2
5 Ricky Hatton Englannin lippu Englanti June 25, 2005 - March 23, 2006(Vacated) 4
6 Junior Witter Englannin lippu Englanti September 15, 2006 - May 10, 2008 3
7 Timothy Bradley Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat May 10, 2008 - April 28, 2009 (stripped) 2

Kevytsarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruusaika Puolustusten lukumäärä
1 James McGirt Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat November 29, 1991 - March 6, 1993 2
2 Pernell Whitaker Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat March 6, 1993 - April 12, 1997 9
3 Oscar de la Hoya Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat April 12, 1997 - September 18, 1999 7
4 Felix Trinidad Puerto Ricon lippu Puerto Rico September 18, 1999 - Vacated 0
5 Shane Mosley Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat June 17, 2000 - January 6, 2002 3
6 Vernon Forrest Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat January 26, 2002 - January 25, 2003 1
7 Ricardo Mayorga Nicaraguan lippu Nicaragua January 25, 2003 - December 13, 2003 1
8 Cory Spinks Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat December 13, 2003 - February 5, 2005 2
9 Zab Judah Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat February 5, 2005 - January 7, 2006 1
10 Carlos Manuel Baldomir Argentiinan lippu Argentiina January 7, 2006 - November 4, 2006 1
11 Floyd Mayweather Jr. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat November 4, 2006 - December 5, 2007 retired 1
12 Andre Berto Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat June 21, 2008 - current 1

Ylempi välisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruusaika Puolustusten lukumäärä
1 Oscar De La Hoya Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat May 6, 2006 - May 5, 2007 4
2 Floyd Mayweather Jr. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat May 5, 2007 - Retired 0
3 Vernon Forrest Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat July 28, 2007 - June 7, 2008 Vacant 2
4 Sergio Mora Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat June 7, 2008 - September 14, 2008 1
5 Vernon Forrest Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat September 14,2008- May 21, 2009 0
6 Sergio Martinez Argentiinan lippu Argentiina May 21, 2009- present 0

Keskisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruusaika Puolustusten lukumäärä
1 Terry Downes Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta July 11, 1961 - April 7, 1962 0
2 Paul Pender Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat April 7, 1962 - 1962 0
3 Dick Tiger Nigerian lippu Nigeria August 10, 1963 - December 7, 1963 0
4 Joey Giardello Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat December 7, 1963 - October 21, 1965 1
5 Dick Tiger Nigerian lippu Nigeria October 21, 1965 - April 25, 1966 0
6 Emile Griffith Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat April 25, 1966 - April 17, 1967 2
7 Nino Benvenuti Italia April 17, 1967 - September 29, 1967 0
8 Emile Griffith Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat September 29, 1967 - March 4, 1968 0
9 Nino Benvenuti Italia March 4, 1968 - November 7, 1970 4
10 Carlos Monzon Argentiinan lippu Argentiina November 7, 1970 - 1974 9
11 Rodrigo Valdez Kolumbia May 25, 1974 - June 26, 1976 4
12 Carlos Monzon Argentiinan lippu Argentiina June 26, 1976 - November 5, 1977 1
13 Rodrigo Valdez Kolumbia November 5, 1977 - April 22, 1978 0
14 Hugo Corro Argentiinan lippu Argentiina April 22, 1978 - June 30, 1979 2
15 Vito Antuofermo Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat June 30, 1979 - March 16, 1980 0
16 Alan Minter Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta March 16, 1980 - September 27, 1980 1
17 Marvin Hagler Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat September 27, 1980 - April 6, 1987 12
18 Sugar Ray Leonard Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat April 6, 1987 - 1987 0
19 Thomas Hearns Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat October 29, 1987 - June 6, 1988 0
20 Iran Barkley Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat June 6, 1988 - February 24, 1989 0
21 Roberto Duran Panaman lippu Panama February 24, 1989 - 1990 0
22 Julian Jackson Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret November 24, 1990 - May 8, 1993 4
23 Gerald McClellan Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat May 8, 1993 - 1995 3
24 Julian Jackson Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret March 17, 1995 - August 19, 1995 0
25 Quincy Taylor Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat August 19, 1995 - March 16, 1996 0
26 Keith Holmes Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat March 16, 1996 - May 2, 1998 2
27 Hassine Cherifi Ranskan lippu Ranska May 2, 1998 - April 24, 1999 0
28 Keith Holmes Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat April 24, 1999 - April 14, 2001 2
29 Bernard Hopkins Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat April 14, 2001 - July 16, 2005 7
30 Jermain Taylor Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat July 16, 2005 - September 29, 2007 4
31 Kelly Pavlik Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat September 29, 2007 - Present 0

