Formula 1 -kausi 2006

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Formula 1 -kausi 2006
Järjestäjä FIA, Formula One Group
Järjestyksessä oleva kausi 57.
Kilpailuja 18
Kuljettajia 27
Valmistajia 11
Moottoreiden valmistajat Ranskan lippu Renault
Saksan lippu Mercedes
Italian lippu Ferrari
Japanin lippu Toyota
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Cosworth
Japanin lippu Honda
Saksan lippu BMW
Rengasvalmistaja(t) M B
Kuljettajien mestari Espanjan lippu Fernando Alonso (134p.)
Valmistajien mestari Ranskan lippu Renault (206p)
Eniten voittoja Espanjan lippu Fernando Alonso (7 kpl)

Saksan lippu Michael Schumacher (7 kpl)

Eniten nopeimpia kierroksia Saksan lippu Michael Schumacher (7 kpl)

Formula 1 -kausi 2006 oli Formula 1 -historian 57. kausi. Kausi alkoi Bahrainin GP:llä 12. maaliskuuta ja loppui Brasilian GP:hin 22. lokakuuta. Mukana oli 11 tallia ja 22 kuljettajaa. Rengasvalmistajia oli kaksi, Bridgestone ja Michelin.

Ennakkosuosikkeina kauteen lähtivät talleista Renault, Ferrari ja McLaren, mutta myös Toyotan ja Hondan odotettiin olevan vahvoilla. Kuljettajista ennakkosuosikkeja olivat ainakin Ferrarin Michael Schumacher, Renault'n Fernando Alonso sekä McLarenin Kimi Räikkönen.

Täysin uusia kuljettajia kaudelle 2006 oli japanilainen Yūji Ide, saksalaissuomalainen Nico Rosberg ja yhdysvaltalainen Scott Speed. Lisäksi Italian Vitantonio Liuzzi on miltei tulokas, sillä hän ajoi kaudella 2005 vain neljä kisaa Red Bull -tallissa. Kesken kauden mukaan tuli myös ranskalainen Franck Montagny, kun Super Agurin toinen kuljettaja Yūji Ide menetti superlisenssinsä. Ranskan GP:n jälkeen Super Aguri vaihtoi jälleen kuljettajaa ja Takuma Saton pariksi tuli viides ensikertalainen, Agurilla testikuljettaja alkukaudesta toiminut Sakon Yamamoto.

Kauden kuudes tulokas saatiin Unkarin GP:stä lähtien BMW-Sauberille, kun Jacques Villeneuven sopimus purettiin ja Robert Kubicalle annettiin tilaisuus näyttää taitonsa.

Kauden analyysi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudella 2006 mestaruudet ratkesivat vasta jännittävien vaiheiden jälkeen. Mestaruustaisto käytiin Ferrarin Michael Schumacherin ja Renault'n Fernando Alonson välillä. Alkukaudesta myös McLarenin Kimi Räikkönen oli mukana mestaruusjahdissa, mutta auton nopeuden puute pudotti suomalaisen pois taistosta.

Alonson alkukausi oli vahva, hän aloitti kauden Bahrainin ja Australian voitoillaan. Espanjan gpstä alkoi Alonson voittoputki,joka kuitenkin katkesi Kanadan gp:n jälkeen. Ferrarin raivoisa kehitystyö nosti kuitenkin Schumacherin mukaan ja saksalainen ottikin kolme perättäistä voittoa Yhdysvaltain, Saksan, ja Ranskan osakilpailuissa."Schumi" voitti myös Euroopan ja San Marinon Gp:t Kiinan GP:n voitollaan hän nousi MM-sarjan johtoon.

Japanissa sattunut moottoririkko nosti kuitenkin Alonson lähes tavoittamattomaan 10 pisteen johtoon ennen päätöskilpailua. Tämä olisi tarkoittanut Schumacherin pakkovoittoa ja Alonson jäämistä pisteittä. Lopulta Schumacher oli päätöskilpailussa Brasiliassa neljäs ja Alonso toinen, jolla hän varmisti mestaruuden. Myös merkkimestaruus matkasi Renault'lle.

