Lucky Strike

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lucky Strike Cold - mentolisavukkeita
Saksalainen Lucky Strike -aski, varoitustekstissä lukee ”Tupakointi voi tappaa”.

Lucky Strike on British American Tobaccon alaisuudessa toimiva savukemerkki. Puhekielessä Lucky Strike -savukkeista käytetään lempinimeä Luckies. Euroopan markkinoilla monet Lucky Strike savukkeet ovat varustettuja "Flow Filter" suodattimella, jonka tarkoituksena on parantaa makua.

Suomessa myynnissä olevat versiot:[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Lucky Strike Red
  • Lucky Strike Blue

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodesta 1871 Lucky Strike oli virginialaisen R. A. Pattersonin valmiiksi pätkiksi leikattu purutupakka. Merkki siirtyi American Tobacco Companyn savukemerkiksi 1905. Vuonna 1917 merkkiä markkinoitiin mainoslauseella ”It’s Toasted” (”Se on paahdettua”), sillä siihen käytetty tupakka kuivattiin paahtamalla auringossa kuivaamisen sijaan. Keino oli poikkeuksellinen ja sen on sanottu selittävän ”Luckiesien” omalaatuisen maun. Myös lyhennetty viesti ”L.S./M.F.T.” (”Lucky Strike means fine tobacco”) lisättiin pakkaukseen samana vuonna.

Toisen maailmansodan aikana Lucky Strikea kampanjoitiin otsakkeella ”Lucky Strike Green has gone to war”. Pakkauksen tummanvihreä sävy muuttui valkoiseksi. Yhtiön selittämän mukaan vihreässä väriaineessa käytetty kupari säästettiin sotateollisuuden käyttöön. Ovela kampanja sai käyttäjän näyttämään isänmaalliselta, kun todellisuudessa yhtiö halusi modernisoida tuotteen ulkokuvaa houkutellakseen kuluttajiksi myös naispuolisia tupakoitsijoita.[1]

Lucky Strike on valmistanut myös nuuskaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.