Luettelo maista, joihin matkustaakseen Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo maista, joihin matkustaakseen Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia. 172 maata ja aluetta sallivat viisumittoman matkustuksen Suomen kansalaisille tai myöntävät suomalaisille viisumin kohdemaahan saapuessaan.


Viisumivaatimukset Suomen kansalaisille

Viisumivaatimukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A-C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Afganistan Viisumi vaaditaan [1]
 Alankomaat ja territoriot Viisumivapaa [2] Vapaa liikkuvuus (Euroopassa); Henkilötodistus riittää
 Albania Viisumivapaa [3] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Algeria Viisumi vaaditaan [4]
 Andorra Viisumivapaa [5] Henkilötodistus riittää
 Angola Viisumi vaaditaan [6]
 Antigua ja Barbuda Viisumivapaa [7] 3 kuukautta
 Argentiina Viisumivapaa [8] 90 päivää
 Armenia Viisumivapaa [9] 180 päivää
 Australia ja territoriot Elektroninen viisumi [10] 90 päivää jokaisella vierailukerralla yhteensä 12 kuukauden ajanjaksolla, mikäli elektroninen viisumi myönnetään; Henkilötodistus riittää
 Azerbaidzan Viisumi vaaditaan [11]
 Bahama Viisumivapaa [12] 3 kuukautta
 Bahrain Viisumi myönnetään saapuessa[13] 14 päivää
 Bangladesh Viisumi myönnetään saapuessa[14] 30 päivää
 Barbados Viisumivapaa [15] 3 kuukautta
 Belgia Viisumivapaa [16] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Belize Viisumivapaa [17] 1 kuukausi
 Benin Viisumi vaaditaan [18]
 Bhutan Viisumi vaaditaan [19]
 Bolivia Viisumivapaa [20] 90 päivää
 Bosnia ja Hertsegovina Viisumivapaa [21] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Botswana Viisumivapaa [22] 90 päivää
 Brasilia Viisumivapaa [23] 90 päivää
 Brunei Viisumivapaa [24] 90 päivää
 Bulgaria Viisumivapaa [25] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Burkina Faso Viisumi myönnetään saapuessa[26] 1 kuukausi
 Burundi Viisumi vaaditaan [27][28]
 Chile Viisumivapaa [29] 90 päivää
 Costa Rica Viisumivapaa [30] 90 päivää

D-F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Djibouti Viisumi myönnetään saapuessa[31]
 Dominica Viisumivapaa [32] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Dominikaaninen tasavalta Viisumivapaa [33] 90 päivää (10 dollarin turistikortti ostettava saapuessa)
 Ecuador Viisumivapaa [34] 90 päivää
 Egypti Viisumi myönnetään saapuessa[35] 30 päivää
 El Salvador Viisumivapaa [36] 3 kuukautta
 Eritrea Viisumi vaaditaan [37]
 Espanja Viisumivapaa [38] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Etelä-Afrikka Viisumivapaa [39] 90 päivää
 Etiopia Viisumi myönnetään saapuessa[40]
 Fidzi Viisumivapaa [41] 4 kuukautta
 Filippiinit Viisumivapaa [42] 30 päivää

G-J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Gabon Elektroninen viisumi [43] Elektronisella viisumilla matkustaessa tulee saapua Librevillen lentokentälle.
 Gambia Viisumivapaa [44] 90 päivää
 Georgia Viisumivapaa [45] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla; Henkilötodistus riittää
 Ghana Viisumi vaaditaan [46]
 Grenada Viisumivapaa [47] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Guatemala Viisumivapaa [48] 90 päivää
 Guinea Viisumi vaaditaan [49]
 Guinea-Bissau Viisumi myönnetään saapuessa[50] 90 päivää
 Guyana Viisumivapaa [51] 3 kuukautta
 Haiti Viisumivapaa [52] 90 päivää
 Honduras Viisumivapaa [53] 3 kuukautta
 Islanti Viisumivapaa [54] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Iso-Britannia
paitsi jotkin merentakaiset alueet
Viisumivapaa [55] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Intia Elektroninen turistiviisumi [56] 30 päivää
 Indonesia Viisumivapaa [57] 30 päivää
 Iran Viisumi myönnetään saapuessa[58] 30 päivää[59]
 Irak Viisumi vaaditaan [60] Viisumi myönnetään saapuessa 15 päiväksi Erbilin ja Sulaymaniyahin lentokentillä.
