Luettelo maista, joihin matkustaakseen Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo maista, joihin matkustaakseen Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia. 172 maata ja aluetta sallivat viisumittoman matkustuksen Suomen kansalaisille tai myöntävät suomalaisille viisumin kohdemaahan saapuessaan.


Viisumivaatimukset Suomen kansalaisille
  Suomi
  Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Viisumivapaa rajoitetun ajan
  Viisumi myönnetään saapuessa
  Elektroninen viisumi
  Viisumi myönnetään saapuessa tai verkossa
  Viisumi vaaditaan

Viisumivaatimukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A-C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Afganistan Viisumi vaaditaan [1]
 Alankomaat ja territoriot Viisumivapaa [2] Vapaa liikkuvuus (Euroopassa); Henkilötodistus riittää
 Albania Viisumivapaa [3] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Algeria Viisumi vaaditaan [4]
 Andorra Viisumivapaa [5] Henkilötodistus riittää
 Angola Viisumi vaaditaan [6]
 Antigua ja Barbuda Viisumivapaa [7] 3 kuukautta
 Argentiina Viisumivapaa [8] 90 päivää
 Armenia Viisumivapaa [9] 180 päivää
 Australia ja territoriot Elektroninen viisumi [10] 90 päivää jokaisella vierailukerralla yhteensä 12 kuukauden ajanjaksolla, mikäli elektroninen viisumi myönnetään; Henkilötodistus riittää
 Azerbaidzan Viisumi vaaditaan [11] elektroninen viisumi: https://evisa.gov.az/en/
 Bahama Viisumivapaa [12] 3 kuukautta
 Bahrain Viisumi myönnetään saapuessa[13] 14 päivää
 Bangladesh Viisumi myönnetään saapuessa[14] 30 päivää
 Barbados Viisumivapaa [15] 3 kuukautta
 Belgia Viisumivapaa [16] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Belize Viisumivapaa [17] 1 kuukausi
 Benin Viisumi vaaditaan [18]
 Bhutan Viisumi vaaditaan [19]
 Bolivia Viisumivapaa [20] 90 päivää
 Bosnia ja Hertsegovina Viisumivapaa [21] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Botswana Viisumivapaa [22] 90 päivää
 Brasilia Viisumivapaa [23] 90 päivää
 Brunei Viisumivapaa [24] 90 päivää
 Bulgaria Viisumivapaa [25] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Burkina Faso Viisumi myönnetään saapuessa[26] 1 kuukausi
 Burundi Viisumi vaaditaan [27][28]
 Chile Viisumivapaa [29] 90 päivää
 Costa Rica Viisumivapaa [30] 90 päivää

D-F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Djibouti Viisumi myönnetään saapuessa[31]
 Dominica Viisumivapaa [32] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Dominikaaninen tasavalta Viisumivapaa [33] 90 päivää (10 dollarin turistikortti ostettava saapuessa)
 Ecuador Viisumivapaa [34] 90 päivää
 Egypti Viisumi myönnetään saapuessa[35] 30 päivää
 El Salvador Viisumivapaa [36] 3 kuukautta
 Eritrea Viisumi vaaditaan [37]
 Espanja Viisumivapaa [38] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Etelä-Afrikka Viisumivapaa [39] 90 päivää
 Etelä-Korea Viisumivapaa [40] 90 päivää
 Etelä-Sudan Viisumi vaaditaan [41]
 Etiopia Viisumi myönnetään saapuessa[42]
 Fidzi Viisumivapaa [43] 4 kuukautta
 Filippiinit Viisumivapaa [44] 30 päivää

G-J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Gabon Elektroninen viisumi [45] Elektronisella viisumilla matkustaessa tulee saapua Librevillen lentokentälle.
