Luettelo valtioiden maarajojen pituuksista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo valtioiden maarajojen pituuksista. Lisäksi luettelossa on rajanaapureiden määrät. Joillakin valtioilla on eksklaaveja ja ne on huomioitu luettelossa. Luettelossa on huomioitu myös kiistanalaisia alueita kuten Kosovo, Länsi-Sahara ja Palestiina. Merentakaisia alueita kuten Ranskan Guayanaa ei ole laskettu mukaan emämaan lukuihin.

Tiedot on koottu CIA:n julkaisemasta World Factbookista, joka käyttää saatavilla olevien kansallisten tilastoviranomaisten lukuja, mutta koska mittausmenetelmät vaihtelevat valtioittain, eivät ne ole täysin tarkkoja tai vertailukelpoisia keskenään.[1] "Maaraja" voi olla kuivan maan sijasta joessa tai järvessä (esimerkiksi Suomen ja Ruotsin välillä). Suomen rajojen pituustiedot CIA Factbookissa poikkeavat suomalaisten rajankäyntiviranomaisten tiedoista (ks. Suomen ja Ruotsin raja ja Suomen ja Norjan raja).

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Maarajan pituus (km) Maaraja eri naapurimaiden kanssa
 Afganistan 5 529  Kiina: 76 km
 Iran: 936 km
 Pakistan: 2 430 km
 Tadžikistan: 1 206 km
 Turkmenistan: 744 km
 Uzbekistan: 137 km
 Albania 720  Kreikka: 282 km
 Kosovo: 112 km
 Pohjois-Makedonia: 151 km
 Montenegro: 172 km
 Algeria 6 343  Libya: 982 km
 Mali: 1 376 km
 Mauritania: 463 km
 Marokko: 1 559 km
 Niger: 956 km
 Tunisia: 965 km
Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara: 42 km
 Andorra 120  Ranska: 56,6 km
 Espanja: 63,7 km
 Angola 5 198  Kongon demokraattinen tasavalta: 2 511 km
 Kongon tasavalta: 201 km
 Namibia: 1 376 km
 Sambia: 1 110 km
 Antigua ja Barbuda
0
 Argentiina 9 665  Bolivia: 832 km
 Brasilia: 1 224 km
 Chile: 5 150 km
 Paraguay: 1 880 km
 Uruguay: 579 km
 Armenia 1 254  Azerbaidžan: 787 km
 Georgia: 164 km
 Iran: 35 km
 Turkki: 268 km
 Australia
0
 Itävalta 2 562  Tšekki: 362 km
 Saksa: 784 km
 Unkari: 366 km
 Italia: 430 km
 Liechtenstein: 35 km
 Slovakia: 91 km
 Slovenia: 330 km
 Sveitsi: 164 km
 Azerbaidžan 2 013  Armenia: 787 km
 Georgia: 322 km
 Iran: 432 km
 Venäjä: 284 km
 Turkki: 9 km
 Bahama
0
 Bahrain
0
 Bangladesh 4 246  Intia: 4 053 km
 Myanmar: 193 km
 Barbados
0
 Valko-Venäjä 2 900  Latvia: 141 km
 Liettua: 502 km
 Puola: 407 km
 Venäjä: 959 km
 Ukraina: 891 km
 Belgia 1 385  Ranska: 620 km
 Saksa: 167 km
 Luxemburg: 148 km
 Alankomaat: 450 km
 Belize 516  Guatemala: 266 km
 Meksiko: 250 km
 Benin 1 989  Burkina Faso: 306 km
 Niger: 266 km
 Nigeria: 773 km
 Togo: 644 km
 Bhutan 1 075  Kiina: 470 km
 Intia: 605 km
 Bolivia 6 743  Argentiina: 832 km
 Brasilia: 3 400 km
 Chile: 861 km
 Paraguay: 750 km
 Peru: 900 km
 Bosnia ja Hertsegovina 1 459  Kroatia: 932 km
 Montenegro: 225 km
 Serbia: 302 km
 Botswana 4 015  Namibia: 1 360 km
