Witwickyn perhe
Witwickyn perhe ovat kuvitteellisia hahmoja alkuperäisestä Transformers-sarjasta sekä Michael Bayn ohjaamista näytelmäelokuvista.
The Transformers
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Spike Witwicky
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Animaatiosarja
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Spike on Autobottien ensimmäinen side maapallon väkeen. Decepticonien hyökättyä öljynporauslautalle, joutuivat Spike ja hänen isänsä vedenvaraan. Autobottien saapuessa paikalle Optimus Prime pelasti heidät, Jazzin avustuksella. Aluksi Spike tuntui tulevan läheiseksi Autobot Houndin kanssa, mutta muutaman jakson jälkeen Spike vietti koko loppusarjan Bumblebeen ystävänä. Sarjan edetessä Spike tapasi tytön nimeltä Carlyn, jonka kanssa hän meni toisen ja kolmannen tuotantokauden välillä naimisiin.
Vuonna 2005 Spike työskenteli Bumblebeen kanssa Cybertronia kiertävällä Kuuasema 2:lla. He molemmat joutuivat Unicronin vangiksi, mutta hänen poikansa Daniel onnistui pelastamaan Spiken viime hetkellä. Myöhemmin Spike toimi Autobottijohtaja Rodimus Primen avustajana rauhanlähettilästyössä.
Sarjakuva
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Toisin kuin animaatiosarjassa, Spike ei ollut alusta asti mukana. Decepticonien siepattua Spiken pikkuveljen, Busterin, hän tutustui juuri maahan saapuneisiin Fortress Maximuksen johtamiin Autobotteihin ja liittoutui näiden kanssa, pelastaakseen veljensä. Fortress Maximus oli kyseisenä aikana Headmaster ja kun hänen pääksi muuntautuva Nebulos-planeetalta kotoisin oleva Galen sai surmansa taistelussa Scorponokia vastaan, Spike otti Galenin paikan ja ryhtyi Headmastersiksi. Hän yhdistyi Fortress Maximuksen ruumiiseen ja sai komentoonsa yhdessä Maximuksen kanssa Autobottien johtajuuden. Spike aloitti veljensä pelastusoperaation, mutta operaatio meni pieleen, Autobottien epäiltyä Spiken kykyjä johtajana. Spike joutui ottamaan komennon omiin käsiinsä ja yritti yksin pelastaa Busterin. Tämä päätyi kuitenkin Fortress Maximuksen pahoin vaurioitumiseen, mutta Autobotit ymmärsivät, että Spikessa on potentiaalia. Kun Spike lopulta onnistui pelastamaan Busterin, he molemmat erosivat Autoboteista ja palasivat kotiin. Myöhemmin Spike vieraili lyhyesti tarinassa, missä Fortress Maximus ottaa henkisesti häneen yhteyttä ja Spike joutuu toteamaan ja hyväksymään sen, että Maximus on Spiken loppuelämän ajan osa häntä. Spike kuitenkin jätää palaamatta takaisin. Unicronin lähestyessä Cybertronia, nähtiin vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen, vuoteen 2009, sijoittuva tarina, missä Decepticonit olivat Galvatronin johdolla vallanneet maan, ja tappaneet Rodimus Primen ja Autobotit. Spike, tämän tulevaisuuden tyttöystävä Lisa ja muutamat, harvat, Decepticonien murskavoitosta selvinneet Autobotit yrittivät viimeisillä voimillaan vallata haltuunsa Decepticonien linnakkeen, ennen kuin USAn hallitus ampuisi ydinkärjet ja yrittäisivät näin tuhota Decepticonien tukikohdan. Hyökkäys meni pahasti pieleen ja suurin osa elossa olevista Autoboteista sai surmansa. Spike oli joutua Galvatronin tappamaksi, mutta "virallisesta" aikajatkumosta tulleet Unicronin kätyrit sieppasivat vangikseen Galvatronin ja näin Spike sai tilaisuuden taistella maapallon puolesta, harvojen liittolaistensa kanssa. Aivan alkuperäisen sarjakuvan lopussa Spike saapuu Maximuksen henkisen yhteyden johdattamana tämän luokse ja joutuu viimeisen kerran yhdistymään Maximuksen kanssa, pysäyttääkseen vapaana riehuvan Galvatronin. Pitkän kamppailun lopuksi Fortress Maximus onnistui upottamaan Galvatronin jäiseen veteen. Tämän jälkeen kumpaakaan hahmoa ei enää tultu näkemään.
Buster Witwicky
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Spiken pikkuveli.