 Irlanti Viisumivapaa [61] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Israel Viisumivapaa [62] 3 kuukautta
 Italia Viisumivapaa [63] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Itävalta Viisumivapaa [64] Vapaa
 Jamaika Viisumivapaa [65] 90 päivää
 Japani Viisumivapaa [66] 90 päivää
 Jemen Viisumi vaaditaan [67]
 Jordania Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [68] Tietyin ehdoin[69]

K-L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Kambodza Viisumi myönnetään saapuessa[70] 30 päivää. Viisumi saatavissa myös sähköisesti.[71]
 Kamerun Viisumi vaaditaan [72]
 Kanada Viisumivapaa [73] 6 kuukautta; eTA-matkustuslupa vaaditaan 15 maaliskuuta 2016 alkaen, mikäli maahan saavutaan lentäen.[74]
 Kap Verde Viisumi myönnetään saapuessa[75]
 Keski-Afrikan tasavalta Viisumi vaaditaan [76]
 Kiina Viisumi vaaditaan [77] 72-tunnin viisumivapaus, kun saapumiskohde on Peking, Chengdu, Chongqing, Dalian, Guangzhou, Guilin, Shanghai, Shenyang tai Xi'an.
 Kolumbia Viisumivapaa [78] 180 päivää
 Komorit Viisumi myönnetään saapuessa[79]
 Kongon tasavalta Viisumi vaaditaan [80]
 Kongon demokraattinen tasavalta Viisumi vaaditaan [81]
 Kazakhstan Viisumivapaa [82] 15 päivää[83]
 Kreikka Viisumivapaa [84] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Kroatia Viisumivapaa [85] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Kuuba Turistikortti vaaditaan [86]
 Kypros Viisumivapaa [87] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Kenia Elektroninen viisumi [88] 3 kuukautta; viisumilla saa mennä myös Ruandaan ja Ugandaan[89]
 Kiribati Viisumivapaa [90] 30 päivää
 Pohjois-Korea Viisumi vaaditaan [91]
 Etelä-Korea Viisumivapaa [92] 90 päivää
 Kuwait Viisumi myönnetään saapuessa[93] 3 kuukautta
 Kirgisia Viisumivapaa [94] 60 päivää
 Laos Viisumi myönnetään saapuessa[95] 30 päivää
 Latvia Viisumivapaa [96] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Libanon Viisumi myönnetään saapuessa[97] 1 kuukausi, jota voidaan jatkaa 2 kuukautta ilmaiseksi Beirutin lentokentällä tai missä tahansa muussa saapumispaikassa, jos passissa ei ole Israelin leimaa tai viisumia. Lisäksi henkilöllä on oltava puhelinnumero, osoite Libanonissa ja peruutuskelvoton lentolippu pois maasta.
 Lesotho Viisumivapaa [98] 14 päivää
 Liberia Viisumi vaaditaan [99]
 Libya Viisumi vaaditaan [100]
 Liechtenstein Viisumivapaa [101] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Liettua Viisumivapaa [102] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Luxembourg Viisumivapaa [103] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää

M-O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Makedonia Viisumivapaa [104] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Madagascar Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [105] 30 päivää
 Malawi Viisumi myönnetään saapuessa Paluulippu vaaditaan.
