Luettelo viisumivaatimuksista Suomen kansalaisille maittain

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Viisumivaatimukset Suomen kansalaisille
  Suomi
  Vapaa liikkuvuus
  Viisumivapaa rajoitetun ajan
  Viisumi myönnetään saapuessa
  Elektroninen viisumi
  Viisumi myönnetään saapuessa tai verkossa
  Viisumi vaaditaan

Luettelo maista ja erillisalueista, joihin matkustaakseen Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia. 172 maata ja aluetta sallivat viisumittoman matkustuksen Suomen kansalaisille tai myöntävät suomalaisille viisumin kohdemaahan saapuessaan.

Viisumivaatimukset maittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A-C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Afganistan Viisumi vaaditaan [1]
 Alankomaat ja territoriot Vapaa liikkuvuus [2] Euroopan talousalue
 Albania Viisumivapaus [3] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Algeria Viisumi vaaditaan [4]
 Andorra Viisumivapaus [5] Henkilötodistus riittää
 Angola Viisumi vaaditaan [6]
 Antigua ja Barbuda Viisumivapaus [7] 3 kuukautta
 Argentiina Viisumivapaus [8] 90 päivää
 Armenia Viisumivapaus [9] 180 päivää
 Australia ja territoriot Elektroninen viisumi [10] 90 päivää jokaisella vierailukerralla yhteensä 12 kuukauden ajanjaksolla, mikäli elektroninen viisumi myönnetään; Henkilötodistus riittää
 Azerbaidžan Elektroninen viisumi [11] elektroninen viisumi: https://evisa.gov.az/en/
 Bahama Viisumivapaus [12] 3 kuukautta
 Bahrain Elektroninen viisumi saapuessa[13] 14 päivää
 Bangladesh Viisumi myönnetään saapuessa[14] 30 päivää
 Barbados Viisumivapaus [15] 3 kuukautta
 Belgia Vapaa liikkuvuus [16] Euroopan talousalue
 Belize Viisumivapaus [17] 1 kuukausi
 Benin Elektroninen viisumi [18]
 Bhutan Viisumi vaaditaan [19]
 Bolivia Viisumivapaus [20] 90 päivää
 Bosnia ja Hertsegovina Viisumivapaus [21] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Botswana Viisumivapaus [22] 90 päivää
 Brasilia Viisumivapaus [23] 90 päivää
 Brunei Viisumivapaus [24] 90 päivää
 Bulgaria Vapaa liikkuvuus [25] Euroopan talousalue
 Burkina Faso Viisumi myönnetään saapuessa[26] 1 kuukausi
 Burundi Viisumi vaaditaan [27][28]
 Chile Viisumivapaus [29] 90 päivää
 Costa Rica Viisumivapaus [30] 90 päivää

D-F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Djibouti Viisumi myönnetään saapuessa[31]
 Dominica Viisumivapaus [32] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Dominikaaninen tasavalta Viisumivapaus [33] 90 päivää (10 dollarin turistikortti ostettava saapuessa)
 Ecuador Viisumivapaus [34] 90 päivää
 Egypti Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[35] 30 päivää
 El Salvador Viisumivapaus [36] 3 kuukautta
 Eritrea Viisumi vaaditaan [37]
 Espanja Vapaa liikkuvuus [38] Euroopan talousalue
 Etelä-Afrikka Viisumivapaus [39] 90 päivää
 Etelä-Korea Viisumivapaus [40] 90 päivää
 Etelä-Sudan Viisumi vaaditaan [41]
 Etiopia Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[42]
 Fidži Viisumivapaus [43] 4 kuukautta
 Filippiinit Viisumivapaus [44] 30 päivää

