Luettelo Internetin maatunnuksista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli on luettelo kaikista Internetin maatunnuksista.

Aktiiviset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ac Yhdistynyt kuningaskunta Ascension
.ad  Andorra
.ae  Yhdistyneet arabiemiirikunnat
.af  Afganistan
.ag  Antigua ja Barbuda
.ai Anguilla Anguilla
.al  Albania
.am  Armenia
.an  Alankomaiden Antillit
.ao  Angola
.aq Etelämanner
.ar  Argentiina
.as  Amerikan Samoa
.at  Itävalta
.au  Australia
.aw  Aruba
.ax Ahvenanmaa Ahvenanmaa
.az  Azerbaidžan

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ba  Bosnia ja Hertsegovina
.bb  Barbados
.bd  Bangladesh
.be  Belgia
.bf  Burkina Faso
.bg  Bulgaria
.bh  Bahrain
.bi  Burundi
.bj  Benin
.bm  Bermuda
.bn  Brunei
.bo  Bolivia
.br  Brasilia
.bs  Bahama
.bt  Bhutan
.bw  Botswana
.by  Valko-Venäjä
.bz  Belize

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ca  Kanada
.cc  Kookossaaret
.cd  Kongon demokraattinen tasavalta
.cf  Keski-Afrikan tasavalta
.cg  Kongon tasavalta
.ch  Sveitsi
.ci  Norsunluurannikko
.ck  Cookinsaaret
.cl  Chile
.cm  Kamerun
.cn  Kiina
.co  Kolumbia
.cr  Costa Rica
.cu  Kuuba
.cv  Kap Verde
.cx  Joulusaari
.cy  Kypros
.cz  Tšekki

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.de  Saksa
.dj  Djibouti
.dk  Tanska
.dm  Dominica
.do  Dominikaaninen tasavalta
.dz  Algeria

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ec  Ecuador
.ee  Viro
.eg  Egypti
.er  Eritrea
.es  Espanja
.et  Etiopia
.eu Euroopan unionin lippu Euroopan unioni

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.fi  Suomi
.fj  Fidži
.fk  Falklandinsaaret
.fm  Mikronesia
.fo  Färsaaret
.fr  Ranska

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ga  Gabon
.gd  Grenada
.ge  Georgia
.gf Ranskan Guayana
.gg  Guernsey
.gh  Ghana
.gi Gibraltar Gibraltar
.gl Grönlanti Grönlanti
.gm  Gambia
.gn  Guinea
.gp Flag of Guadeloupe (local) variant.svg Guadeloupe
.gq  Päiväntasaajan Guinea
.gr  Kreikka
.gs  Etelä-Georgia ja Eteläiset Sandwichsaaret
.gt  Guatemala
.gu  Guam
.gw  Guinea-Bissau
.gy  Guyana

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.hk  Hongkong
.hm Heard ja McDonaldinsaaret
.hn  Honduras
.hr  Kroatia
.ht  Haiti
.hu  Unkari

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.id  Indonesia
.ie  Irlanti
.il  Israel
.im Mansaari Mansaari
.in  Intia
.io Brittiläinen Intian valtameren alue Brittiläinen Intian valtameren alue
.iq  Irak
.ir  Iran
.is  Islanti
.it  Italia

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.je  Jersey
.jm  Jamaika
.jo  Jordania
.jp  Japani

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ke  Kenia
.kg  Kirgisia
.kh  Kambodža
.ki  Kiribati
.km  Komorit
.kn  Saint Kitts ja Nevis
.kp  Pohjois-Korea
.kr  Etelä-Korea
.kw  Kuwait
.ky  Caymansaaret
.kz  Kazakstan

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.la  Laos
.lb  Libanon
.lc  Saint Lucia
.li  Liechtenstein
.lk  Sri Lanka
.lr  Liberia
.ls  Lesotho
.lt  Liettua
.lu  Luxemburg
.lv  Latvia
.ly  Libya

