Helsingin Kokoomus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helsingin Kokoomus
Kokoomus tunnus 2014.svg
01 Helsinki electoral district.svg
Alue Helsingin kaupunki
Johto Maarit Vierunen (pj)
Pia Hytönen (vpj.)
Risto Rautava (vpj.)
Kansanedustajia
6 / 22
(2019)
Kunnanvaltuutettuja
23 / 85
(2021)
Aiheesta muualla
www.helsinginkokoomus.fi Sivusto

Helsingin Kokoomus on yksi Kansallisen Kokoomuksen piirijärjestöistä. Se vastaa Kansallisen Kokoomuksen järjestö-, tiedotus- ja vaalitoiminnasta Helsingissä. Kokoomus on pitkään ollut kaupungin suurin puolue.

Ylintä päätösvaltaa Helsingin Kokoomuksessa käyttää piirikokous, joka valitsee 12-jäsenisen piirihallituksen. Piirin puheenjohtajana toimii Maarit Vierunen. Käytännön toiminnasta vastaa toiminnanjohtaja Sini Jokinen.

Helsingin Kokoomuksen piiritoimisto sijaitsee Kampissa, osoitteessa Runeberginkatu 5 B, 7.krs, 00100 Helsinki.

Rahoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Kokoomus on vastaanottanut puoluerahoitusta yksityishenkilöiltä, yrityksiltä, säätiöiltä ja järjestöiltä. Tuen antajia ovat olleet muun muassa Finanssialan Keskusliitto, Helsingin Kansallismedia, Kansalliskustannus, Kansallissäätiö, Rakennusosakeyhtiö Hartela sekä Suomen Taksimainos.[1]

Vuosaaren Kokoomus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1964 perustettu Vuosaareen Kokoomus on yksi Helsingin Kokoomuksen jäsenyhdistyksistä. Se vastaa omalta osaltaan Kansallisen Kokoomuksen Helsingin järjestö-, tiedotus- ja vaalitoiminnasta Vuosaaressa. Yhdistys järjestää lisäksi alueellaan HOK-Elannon valtuuston vaalit ja Vuosaaren seurakunnan kirkolliset vaalit. Kokoomus on ollut vuoden 2007 kuntavaaleista lähtien Vuosaaren suurin puolue.

Yhdistyksen jäsenkuntaan kuuluu toinen helsinkiläisistä Euroopan parlamentin jäsenistä, Petri Sarvamaa. Jäsenkuntaan on kuulunut aiemmin muun muassa Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Rautava. Yhdistyksen puheenjohtajana toimi vuosina 2012-2014 Ossi Mäntylahti. Vuodesta 2014 lähtien puheenjohtajana toimi Eppie Eloranta. 2015-2017 puheenjohtajana Aarno Lyytinen.

Kansanedustajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.