Sarjakuva
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Toisin kuin animaatiosarjassa, sarjakuvassa ensimmäinen Autobottien ihmisliittolainen ei ole Spike, vaan tämän pikkuveli Buster. Autobot Bumblebeen jouduttua Decepticonien hyökkäyksen kohteeksi, Bumblebee joutui pelastamaan keskellä hyökkäystä olleen Busterin ja heistä tuli ystävät. Myöhemmin Buster joutui Decepticonien sieppaamaksi ja hän oli pitkän aikaa vankina Decepticon Shockwaven johtamassa salaisessa vedenalaisessa tukikohdassa. Busterin veli, Spike yritti pelastaa hänet, mutta epäonnistui. Lopulta Decepticon Starscream käytti Busteria sekä Autobottien että Decepticonien huomion poisviemiseen omilta suunnitelmiltaan. Autobotit saivat Busterin pelastettua jäätiköltä. Buster auttoi Optimus Primea pysäyttämänä Starscreamin. Tämän jälkeen hän palasi kotiinsa, perheensä luokse. Tärkeästä roolistaan sarjakuvan alkupuoliskolla huolimatta, Buster ei enää Starscreamin pysäyttämisen jälkeen esiintynyt alkuperäisessä sarjakuvassa.
Busteria ei ole olemassa animaatiosarjassa.
Sparkplug Witwicky
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Spiken ja Busterin isä.
Animaatiosarja
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Sparkplug on alusta asti lujasti poikansa Spiken rinnalla auttamassa Autobotteja taistelussa Maapallon puolesta. Sparkplug on sarjan alussa öljynporauslautan mekaanikko, mutta sarjan aikana hän viettää paljon aikaa Autobottien maassa olevan päämajan, Arkin, luona. Hän on useasti sarjan aikana korjaamassa loukkaantuneita Autoboteja yhdessä Ratchetin kanssa. Sparkplug esiintyy vain kahdella ensimmäisellä tuotantokaudella, eikä häntä nähdä enää kolmannella kaudella tai elokuvassa The Transformers: The Movie.
Sarjakuva
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Toisin kuin animaatiosarjassa, sarjakuvassa Sparkplugilla on todella huono suhde Autoboteihin. Hän vihaa näitä, mutta on pohjimmiltaan näiden puolella, koska hän ymmärtää Decepticonien olevan vaaraksi ihmisille. Sparkplug saa Autobotien tukikohdassa tekemänsä vierailun aikana pahan sydänkohtauksen Autobotien yritettyä estää häntä pakenemasta. Hän kuitenkin toipuu kohtauksesta myöhemmin. Sparkplugin vanhemman pojan Spiken liityttyä Autoboteihin Sparkplug järkyttyy pahasti. Kun Buster oli pelastunut ja palannut Spiken kanssa kotiin, kaikki kolme jättivät sarjakuvan.
Carly Witwicky
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Spiken vaimo.
Animaatiosarja
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Carly tulee mukaan toisella tuotantokaudella. Hän tutustuu Spikeen ja tämän kautta Autobotteihin. Carlylla on pahana tapana tehtä itsepäisiä asioita, ajattelematta myöhemmin tulevia seuraamuksia. Hän rauhoittuu kuitenkin nopeasti sarjan aikana ja alkaa viettää tiivimpää elämää Spiken kanssa. Kolmannella tuotantokaudella hän ja Spike ovat jo naimisissa ja heillä on poika, Daniel. Sarjassa Transformers: The Headmasters Carly oli kuolemanvaarassa, kun Decepticon Scorponokin rakennuttaman Death Towerin (Kuolontorni) voima alkoi vaikuttaa myös häneen.
Carly ei esiinny sarjakuvassa.
Daniel Witwicky
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Spiken ja Carlyn poika.
Animaatiosarja
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Daniel tulee mukaan elokuvassa The Transformers: The Movie. Danielin isä, Spike on Cybertronia kiertävällä kuuasemalla ja hän ikävöi tätä. Daniel viettää aikaa maassa, Autobotien tukikohdassa, Autobot Cityssä, yhdessä Autobot-ystävänsä Hot Rodin kanssa. Decepticonien hyökätessä Autobot Cityyn Daniel joutuu Autobottien ja Decepticonien sodan väliin. Spiken kadottua, Unicronin hyökätessä Moonbase 1:lle, Daniel lähtee Autobottien mukaan ottamaan asiasta selvää. Elokuva lopussa hän onnistuu pelastamaan isänsä Spiken, Bumblebeen, Jazzin ja Cliffjumperin varmalta kuolemalta ja he pakenevat Unicronin sisältä muiden autobotien kanssa Cybertronille. Animaatiosarjan kolmannella kaudella Daniel on ystävystynyt pienikokoisen Autobotin, Wheelien kanssa ja vietää paljon aikaa tämän seurassa. Japanilaisessa Transformers: The Headmasters-sarjassa Daniel nähdään usein syömässä lempiruokaansa purjoa ja riisikakkuja.
Sarjakuvassa Danielia ei ole olemassa.
Elokuvasarja
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Sam Witwicky
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Transformers (2007)
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Ensimmäisessä Transformers-elokuvassa Samuel James "Sam" Witwicky on nuori, teini-ikäinen poika, joka saa itselleen ensimmäisen autonsa. Samin ostama auto osoittautuu Autobotti Bumblebeeksi. Sam liittoutuu Autobottien kanssa, etsiessään heidän synnyinvoimaansa, Allsparkia. Mutta myös Decepticonit ovat etsineet Samia ja haluavat häneltä tietoja. Elokuva aikana Sam rakastuu Mikaela Banes-nimiseen tyttöön. Yhdessä Mikaelan kanssa hän yrittää pelastaa Allsparkia joutumasta Decepticonien käsiin. Suuren lopputaistelun aikana epätoivoinen Sam onnistuu työntämään raakaa voimaa olevan Allsparkin suoraan Megatronin rinnassa olevaan kipinään, tappaen tämän.
