Verkkouutiset

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Verkkouutiset
Lehtityyppi verkkolehti
Kustantaja Kansalliskustannus Oy
Perustettu 1996
Päätoimittaja Alberto Claramunt
Sitoutuneisuus Kokoomuksen äänenkannattaja
Kotimaa Suomen lippu Suomi
Kieli suomi
Kotisivu www.verkkouutiset.fi
Verkkouutisten toimisto on Autotalokorttelin liikerannuksessa.

Verkkouutiset on suomalainen poliittinen verkkolehti, jota tuottaa Kansallisen Kokoomuksen omistama Kansalliskustannus Oy.

Verkkouutisten vastaava päätoimittaja on Alberto Claramunt ja toimitusjohtaja on Timo Elo. Verkkouutiset ja sen sisarlehti Nykypäivä ovat "kokoomuksen äänenkannattajia, mutta emme äänitorvia".[1]

Verkkouutiset julkaisee ajankohtaisia politiikan, talouden, kotimaan ja ulkomaiden uutisia. Blogikirjoituksista osa vastaa väljästi puolueen piirissä olevia näkemyksiä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Verkkouutiset aloitti syyskuun alussa 1996. Ensimmäisinä toimintavuosinaan palvelun sisältö päivittyi kerran viikossa. Vuonna 2001 Verkkouutisten ulkoasua uudistettiin ensimmäisen kerran, ja samalla sivustolle tulivat päivittäiset pikauutiset.[2] Viimeksi Verkkouutisten ulkoasu uudistettiin vuoden 2013 huhtikuussa.

Verkkouutisten uutispäällikkö Pete Pakarinen voitti Euroopan parlamentin journalismipalkinnon Internet-sarjassa 2008. Hän sai palkinnon laitonta maahanmuuttoa koskevasta artikkelistaan.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Verkkouutisten toimitus Verkkouutiset. Verkkouutiset. Viitattu 31.3.2009.
  2. Kiuru, Ilpo: Verkkouutisille uusi ilme Verkkouutiset. 19.3.2009. Verkkouutiset. Viitattu 31.3.2009.
  3. Ahtokivi, Ilkka: Eurooppalainen journalistipalkinto Verkkouutisten Pete Pakariselle 17.10.2008. Verkkouutiset. Viitattu 29.3.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]