Kokoomuksen Naisten Liitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kokoomuksen Naisten Liitto
Kokoomusnaiset (KNaL)
Kokoomusnaiset logo.png
Perustettu 1919
Toimiala Polittinen järjestö
Kotipaikka Helsinki, Suomi
Puheenjohtaja Sofia Vikman
Pääsihteeri Jutta Wirén
Liittohallitus Larisa Arminen, vpj.
Wilhelmiina Kukkamo, vpj.
Pia-Riitta Korvenheimo
Minna Kyllinen
Salla Mäkelä
Malla Rannikko-Laine
Anna-Maija Renko
Marju Sjösten
Marjo Pakka
Raija Lummi
Johanna Torni-Holopainen
Sivusto http://www.kokoomusnaiset.fi
Jäsenlehti Nykypäivä

Kokoomuksen Naisten Liitto tai Kokoomusnaiset on kokoomusta lähellä oleva kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on mahdollisuuksien tasa-arvo Suomessa, Euroopassa ja maailmassa. Sen mukaan naisilla ja miehillä tulee olla samat mahdollisuudet ja oikeudet syntyä, kasvaa, saada koulutusta, osallistua, tehdä työtä sekä hoivata. Vuoteen 1951 asti järjestö tunnettiin nimellä Kansallisen Kokoomuspuolueen Naisjärjestöjen Liitto.

Kokoomusnaisten mielestä naisten ja miesten tasa-arvo on Suomessa keskeinen yhteiskuntapoliittinen tavoite. Tasa-arvon tavoite merkitsee heille, että naisilla ja miehillä on oltava samat oikeudet, velvollisuudet ja mahdollisuudet kaikilla elämänalueilla. Kokoomusnaiset vaativat, että molempien sukupuolten työtä, kokemusta, tietoja ja taitoja arvostetaan yhtälailla.[1]

Kokoomusnaisten puheenjohtajana toimii Sofia Vikman ja pääsihteerinä Jutta Wirén. Kokoomusnaisten toiminnassa tärkeiksi aiheiksi ovat nousseet muun muassa tasa-arvoisen työmarkkina-aseman edistäminen, ihmiskaupan ja naisiin kohdistuvan väkivallan vastustaminen, köyhyyden poistaminen maailmasta, naisten ja tyttöjen kouluttaminen kehitysmaissa sekä turvallisuuspolitiikka. Liitto julkaisee Suomen Nainen nimistä lehteä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kokoomusnaiset: Mahdollisuuksien Maailma 2008-2009. Web Archive 2009. Viitattu 21.10.2017.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vares, Vesa: Kokoomusnaisten historiikki – Kokoomusnaisten matka kodista kabinettiin. Helsinki: Nord Print, 2009. ISBN 978-952-92-6034-8.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.