Formula 1 -kausi 2006

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Formula 1 -kausi 2006
Järjestäjä FIA, Formula One Group
Järjestyksessä oleva kausi 57.
Kilpailuja 18
Kuljettajia 27
Valmistajia 11
Moottoreiden valmistajat Ranska Renault
Saksa Mercedes
Italia Ferrari
Japani Toyota
Iso-Britannia Cosworth
Japani Honda
Saksa BMW
Rengasvalmistaja(t) M B
Kuljettajien mestari Espanja Fernando Alonso (134p.)
Valmistajien mestari Ranska Renault (206p)
Eniten voittoja

Espanja Fernando Alonso (7 kpl)

Saksa Michael Schumacher (7 kpl)
Eniten nopeimpia kierroksia Saksa Michael Schumacher (7 kpl)

 ← 2005

2007 → 

Formula 1 -kausi 2006 oli Formula 1 -historian 57. kausi. Kausi alkoi Bahrainin GP:llä 12. maaliskuuta ja loppui Brasilian GP:hin 22. lokakuuta. Mukana oli 11 tallia ja 22 kuljettajaa. Rengasvalmistajia oli kaksi, Bridgestone ja Michelin.

Ennakkosuosikkeina kauteen lähtivät talleista Renault, Ferrari ja McLaren, mutta myös Toyotan ja Hondan odotettiin olevan vahvoilla. Kuljettajista ennakkosuosikkeja olivat ainakin Ferrarin Michael Schumacher, Renault'n Fernando Alonso sekä McLarenin Kimi Räikkönen.

Täysin uusia kuljettajia kaudelle 2006 oli japanilainen Yūji Ide, saksalaissuomalainen Nico Rosberg ja yhdysvaltalainen Scott Speed. Lisäksi Italian Vitantonio Liuzzi on miltei tulokas, sillä hän ajoi kaudella 2005 vain neljä kisaa Red Bull -tallissa. Kesken kauden mukaan tuli myös ranskalainen Franck Montagny, kun Super Agurin toinen kuljettaja Yūji Ide menetti superlisenssinsä. Ranskan GP:n jälkeen Super Aguri vaihtoi jälleen kuljettajaa ja Takuma Saton pariksi tuli viides ensikertalainen, Agurilla testikuljettaja alkukaudesta toiminut Sakon Yamamoto.

Kauden kuudes tulokas saatiin Unkarin GP:stä lähtien BMW-Sauberille, kun Jacques Villeneuven sopimus purettiin ja Robert Kubicalle annettiin tilaisuus näyttää taitonsa.

Kauden analyysi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudella 2006 mestaruudet ratkesivat vasta jännittävien vaiheiden jälkeen. Mestaruustaisto käytiin Ferrarin Michael Schumacherin ja Renault'n Fernando Alonson välillä. Alkukaudesta myös McLarenin Kimi Räikkönen oli mukana mestaruusjahdissa, mutta auton nopeuden puute pudotti suomalaisen pois taistosta.

Alonson alkukausi oli vahva, hän aloitti kauden Bahrainin ja Australian voitoillaan. Espanjan gpstä alkoi Alonson voittoputki,joka kuitenkin katkesi Kanadan gp:n jälkeen. Ferrarin raivoisa kehitystyö nosti kuitenkin Schumacherin mukaan ja saksalainen ottikin kolme perättäistä voittoa Yhdysvaltain, Saksan, ja Ranskan osakilpailuissa."Schumi" voitti myös Euroopan ja San Marinon Gp:t Kiinan GP:n voitollaan hän nousi MM-sarjan johtoon.

Japanissa sattunut moottoririkko nosti kuitenkin Alonson lähes tavoittamattomaan 10 pisteen johtoon ennen päätöskilpailua. Tämä olisi tarkoittanut Schumacherin pakkovoittoa ja Alonson jäämistä pisteittä. Lopulta Schumacher oli päätöskilpailussa Brasiliassa neljäs ja Alonso toinen, jolla hän varmisti mestaruuden. Myös merkkimestaruus matkasi Renault'lle.