Ylempi keskisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruusaika Puolustusten lukumäärä
1 Sugar Ray Leonard Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat November 7, 1988 - 1990 2
2 Mauro Galvano Italia December 15, 1990 - October 3, 1992 2
3 Nigel Benn Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta October 3, 1992 - March 2, 1996 8
4 Thulani Malinga Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka March 2 , 1996 - July 6, 1996 0
5 Vincenzo Nardiello Italia July 6, 1996 - October 12, 1996 0
6 Robin Reid Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta October 12, 1996 - December 19, 1997 3
7 Thulani Malinga Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka December 19, 1997 - March 27, 1998 0
8 Richie Woodhall Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta March 27, 1998 - October 23, 1999 2
9 Markus Beyer Saksan lippu Saksa October 23, 1999 - May 6, 2000 1
10 Glenn Catley Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta May 6, 2000 - September 1, 2000 0
11 Dingaan Thobela Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka September 1, 2000 - December 15, 2000 0
12 Dave Hilton, Jr. Kanada December 15, 2000 - 2001 0
13 Eric Lucas Kanada June 10, 2001 - April 5, 2003 3
14 Markus Beyer Saksan lippu Saksa April 5, 2003 - June, 5,2004 2
15 Christian Sanavia Italia June 5, 2004 - October 9, 2004 0
16 Markus Beyer Saksan lippu Saksa October 9, 2004 - October 14, 2006 3
17 Mikkel Kessler Tanskan lippu Tanska October 14, 2006 - November 3, 2007 1
18 Carl Froch Englannin lippu Englanti December 6, 2008 - Present 1

Raskas keskisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruusaika Puolustusten lukumäärä
1 Willie Pastrano Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat June 1, 1963 - March 30, 1965 2
2 Jose Torres Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat March 30, 1965 - December 16, 1966 3
3 Dick Tiger Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat December 16, 1966 - May 24, 1968 2
4 Bob Foster Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Nay 24, 1968 - 1974 12
5 John Conteh Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta October 1, 1974 - 1977 3
6 Miguel Angel Cuello Puerto Ricon lippu Puerto Rico May 21, 1977 - January 8, 1978 0
7 Mate Parlov Jugoslavia January 8, 1978 - December 2, 1978 1
8 Marvin Johnson Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat December 2, 1978 - August 18, 1979 0
9 Matthew Saad Muhammad Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat August 18, 1979 - December 19, 1981 8
10 Dwight Qawi Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat December 19, 1981 - March 18, 1983 3
11 Michael Spinks Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat March 18, 1983 - 1985 4
12 JB Williamson Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat December 10, 1985 - April 30, 1986 0
13 Dennis Andries Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta April 30, 1986 - March 7, 1987 1
14 Thomas Hearns Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat March 7, 1987 - 1987 0
15 Donnie Lalonde Kanada November 27, 1987 - November 7, 1988 1
16 Sugar Ray Leonard Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat November 7, 1988 - 1988 0
17 Dennis Andries Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta February 21, 1989 - June 24, 1989 0
18 Jeff Harding Australian lippu Australia June 24, 1989 - July 28, 1990 2
19 Dennis Andries Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta July 28, 1990 - September 11, 1991 2
20 Jeff Harding Australian lippu Australia September 11, 1991 - July 23, 1994 2
21 Mike McCallum Jamaika July 23, 1994 - June 16, 1995 1
22 Fabrice Tiozzo Ranskan lippu Ranska June 16, 1995 - 1996 1
23 Roy Jones Jr. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat November 22, 1996 - 1998 0
24 Graciano Rocchigiani Saksan lippu Saksa March 21, 1998 - 1998 0
25 Roy Jones Jr. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat July 18, 1998 - 2002 10
26 Antonio Tarver Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat April 26, 2003 - November 8, 2003 0
27 Roy Jones Jr. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat November 8, 2003 - May 15, 2004 0
28 Antonio Tarver Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat May 25, 2004 - 2005 0
29 Tomasz Adamek Puolan lippu Puola May 21, 2005 - February 3, 2007 2
30 Chad Dawson Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat February 3, 2007 - July 11, 2008 3
31 Adrian Diaconu Romanian lippu Romania July 11, 2008 - June 19, 2009 0
32 Jean Pascal Kanada June 19, 2009 - Present 0