Kärkitallien suoritustaso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Renault säilytti hyvän vauhtinsa ja voitti toisen valmistajien mestaruuden peräkkäin. McLarenia voitiin pitää voitottomasta kaudesta huolimatta jälleen kauden parhaana kehittäjänä. Talli nosti vaikean alkukauden jälkeen suorituskykyään ahkerasti, kun Räikkönen otti Saksan, Unkarin ja Italian GP:n paalupaikat ja ajoi Italiassa kilpailun nopeimman kierroksen. Australiassa Mclaren oli toinen. Ferrari teki harppauksen takaisin kärkeen vuoden 2005 pettymyksen jälkeen. Italialaistalli oli lähellä jopa maailmanmestaruuksia. Toyotan kausi oli pieni pettymys. Ainoa onnistuminen tuli Australiasta, kun Ralf Schumacher oli kolmas.

Sääntöuudistukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähde:[1]

Moottorit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudelle 2006 moottorit vaihtuivat kolmilitraisista V10-moottoreista 2,4 litraisiin V8-moottoreihin. V10-moottorit olivat edelleen sallittuja, mutta niihin oli asennettava kierrosrajoittimet (16 700 rpm:n), jotta V8 ja V10-moottoriset olisivat samalla tasolla. Moottorin piti kestää kaksi peräkkäistä viikonloppua. Jos moottorin hajosi, tai se muusta syystä vaihdettiin harjoitusten aikana, niin seuraavan kilpailun lähtösijoitusta pudotettiin 10 pykälällä. Tämä koski vain harjoitus- ja aika-ajoja. Jos "tuore" kone hajosi kilpailun aikana, siitä ei saanut aikasakkoa seuraavaan kilpailuun.

Aika-ajot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aika-ajoja oli edellisvuosina vaihdeltu paljon. Kaudelle 2006 yhden nopean kierroksen aikasessio vaihtui ns. pudotuspelimenetelmään, jossa on kolme sessiota, joiden aikana radalla saa käydä 15 minuutin sisällä tallin parhaaksi katsomana aikana. Alkukauden aikana kahdella ensimmäisellä sessiolla, aika-ajoaika loppui "seinään" ajan päätyttyä, ts. jos oli parhaillaan nopealla kierroksella, tuo kierros meni hukkaan. Kolmannella sessiolla sai ajan päättyessä nopean kierroksen ajaa loppuun. Loppukaudella sääntöjä muutettiin siten, että myös kahdella alkusessiolla viimeisen kierroksen sai ajaa loppuun ajan päättyessä.

Ensimmäisellä sessiolla karsittiin kuusi hitainta kuljettajaa seuraavalta kierrokselta. Toisella kierroksella jäljellä olevista karsittiin taas 6 hitainta pois. Karsittujen lähtöjärjestys määräytyi sen mukaan, miten he sijoittuvat omalla viimeisellä sessiollaan. Mahdolliset aikasakot ja muut rangaistukset toki saattoivat muuttaa lähtöjärjestystä. Kolmannella ja viimeisellä kierroksella 10 nopeinta taistelivat paalupaikasta.

Karsintakierroksilla ajettiin minimimäärällä polttoainetta, ja kierroksilla pudonneet saivat tankata polttoainetta haluamansa määrän kilpailuun. Kolmanteen karsintasessioon osallistuvat sen sijaan eivät saaneet tankata autoa aika-ajon ja kilpailun välisenä aikana. Myös tässä aikasakot ja muut rangaistukset mukaan lukien lähtöjärjestys määräytyi kierroksella kilpailevien kuljettajien sessiosijoituksen mukaan.