 Etelä-Afrikka: 1 840 km
 Sambia: 0 15 km
 Zimbabwe: 813 km
 Brasilia 14 691  Argentiina: 1 224 km
 Bolivia: 3 400 km
 Kolumbia: 1 643 km
Ranskan Guiana Ranskan Guiana: 673 km
 Guyana: 1 119 km
 Paraguay: 1 290 km
 Peru: 1 560 km
 Suriname: 597 km
 Uruguay: 985 km
 Venezuela: 2 200 km
 Brunei 381  Malesia: 381 km
 Bulgaria 1 808  Kreikka: 494 km
 Pohjois-Makedonia: 148 km
 Romania: 608 km
 Serbia: 318 km
 Turkki
 Burkina Faso 3 193  Benin: 306 km
 Norsunluurannikko: 584 km
 Ghana: 549 km
 Mali: 1 000 km
 Niger: 628 km
 Togo: 126 km
 Burundi 974  Kongon demokraattinen tasavalta: 233 km
 Ruanda: 290 km
 Tansania: 451 km
 Kambodža 2 572  Laos: 541 km
 Thaimaa: 803 km
 Vietnam: 1 228 km
 Kamerun 4 591  Keski-Afrikan tasavalta: 797 km
 Tšad: 1 094 km
 Kongon tasavalta: 523 km
 Päiväntasaajan Guinea: 189 km
 Gabon: 298 km
 Nigeria: 1 690 km
 Kanada 8 893  Yhdysvallat: 8 893
 Kap Verde
0
 Keski-Afrikan tasavalta 5 213  Kamerun: 797 km
 Tšad: 1 197 km
 Kongon demokraattinen tasavalta: 1 577 km
 Kongon tasavalta: 467 km
 Etelä-Sudan: 682 km
 Sudan: 483 km
 Tšad 5 968  Kamerun: 1 094 km
 Keski-Afrikan tasavalta: 1 197 km
 Libya: 1 055 km
 Niger: 1 175 km
 Nigeria: 87 km
 Sudan: 1 360 km
 Chile 6 171  Argentiina: 5 300 km
 Bolivia: 861 km
 Peru: 160 km
 Kiina 22 147  Afganistan: 76 km
 Bhutan: 470 km
 Intia: 3 380 km
 Kazakstan: 1 533 km
 Pohjois-Korea: 1 416 km
 Kirgisia: 858 km
 Laos: 423 km
 Mongolia: 4 677 km
 Myanmar: 2 185 km
   Nepal: 1 236 km
 Pakistan: 523 km
 Venäjä: 3 645 km
 Tadžikistan: 414 km
 Vietnam: 1 281 km
 Kolumbia 6 004  Brasilia: 1 643 km
 Ecuador: 590 km
 Panama: 225 km
 Peru: 1 496 km
 Venezuela: 2 050 km
 Komorit
0
 Kongon demokraattinen tasavalta 10 730  Angola: 2 511 km
 Burundi: 233 km
 Keski-Afrikan tasavalta: 1 577 km
 Kongon tasavalta: 2 410 km
 Ruanda: 217 km
 Etelä-Sudan: 628 km
 Tansania: 459 km
 Uganda: 765 km
 Sambia: 1 930 km
 Kongon tasavalta 5 504  Angola: 201 km
 Kamerun: 523 km
 Keski-Afrikan tasavalta: 467 km
 Kongon demokraattinen tasavalta: 2 410 km
 Gabon: 1 903 km
 Costa Rica 639  Nicaragua: 309 km
 Panama: 330 km
 Norsunluurannikko 3 110  Burkina Faso: 584 km
 Ghana: 668 km
 Guinea: 610 km
 Liberia: 716 km
 Mali: 532 km
 Kroatia 2 197  Bosnia ja Hertsegovina: 932 km
 Unkari: 329 km
 Montenegro: 25 km
 Serbia: 241 km
 Slovenia: 670 km
 Kuuba
0
 Kypros
0
 Tšekki 1 881  Itävalta: 362 km
 Saksa: 815 km
 Puola: 658 km
 Slovakia: 215 km
 Tanska 68  Saksa: 68 km
 Djibouti 516  Eritrea: 109 km
 Etiopia: 349 km
 Somalia: 58 km
 Dominica
0
 Dominikaaninen tasavalta 360  Haiti: 360 km
 Itä-Timor 228  Indonesia: 228 km
 Ecuador 2 010  Kolumbia: 590 km
 Peru: 1 420 km
 Egypti 2 665  Palestiinalaishallinto: 11 km
 Israel: 266 km
 Libya: 1 115 km
 Sudan: 1 273 km
 El Salvador 545  Guatemala: 203 km