 Gambia Viisumivapaa [46] 90 päivää
 Georgia Viisumivapaa [47] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla; Henkilötodistus riittää
 Ghana Viisumi vaaditaan [48]
 Grenada Viisumivapaa [49] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Guatemala Viisumivapaa [50] 90 päivää
 Guinea Viisumi vaaditaan [51]
 Guinea-Bissau Viisumi myönnetään saapuessa[52] 90 päivää
 Guyana Viisumivapaa [53] 3 kuukautta
 Haiti Viisumivapaa [54] 90 päivää
 Honduras Viisumivapaa [55] 3 kuukautta
 Intia Elektroninen turistiviisumi [56] 30 päivää
 Indonesia Viisumivapaa [57] 30 päivää
 Irak Viisumi vaaditaan [58] Viisumi myönnetään saapuessa 15 päiväksi Erbilin ja Sulaymaniyahin lentokentillä.
 Iran Viisumi myönnetään saapuessa[59] 30 päivää[60]
 Irlanti Viisumivapaa [61] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Islanti Viisumivapaa [62] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Iso-Britannia
paitsi jotkin merentakaiset alueet
Viisumivapaa [63] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Israel Viisumivapaa [64] 3 kuukautta
 Italia Viisumivapaa [65] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Itä-Timor Viisumivapaa 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Itävalta Viisumivapaa [66] Vapaa
 Jamaika Viisumivapaa [67] 90 päivää
 Japani Viisumivapaa [68] 90 päivää
 Jemen Viisumi vaaditaan [69]
 Jordania Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [70] Tietyin ehdoin[71]

K-L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Kambodža Viisumin voi saada myös saapuessa 30 päivää. Viisumin hakuohje [72]. Viisumi saatavissa myös sähköisesti [73]. Viisumin voi saada myös rajalta [74]
 Kamerun Viisumi vaaditaan [75]
 Kanada Viisumivapaa [76] 6 kuukautta; eTA-matkustuslupa vaaditaan 15 maaliskuuta 2016 alkaen, mikäli maahan saavutaan lentäen.[77]
 Kap Verde Viisumi vaaditaan [78] Turistiviisumi myönnetään korkeintaan kolmeksi kuukaudeksi.
 Kazakstan Viisumivapaa Oleskelu 15 päivää viisumivapaasti, voimassa nykypäätöksin (tilanne 7.9.2017) 31.12.2017 saakka. Alle 30 pv viisumiin ei tarvita kutsua.[188]
 Kenia Elektroninen viisumi [79] 3 kuukautta; viisumilla saa mennä myös Ruandaan ja Ugandaan[80]
 Keski-Afrikan tasavalta Viisumi vaaditaan [81]
 Kiina Viisumi vaaditaan [82] 72-tunnin viisumivapaus, kun saapumiskohde on Peking, Chengdu, Chongqing, Dalian, Guangzhou, Guilin, Shanghai, Shenyang tai Xi'an.
 Kirgisia Viisumivapaa [83] 60 päivää
 Kiribati Viisumivapaa [84] 30 päivää
 Kolumbia Viisumivapaa [85] 180 päivää
 Komorit Viisumi vaaditaan [86]
 Kongon demokraattinen tasavalta Viisumi vaaditaan [87]
 Kongon tasavalta Viisumi vaaditaan [88]
 Kreikka Viisumivapaa [89] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Kroatia Viisumivapaa [90] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Kuuba Turistikortti vaaditaan [91]
 Kuwait Viisumi myönnetään saapuessa[92] 3 kuukautta
 Kypros Viisumivapaa [93] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Laos Viisumi myönnetään saapuessa[94] 30 päivää
 Latvia Viisumivapaa [95] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Lesotho Viisumivapaa [96] 14 päivää
 Libanon Viisumi myönnetään saapuessa[97] 1 kuukausi, jota voidaan jatkaa 2 kuukautta ilmaiseksi Beirutin lentokentällä tai missä tahansa muussa saapumispaikassa, jos passissa ei ole Israelin leimaa tai viisumia. Lisäksi henkilöllä on oltava puhelinnumero, osoite Libanonissa ja peruutuskelvoton lentolippu pois maasta.
 Liberia Viisumi vaaditaan [98]
 Libya Viisumi vaaditaan [99]
 Liechtenstein Viisumivapaa [100] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Liettua Viisumivapaa [101] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Luxemburg Viisumivapaa [102] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää

M-O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Madagaskar Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [103] 30 päivää
 Makedonia Viisumivapaa [104] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Malawi Viisumi myönnetään saapuessa Paluulippu vaaditaan.