Renkaanvaihto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden tauon jälkeen renkaanvaihdot palasivat Formula 1 -sarjaan. Jokaisella kuljettajalla oli viikonloppuna käytössään seitsemän kuivan kelin rengassarjaa. Renkaanvaihtokielto asetettiin kaudelle 2005 yksinkertaisesti pienentämään kuluja. Suurin syy renkaanvaihtojen palautumiseen oli 2005 Indianapolisin kisan fiasko.

Tallit ja kuljettajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talli Valmistaja Runko Moottori Renkaat Nro Kuljettajat Nro Kolmoskuljettajat Testikuljettajat
Ranskan lippu Mild Seven Renault F1 Team Renault R26 Renault RS26 2.4 V8 M 1 Espanjan lippu Fernando Alonso - Suomen lippu Heikki Kovalainen
Argentiinan lippu José María López
Brasilian lippu Nelson Piquet Jr
2 Italian lippu Giancarlo Fisichella
Flag of the United Kingdom.svg Team McLaren Mercedes McLaren MP4-21 Mercedes FO 108S 2.4 V8 M 3 Suomen lippu Kimi Räikkönen - Espanjan lippu Pedro de la Rosa

Flag of the United Kingdom.svg Gary Paffett
Flag of the United Kingdom.svg Lewis Hamilton

4 Kolumbian lippu Juan Pablo Montoya
Espanjan lippu Pedro de la Rosa
Italian lippu Scuderia Ferrari Marlboro Ferrari 248 F1 Ferrari 056 2.4 V8 B 5 Saksan lippu Michael Schumacher - Italian lippu Luca Badoer

Espanjan lippu Marc Gené

6 Brasilian lippu Felipe Massa
Japanin lippu Panasonic Toyota Racing Toyota TF106
TF106B
Toyota RVX-06 2.4 V8 B 7 Saksan lippu Ralf Schumacher - Brasilian lippu Ricardo Zonta

Ranskan lippu Olivier Panis

8 Italian lippu Jarno Trulli
Flag of the United Kingdom.svg WilliamsF1 Team Williams FW28 Cosworth CA2006 2.4 V8 4 Series B 9 Australian lippu Mark Webber 35 Itävallan lippu Alexander Wurz Intian lippu Narain Karthikeyan
10 Saksan lippu Nico Rosberg
Japanin lippu Lucky Strike Honda Racing F1 Team Honda RA106 Honda RA806E 2.4 V8 M 11 Brasilian lippu Rubens Barrichello 36 Flag of the United Kingdom.svg Anthony Davidson Flag of the United Kingdom.svg James Rossiter
12 Flag of the United Kingdom.svg Jenson Button
Itävallan lippu Red Bull Racing Red Bull RB2 Ferrari 056 2.4 V8 M 14 Flag of the United Kingdom.svg David Coulthard 37 Alankomaiden lippu Robert Doornbos
Saksan lippu Michael Ammermüller
none
15 Itävallan lippu Christian Klien
Alankomaiden lippu Robert Doornbos
Saksan lippu BMW Sauber F1 Team BMW Sauber F1.06 BMW P86 2.4 V8 M 16 Saksan lippu Nick Heidfeld 38 Puolan lippu Robert Kubica
Saksan lippu Sebastian Vettel
none
17 Kanadan lippu Jacques Villeneuve
Puolan lippu Robert Kubica
Venäjän lippu Midland F1

Alankomaiden lippu Spyker MF1 Team

Midland F1

Spyker

M16 Toyota RVX-06 2.4 V8 B 18 Portugalin lippu Tiago Monteiro 39 Saksan lippu Markus Winkelhock
Sveitsin lippu Giorgio Mondini
Saksan lippu Adrian Sutil
Ranskan lippu Alexandre Prémat
Venezuelan lippu Ernesto Viso
Venäjän lippu Roman Rusinov
Italian lippu Fabrizio del Monte
Espanjan lippu Adrián Vallés
Italian lippu Ronnie Quintarelli
19 Alankomaiden lippu Christijan Albers
Italian lippu Scuderia Toro Rosso Toro Rosso STR1 Cosworth TJ2006 3.0 V10 14 Series M 20 Italian lippu Vitantonio Liuzzi 40 Sveitsin lippu Neel Jani none
21 Yhdysvaltain lippu Scott Speed
Japanin lippu Super Aguri F1 Team Super Aguri SA05
SA06
Honda RA806E 2.4 V8 B 22 Japanin lippu Takuma Sato 41 Ranskan lippu Franck Montagny
Japanin lippu Sakon Yamamoto
Japanin lippu Yuji Ide
23 Japanin lippu Yuji Ide
Ranskan lippu Franck Montagny
Japanin lippu Sakon Yamamoto

