Ero sivun ”Suomen historia” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 312 merkkiä poistettu ,  11 vuotta sitten
p
Käyttäjän 80.186.92.40 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Thi tekemään versioon.
Merkkaus: toistuva merkki
p (Käyttäjän 80.186.92.40 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Thi tekemään versioon.)
 
Pronssikautta (1500–500 eaa.) ja rautakautta (Länsi-Suomessa 500 eaa. – 1150 jaa., Itä-Suomessa vuoteen 1300 jaa. asti) leimasivat tiiviit yhteydet naapurimaihin. [[Rooman valtakunta|Roomalaisen]] historioitsijan [[Tacitus|Tacituksen]] teoksessa ''Germania'' mainitaan [[fennit]]-niminen kansa, mutta fenneillä viitataan ilmeisesti [[Skandinavian niemimaa]]n saamelaisiin. Suomen alueen olosuhteita valaisevia luotettavia kirjallisia lähteitä ei vielä rautakauden ajalta juurikaan ole.
 
 
 
JA PÄIVÄN TARINA(HISTORIALLINEN LEGENDA)
 
TERRORISTIT
Olipa kerran, ja on vielä nytkin... äläkä vain väitä vastaaan! Ja nämä kaksi karmaisevaa terroristia ovat nimeltään (jännitys tiivistyy ja rummut olkaa hyvä... prrrrr...) Matti & Teppo (tässä kohdassa sun pitää olla peloissaan) Ja itse asiaan, tämä tapahtui keski yöllä (päivällä) Matille & Tepolle tuli karmaiseva himo räjäyttää nakki (pulla) kioski. Jossa myydään myös vihreää (punaista) smurffi (muumi) limua. Ja totta kai siellä myydään myös pinkkejä ja mustia (RUSKEITA) Domino keksejä. Asiaan... asiaan...asiaan.. no totta kai...asiaan... Eli siis tätä kioskia pyöritti (vieritti) Nipsu (haisuli) mäkeä (kuilua) alas (ylös) ja samaan aikaan Matti & Teppo yrittivät juosta (juoda) perässä (kahvilassa) . Matti & Teppo saivat kuin saivatkin Nipsun (kahvikupin) kiinni (juotua). Ja olivat valmiita terrori-iskuun (toiseen kupposeen) .Ja kun Matti & Teppo olivat saneet viritettyä (tilattua) atomipommin (kupposen). Ja sen jälkeen he painoivat punaista (vihreätä) nappia... KABOOM Ja sen seurauksena nakit (kupit) halkesivat (räsähtivät) keskeltä (reunasta). Ja tästä opimme, että älä paina punaista (vihreätä) nappia, jos sinulla on kuppi kädessä tai nakit (pullat) kärryssä.
 
== Ruotsin vallan aika (1150/1300–1809) ==
5 512

muokkausta

Navigointivalikko