 Malediivit Viisumi myönnetään saapuessa[105] 30 päivää
 Malesia Viisumivapaa [106] 3 kuukautta
 Mali Viisumi vaaditaan [107]
 Malta Viisumivapaa [108] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Marokko Viisumivapaa [109] 90 päivää
 Marshallinsaaret Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [110] 90 päivää
 Mauritania Viisumi myönnetään saapuessa[111]
 Mauritius Viisumivapaa [112] 90 päivää
 Meksiko Viisumivapaa [113] 180 päivää
 Mikronesia Viisumivapaa [114] 30 päivää
 Moldova Viisumivapaa [115] 90 päivää
 Monaco Viisumivapaa [116] Henkilötodistus riittää
 Mongolia Viisumi vaaditaan [117]
 Montenegro Viisumivapaa [118] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Mosambik Viisumi myönnetään saapuessa[119] 30 päivää
 Myanmar Elektroninen viisumi [120] 28 päivää. Elektronisen viisumin omaavien tulee saapua Yangonin, Nay Pyi Tawin tai Mandalayn lentokentille.
 Namibia Viisumivapaa [121] 3 kuukautta
 Nauru Viisumi vaaditaan [122]
   Nepal Viisumi myönnetään saapuessa[123] 90 päivää
 Nicaragua Viisumivapaa [124] 90 päivää
 Niger Viisumi vaaditaan [125]
 Nigeria Viisumi vaaditaan [126]
 Norja Viisumivapaa [127] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Norsunluurannikko Elektroninen viisumi [128] Elektronisen viisumin kanssa matkustavien tulee saapua Port Bouetin lentokentälle.
 Oman Viisumi myönnetään saapuessa[129]

P-S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Pakistan Viisumi vaaditaan [130] Viisumi myönnetään saapuessa 30 päiväksi kun kyse on liikematkasta. Matkustukseen liittyy ehtoja.[131] Viisumi myönnetään saapuessa kun matkataan ryhmässä tiettyjen matkanjärjestäjien kautta.[132]
 Palau Viisumivapaa [133] 90 päivää
 Panama Viisumivapaa [134] 180 päivää
 Papua Uusi-Guinea Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [135] 60 päivää
 Paraguay Viisumivapaa [136] 90 päivää
 Peru Viisumivapaa [137] 183 päivää
 Pohjois-Korea Viisumi vaaditaan [138]
 Portugali Viisumivapaa [139] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Puola Viisumivapaa [140] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Päiväntasaajan Guinea Viisumi vaaditaan [141]
 Qatar Viisumi myönnetään saapuessa[142] 1 kuukausi
 Ranska ja territoriot Viisumivapaa [143] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Romania Viisumivapaa [144] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Ruanda Elektroninen viisumi [145] Kenian viisumi kelpaa tultaesssa Kenian kautta.[80]
 Ruotsi Viisumivapaa [146] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Saint Kitts ja Nevis Viisumivapaa [147] 3 kuukautta
 Saint Lucia Viisumivapaa [148] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Saint Vincent ja Grenadiinit Viisumivapaa [149] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Saksa Viisumivapaa [150] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Salomonsaaret Ilmainen vierailulupa saavuttaessa [151] 3 kuukautta
 Sambia Viisumi myönnetään saapuessa[152] 90 päivää; mahdollisuus myös Zimbabwen viisumiin
 Samoa Viisumivapaa [153] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 San Marino Viisumivapaa [154] Henkilötodistus riittää
 São Tomé ja Príncipe Viisumivapaa 15 päivää
 Saudi Arabia Viisumi vaaditaan [155]
 Senegal Viisumivapaa Ilmainen viisumi 90 päivää