 Honduras: 342 km
 Päiväntasaajan Guinea 539  Kamerun: 189 km
 Gabon: 350 km
 Eritrea 1 626  Djibouti: 109 km
 Etiopia: 912 km
 Sudan: 605 km
 Viro 633  Latvia: 339 km
 Venäjä: 294 km
 Etiopia 5 328  Djibouti: 349 km
 Eritrea: 912 km
 Kenia: 861 km
 Somalia: 1 600 km
 Etelä-Sudan: 883 km
 Sudan: 723 km
 Fidži
 Suomi 2 690  Norja: 736 km
 Ruotsi: 614 km
 Venäjä: 1 340 km
 Ranska 2 889  Andorra: 56,6 km
 Belgia: 620 km
 Saksa: 451 km
 Italia: 488 km
 Luxemburg: 73 km
 Monaco: 4 4 km
 Espanja: 623 km
 Sveitsi: 573 km
 Gabon 2 551  Kamerun: 298 km
 Kongon tasavalta: 1 903 km
 Päiväntasaajan Guinea: 350 km
 Gambia 740  Senegal: 740 km
 Palestiina 62  Egypti: 11 km
 Israel: 51 km
 Georgia 1 461  Armenia: 164 km
 Azerbaidžan: 322 km
 Venäjä: 723 km
 Turkki: 252 km
 Saksa 3 621  Itävalta: 784 km
 Belgia: 167 km
 Tšekki: 815 km
 Tanska: 68 km
 Ranska: 451 km
 Luxemburg: 138 km
 Alankomaat: 577 km
 Puola: 456 km
 Sveitsi: 334 km
 Ghana 2 094  Burkina Faso: 549 km
 Norsunluurannikko: 668 km
 Togo: 877 km
 Kreikka 1 228  Albania: 282 km
 Bulgaria: 494 km
 Turkki: 206 km
 Pohjois-Makedonia: 246 km
 Grenada
 Guatemala 1 687  Belize: 266 km
 El Salvador: 203 km
 Honduras: 256 km
 Meksiko: 962 km
 Guinea 3 399  Norsunluurannikko: 610 km
 Guinea-Bissau: 386 km
 Liberia: 563 km
 Mali: 858 km
 Senegal: 330 km
 Sierra Leone: 652 km
 Guinea-Bissau 724  Guinea: 386 km
 Senegal: 338 km
 Guyana 2 462  Brasilia: 1 119 km
 Suriname: 600 km
 Venezuela: 743 km
 Haiti 360  Dominikaaninen tasavalta: 360 km
 Honduras 1 520  Guatemala: 256 km
 El Salvador: 342 km
 Nicaragua: 922 km
 Unkari 2 171  Itävalta: 366 km
 Kroatia: 329 km
 Romania: 443 km
 Serbia: 151 km
 Slovakia: 677 km
 Slovenia: 102 km
 Ukraina: 103 km
 Islanti
0
 Intia 14 103  Bangladesh: 4 053 km
 Bhutan: 605 km
 Kiina: 3 380 km
 Myanmar: 1 463 km
   Nepal: 1 690 km
 Pakistan: 2 912 km
 Indonesia 2 830  Itä-Timor: 228 km
 Malesia: 1 782 km
 Papua-Uusi-Guinea: 820 km
 Iran 5 440  Afganistan: 936 km
 Armenia: 35 km
 Azerbaidžan: 432 km
 Irak: 1 458 km
 Pakistan: 909 km
 Turkki: 499 km
 Turkmenistan: 992 km
 Irak 3 650  Iran: 1 458 km
 Jordania: 181 km
 Kuwait: 240 km
 Saudi-Arabia: 814 km
 Syyria: 605 km
 Turkki: 352 km
 Irlanti 499  Britannia: 499 km
 Israel 1 017  Egypti: 266 km
 Palestiinalaishallinto: 358 km
 Jordania: 238 km
 Libanon: 79 km
 Syyria: 76 km
 Italia 1 932  Itävalta: 430 km
 Ranska: 488 km
 San Marino: 39 km
 Slovenia: 232 km
 Sveitsi: 740 km
 Vatikaanivaltio: 3 2 km
 Jamaika
0
 Jordania 1 635  Irak: 181 km
 Israel: 238 km
 Saudi-Arabia: 744 km
 Syyria: 375 km
 Palestiinalaishallinto: 97 km
 Kazakstan 12 012  Kiina: 1 533 km
 Kirgisia: 1 051 km
 Venäjä: 6 846 km
 Turkmenistan: 379 km
 Uzbekistan: 2 203 km
 Kenia 3 477  Etiopia: 861 km
 Somalia: 682 km