Kärkitallien suoritustaso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Renault säilytti hyvän vauhtinsa ja voitti toisen valmistajien mestaruuden peräkkäin. McLarenia voitiin pitää voitottomasta kaudesta huolimatta jälleen kauden parhaana kehittäjänä. Talli nosti vaikean alkukauden jälkeen suorituskykyään ahkerasti, kun Räikkönen otti Saksan, Unkarin ja Italian GP:n paalupaikat ja ajoi Italiassa kilpailun nopeimman kierroksen. Australiassa Mclaren oli toinen. Ferrari teki harppauksen takaisin kärkeen vuoden 2005 pettymyksen jälkeen. Italialaistalli oli lähellä jopa maailmanmestaruuksia. Toyotan kausi oli pieni pettymys. Ainoa onnistuminen tuli Australiasta, kun Ralf Schumacher oli kolmas.

Sääntöuudistukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähde:[1]

Moottorit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudelle 2006 moottorit vaihtuivat kolmilitraisista V10-moottoreista 2,4 litraisiin V8-moottoreihin. V10-moottorit olivat edelleen sallittuja, mutta niihin oli asennettava kierrosrajoittimet (16 700 rpm:n), jotta V8 ja V10-moottoriset olisivat samalla tasolla. Moottorin piti kestää kaksi peräkkäistä viikonloppua. Jos moottorin hajosi, tai se muusta syystä vaihdettiin harjoitusten aikana, niin seuraavan kilpailun lähtösijoitusta pudotettiin 10 pykälällä. Tämä koski vain harjoitus- ja aika-ajoja. Jos "tuore" kone hajosi kilpailun aikana, siitä ei saanut aikasakkoa seuraavaan kilpailuun.

Aika-ajot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aika-ajoja oli edellisvuosina vaihdeltu paljon. Kaudelle 2006 yhden nopean kierroksen aikasessio vaihtui ns. pudotuspelimenetelmään, jossa on kolme sessiota, joiden aikana radalla saa käydä 15 minuutin sisällä tallin parhaaksi katsomana aikana. Alkukauden aikana kahdella ensimmäisellä sessiolla, aika-ajoaika loppui "seinään" ajan päätyttyä, ts. jos oli parhaillaan nopealla kierroksella, tuo kierros meni hukkaan. Kolmannella sessiolla sai ajan päättyessä nopean kierroksen ajaa loppuun. Loppukaudella sääntöjä muutettiin siten, että myös kahdella alkusessiolla viimeisen kierroksen sai ajaa loppuun ajan päättyessä.

Ensimmäisellä sessiolla karsittiin kuusi hitainta kuljettajaa seuraavalta kierrokselta. Toisella kierroksella jäljellä olevista karsittiin taas 6 hitainta pois. Karsittujen lähtöjärjestys määräytyi sen mukaan, miten he sijoittuvat omalla viimeisellä sessiollaan. Mahdolliset aikasakot ja muut rangaistukset toki saattoivat muuttaa lähtöjärjestystä. Kolmannella ja viimeisellä kierroksella 10 nopeinta taistelivat paalupaikasta.

Karsintakierroksilla ajettiin minimimäärällä polttoainetta, ja kierroksilla pudonneet saivat tankata polttoainetta haluamansa määrän kilpailuun. Kolmanteen karsintasessioon osallistuvat sen sijaan eivät saaneet tankata autoa aika-ajon ja kilpailun välisenä aikana. Myös tässä aikasakot ja muut rangaistukset mukaan lukien lähtöjärjestys määräytyi kierroksella kilpailevien kuljettajien sessiosijoituksen mukaan.

Renkaanvaihto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden tauon jälkeen renkaanvaihdot palasivat Formula 1 -sarjaan. Jokaisella kuljettajalla oli viikonloppuna käytössään seitsemän kuivan kelin rengassarjaa. Renkaanvaihtokielto asetettiin kaudelle 2005 yksinkertaisesti pienentämään kuluja. Suurin syy renkaanvaihtojen palautumiseen oli 2005 Indianapolisin kisan fiasko.