Uudet kuljettajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusia kuljettajia olivat

Maa Kuljettaja Talli Kilpailut
Japanin lippu Yuji Ide Super Aguri 4
Saksan lippu Nico Rosberg Williams 18
Yhdysvaltain lippu Scott Speed Toro Rosso 18
Ranskan lippu Franck Montagny Super Aguri 7
Japanin lippu Sakon Yamamoto Super Aguri 7
Puolan lippu Robert Kubica BMW Sauber 6

Tallivaihdokset kaudelle 2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusia talleja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusia tai uudistettuja talleja nähtiin vuonna 2006 runsaasti.

Näitä olivat

Täysin uutena mukaan tuli

Kilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grand Prix Pvm Rata Voittaja (Talli) Paalupaikka (Talli) Nopein kierros (Talli) Raportti
Flag of Bahrain.svg Bahrainin GP 12. maaliskuuta Bahrain Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Germany.svg Nico Rosberg (Williams) Raportti
Flag of Malaysia.svg Malesian GP 19. maaliskuuta Sepang Flag of Italy.svg Giancarlo Fisichella (Renault) Flag of Italy.svg Giancarlo Fisichella (Renault) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Raportti
Flag of Australia.svg Australian GP 2. huhtikuuta Melbourne Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of the United Kingdom.svg Jenson Button (Honda) Flag of Finland.svg Kimi Räikkönen (McLaren) Raportti
Flag of San Marino.svg San Marinon GP 23. huhtikuuta Imola Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Raportti
Flag of Europe.svg Euroopan GP 7. toukokuuta Nürburgring Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Raportti
Flag of Spain.svg Espanjan GP 14. toukokuuta Barcelona Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Brazil.svg Felipe Massa (Ferrari) Raportti
Flag of Monaco.svg Monacon GP 28. toukokuuta Monte Carlo Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Raportti
Flag of the United Kingdom.svg Britannian GP 11. kesäkuuta Silverstone Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Raportti
Flag of Canada.svg Kanadan GP 25. kesäkuuta Circuit Gilles Villeneuve Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Finland.svg Kimi Räikkönen (McLaren) Raportti
Flag of the United States.svg Yhdysvaltain GP 2. heinäkuuta Indianapolis Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Raportti
Flag of France.svg Ranskan GP 16. heinäkuuta Magny-Cours Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Raportti
Flag of Germany.svg Saksan GP 30. heinäkuuta Hockenheim Saksan lippu Michael Schumacher (Ferrari) Suomen lippu Kimi Räikkönen (McLaren) Saksan lippu Michael Schumacher (Ferrari) Raportti
Flag of Hungary.svg Unkarin GP 6. elokuuta Hungaroring Flag of the United Kingdom.svg Jenson Button (Honda) Suomen lippu Kimi Räikkönen (McLaren) Flag of Brazil.svg Felipe Massa (Ferrari) Raportti
Flag of Turkey.svg Turkin GP 27. elokuuta Istanbul Flag of Brazil.svg Felipe Massa (Ferrari) Flag of Brazil.svg Felipe Massa (Ferrari) Saksan lippu Michael Schumacher (Ferrari) Raportti
Flag of Italy.svg Italian GP 10. syyskuuta Monza Saksan lippu Michael Schumacher (Ferrari) Suomen lippu Kimi Räikkönen (McLaren) Suomen lippu Kimi Räikkönen (McLaren) Raportti
Flag of the People's Republic of China.svg Kiinan GP 1. lokakuuta Shanghai Saksan lippu Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Espanjan lippu Fernando Alonso (Renault) Raportti
Flag of Japan.svg Japanin GP 8. lokakuuta Suzuka Espanjan lippu Fernando Alonso (Renault) Flag of Brazil.svg Felipe Massa (Ferrari) Espanjan lippu Fernando Alonso (Renault) Raportti
Flag of Brazil.svg Brasilian GP 22. lokakuuta Interlagos Flag of Brazil.svg Felipe Massa (Ferrari) Flag of Brazil.svg Felipe Massa (Ferrari) Saksan lippu Michael Schumacher (Ferrari) Raportti