 Malesia Viisumivapaa [106] 3 kuukautta
 Malediivit Viisumi myönnetään saapuessa[107] 30 päivää
 Mali Viisumi vaaditaan [108]
 Malta Viisumivapaa [109] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Marshallinsaaret Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [110] 90 päivää
 Mauritania Viisumi myönnetään saapuessa[111]
 Mauritius Viisumivapaa [112] 90 päivää
 Meksiko Viisumivapaa [113] 180 päivää
 Federated States of Micronesia Viisumivapaa [114] 30 päivää
 Moldova Viisumivapaa [115] 90 päivää
 Monaco Viisumivapaa [116] Henkilötodistus riittää
 Mongolia Viisumi vaaditaan [117]
 Montenegro Viisumivapaa [118] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Marokko Viisumivapaa [119] 90 päivää
 Mosambik Viisumi myönnetään saapuessa[120] 30 päivää
 Myanmar Elektroninen viisumi [121] 28 päivää. Elektronisen viisumin omaavien tulee saapua Yangonin, Nay Pyi Tawin tai Mandalayn lentokentille.
 Namibia Viisumivapaa [122] 3 kuukautta
 Nauru Viisumi vaaditaan [123]
   Nepal Viisumi myönnetään saapuessa[124] 90 päivää
 Côte d'Ivoire Elektroninen viisumi [125] Elektronisen viisumin kanssa matkustavien tulee saapua Port Bouetin lentokentälle.
 Nicaragua Viisumivapaa [126] 90 päivää
 Niger Viisumi vaaditaan [127]
 Nigeria Viisumi vaaditaan [128]
 Norja Viisumivapaa [129] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Oman Viisumi myönnetään saapuessa[130]

P-S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Pakistan Viisumi vaaditaan [131] Viisumi myönnetään saapuessa 30 päiväksi kun kyse on liikematkasta. Matkustukseen liittyy ehtoja.[132] Viisumi myönnetään saapuessa kun matkataan ryhmässä tiettyjen matkanjärjestäjien kautta.[133]
 Palau Viisumivapaa [134] 90 päivää
 Panama Viisumivapaa [135] 180 päivää
 Papua Uusi-Guinea Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [136] 60 päivää
 Paraguay Viisumivapaa [137] 90 päivää
 Peru Viisumivapaa [138] 183 päivää
 Päiväntasaajan Guinea Viisumi vaaditaan [139]
 Puola Viisumivapaa [140] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Portugali Viisumivapaa [141] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Qatar Viisumi myönnetään saapuessa[142] 1 kuukausi
 Ranska ja territoriot Viisumivapaa [143] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Romania Viisumivapaa [144] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Ruanda Elektroninen viisumi [145] Kenian viisumi kelpaa tultaesssa Kenian kautta.[89]
 Ruotsi Viisumivapaa [146] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Saint Kitts ja Nevis Viisumivapaa [147] 3 kuukautta
 Saint Lucia Viisumivapaa [148] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Saint Vincent ja Grenadiinit Viisumivapaa [149] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Sambia Viisumi myönnetään saapuessa[150] 90 päivää; mahdollisuus myös Zimbabwen viisumiin
 Samoa Viisumivapaa [151] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 San Marino Viisumivapaa [152] Henkilötodistus riittää
 São Tomé ja Príncipe Viisumivapaa 15 päivää
 Saudi Arabia Viisumi vaaditaan [153]
 Senegal Viisumivapaa Ilmainen viisumi 90 päivää
 Serbia Viisumivapaa [154] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Seychellit Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [155] 1 kuukausi