Tallit ja kuljettajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talli Valmistaja Runko Moottori Renkaat Nro Kuljettajat Nro Kolmoskuljettajat Testikuljettajat
Ranska Mild Seven Renault F1 Team Renault R26 Renault RS26 2.4 V8 M 1 Espanja Fernando Alonso - Suomi Heikki Kovalainen
Argentiina José María López
Brasilia Nelson Piquet Jr
2 Italia Giancarlo Fisichella
Iso-Britannia Team McLaren Mercedes McLaren MP4-21 Mercedes FO 108S 2.4 V8 M 3 Suomi Kimi Räikkönen - Espanja Pedro de la Rosa

Iso-Britannia Gary Paffett
Iso-Britannia Lewis Hamilton

4 Kolumbia Juan Pablo Montoya
Espanja Pedro de la Rosa
Italia Scuderia Ferrari Marlboro Ferrari 248 F1 Ferrari 056 2.4 V8 B 5 Saksa Michael Schumacher - Italia Luca Badoer

Espanja Marc Gené

6 Brasilia Felipe Massa
Japani Panasonic Toyota Racing Toyota TF106
TF106B
Toyota RVX-06 2.4 V8 B 7 Saksa Ralf Schumacher - Brasilia Ricardo Zonta

Ranska Olivier Panis

8 Italia Jarno Trulli
Iso-Britannia WilliamsF1 Team Williams FW28 Cosworth CA2006 2.4 V8 4 Series B 9 Australian lippu Mark Webber 35 Itävalta Alexander Wurz Intia Narain Karthikeyan
10 Saksa Nico Rosberg
Japani Lucky Strike Honda Racing F1 Team Honda RA106 Honda RA806E 2.4 V8 M 11 Brasilia Rubens Barrichello 36 Iso-Britannia Anthony Davidson Iso-Britannia James Rossiter
12 Iso-Britannia Jenson Button
Itävalta Red Bull Racing Red Bull RB2 Ferrari 056 2.4 V8 M 14 Iso-Britannia David Coulthard 37 Alankomaat Robert Doornbos
Saksa Michael Ammermüller
none
15 Itävalta Christian Klien
Alankomaat Robert Doornbos
Saksa BMW Sauber F1 Team BMW Sauber F1.06 BMW P86 2.4 V8 M 16 Saksa Nick Heidfeld 38 Puola Robert Kubica
Saksa Sebastian Vettel
none
17 Kanada Jacques Villeneuve
Puola Robert Kubica
Venäjä Midland F1

Alankomaat Spyker MF1 Team

Midland F1

Spyker

M16 Toyota RVX-06 2.4 V8 B 18 Portugali Tiago Monteiro 39 Saksa Markus Winkelhock
Sveitsi Giorgio Mondini
Saksa Adrian Sutil
Ranska Alexandre Prémat
Venezuela Ernesto Viso
Venäjä Roman Rusinov
Italia Fabrizio del Monte
Espanja Adrián Vallés
Italia Ronnie Quintarelli
19 Alankomaat Christijan Albers
Italia Scuderia Toro Rosso Toro Rosso STR1 Cosworth TJ2006 3.0 V10 14 Series M 20 Italia Vitantonio Liuzzi 40 Sveitsi Neel Jani none
21 Yhdysvallat Scott Speed
Japani Super Aguri F1 Team Super Aguri SA05
SA06
Honda RA806E 2.4 V8 B 22 Japani Takuma Sato 41 Ranska Franck Montagny
Japani Sakon Yamamoto
Japani Yuji Ide
23 Japani Yuji Ide
Ranska Franck Montagny
Japani Sakon Yamamoto

Uudet kuljettajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusia kuljettajia olivat

Maa Kuljettaja Talli Kilpailut
Japani Yuji Ide Super Aguri 4
Saksa Nico Rosberg Williams 18
Yhdysvallat Scott Speed Toro Rosso 18
Ranska Franck Montagny Super Aguri 7
Japani Sakon Yamamoto Super Aguri 7
Puola Robert Kubica BMW Sauber 6

Tallivaihdokset kaudelle 2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusia talleja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusia tai uudistettuja talleja nähtiin vuonna 2006 runsaasti.