Alempi raskassarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruusaika Puolustusten lukumäärä
1 Marvin Camel Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat March 31, 1980 - November 25, 1980 0
2 Carlos DeLeon Puerto Ricon lippu Puerto Rico November 25, 1980 - June 27, 1982 1
3 S.T. Gordon Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat June 27, 1982 - July 17, 1983 1
4 Carlos DeLeon Puerto Ricon lippu Puerto Rico July 17, 1983 - June 6, 1985 3
5 Alfonso Ratliff Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat June 6, 1985 - September 21, 1985 0
6 Bernard Benton Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat September 21, 1985 - March 22, 1986 0
7 Carlos DeLeon Puerto Ricon lippu Puerto Rico March 22, 1986 - April 9, 1988 3
8 Evander Holyfield Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat April 9, 1988 - 1989 0
9 Carlos DeLeon Puerto Ricon lippu Puerto Rico May 17, 1989 - July 27, 1990 3
10 Massimiliano Duran Italia July 27, 1990 - July 20, 1991 1
11 Anaclet Wamba Ranskan lippu Ranska July 20, 1991 - 1995 7
12 Marcelo Dominguez Argentiinan lippu Argentiina July 25, 1995 - February 21, 1998 5
13 Juan Carlos Gómez Kuuba February 21, 1998 - 2002 10
14 Wayne Braithwaite Guyana October 11, 2002 - April 2, 2005 3
15 Jean-Marc Mormeck Ranskan lippu Ranska April 2, 2005 - January 7, 2006 0
16 O'Neil Bell Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat January 7, 2006 - March 17, 2007 0
17 Jean-Marc Mormeck Ranskan lippu Ranska March 17, 2007 - November 10, 2007 0
18 David Haye Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta November 10, 2007 - May 12, 2008 vacated 2
19 Giacobbe Fragomeni Italia October 24, 2008- Present 0

Raskassarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari nr Nimi Kansallisuus Mestaruusaika Puolustusten lukumäärä
1 Sonny Liston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1962 - February 25, 1964 1
2 Muhammad Ali Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat February 25, 1964 - March 11, 1969 9
4 Joe Frazier Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat February 16, 1970 - January 22, 1973 4
5 George Foreman Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat January 22, 1973 - October 30, 1974 2
6 Muhammad Ali Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat October 30, 1974 - February 15, 1978 10
7 Leon Spinks Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat February 15, 1978 - March 29, 1978 0
8 Ken Norton Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat March 29, 1978 - June 9, 1978 0
9 Larry Holmes Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat June 9, 1978 - December 11, 1983 17
10 Tim Witherspoon Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat March 9, 1984 - August 31, 1984 0
11 Pinklon Thomas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat August 31, 1984 - March 22, 1986 1
12 Trevor Berbick Kanada March 22, 1986 - November 22, 1986 0
13 Mike Tyson Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat November 22, 1986 - February 11, 1990 9
14 James Douglas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat February 11, 1990 - October 25, 1990 0
15 Evander Holyfield Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat October 25, 1990 - November 13, 1992 3
16 Riddick Bowe Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat November 13, 1992 - December 14, 1993 0
17 Lennox Lewis Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta January 14, 1994 - September 24, 1994 3
18 Oliver McCall Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat September 24, 1994 - September 2, 1995 1
19 Frank Bruno Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta September 2, 1995 - March 16, 1996 0
20 Mike Tyson Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat March 16, 1996 - September 24, 1996 0
21 Lennox Lewis Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta February 7, 1997 - April 22, 2001 10
22 Hasim Rahman Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat April 22, 2001 - November 17, 2001 0
23 Lennox Lewis Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta November 17, 2001 - February 6, 2004 2
24 Vitali Klitschko Ukrainan lippu Ukraina April 24, 2004 - November 9, 2005 1
(interim) Hasim Rahman Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat August 13, 2005 - November 10, 2005 0
25 Hasim Rahman Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat November 10, 2005 - August 12, 2006 1
26 Oleg Maskaev Venäjän lippu Venäjä August 12, 2006 - March 8, 2008 1
(Interim) Samuel Peter Nigerian lippu Nigeria September 24, 2007 - March 8, 2008 1
27 Samuel Peter Nigerian lippu Nigeria March 8, 2008 - October 11, 2008 2
28 Vitali Klitschko Ukrainan lippu Ukraina October 11, 2008 - Present 1