Transformers: Kaatuneiden kosto
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Elokuvassa Transformers: Kaatuneiden kosto Sam lähti yliopistoon ja ennen lähtöään jätti yhdestä vanhasta paidastaan löytämänsä Allsparkin palasen Mikaelan käsiin. Tietämättään hän sai palasesta tiedon transformerien historiasta. Hän itse ei ymmärtänyt mikä hänellä oli, mutta sitten Decepticonit kaappasivat hänet sekä Mikaelan ja Leo Spitzin (Samin huonetoveri yliopistossa). He pääsivät pakoon, mutta Optimus Prime sai surmansa. He etsivät käsiinsä Seymour Simmonsin, Sektori 7:n entisen agentin. Hänen avullaan he löysivät Jetfiren, joka oli entinen Decepticon. Hänen antamansa avun ansiosta Sam etsi käsiinsä Johtajuuden Matrixin, jolla hän herätti Optimuksen kuolleista. Kun Optimus tuhosi auringonkorjuukoneen ja tappoi Fallenin, Sam, Mikaela, Leo, Simmons, Samin vanhemmat, NESTin sotilaat ja Autobotit palasivat takaisin Amerikkaan, jonne saavuttuaan Sam palasi takaisin yliopistoon.
Transformers: Kuun pimeä puoli
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli Sam asui nykyään Washingtonissa uuden tyttöystävänsä, Carly Spencerin, sekä pienikokoisten Autobottipakolaisten, Wheelien ja Brainsin kanssa. Hän oli aiemmissa elokuvissa tekemiensä urotekojen vuoksi saanut kunniamitalin. Hän etsi pitkään töitä, kunnes sai juoksupojan paikan Accuretta Systemsistä. Mutta sitten Jerry Wangin murha ja Laserbeakin hyökkäys Accurettassa vetivät hänet taas mukaan sotaan. Vastoin Yhdysvaltojen kansainvälisen tiedustajan johtajan, Charlotte Mearingin, neuvoja hän yritti Seymour Simmonsin ja Dutchin avulla selvittää Decepticonien juonta. Optimus Primen mentorin, Sentinel Primen, paljastuttua petturiksi, Carly joutui esimiehensä, Dylan Gouldin, joka työskenteli Decepticoneille, vangiksi. Kun Autobottien oletetaan kuolleen Xantiumin räjähdyksessä, Sam päätti lähteä yksin pelastamaan Carlya, mutta saa avukseen Robert Eppsin ja muutaman muun NESTin entisen jäsenen. Autobottien paljastuttua olevan elossa hän saa heidän avullaan Carlyn pelastettua. Taistelun aikana hän myös tappaa Starscreamin ja Dylanin. Decepticonien kukistuttua, Sam palaa Carlyn luo ja tunnustaa rakastavansa häntä.
Ronald Witwicky
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Ronald "Ron" Witwicky on Transformers-elokuvasarjassa Sam Witwickyn isä. Hän on usein rahasioissa hieman pihi. Esimerkiksi vuoden 2007 Transformers-elokuvassa hän suostui maksamaan puolet Samin ensimmäisestä autosta seuraavilla ehdoilla: auto maksaa enintään 4000 dollaria ja Sam saisi kolme kiitettävää arvosanaa.
Transformers: Kaatuneiden kostossa hänet nähtiin vain viemässä Sam yliopistoon ja myöhemmin lomalla vaimonsa kanssa Pariisissa, josta Decepticonit myöhemmin vangitsivat heidät. He vapautuivat, kun Bumblebee tappoi Rampagen ja Ravagen.
Ronald Witwickyä näyttelee elokuvissa Kevin Dunn.
Judy Witwicky
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Judy Witwicky on Transformers-elokuvasarjassa Sam Witwickyn äiti. Häntä näyttelee elokuvissa Julie White.
Archibald Witwicky
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Archibald on Samin isoisoisoisä (suomenkielisissä tekstityksissä isoisoisä), joka lähti tutkimusretkelle Pohjoisnavalle vuonna 1897. Hän löysi sieltä Megatronin jäätyneen robottikehon ja vahingossa aktivoi hänen navigaatiojärjestelmänsä, joka piirsi tiedot Allsparkin sijainnista hänen laseihinsa. Lisäksi Archibald alkoi nähdä näkyjä tulevaisuudesta ja piirteli hullun lailla cybertronilaisia symboleita. Sen seurauksena hän joutui mielenterveyslaitokseen, jossa hän vietti lopun elämänsä. Hänen tavaransa vietiin hänen perheelleen ja sukupolvi toisensa jälkeen ne lopulta päätyivät Samille, joka pani ne myyntiin eBay-sivuilleen.
Archibald Witwickyä näyttelee vuoden 2007 Transformers-elokuvassa William Morgan Sheppard.