Lopulliset pisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuljettajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Kuljettaja Talli GP:t Voitot Palkinto-
sijat
Paalu-
paikat
Nopeim.
kierr.
Pisteet
1 Flag of Spain.svg Fernando Alonso Ranskan lippu Renault 18 7 14 6 5 134
2 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Italian lippu Ferrari 18 7 12 4 7 121
3 Flag of Brazil.svg Felipe Massa Italian lippu Ferrari 18 2 7 3 2 80
4 Flag of Italy.svg Giancarlo Fisichella Ranskan lippu Renault 18 1 5 1 72
5 Flag of Finland.svg Kimi Räikkönen Flag of the United Kingdom.svg McLaren 18 6 3 3 65
6 Flag of the United Kingdom.svg Jenson Button Japanin lippu Honda 18 1 3 1 56
7 Flag of Brazil.svg Rubens Barrichello Japanin lippu Honda 18 30
8 Flag of Colombia.svg Juan Pablo Montoya Flag of the United Kingdom.svg McLaren 10 2 26
9 Flag of Germany.svg Nick Heidfeld Saksan lippu BMW Sauber 18 1 23
10 Flag of Germany.svg Ralf Schumacher Japanin lippu Toyota 18 1 20
11 Flag of Spain.svg Pedro de la Rosa Flag of the United Kingdom.svg McLaren 8 1 19
12 Flag of Italy.svg Jarno Trulli Japanin lippu Toyota 18 15
13 Flag of the United Kingdom.svg David Coulthard Itävallan lippu Red Bull 18 1 14
14 Flag of Australia.svg Mark Webber Flag of the United Kingdom.svg Williams 18 7
15 Flag of Canada.svg Jacques Villeneuve Saksan lippu BMW Sauber 12 7
16 Flag of Poland.svg Robert Kubica Saksan lippu BMW Sauber 6 1 6
17 Flag of Germany.svg Nico Rosberg Flag of the United Kingdom.svg Williams 18 1 4
18 Flag of Austria.svg Christian Klien Itävallan lippu Red Bull 15 2
19 Flag of Italy.svg Vitantonio Liuzzi Italian lippu Toro Rosso 18 1
20 Flag of the United States.svg Scott Speed Italian lippu Toro Rosso 18 0
21 Flag of Portugal.svg Tiago Monteiro Venäjän lippu MF1 18 0
22 Flag of the Netherlands.svg Christijan Albers Venäjän lippu MF1 18 0
23 Flag of Japan.svg Takuma Sato Japanin lippu Super Aguri 18 0
24 Flag of the Netherlands.svg Robert Doornbos Itävallan lippu Red Bull 3 0
25 Flag of Japan.svg Yuji Ide Japanin lippu Super Aguri 4 0
26 Flag of Japan.svg Sakon Yamamoto Japanin lippu Super Aguri 7 0
27 Flag of France.svg Franck Montagny Japanin lippu Super Aguri 7 0

Tallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Talli Moottori Renkaat GP:t Voitot Palkinto-
sijat
Paalu-
paikat
Nopeim.
kier.
Pisteet
1 Flag of France.svg Renault Renault M 18 8 19 7 5 206
2 Flag of Italy.svg Ferrari Ferrari B 18 9 19 7 9 201
3 Flag of the United Kingdom.svg McLaren Mercedes M 18 9 3 3 110
4 Flag of Japan.svg Honda Honda M 18 1 3 1 86
5 Flag of Germany.svg BMW Sauber BMW M 18 2 36
6 Flag of Japan.svg Toyota Toyota M 18 1 35
7 Flag of Austria.svg Red Bull Ferrari M 18 1 16
8 Flag of the United Kingdom.svg Williams Cosworth B 18 1 11
9 Flag of Italy.svg Toro Rosso Cosworth M 18 1
10 Flag of Russia.svg MF1 Toyota B 18 0
11 Flag of Japan.svg Super Aguri Honda B 18 0

Kuljettajien osakilpailukohtainen tilasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Kuljettaja BHR
Flag of Bahrain.svg
MAL
Flag of Malaysia.svg
AUS
Flag of Australia.svg
SMR
Flag of San Marino.svg
EUR
Flag of Germany.svg
ESP
Flag of Spain.svg
MON
Flag of Monaco.svg
GBR
Flag of the United Kingdom.svg
CAN
Flag of Canada.svg
USA
Flag of the United States.svg
FRA
Flag of France.svg
GER
Flag of Germany.svg
HUN
Flag of Hungary.svg
TUR
Flag of Turkey.svg
ITA
Flag of Italy.svg
CHN
Flag of the People's Republic of China.svg
JPN
Flag of Japan.svg
BRA
Flag of Brazil.svg
Pisteet
1 Flag of Spain.svg Fernando Alonso 1 2 1 2 2 1 1 1 1 5 2 5 Kesk 2 Kesk 2 1 2 134
2 Flag of Germany.svg Michael Schumacher 2 6 Kesk 1 1 2 5 2 2 1 1 1 8 3 1 1 Kesk 4 121
3 Flag of Brazil.svg Felipe Massa 9 5 Kesk 4 3 4 9 5 5 2 3 2 7 1 9 Kesk 2 1 80
4 Flag of Italy.svg Giancarlo Fisichella Kesk 1 5 8 6 3 6 4 4 3 6 6 Kesk 6 4 3 3 6 72
5 Flag of Finland.svg Kimi Räikkönen 3 Kesk 2 5 4 5 Kesk 3 3 Kesk 5 3 Kesk Kesk 2 Kesk 5 5 65
6 Flag of the United Kingdom.svg Jenson Button 4 3 10 7 Kesk 6 11 Kesk 9 Kesk Kesk 4 1 4 5 4 4 3 56
7 Flag of Brazil.svg Rubens Barrichello 15 10 7 10 5 7 4 10 Kesk 6 Kesk Kesk 4 8 6 6 12 7 30
8 Flag of Colombia.svg Juan Pablo Montoya 5 4 Kesk 3 Kesk Kesk 2 6 Kesk Kesk 26
9 Flag of Germany.svg Nick Heidfeld 12 Kesk 4 13 10 8 7 7 7 Kesk 8 Kesk 3 14 8 7 8 17 23