 Etelä-Sudan: 232 km
 Tansania: 769 km
 Uganda: 933 km
 Kiribati
0
 Pohjois-Korea 1 673  Kiina: 1 416 km
 Etelä-Korea: 238 km
 Venäjä: 19 km
 Etelä-Korea 238  Pohjois-Korea: 238 km
' Kosovo' 701  Albania: 112 km
 Pohjois-Makedonia: 159 km
 Montenegro: 79 km
 Serbia: 352 km
 Kuwait 462  Irak: 240 km
 Saudi-Arabia: 222 km
 Kirgisia 3 878  Kiina: 858 km
 Kazakstan: 1 051 km
 Tadžikistan: 870 km
 Uzbekistan: 1 099 km
 Laos 5 083  Kambodža: 541 km
 Kiina: 423 km
 Myanmar: 235 km
 Thaimaa: 1 754 km
 Vietnam: 2 130 km
 Latvia 1 150  Valko-Venäjä: 141 km
 Viro: 339 km
 Liettua: 453 km
 Venäjä: 217 km
 Libanon 454  Israel: 79 km
 Syyria: 375 km
 Lesotho 909  Etelä-Afrikka: 909 km
 Liberia 1 585  Guinea: 563 km
 Norsunluurannikko: 716 km
 Sierra Leone: 306 km
 Libya 4 348  Algeria: 982 km
 Tšad: 1 055 km
 Egypti: 1 115 km
 Niger: 354 km
 Sudan: 383 km
 Tunisia: 459 km
 Liechtenstein 76  Itävalta: 34,9 km
 Sveitsi: 41,1 km
 Liettua 1 273  Valko-Venäjä: 502 km
 Latvia: 453 km
 Puola: 91 km
 Venäjä: 227 km
 Luxemburg 359  Belgia: 148 km
 Ranska: 73 km
 Saksa: 138 km
 Pohjois-Makedonia 766  Albania: 151 km
 Bulgaria: 148 km
 Kreikka: 246 km
 Kosovo: 159 km
 Serbia: 62 km
 Madagaskar
0
 Malawi 2 881  Mosambik: 1 569 km
 Tansania: 475 km
 Sambia: 837 km
 Malesia 3 147  Brunei: 381 km
 Indonesia: 1 782 km
 Thaimaa: 506 km
 Malediivit
0
 Mali 7 243  Algeria: 1 376 km
 Burkina Faso: 1 000 km
 Norsunluurannikko: 532 km
 Guinea: 858 km
 Mauritania: 2 237 km
 Niger: 821 km
 Senegal: 419 km
 Malta
0
 Marshallinsaaret
0
 Mauritania 5 074  Algeria: 463 km
 Mali: 2 237 km
 Senegal: 813 km
Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara: 1 561 km
 Mauritius
0
 Meksiko 4 353  Belize: 250 km
 Guatemala: 962 km
 Yhdysvallat: 3 141 km
 Mikronesia
0
 Moldova 1 389  Romania: 450 km
 Ukraina: 939 km
 Monaco 4,4  Ranska: 4,4 km
 Mongolia 8 220  Kiina: 4 677 km
 Venäjä: 3 485 km
 Montenegro 625  Albania: 172 km
 Bosnia ja Hertsegovina: 225 km
 Kroatia: 25 km
 Kosovo: 79 km
 Serbia: 124 km
 Marokko 2 018  Algeria: 1 559 km
Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara: 443 km
 Espanja: 17 km
 Mosambik 4 571  Malawi: 1 569 km
 Etelä-Afrikka: 491 km
 Swazimaa: 105 km
 Tansania: 756 km
 Sambia: 419 km
 Zimbabwe: 1 231 km
 Myanmar 5 876  Bangladesh: 193 km
 Kiina: 2 185 km
 Intia: 1 463 km
 Laos: 235 km
 Thaimaa: 1 800 km
 Namibia 3 936  Angola: 1 376 km
 Botswana: 1 360 km
 Etelä-Afrikka: 967 km
 Sambia: 233 km
 Nauru
0
   Nepal 2 926  Kiina: 1 236 km
 Intia: 1 690 km
 Alankomaat 1 027  Belgia: 450 km
 Saksa: 577 km
 Uusi-Seelanti
0
 Nicaragua 1 231  Costa Rica: 309 km
 Honduras: 922 km
 Niger 5 697  Algeria: 956 km
 Benin: 266 km
 Burkina Faso: 628 km
 Tšad: 1 175 km
 Libya: 354 km
 Mali: 821 km
 Nigeria: 1 497 km
 Nigeria 4 047  Benin: 773 km