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ma  Marokko
.mc  Monaco
.md  Moldova
.me  Montenegro
.mg  Madagaskar
.mh  Marshallinsaaret
.mk  Pohjois-Makedonia
.ml  Mali
.mm  Myanmar
.mn  Mongolia
.mo  Macao
.mp  Pohjois-Mariaanit
.mq Martinique
.mr  Mauritania
.ms  Montserrat
.mt  Malta
.mu  Mauritius
.mv  Malediivit
.mw  Malawi
.mx  Meksiko
.my  Malesia
.mz  Mosambik

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.na  Namibia
.nc Uusi-Kaledonia
.ne  Niger
.nf Norfolkinsaari
.ng  Nigeria
.ni  Nicaragua
.nl  Alankomaat
.no  Norja
.np    Nepal
.nr  Nauru
.nu  Niue
.nz  Uusi-Seelanti

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.om  Oman

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.pa  Panama
.pe  Peru
.pf  Ranskan Polynesia
.pg  Papua-Uusi-Guinea
.ph  Filippiinit
.pk  Pakistan
.pl  Puola
.pm Saint-Pierre ja Miquelonin lippu Saint-Pierre ja Miquelon
.pn  Pitcairn
.pr  Puerto Rico
.ps Palestiinan lippu Palestiina
.pt  Portugali
.pw  Palau
.py  Paraguay

Q[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.qa  Qatar

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.re Réunion
.ro  Romania
.ru  Venäjä
.rw  Ruanda

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.sa  Saudi-Arabia
.sb  Salomonsaaret
.sc  Seychellit
.sd  Sudan
.se  Ruotsi
.sg  Singapore
.sh Saint Helenan lippu Saint Helena
.si  Slovenia
.sk  Slovakia
.sl  Sierra Leone
.sm  San Marino
.sn  Senegal
.sr  Suriname
.st  São Tomé ja Príncipe
.sv  El Salvador
.sy  Syyria
.sz  Swazimaa

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.tc Turks- ja Caicossaaret Turks- ja Caicossaaret
.td  Tšad
.tf Ranskan eteläisten ja antarktisten alueiden lippu Ranskan eteläiset ja antarktiset alueet
.tg  Togo
.th  Thaimaa
.tj  Tadžikistan
.tk  Tokelau
.tl  Itä-Timor
.tm  Turkmenistan
.tn  Tunisia
.to  Tonga
.tr  Turkki
.tt  Trinidad ja Tobago
.tv  Tuvalu
.tw  Taiwan
.tz  Tansania

U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ua  Ukraina
.ug  Uganda
.uk  Yhdistynyt kuningaskunta
.us  Yhdysvallat
.uy  Uruguay
.uz  Uzbekistan

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.va Vatikaani Vatikaani
.vc  Saint Vincent ja Grenadiinit
.ve  Venezuela
.vg  Brittiläiset Neitsytsaaret
.vi  Yhdysvaltain Neitsytsaaret
.vn  Vietnam
.vu  Vanuatu

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ye  Jemen
.yt  Mayotte

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.za  Etelä-Afrikka
.zm  Sambia
.zw  Zimbabwe

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varatut/osoittamattomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.eh Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara
.me  Montenegro
.rs  Serbia
.um Yhdysvaltain pienet erillissaaret

Varatut/käyttämättömät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.bv Bouvet’nsaari
.gb  Yhdistynyt kuningaskunta
.sj Huippuvuoret ja Jan Mayen
.so  Somalia

Poistumassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.su  Neuvostoliitto
.tp  Itä-Timor

Poistetut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa Poistettu
.bu  Myanmar 1997
.cs  Tšekkoslovakia
 Serbia ja Montenegro
1993
2006
.dd  Itä-Saksa 1990
.yu  Jugoslavia 30. syyskuuta 2009
.zr  Zaire 2001

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]