10 Flag of Germany.svg Ralf Schumacher 14 8 3 9 Kesk Kesk 8 Kesk Kesk Kesk 4 9 6 7 15 Kesk 7 Kesk 20
11 Flag of Spain.svg Pedro de la Rosa 7 Kesk 2 5 Kesk 5 11 8 19
12 Flag of Italy.svg Jarno Trulli 16 9 Kesk Kesk 9 10 17 11 6 4 Kesk 7 12 9 7 Kesk 6 Kesk 15
13 Flag of the United Kingdom.svg David Coulthard 10 Kesk 8 Kesk Kesk 14 3 12 8 7 9 11 5 15 12 9 Kesk Kesk 14
14 Flag of Australia.svg Mark Webber 6 Kesk Kesk 6 Kesk 9 Kesk Kesk 12 Kesk Kesk Kesk Kesk 10 10 8 Kesk Kesk 7
15 Flag of Canada.svg Jacques Villeneuve Kesk 7 6 12 8 12 14 8 Kesk Kesk 11 Kesk 7
16 Flag of Poland.svg Robert Kubica DSQ 12 3 13 9 9 6
17 Flag of Germany.svg Nico Rosberg 7 Kesk Kesk 11 7 11 Kesk 9 Kesk 9 14 Kesk Kesk Kesk Kesk 11 10 Kesk 4
18 Flag of Austria.svg Christian Klien 8 Kesk Kesk Kesk Kesk 13 Kesk 14 11 Kesk 12 8 Kesk 11 11 2
19 Flag of Italy.svg Vitantonio Liuzzi 11 11 Kesk 14 Kesk 15 10 13 13 8 13 10 Kesk Kesk 14 10 14 13 1
20 Flag of the United States.svg Scott Speed 13 Kesk 9 15 11 Kesk 13 Kesk 10 Kesk 10 12 11 13 13 14 18 11 0
21 Flag of Portugal.svg Tiago Monteiro 17 13 Kesk 16 12 16 15 16 14 Kesk Kesk DSQ 9 Kesk Kesk Kesk 16 15 0
22 Flag of the Netherlands.svg Christijan Albers Kesk 12 11 Kesk 13 Kesk 12 15 Kesk Kesk 15 DSQ 10 Kesk 17 15 Kesk 14 0
23 Flag of Japan.svg Takuma Sato 18 14 12 Kesk Kesk 17 Kesk 17 15 Kesk Kesk Kesk 13 NC 16 DSQ 15 10 0
24 Flag of the Netherlands.svg Robert Doornbos 12 13 12 0
25 Flag of Japan.svg Yuji Ide Kesk Kesk 13 Kesk 0
26 Flag of Japan.svg Sakon Yamamoto Kesk Kesk Kesk Kesk 16 17 16 0
27 Flag of France.svg Franck Montagny Kesk Kesk 16 18 Kesk Kesk 16 0
Sija Kuljettaja BHR
Flag of Bahrain.svg
MAL
Flag of Malaysia.svg
AUS
Flag of Australia.svg
SMR
Flag of San Marino.svg
EUR
Flag of Germany.svg
ESP
Flag of Spain.svg
MON
Flag of Monaco.svg
GBR
Flag of the United Kingdom.svg
CAN
Flag of Canada.svg
USA
Flag of the United States.svg
FRA
Flag of France.svg
GER
Flag of Germany.svg
HUN
Flag of Hungary.svg
TUR
Flag of Turkey.svg
ITA
Flag of Italy.svg
CHN
Flag of the People's Republic of China.svg
JPN
Flag of Japan.svg
BRA
Flag of Brazil.svg
Pisteet

Valmistajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Valmistaja Auto
BHR
Flag of Bahrain.svg
MAL
Flag of Malaysia.svg
AUS
Flag of Australia.svg
SMR
Flag of San Marino.svg
EUR
Flag of Germany.svg
ESP
Flag of Spain.svg
MON
Flag of Monaco.svg
GBR
Flag of the United Kingdom.svg
CAN
Flag of Canada.svg
USA
Flag of the United States.svg
FRA
Flag of France.svg
GER
Flag of Germany.svg
HUN
Flag of Hungary.svg
TUR
Flag of Turkey.svg
ITA
Flag of Italy.svg
CHN
Flag of the People's Republic of China.svg
JPN
Flag of Japan.svg
BRA
Flag of Brazil.svg
Pisteet
1 Flag of France.svg Renault 1 1 2 1 2 2 1 1 1 1 5 2 5 Kesk 2 Kesk 2 1 2 206
2 Kesk 1 5 8 6 3 6 4 4 3 6 6 Kesk 6 4 3 3 6
2 Flag of Italy.svg Ferrari 5 2 6 Kesk 1 1 2 5 2 2 1 1 1 8 3 1 1 Kesk 4 201
6 9 5 Kesk 4 3 4 9 5 5 2 3 2 7 1 9 Kesk 2 1
3 Flag of the United Kingdom.svg McLaren-Mercedes 3 3 Kesk 2 5 4 5 Kesk 3 3 Kesk 5 3 Kesk Kesk 2 Kesk 5 5 110
4 5 4 Kesk 3 Kesk Kesk 2 6 Kesk Kesk 7 Kesk 2 5 Kesk 5 11 8
4 Flag of Japan.svg Honda 11 15 10 7 10 5 7 4 10 Kesk 6 Kesk Kesk 4 8 6 6 12 7 86
12 4 3 10 7 Kesk 6 11 Kesk 9 Kesk Kesk 4 1 4 5 4 4 3
5 Flag of Germany.svg BMW Sauber 16 12 Kesk 4 13 10 8 7 7 7 Kesk 8 Kesk 3 14 8 7 8 17 36
17 Kesk 7 6 12 8 12 14 8 Kesk Kesk 11 Kesk DSQ 12 3 13 9 9
6 Flag of Japan.svg Toyota 7 14 8 3 9 Kesk Kesk 8 Kesk Kesk Kesk 4 9 6 7 15 Kesk 7 Kesk 35
8 16 9 Kesk Kesk 9 10 17 11 6 4 Kesk 7 12 9 7 Kesk 6 Kesk
7 Flag of Austria.svg Red Bull-Ferrari 14 10 Kesk 8 Kesk Kesk 14 3 12 8 7 9 11 5 15 12 9 Kesk Kesk 16
15 8 Kesk Kesk Kesk Kesk 13 Kesk 14 11 Kesk 12 8 Kesk 11 11 12 13 12
8 Flag of the United Kingdom.svg Williams-Cosworth 9 6 Kesk Kesk 6 Kesk 9 Kesk Kesk 12 Kesk Kesk Kesk Kesk 10 10 8 Kesk Kesk 11
10 7 Kesk Kesk 11 7 11 Kesk 9 Kesk 9 14 Kesk Kesk Kesk Kesk 11 10 Kesk
9 Flag of Italy.svg Toro Rosso-Cosworth 20 11 11 Kesk 14 Kesk 15 10 13 13 8 13 10 Kesk Kesk 14 10 14 13 1
21 13 Kesk 9 15 11 Kesk 13 Kesk 10 Kesk 10 12 11 13 13 14 18 11
10 Flag of Russia.svg MF1-Toyota 18 17 13 Kesk 16 12 16 15 16 14 Kesk Kesk DSQ 9 Kesk Kesk Kesk 16 15 0
19 Kesk 12 11 Kesk 13 Kesk 12 15 Kesk Kesk 15 DSQ 10 Kesk 17 15 Kesk 14
11 Flag of Japan.svg Super Aguri-Honda 22 18 14 12 Kesk Kesk 17 Kesk 17 15 Kesk Kesk Kesk 13 NC 16 DSQ 15 10 0
23 Kesk Kesk 13 Kesk Kesk Kesk 16 18 Kesk Kesk 16 Kesk Kesk Kesk Kesk 16 17 16
Sija Valmistaja Auto BHR
Flag of Bahrain.svg
MAL
Flag of Malaysia.svg
AUS
Flag of Australia.svg
SMR
Flag of San Marino.svg
EUR
Flag of Germany.svg
ESP
Flag of Spain.svg
MON
Flag of Monaco.svg
GBR
Flag of the United Kingdom.svg
CAN
Flag of Canada.svg
USA
Flag of the United States.svg
FRA
Flag of France.svg
GER
Flag of Germany.svg
HUN
Flag of Hungary.svg
TUR
Flag of Turkey.svg
ITA
Flag of Italy.svg
CHN
Flag of the People's Republic of China.svg
JPN
Flag of Japan.svg
BRA
Flag of Brazil.svg
Pisteet

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]