G-J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Gabon Elektroninen viisumi [45] Elektronisella viisumilla matkustaessa tulee saapua Librevillen lentokentälle.
 Gambia Viisumivapaus [46] 90 päivää
 Georgia Viisumivapaus [47] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla; Henkilötodistus riittää
 Ghana Viisumi vaaditaan [48]
 Grenada Viisumivapaus [49] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Guatemala Viisumivapaus [50] 90 päivää
 Guinea Viisumi vaaditaan [51]
 Guinea-Bissau Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[52] 90 päivää
 Guyana Viisumivapaus [53] 3 kuukautta
 Haiti Viisumivapaus [54] 90 päivää
 Honduras Viisumivapaus [55] 3 kuukautta
 Hongkong Viisumivapaus 3 kuukautta
 Intia Elektroninen turistiviisumi [56] 30 päivää
 Indonesia Viisumivapaus [57] 30 päivää
 Irak Viisumi vaaditaan [58] Viisumi myönnetään saapuessa 15 päiväksi Erbilin ja Sulaimaniyyan lentokentillä.
 Iran Viisumi myönnetään saapuessa[59] 30 päivää[60]
 Irlanti Vapaa liikkuvuus [61] Euroopan talousalue
 Islanti Vapaa liikkuvuus [62] Euroopan talousalue
 Iso-Britannia
paitsi jotkin merentakaiset alueet
Vapaa liikkuvuus [63] Euroopan talousalue
 Israel Viisumivapaus [64] 3 kuukautta
 Italia Vapaa liikkuvuus [65] Euroopan talousalue
 Itä-Timor Viisumivapaus 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Itävalta Vapaa liikkuvuus [66] Vapaa
 Jamaika Viisumivapaus [67] 90 päivää
 Japani Viisumivapaus [68] 90 päivää
 Jemen Viisumi vaaditaan [69]
 Jordania Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [70] Tietyin ehdoin[71]

K-L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Kambodža Elektroninen viisumi saapuessa 30 päivää. Viisumin hakuohje [72]. Viisumi saatavissa myös sähköisesti [73]. Viisumin voi saada myös rajalta [74]
 Kamerun Viisumi vaaditaan [75]
 Kanada Viisumivapaus [76] 6 kuukautta; eTA-matkustuslupa vaaditaan mikäli maahan saavutaan lentäen.[77]
 Kap Verde Viisumi vaaditaan [78] Turistiviisumi myönnetään korkeintaan kolmeksi kuukaudeksi.
 Kazakstan Viisumivapaus Oleskelu 15 päivää viisumivapaasti, voimassa nykypäätöksin (tilanne 7.9.2017) 31.12.2017 saakka. Alle 30 pv viisumiin ei tarvita kutsua.[188]
 Kenia Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa [79] 3 kuukautta; viisumilla saa mennä myös Ruandaan ja Ugandaan[80]
 Keski-Afrikan tasavalta Viisumi vaaditaan [81]
 Kiina Viisumi vaaditaan [82] 72-tunnin viisumivapaus, kun saapumiskohde on Peking, Chengdu, Chongqing, Dalian, Guangzhou, Guilin, Shanghai, Shenyang tai Xi'an.
 Kirgisia Viisumivapaus [83] 60 päivää
 Kiribati Viisumivapaus [84] 30 päivää
 Kolumbia Viisumivapaus [85] 180 päivää
 Komorit Viisumi vaaditaan [86]
 Kongon demokraattinen tasavalta Viisumi vaaditaan [87]
 Kongon tasavalta Viisumi vaaditaan [88]
 Kreikka Vapaa liikkuvuus [89] Euroopan talousalue
 Kroatia Vapaa liikkuvuus [90] Euroopan talousalue
 Kuuba Turistikortti vaaditaan [91]
 Kuwait Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[92] 3 kuukautta
 Kypros Vapaa liikkuvuus [93] Euroopan talousalue
 Laos Viisumi myönnetään saapuessa[94] 30 päivää
 Latvia Vapaa liikkuvuus [95] Euroopan talousalue
 Lesotho Viisumivapaus [96] 14 päivää
 Libanon Viisumi myönnetään saapuessa[97] 1 kuukausi, jota voidaan jatkaa 2 kuukautta ilmaiseksi Rafik Haririn kansainvälinen lentoasemalla tai missä tahansa muussa saapumispaikassa, jos passissa ei ole Israelin leimaa tai viisumia. Lisäksi henkilöllä on oltava puhelinnumero, osoite Libanonissa ja peruutuskelvoton lentolippu pois maasta.
 Liberia Viisumi vaaditaan [98]
 Libya Viisumi vaaditaan [99]
 Liechtenstein Vapaa liikkuvuus [100] Euroopan talousalue
 Liettua Vapaa liikkuvuus [101] Euroopan talousalue
 Luxemburg Vapaa liikkuvuus [102] Euroopan talousalue

