Kokoomuksen Naisten Liitto

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kokoomuksen Naisten Liitto
Kokoomusnaiset (KNaL)
Kokoomusnaiset logo.png
Perustettu 1919
Toimiala Polittinen järjestö
Kotipaikka Helsinki, Suomi
Puheenjohtaja Sofia Vikman
Pääsihteeri Jenny Nyman
Liittohallitus Marjo Pakka, vpj.
Elina Suonio-Peltosalo, vpj.
Jaana Pelkonen
Carita Orlando
Marju Sjösten
Liisa Juvonen
Helena Puolakka
Marjaleena Ilmakangas
Wilhelmiina Kukkamo
Anna-Liisa Lämsä
Raija Lummi
Sivusto http://www.kokoomusnaiset.fi
Jäsenlehti Nykypäivä

Kokoomuksen Naisten Liitto tai Kokoomusnaiset on kokoomusta lähellä oleva kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on mahdollisuuksien tasa-arvo Suomessa, Euroopassa ja maailmassa. Sen mukaan naisilla ja miehillä tulee olla samat mahdollisuudet ja oikeudet syntyä, kasvaa, saada koulutusta, osallistua, tehdä työtä sekä hoivata. Vuoteen 1951 asti järjestö tunnettiin nimellä Kansallisen Kokoomuspuolueen Naisjärjestöjen Liitto.

Kokoomusnaisten mielestä naisten ja miesten tasa-arvo on Suomessa keskeinen yhteiskuntapoliittinen tavoite. Tasa-arvon tavoite merkitsee heille, että naisilla ja miehillä on oltava samat oikeudet, velvollisuudet ja mahdollisuudet kaikilla elämänalueilla. Kokoomusnaiset vaativat, että molempien sukupuolten työtä, kokemusta, tietoja ja taitoja arvostetaan yhtälailla.[1]

Kokoomusnaisten puheenjohtaja on Lenita Toivakka ja pääsihteeri Jenny Nyman. Kokoomusnaisten kansainvälisessä toiminnassa tärkeiksi aiheiksi ovat nousseet muun muassa ihmiskaupan, prostituution ja naisiin kohdistuvan väkivallan vastustaminen, köyhyyden poistaminen maailmasta sekä naisten ja tyttöjen kouluttaminen kehitysmaissa sekä turvallisuuspolitiikka. Liitto julkaisee Suomen Nainen nimistä lehteä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kokoomusnaiset: Mahdollisuuksien Maailma 2008-2009. Web Archive 2009. Viitattu 21.10.2017.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vares, Vesa: Kokoomusnaisten historiikki – Kokoomusnaisten matka kodista kabinettiin. Helsinki: Nord Print, 2009. ISBN 978-952-92-6034-8.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.