 Sierra Leone Viisumi vaaditaan [156]
 Singapore Viisumivapaa [157] 90 päivää
 Slovakia Viisumivapaa [158] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Slovenia Viisumivapaa [159] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Saksa Viisumivapaa [160] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Salomonsaaret Ilmainen vierailulupa saavuttaessa [161] 3 kuukautta
 Somalia Viisumi myönnetään saapuessa[162] 30 päivää, jos kutsudokumentit on toimitettu lentokentän maahanmuuttovirastoon vähintään 2 päivää ennen saapumista
 Etelä-Sudan Viisumi vaaditaan [163]
 Sri Lanka Elektroninen matkustuslupa [164] 30 päivää
 Sudan Viisumi vaaditaan [165]
 Suriname Turistikortti saapuessa[166] 90 päivää
 Swazimaa Viisumivapaa [167] 30 päivää
 Sveitsi Viisumivapaa [168] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Syyria Viisumi vaaditaan [169]

T-Ö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Tadzikistan Viisumi myönnetään saapuessa[170] 45 päivää
 Tansania Viisumi myönnetään saapuessa[171]
 Tanska ja territoriot Viisumivapaa [172] Vapaa liikkuvuus (Myös Färsaaret ja Grönlanti); Henkilötodistus riittää
 Thaimaa Viisumivapaa [173] 30 päivää kun maahan saapuu lentokoneella, muussa tapauksessa 15 päivää
 Itä-Timor Viisumivapaa 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Togo Viisumi myönnetään saapuessa[174] 7 päivää
 Tonga Viisumivapaa [175] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Trinidad ja Tobago Viisumivapaa [176] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Tsad Viisumi vaaditaan [177]
 Tsekki Viisumivapaa [178] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Tunisia Viisumivapaa [179] 3 kuukautta
 Turkki Viisumivapaa [180] 3 kuukautta
 Turkmenistan Viisumi vaaditaan [181]
 Tuvalu Viisumi myönnetään saapuessa[182] 1 kuukausi
 Uganda Viisumi myönnetään saapuessa[183] Myös Ruandan ja Kenian viisumit kelpaavat tultaessa ko. maan kautta.[89]
 Ukraina Viisumivapaa [184] 90 päivää
 Unkari Viisumivapaa [185] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Uruguay Viisumivapaa [186] 90 päivää
 Uusi-Seelanti ja territoriot Viisumivapaa [187] 3 kuukautta
 Uzbekistan Viisumi vaaditaan [188]
 Valko-Venäjä Viisumi vaaditaan [189] Viisumit myönnetään Minskin lentoasemalla jos hakemus on jätetty vähintään 3 päivää ennen arvioitua saapumista.[190]
 Vanuatu Viisumivapaa [191] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Vatikaani Viisumivapaa [192] Henkilötodistus riittää
 Viro Viisumivapaa [193] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Venezuela Viisumivapaa [194] 90 päivää
 Venäjä Viisumi vaaditaan [195]
 Vietnam Viisumivapaa [196] 15 päivää; Pidennettyjä viisumeita saa Ho Chi Minh, Hanoi, Phú Quốc, tai Danang lentokentiltä. 30 päivän viisumipoikkeus Phú Quốc -saarella. [197]
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat Viisumivapaa [198] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla[199][200]
 Yhdysvallat Visa Waiver Program [201] 90 päivää kun saavutaan meriteitse; ESTA (voimassa 2 vuotta) vaaditaan jos saavutaan lentoteitse tai ristelyaluksella.[202]
 Zimbabwe Viisumi myönnetään saapuessa[203] 3 kuukautta; mahdollisuus myös Sambian viisumiin.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [1]
  2. [2]
  3. [3]
  4. [4]