Näitä olivat

Täysin uutena mukaan tuli

Kilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grand Prix Pvm Rata Voittaja (Talli) Paalupaikka (Talli) Nopein kierros (Talli) Raportti
Flag of Bahrain.svg Bahrainin GP 12. maaliskuuta Bahrain Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Germany.svg Nico Rosberg (Williams) Raportti
Flag of Malaysia.svg Malesian GP 19. maaliskuuta Sepang Flag of Italy.svg Giancarlo Fisichella (Renault) Flag of Italy.svg Giancarlo Fisichella (Renault) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Raportti
Flag of Australia.svg Australian GP 2. huhtikuuta Melbourne Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of the United Kingdom.svg Jenson Button (Honda) Flag of Finland.svg Kimi Räikkönen (McLaren) Raportti
Flag of San Marino.svg San Marinon GP 23. huhtikuuta Imola Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Raportti
Flag of Europe.svg Euroopan GP 7. toukokuuta Nürburgring Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Raportti
Flag of Spain.svg Espanjan GP 14. toukokuuta Barcelona Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Brazil.svg Felipe Massa (Ferrari) Raportti
Flag of Monaco.svg Monacon GP 28. toukokuuta Monte Carlo Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Raportti
Flag of the United Kingdom.svg Britannian GP 11. kesäkuuta Silverstone Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Raportti
Flag of Canada.svg Kanadan GP 25. kesäkuuta Circuit Gilles Villeneuve Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Flag of Finland.svg Kimi Räikkönen (McLaren) Raportti
Flag of the United States.svg Yhdysvaltain GP 2. heinäkuuta Indianapolis Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Raportti
Flag of France.svg Ranskan GP 16. heinäkuuta Magny-Cours Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Germany.svg Michael Schumacher (Ferrari) Raportti
Flag of Germany.svg Saksan GP 30. heinäkuuta Hockenheim Saksa Michael Schumacher (Ferrari) Suomi Kimi Räikkönen (McLaren) Saksa Michael Schumacher (Ferrari) Raportti
Flag of Hungary.svg Unkarin GP 6. elokuuta Hungaroring Flag of the United Kingdom.svg Jenson Button (Honda) Suomi Kimi Räikkönen (McLaren) Flag of Brazil.svg Felipe Massa (Ferrari) Raportti
Flag of Turkey.svg Turkin GP 27. elokuuta Istanbul Flag of Brazil.svg Felipe Massa (Ferrari) Flag of Brazil.svg Felipe Massa (Ferrari) Saksa Michael Schumacher (Ferrari) Raportti
Flag of Italy.svg Italian GP 10. syyskuuta Monza Saksa Michael Schumacher (Ferrari) Suomi Kimi Räikkönen (McLaren) Suomi Kimi Räikkönen (McLaren) Raportti
Flag of the People's Republic of China.svg Kiinan GP 1. lokakuuta Shanghai Saksa Michael Schumacher (Ferrari) Flag of Spain.svg Fernando Alonso (Renault) Espanja Fernando Alonso (Renault) Raportti
Flag of Japan.svg Japanin GP 8. lokakuuta Suzuka Espanja Fernando Alonso (Renault) Flag of Brazil.svg Felipe Massa (Ferrari) Espanja Fernando Alonso (Renault) Raportti
Flag of Brazil.svg Brasilian GP 22. lokakuuta Interlagos Flag of Brazil.svg Felipe Massa (Ferrari) Flag of Brazil.svg Felipe Massa (Ferrari) Saksa Michael Schumacher (Ferrari) Raportti