 Kamerun: 1 690 km
 Tšad: 87 km
 Niger: 1 497 km
 Norja 2 551  Suomi: 736 km
 Ruotsi: 1 619 km
 Venäjä: 196 km
 Oman 1 374  Saudi-Arabia: 676 km
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat: 410 km
 Jemen: 288 km
 Pakistan 6 774  Afganistan: 2 430 km
 Kiina: 523 km
 Intia: 2 912 km
 Iran: 909 km
 Palau
0
 Palestiina 466  Egypti: 11 km
 Israel: 358  km
 Jordania: 97 km
 Panama 555  Kolumbia: 225 km
 Costa Rica: 330 km
 Papua-Uusi-Guinea 820  Indonesia: 820 km
 Paraguay 3 920  Argentiina: 1 880 km
 Bolivia: 750 km
 Brasilia: 1 290 km
 Peru 5 536  Bolivia: 900 km
 Brasilia: 1 560 km
 Chile: 160 km
 Kolumbia: 1 496 km
 Ecuador: 1 420 km
 Filippiinit
0
 Puola 2 788  Valko-Venäjä: 407 km
 Tšekki: 658 km
 Saksa: 456 km
 Liettua: 91 km
 Venäjä: 206 km
 Slovakia: 444 km
 Ukraina: 526 km
 Portugali 1 214  Espanja: 1 214 km
 Qatar 60  Saudi-Arabia: 60 km
 Romania 2 508  Bulgaria: 608 km
 Unkari: 443 km
 Moldova: 450 km
 Serbia: 476 km
 Ukraina: 531 km
 Venäjä 20 017  Azerbaidžan: 284 km
 Valko-Venäjä: 959 km
 Kiina: 3 645 km
 Viro: 294 km
 Suomi: 1 340 km
 Georgia: 723 km
 Kazakstan: 6 846 km
 Pohjois-Korea: 19 km
 Latvia: 217 km
 Liettua: 227 km
 Mongolia: 3 485 km
 Norja: 196 km
 Puola: 206   km
 Ukraina: 1 576 km
 Ruanda 893  Burundi: 290 km
 Kongon demokraattinen tasavalta: 217 km
 Tansania: 217 km
 Uganda: 169 km
 Saint Kitts ja Nevis
0
 Saint Lucia
0
 Saint Vincent ja Grenadiinit
0
 Samoa
0
 San Marino 39  Italia: 39 km
 São Tomé ja Príncipe
0
 Saudi-Arabia 4 431  Irak: 814 km
 Jordania: 744 km
 Kuwait: 222 km
 Oman: 676 km
 Qatar: 60 km
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat: 457 km
 Jemen: 1 458 km
 Senegal 2 640  Gambia: 740 km
 Guinea: 330 km
 Guinea-Bissau: 338 km
 Mali: 419 km
 Mauritania: 813 km
 Serbia 2 027  Bosnia ja Hertsegovina: 302 km
 Bulgaria: 318 km
 Kroatia: 241 km
 Unkari: 151 km
 Kosovo: 352 km
 Pohjois-Makedonia: 62 km
 Montenegro: 124 km
 Romania: 476 km
 Seychellit
0
 Sierra Leone 958  Guinea: 652 km
 Liberia: 306 km
 Singapore
0
 Slovakia 1 524  Itävalta: 91 km
 Tšekki: 215 km
 Unkari: 677 km
 Puola: 444 km
 Ukraina: 97 km
 Slovenia 1 334  Itävalta: 330 km
 Kroatia: 670 km
 Italia: 232 km
 Unkari: 102 km
 Salomonsaaret
0
 Somalia 2 340  Djibouti: 58 km
 Etiopia: 1 600 km
 Kenia: 682 km
 Etelä-Afrikka 4 862  Botswana: 1 840 km
 Lesotho: 909 km
 Mosambik: 491 km
 Namibia: 967 km
 Swazimaa: 430 km
 Zimbabwe: 225 km
 Etelä-Sudan 4 797  Keski-Afrikan tasavalta: 682 km
 Kongon demokraattinen tasavalta: 628 km
 Etiopia: 883 km
 Kenia: 232 km
 Sudan: 1 937 km
 Uganda: 435 km
 Espanja 1 918  Andorra: 63,7 km
 Ranska: 623 km
 Gibraltar: 1,2 km
 Portugali: 1 214 km
 Marokko: 17 km
 Sri Lanka
0
 Sudan 6 764  Keski-Afrikan tasavalta: 483 km
 Tšad: 1 360 km
 Egypti: 1 273 km