  5. [5]
  6. [6]
  7. [7]
  8. [8]
  9. [9]
  10. [10]
  11. [11]
  12. [12]
  13. [13]
  14. [14]
  15. [15]
  16. [16]
  17. [17]
  18. [18]
  19. [19]
  20. [20]
  21. [21]
  22. [22]
  23. [23]
  24. [24]
  25. [25]
  26. [26]
  27. MINISTERE DE LA SECURITE PUBLIQUE, DIRECTION GENERALE DE LA POLICE NATIONALE, COMISSARIAT GENERAL DE LA POLICE DE L'AIR, DES FRONTIERES ET DES ETRANGERS NOTE CIRCULAIRE DU 17/02/2015
  28. [27]
  29. [28]
  30. [29]
  31. [30]
  32. [31]
  33. [32]
  34. [33]
  35. [34]
  36. [35]
  37. [36]
  38. [37]
  39. [38]
  40. [39]
  41. [40]
  42. [41]
  43. viisumi.dgdi.ga/ Gabon e-Visa
  44. [42]
  45. [43]
  46. [44]
  47. [45]
  48. [46]
  49. [47]
  50. [48]
  51. [49]
  52. [50]
  53. [51]
  54. [52]
  55. [53]
  56. Tourist Viisumi myönnetään saapuessa enabled by ETA
  57. [54]
  58. [55]
  59. Iran extends airport visa validity to 30 päivää
  60. [56]
  61. [57]
  62. [58]
  63. [59]
  64. [60]
  65. [61]
  66. [62]
  67. [63]
  68. [64]
  69. [65]
  70. [66]
  71. viisumi.mfaic.gov.kh
  72. [67]
  73. [68]
  74. canada.ca/eTA
  75. [69]
  76. [70]
  77. [71]
  78. [72]
  79. [73]
  80. [74]
  81. [75]
  82. [76]
  83. In Milan, Nazarbayev Announces Extension of Visa Free Regime for 20 Countries
  84. [77]
  85. [78]
  86. [79]
  87. [80]
  88. Republic of Kenya - eCitizen portal
  89. a b c East Africa Tourist Visa
  90. [81]
  91. [82]
  92. [83]
  93. [84]
  94. [85]
  95. [86]
  96. [87]
  97. [88]
  98. [89]
  99. [90]
  100. [91]
  101. [92]
  102. [93]
  103. [94]
  104. [95]
  105. [96]
  106. [97]
  107. [98]
  108. [99]
  109. [100]
  110. [101]
  111. [102]
  112. [103]
  113. [104]
  114. [105]
  115. [106]
  116. [107]
  117. [108]
  118. [109]
  119. [110]
  120. [111]
  121. viisumi.gov.mm/
  122. [112]
  123. [113]
  124. [114]
  125. Visa at International Airport Felix Houphouet Boigny in Abidjan
  126. [115]
  127. [116]
  128. [117]
  129. [118]
  130. [119]
  131. [120]
  132. [121]
  133. Group Tourism through Designated Tour Operators
  134. [122]
  135. [123]
  136. [124]
  137. [125]
  138. [126]
  139. [127]
  140. [128]
  141. [129]
  142. [130]
  143. [131]
  144. [132]
  145. [133]
  146. [134]
  147. [135]
  148. [136]
  149. [137]
  150. [138]
  151. [139]
  152. [140]
  153. [141]
  154. [142]
  155. [143]
  156. [144]
  157. [145]
  158. [146]
  159. [147]
  160. [148]
  161. [149]
  162. [150]
  163. [151]
  164. [152]
  165. [153]
  166. [154]
  167. [155]
  168. [156]
  169. [157]
  170. [158]
  171. [159]
  172. [160]
  173. [161]
  174. [162]
  175. Agreement between the European Union ja the Kingdom of Tonga on the short-stay visa waiver
  176. [163]
  177. [164]
  178. [165]
  179. [166]
  180. [167]
  181. [168]
  182. [169]
  183. [170]
  184. [171]
  185. [172]
  186. [173]
  187. [174]
  188. [175]
  189. [176]
  190. [177]
  191. [178]
  192. [179]
  193. [180]
  194. [181]
  195. [182]
  196. [183]
  197. http://www.phuquocislandguide.com/phu-quoc-visa/
  198. [184]
  199. EU signs visa waiver agreement with the United Arab Emirates
  200. Agreement between the European Union ja the United Arab Emirates on the short-stay visa waiver
  201. [185]
  202. [186]
  203. [187]
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.