Lopulliset pisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuljettajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Kuljettaja Talli GP:t Voitot Palkinto-
sijat
Paalu-
paikat
Nopeim.
kierr.
Pisteet
1 Flag of Spain.svg Fernando Alonso Ranska Renault 18 7 14 6 5 134
2 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Italia Ferrari 18 7 12 4 7 121
3 Flag of Brazil.svg Felipe Massa Italia Ferrari 18 2 7 3 2 80
4 Flag of Italy.svg Giancarlo Fisichella Ranska Renault 18 1 5 1 72
5 Flag of Finland.svg Kimi Räikkönen Iso-Britannia McLaren 18 6 3 3 65
6 Flag of the United Kingdom.svg Jenson Button Japani Honda 18 1 3 1 56
7 Flag of Brazil.svg Rubens Barrichello Japani Honda 18 30
8 Flag of Colombia.svg Juan Pablo Montoya Iso-Britannia McLaren 10 2 26
9 Flag of Germany.svg Nick Heidfeld Saksa BMW Sauber 18 1 23
10 Flag of Germany.svg Ralf Schumacher Japani Toyota 18 1 20
11 Flag of Spain.svg Pedro de la Rosa Iso-Britannia McLaren 8 1 19
12 Flag of Italy.svg Jarno Trulli Japani Toyota 18 15
13 Flag of the United Kingdom.svg David Coulthard Itävalta Red Bull 18 1 14
14 Flag of Australia.svg Mark Webber Iso-Britannia Williams 18 7
15 Flag of Canada.svg Jacques Villeneuve Saksa BMW Sauber 12 7
16 Flag of Poland.svg Robert Kubica Saksa BMW Sauber 6 1 6
17 Flag of Germany.svg Nico Rosberg Iso-Britannia Williams 18 1 4
18 Flag of Austria.svg Christian Klien Itävalta Red Bull 15 2
19 Flag of Italy.svg Vitantonio Liuzzi Italia Toro Rosso 18 1
20 Flag of the United States.svg Scott Speed Italia Toro Rosso 18 0
21 Flag of Portugal.svg Tiago Monteiro Venäjä MF1 18 0
22 Flag of the Netherlands.svg Christijan Albers Venäjä MF1 18 0
23 Flag of Japan.svg Takuma Sato Japani Super Aguri 18 0
24 Flag of the Netherlands.svg Robert Doornbos Itävalta Red Bull 3 0
25 Flag of Japan.svg Yuji Ide Japani Super Aguri 4 0
26 Flag of Japan.svg Sakon Yamamoto Japani Super Aguri 7 0
27 Flag of France.svg Franck Montagny Japani Super Aguri 7 0

Tallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Talli Moottori Renkaat GP:t Voitot Palkinto-
sijat
Paalu-
paikat
Nopeim.
kier.
Pisteet
1 Ranska Renault Renault M 18 8 19 7 5 206
2 ItaliaFerrari Ferrari B 18 9 19 7 9 201
3 Iso-Britannia McLaren Mercedes M 18 9 3 3 110
4 Japani Honda Honda M 18 1 3 1 86
5 Saksa BMW Sauber BMW M 18 2 36
6 Japani Toyota Toyota M 18 1 35
7 Itävalta Red Bull Ferrari M 18 1 16
8 Iso-Britannia Williams Cosworth B 18 1 11
9 Italia] Toro Rosso Cosworth M 18 1
10 Venäjä MF1 Toyota B 18 0
11 Japani Super Aguri Honda B 18 0