 Eritrea: 605 km
 Etiopia: 723 km
 Libya: 383 km
 Etelä-Sudan: 1 937 km
 Suriname 1 707  Brasilia: 597 km
Ranskan Guiana Ranskan Guiana: 510 km
 Guyana: 600 km
 Swazimaa 535  Mosambik: 105 km
 Etelä-Afrikka: 430 km
 Ruotsi 2 233  Suomi: 614 km
 Norja: 1 619 km
 Sveitsi 1 852  Itävalta: 164 km
 Ranska: 573 km
 Italia: 740 km
 Liechtenstein: 41 km
 Saksa: 334 km
 Syyria 2 253  Irak: 605 km
 Israel: 76 km
 Jordania: 375 km
 Libanon: 375 km
 Turkki: 822 km
 Taiwan
0
 Tadžikistan 3 651  Afganistan: 1 206 km
 Kiina: 414 km
 Kirgisia: 870 km
 Uzbekistan: 1 161 km
 Tansania 3 861  Burundi: 451 km
 Kongon demokraattinen tasavalta: 459 km
 Kenia: 769 km
 Malawi: 475 km
 Mosambik: 756 km
 Ruanda: 217 km
 Uganda: 396 km
 Sambia: 338 km
 Thaimaa 4 863  Kambodža: 803 km
 Laos: 1 754 km
 Malesia: 506 km
 Myanmar: 1 800 km
 Togo 1 647  Benin: 644 km
 Burkina Faso: 126 km
 Ghana: 877 km
 Tonga
0
 Trinidad ja Tobago
0
 Tunisia 1 424  Algeria: 965 km
 Libya: 459 km
 Turkki 2 648  Armenia: 268 km
 Azerbaidžan: 9 km
 Bulgaria: 240 km
 Georgia: 252 km
 Kreikka: 206 km
 Iran: 499 km
 Irak: 352 km
 Syyria: 822 km
 Turkmenistan 3 736  Afganistan: 744 km
 Iran: 992 km
 Kazakstan: 379 km
 Uzbekistan: 1 621 km
 Tuvalu
0
 Uganda 2 698  Kongon demokraattinen tasavalta: 765 km
 Kenia: 933 km
 Ruanda: 169 km
 Etelä-Sudan: 435 km
 Tansania: 396 km
 Ukraina 4 663  Valko-Venäjä: 891 km
 Unkari: 103 km
 Moldova: 939 km
 Puola: 526 km
 Romania: 531 km
 Venäjä: 1 576 km
 Slovakia: 97 km
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat 867  Oman: 410 km
 Saudi-Arabia: 457 km
 Britannia 499  Irlanti: 499 km
 Yhdysvallat 12 034  Kanada: 8 893 km
 Meksiko: 3 141 km
 Uruguay 1 564  Argentiina: 579 km
 Brasilia: 985 km
 Uzbekistan 6 221  Afganistan: 137 km
 Kazakstan: 2 203 km
 Kirgisia: 1 099 km
 Tadžikistan: 1 161 km
 Turkmenistan: 1 621 km
 Vanuatu
0
 Vatikaanivaltio 3,2  Italia: 3,2 km
 Venezuela 4 993  Brasilia: 2 200 km
 Kolumbia: 2 050 km
 Guyana: 743 km
 Vietnam 4 639  Kambodža: 1 228 km
 Kiina: 1 281 km
 Laos: 2 130 km
Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 2 046  Algeria: 42 km
 Mauritania: 1 561 km
 Marokko: 443 km
 Jemen 1 746  Oman: 288 km
 Saudi-Arabia: 1 458 km
 Sambia 5 667  Angola: 1 110 km
 Botswana: 0,15 km
 Kongon demokraattinen tasavalta: 1 930 km
 Malawi: 837 km
 Mosambik: 419 km
 Namibia: 233 km
 Tansania: 338 km
 Zimbabwe: 797 km
 Zimbabwe 3 066  Botswana: 813 km
 Mosambik: 1 231 km
 Etelä-Afrikka: 225 km
 Sambia: 797 km

Ennätyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Field Listing: Land boundaries (ISSN 1553-8133) The World Factbook. Washington: Central Intelligence Agency. Viitattu 23.11.2011. (englanniksi)
  2. Анотований зведений заключний звіт про науково-дослідну роботу UNECE. Viitattu 26 May 2017.