 Serbia Viisumivapaa [156] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Seychellit Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [157] 1 kuukausi
 Sierra Leone Viisumi vaaditaan [158]
 Singapore Viisumivapaa [159] 90 päivää
 Somalia Viisumi myönnetään saapuessa[160] 30 päivää, jos kutsudokumentit on toimitettu lentokentän maahanmuuttovirastoon vähintään 2 päivää ennen saapumista
 Slovakia Viisumivapaa [161] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Slovenia Viisumivapaa [162] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Sri Lanka Elektroninen matkustuslupa [163] 30 päivää
 Sudan Viisumi vaaditaan [164]
 Suriname Turistikortti saapuessa[165] 90 päivää
 Sveitsi Viisumivapaa [166] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Swazimaa Viisumivapaa [167] 30 päivää
 Syyria Viisumi vaaditaan [168]

T-Ö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Tadzikistan Viisumi myönnetään saapuessa[169] 45 päivää
 Tansania Viisumi myönnetään saapuessa[170]
 Tanska ja territoriot Viisumivapaa [171] Vapaa liikkuvuus (Myös Färsaaret ja Grönlanti); Henkilötodistus riittää
 Thaimaa Viisumivapaa [172] 30 päivää kun maahan saapuu lentokoneella, muussa tapauksessa 15 päivää
 Togo Viisumi myönnetään saapuessa[173] 7 päivää
 Tonga Viisumivapaa [174] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Trinidad ja Tobago Viisumivapaa [175] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Tsad Viisumi vaaditaan [176]
 Tšekki Viisumivapaa [177] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Tunisia Viisumivapaa [178] 3 kuukautta
 Turkki Viisumivapaa [179] 3 kuukautta
 Turkmenistan Viisumi vaaditaan [180]
 Tuvalu Viisumi myönnetään saapuessa[181] 1 kuukausi
 Uganda Viisumi myönnetään saapuessa[182] Myös Ruandan ja Kenian viisumit kelpaavat tultaessa ko. maan kautta.[80]
 Ukraina Viisumivapaa [183] 90 päivää
 Unkari Viisumivapaa [184] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Uruguay Viisumivapaa [185] 90 päivää
 Uusi-Seelanti ja territoriot Viisumivapaa [186] 3 kuukautta
 Uzbekistan Viisumi vaaditaan [187]
 Valko-Venäjä Viisumi vaaditaan, paitsi Minskin kautta saapuessa 5 pv ilman viisumia Viisumit myönnetään suurlähetystössä tai Minskin lentoasemalla, jos kutsu on toimitettu kentän viisumitoimistoon 2 virastopäivää ennen arvioitua saapumista.[188] Yhteensä 80 maan kansalaiset, Suomi mukaan luettuna, voivat kuitenkin oleskella maassa 5 päivää ilman viisumia, mikäli tulevat Minskin lentoaseman kautta ja esittävät voimassa olevan passin, oleskeluun riittävät varat ja matkavakuutuksen [189].
 Vanuatu Viisumivapaa [189] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Vatikaani Viisumivapaa [190] Henkilötodistus riittää
 Venezuela Viisumivapaa [191] 90 päivää
 Venäjä Viisumi vaaditaan [192]
 Vietnam Viisumivapaa [193] 15 päivää; Pidennettyjä viisumeita saa Ho Chi Minh, Hanoi, Phú Quốc, tai Danang lentokentiltä. 30 päivän viisumipoikkeus Phú Quốc -saarella. [194]
 Viro Viisumivapaa [195] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat Viisumivapaa [196] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla[197][198]
 Yhdysvallat Visa Waiver Program [199] 90 päivää kun saavutaan meriteitse; ESTA (voimassa 2 vuotta) vaaditaan jos saavutaan lentoteitse tai ristelyaluksella.[200]
