Formula One 06

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Formula One 06
PlayStation 2 -version kansikuva
PlayStation 2 -version kansikuva
Kehittäjä SCE Studio Liverpool
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Julkaisuaika PlayStation 2
Euroopan unionin lippu 28. heinäkuuta 2006
Japanin lippu 28. joulukuuta 2006
PlayStation Portable
Euroopan unionin lippu 28. heinäkuuta 2006
Japanin lippu 28. joulukuuta 2006
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 3+
Alusta PlayStation 2, PlayStation Portable
Tallennusväline DVD, UMD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Formula One 06 (F1 06) on Formula One -pelisarjaan kuuluva Formula 1 -aiheinen videopeli, joka on julkaistu PlayStation 2:lle, PlayStation Portablelle ja suunniteltu myös PlayStation 3:lle (jonka nimi on Formula One Championship Edition). Pelin kehitti SCE Studio Liverpool (entinen Psygnosis) ja se julkaistiin Euroopassa 26. heinäkuuta 2006. Pelissä ovat mukana myös Formula 1 -kaudella 2006 debytoineet tallit Scuderia Toro Rosso, Super Aguri F1 Team ja Midland F1 Racing. Edellisten versioiden tapaan pelissä on mukana myös uramoodi.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on viisi erilaista pelimuotoa:

  • maailmanmestaruuskausi, jossa voi ottaa osaa kokonaiseen vuoden 2006 F1-kauteen
  • kisaviikonloppu, jossa voi haluamallaan kuskilla ajaa kokonaisen kisaviikonlopun, johon kuuluvat harjoitukset, aika-ajot ja kisa
  • pikakisa, jossa pelaaja voi haluamallaan kuljettajalla ajaa pelkän kisan
  • aikakisa, jossa pelaaja voi kartuttaa ajotaitojaan haluamallaan kuljettajalla ja radalla sekä yrittää rikkoa kierrosennätyksiä
  • urapeli, jossa pelaaja luo kuskin ja aloittaa tulokkaana sekä yrittää päästä parempiin talleihin.

Urapelissä pelaaja voi pelata viisi kokonaista kautta. Pelaaja aloittaa uransa Super Agurin, Scuderia Toro Rosson ja Midlandin tapaisten pikkutallien kanssa. Parempien suoritusten myötä hänen arvostuksensa nousee, ja pelaaja voi päästä ajamaan hallitsevien mestareiden autoa Renault F1:lle.

Pelissä on ajoa helpottavia apuja, kuten automaattinen jarrutus, jossa auto hiljentää vauhtia mutkiin, visuaalinen ajolinja, jota seuraamalla voi parantaa kierrosaikoja, spinnauspalautin, jossa auto automaattisesti palautuu ajosuuntaan, jos pelaaja pyörähtää radalla, luistonesto, joka parantaa auton pysymistä radalla, lukkiutumattomat jarrut, joiden avulla jarrut eivät lukkiudu ajon aikana, ohjausapu, joka helpottaa mutkiin ajamista sekä ajovakaudenhallinta, joka määrittää, kuinka helposti auto pyörähtää ympäri.

Peliä tehtiin vain PlayStation 2:lle ja PlayStation Portable:lle. Pelissä on mukana myös uusi aika-ajojen pudotuspelisysteemi, joka tuli Formula Ykkösiin vasta kyseisellä kaudella. Pelin muita uutuuksia ovat lämmittelykierros sekä testiratana käytettävä Jerezin rata Espanjassa. Erilaisia tavoitteita täyttämällä (esimerkiksi maailmanmestaruuden voittamalla) saa avattua erilaisia palkintoja. Pelin palkintokaapista pelaajat voivat katsoa eri Grand Prixeissä voittamiaan pokaaleja. Verkkopeli poistettiin PlayStation 2:n ja PlayStation Portable:n lopullisista versioista. Studio Liverpoolin mukaan syynä oli ajan loppuminen. Pelissä on myös suomenkielinen selostus, josta vastaavat Oskari Saari ja Erkki Mustakari.

Pelin PlayStation 3 -versio Formula One Championship Edition on käytännössä samanlainen, mutta graafisesti kehittyneempi.

Tallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]