Kuljettajien osakilpailukohtainen tilasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Kuljettaja BHR
Bahrain
MAL
Malesia
AUS
Australia
SMR
San Marino
EUR
Saksa
ESP
Espanja
MON
Monaco
GBR
Yhdistynyt kuningaskunta
CAN
Kanada
USA
Yhdysvallat
FRA
Ranska
GER
Saksa
HUN
Unkari
TUR
Turkki
ITA
Italia
CHN
Kiina
JPN
Japani
BRA
Brasilia
Pisteet
1 Espanja Fernando Alonso 1 2 1 2 2 1 1 1 1 5 2 5 Kesk 2 Kesk 2 1 2 134
2 Saksa Michael Schumacher 2 6 Kesk 1 1 2 5 2 2 1 1 1 8 3 1 1 Kesk 4 121
3 Brasilia Felipe Massa 9 5 Kesk 4 3 4 9 5 5 2 3 2 7 1 9 Kesk 2 1 80
4 Italia Giancarlo Fisichella Kesk 1 5 8 6 3 6 4 4 3 6 6 Kesk 6 4 3 3 6 72
5 Suomi Kimi Räikkönen 3 Kesk 2 5 4 5 Kesk 3 3 Kesk 5 3 Kesk Kesk 2 Kesk 5 5 65
6 Yhdistynyt kuningaskunta Jenson Button 4 3 10 7 Kesk 6 11 Kesk 9 Kesk Kesk 4 1 4 5 4 4 3 56
7 Brasilia Rubens Barrichello 15 10 7 10 5 7 4 10 Kesk 6 Kesk Kesk 4 8 6 6 12 7 30
8 Kolumbia Juan Pablo Montoya 5 4 Kesk 3 Kesk Kesk 2 6 Kesk Kesk 26
9 Saksa Nick Heidfeld 12 Kesk 4 13 10 8 7 7 7 Kesk 8 Kesk 3 14 8 7 8 17 23
10 Saksa Ralf Schumacher 14 8 3 9 Kesk Kesk 8 Kesk Kesk Kesk 4 9 6 7 15 Kesk 7 Kesk 20
11 Espanja Pedro de la Rosa 7 Kesk 2 5 Kesk 5 11 8 19
12 Italia Jarno Trulli 16 9 Kesk Kesk 9 10 17 11 6 4 Kesk 7 12 9 7 Kesk 6 Kesk 15
13 Yhdistynyt kuningaskunta David Coulthard 10 Kesk 8 Kesk Kesk 14 3 12 8 7 9 11 5 15 12 9 Kesk Kesk 14
14 Australia Mark Webber 6 Kesk Kesk 6 Kesk 9 Kesk Kesk 12 Kesk Kesk Kesk Kesk 10 10 8 Kesk Kesk 7
15 Kanada Jacques Villeneuve Kesk 7 6 12 8 12 14 8 Kesk Kesk 11 Kesk 7
16 Puola Robert Kubica DSQ 12 3 13 9 9 6
17 Saksa Nico Rosberg 7 Kesk Kesk 11 7 11 Kesk 9 Kesk 9 14 Kesk Kesk Kesk Kesk 11 10 Kesk 4
18 Itävalta Christian Klien 8 Kesk Kesk Kesk Kesk 13 Kesk 14 11 Kesk 12 8 Kesk 11 11 2
19 Italia Vitantonio Liuzzi 11 11 Kesk 14 Kesk 15 10 13 13 8 13 10 Kesk Kesk 14 10 14 13 1
20 Yhdysvallat Scott Speed 13 Kesk 9 15 11 Kesk 13 Kesk 10 Kesk 10 12 11 13 13 14 18 11 0
21 Portugali Tiago Monteiro 17 13 Kesk 16 12 16 15 16 14 Kesk Kesk DSQ 9 Kesk Kesk Kesk 16 15 0
22 Alankomaat Christijan Albers Kesk 12 11 Kesk 13 Kesk 12 15 Kesk Kesk 15 DSQ 10 Kesk 17 15 Kesk 14 0
23 Japani Takuma Sato 18 14 12 Kesk Kesk 17 Kesk 17 15 Kesk Kesk Kesk 13 NC 16 DSQ 15 10 0
24 Alankomaat Robert Doornbos 12 13 12 0
25 Japani Yuji Ide Kesk Kesk 13 Kesk 0
26 Japani Sakon Yamamoto Kesk Kesk Kesk Kesk 16 17 16 0
27 Ranska Franck Montagny Kesk Kesk 16 18 Kesk Kesk 16 0
Sija Kuljettaja BHR
Bahrain
MAL
Malesia
AUS
Australia
SMR
San Marino
EUR
Saksa
ESP
Espanja
MON
Monaco
GBR
Yhdistynyt kuningaskunta
CAN
Kanada
USA
Yhdysvallat
FRA
Ranska
GER
Saksa
HUN
Unkari
TUR
Turkki
ITA
Italia
CHN
Kiina
JPN
Japani
BRA
Brasilia
Pisteet

Valmistajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Valmistaja Auto
BHR
Bahrain
MAL
Malesia
AUS
Australia
SMR
San Marino
EUR
Saksa
ESP
Espanja
MON
Monaco
GBR
Yhdistynyt kuningaskunta
CAN
Kanada
USA
Yhdysvallat
FRA
Ranska
GER
Saksa
HUN
Unkari
TUR
Turkki
ITA
Italia
CHN
Kiina
JPN
Japani
BRA
Brasilia
Pisteet
1 Ranska Renault 1 1 2 1 2 2 1 1 1 1 5 2 5 Kesk 2 Kesk 2 1 2 206
2 Kesk 1 5 8 6 3 6 4 4 3 6 6 Kesk 6 4 3 3 6
2 Italia Ferrari 5 2 6 Kesk 1 1 2 5 2 2 1 1 1 8 3 1 1 Kesk 4 201
6 9 5 Kesk 4 3 4 9 5 5 2 3 2 7 1 9 Kesk 2 1
3 Yhdistynyt kuningaskunta McLaren-Mercedes 3 3 Kesk 2 5 4 5 Kesk 3 3 Kesk 5 3 Kesk Kesk 2 Kesk 5 5 110
4 5 4 Kesk 3 Kesk Kesk 2 6 Kesk Kesk 7 Kesk 2 5 Kesk 5 11 8
4 Japani Honda 11 15 10 7 10 5 7 4 10 Kesk 6 Kesk Kesk 4 8 6 6 12 7 86
12 4 3 10 7 Kesk 6 11 Kesk 9 Kesk Kesk 4 1 4 5 4 4 3
5 Saksa BMW Sauber 16 12 Kesk 4 13 10 8 7 7 7 Kesk 8 Kesk 3 14 8 7 8 17 36
17 Kesk 7 6 12 8 12 14 8 Kesk Kesk 11 Kesk DSQ 12 3 13 9 9
6 Japani Toyota 7 14 8 3 9 Kesk Kesk 8 Kesk Kesk Kesk 4 9 6 7 15 Kesk 7 Kesk 35
8 16 9 Kesk Kesk 9 10 17 11 6 4 Kesk 7 12 9 7 Kesk 6 Kesk
7 Itävalta Red Bull-Ferrari 14 10 Kesk 8 Kesk Kesk 14 3 12 8 7 9 11 5 15 12 9 Kesk Kesk 16
15 8 Kesk Kesk Kesk Kesk 13 Kesk 14 11 Kesk 12 8 Kesk 11 11 12 13 12
8 Yhdistynyt kuningaskunta Williams-Cosworth 9 6 Kesk Kesk 6 Kesk 9 Kesk Kesk 12 Kesk Kesk Kesk Kesk 10 10 8 Kesk Kesk 11
10 7 Kesk Kesk 11 7 11 Kesk 9 Kesk 9 14 Kesk Kesk Kesk Kesk 11 10 Kesk
9 Italia Toro Rosso-Cosworth 20 11 11 Kesk 14 Kesk 15 10 13 13 8 13 10 Kesk Kesk 14 10 14 13 1
21 13 Kesk 9 15 11 Kesk 13 Kesk 10 Kesk 10 12 11 13 13 14 18 11
10 Venäjä MF1-Toyota 18 17 13 Kesk 16 12 16 15 16 14 Kesk Kesk DSQ 9 Kesk Kesk Kesk 16 15 0
19 Kesk 12 11 Kesk 13 Kesk 12 15 Kesk Kesk 15 DSQ 10 Kesk 17 15 Kesk 14
11 Japani Super Aguri-Honda 22 18 14 12 Kesk Kesk 17 Kesk 17 15 Kesk Kesk Kesk 13 NC 16 DSQ 15 10 0
23 Kesk Kesk 13 Kesk Kesk Kesk 16 18 Kesk Kesk 16 Kesk Kesk Kesk Kesk 16 17 16
Sija Valmistaja Auto BHR
Bahrain
MAL
Malesia
AUS
Australia
SMR
San Marino
EUR
Saksa
ESP
Espanja
MON
Monaco
GBR
Yhdistynyt kuningaskunta
CAN
Kanada
USA
Yhdysvallat
FRA
Ranska
GER
Saksa
HUN
Unkari
TUR
Turkki
ITA
Italia
CHN
Kiina
JPN
Japani
BRA
Brasilia
Pisteet

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]