 Zimbabwe Viisumi myönnetään saapuessa[201] 3 kuukautta; mahdollisuus myös Sambian viisumiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [1]
  2. [2]
  3. [3]
  4. [4]
  5. [5]
  6. [6]
  7. [7]
  8. [8]
  9. [9]
  10. [10]
  11. [11]
  12. [12]
  13. [13]
  14. [14]
  15. [15]
  16. [16]
  17. [17]
  18. [18]
  19. [19]
  20. [20]
  21. [21]
  22. [22]
  23. [23]
  24. [24]
  25. [25]
  26. [26]
  27. MINISTERE DE LA SECURITE PUBLIQUE, DIRECTION GENERALE DE LA POLICE NATIONALE, COMISSARIAT GENERAL DE LA POLICE DE L'AIR, DES FRONTIERES ET DES ETRANGERS NOTE CIRCULAIRE DU 17/02/2015
  28. [27]
  29. [28]
  30. [29]
  31. [30]
  32. [31]
  33. [32]
  34. [33]
  35. [34]
  36. [35]
  37. [36]
  38. [37]
  39. [38]
  40. [39]
  41. [40]
  42. [41]
  43. [42]
  44. [43]
  45. viisumi.dgdi.ga/ Gabon e-Visa
  46. [44]
  47. [45]
  48. [46]
  49. [47]
  50. [48]
  51. [49]
  52. [50]
  53. [51]
  54. [52]
  55. [53]
  56. Tourist Viisumi myönnetään saapuessa enabled by ETA
  57. [54]
  58. [55]
  59. [56]
  60. Iran extends airport visa validity to 30 päivää
  61. [57]
  62. [58]
  63. [59]
  64. [60]
  65. [61]
  66. [62]
  67. [63]
  68. [64]
  69. [65]
  70. [66]
  71. [67]
  72. [68]
  73. [69]
  74. [70]
  75. [71]
  76. [72]
  77. canada.ca/eTA
  78. [73]
  79. Republic of Kenya - eCitizen portal
  80. a b c East Africa Tourist Visa
  81. [74]
  82. [75]
  83. [76]
  84. [77]
  85. [78]
  86. [79]
  87. [80]
  88. [81]
  89. [82]
  90. [83]
  91. [84]
  92. [85]
  93. [86]
  94. [87]
  95. [88]
  96. [89]
  97. [90]
  98. [91]
  99. [92]
  100. [93]
  101. [94]
  102. [95]
  103. [96]
  104. [97]
  105. [98]
  106. [99]
  107. [100]
  108. [101]
  109. [102]
  110. [103]
  111. [104]
  112. [105]
  113. [106]
  114. [107]
  115. [108]
  116. [109]
  117. [110]
  118. [111]
  119. [112]
  120. viisumi.gov.mm/
  121. [113]
  122. [114]
  123. [115]
  124. [116]
  125. [117]
  126. [118]
  127. [119]
  128. Visa at International Airport Felix Houphouet Boigny in Abidjan
  129. [120]
  130. [121]
  131. [122]
  132. Group Tourism through Designated Tour Operators
  133. [123]
  134. [124]
  135. [125]
  136. [126]
  137. [127]
  138. [128]
  139. [129]
  140. [130]
  141. [131]
  142. [132]
  143. [133]
  144. [134]
  145. [135]
  146. [136]
  147. [137]
  148. [138]
  149. [139]
  150. [140]
  151. [141]
  152. [142]
  153. [143]
  154. [144]
  155. [145]
  156. [146]
  157. [147]
  158. [148]
  159. [149]
  160. [150]
  161. [151]
  162. [152]
  163. [153]
  164. [154]
  165. [155]
  166. [156]
  167. [157]
  168. [158]
  169. [159]
  170. [160]
  171. [161]
  172. [162]
  173. [163]
  174. Agreement between the European Union ja the Kingdom of Tonga on the short-stay visa waiver
  175. [164]
  176. [165]
  177. [166]
  178. [167]
  179. [168]
  180. [169]
  181. [170]
  182. [171]
  183. [172]
  184. [173]
  185. [174]
  186. [175]
  187. [176]
  188. [177]
  189. [178]
  190. [179]
  191. [180]
  192. [181]
  193. [182]
  194. http://www.phuquocislandguide.com/phu-quoc-visa/
  195. [183]
  196. [184]
  197. EU signs visa waiver agreement with the United Arab Emirates
  198. Agreement between the European Union ja the United Arab Emirates on the short-stay visa waiver
  199. [185]
  200. [186]
  201. [187]
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.