M-O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Madagaskar Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [103] 30 päivää
 Pohjois-Makedonia Viisumivapaus [104] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Malawi Viisumi myönnetään saapuessa Paluulippu vaaditaan.
 Malediivit Viisumi myönnetään saapuessa[105] 30 päivää
 Malesia Viisumivapaus [106] 3 kuukautta
 Mali Viisumi vaaditaan [107]
 Malta Vapaa liikkuvuus [108] Euroopan talousalue
 Marokko Viisumivapaus [109] 90 päivää
 Marshallinsaaret Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [110] 90 päivää
 Mauritania Viisumi myönnetään saapuessa[111] Myönnetään Nouakchotin lentoasemalla
 Mauritius Viisumivapaus [112] 90 päivää
 Meksiko Viisumivapaus [113] 180 päivää
 Mikronesia Viisumivapaus [114] 30 päivää
 Moldova Viisumivapaus [115] 90 päivää
 Monaco Viisumivapaus [116] Henkilötodistus riittää
 Mongolia Viisumi vaaditaan [117]
 Montenegro Viisumivapaus [118] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Mosambik Viisumi myönnetään saapuessa[119] 30 päivää
 Myanmar Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa [120] 28 päivää. Elektronisen viisumin omaavien tulee saapua Rangoonin, Naypyidawin tai Mandalayin lentokentille.
 Namibia Viisumivapaus [121] 3 kuukautta
 Nauru Viisumi vaaditaan [122]
   Nepal Viisumi myönnetään saapuessa[123] 90 päivää
 Nicaragua Viisumivapaus [124] 90 päivää
 Niger Viisumi vaaditaan [125]
 Nigeria Viisumi vaaditaan [126]
 Norja Vapaa liikkuvuus [127] Euroopan talousalue paitsi Huippuvuorille, jonne vaaditaan passi.
 Norsunluurannikko Elektroninen viisumi [128] Elektronisen viisumin kanssa matkustavien tulee saapua Port Bouetin lentoasemalle
 Oman Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[129]

P-S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Pakistan Viisumi vaaditaan [130] Viisumi myönnetään saapuessa 30 päiväksi kun kyse on liikematkasta. Matkustukseen liittyy ehtoja.[131] Viisumi myönnetään saapuessa kun matkataan ryhmässä tiettyjen matkanjärjestäjien kautta.[132]
 Palau Viisumivapaus [133] 90 päivää
 Panama Viisumivapaus [134] 180 päivää
 Papua-Uusi-Guinea Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [135] 60 päivää
 Paraguay Viisumivapaus [136] 90 päivää
 Peru Viisumivapaus [137] 183 päivää
 Pohjois-Korea Viisumi vaaditaan [138]
 Portugali Vapaa liikkuvuus [139] Euroopan talousalue
 Puola Vapaa liikkuvuus [140] Euroopan talousalue
 Päiväntasaajan Guinea Viisumi vaaditaan [141]
 Qatar Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[142] 1 kuukausi. Viisumin saa Hamadin kansainvälisellä lentoasemalla
 Ranska ja territoriot Vapaa liikkuvuus [143] Euroopan talousalue
 Romania Vapaa liikkuvuus [144] Euroopan talousalue
 Ruanda Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa [145] Kenian viisumi kelpaa tultaessa Kenian kautta.[80]
 Ruotsi Vapaa liikkuvuus [146] Euroopan talousalue
 Saint Kitts ja Nevis Viisumivapaus [147] 3 kuukautta
 Saint Lucia Viisumivapaus [148] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Saint Vincent ja Grenadiinit Viisumivapaus [149] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Saksa Vapaa liikkuvuus [150] Euroopan talousalue
 Salomonsaaret Ilmainen vierailulupa saavuttaessa [151] 3 kuukautta
 Sambia Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[152] 90 päivää; mahdollisuus myös Zimbabwen viisumiin
 Samoa Viisumivapaus [153] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 San Marino Viisumivapaus [154] Henkilötodistus riittää
 São Tomé ja Príncipe Viisumivapaus 15 päivää
 Saudi-Arabia Viisumi vaaditaan [155]
 Senegal Viisumivapaus Ilmainen viisumi 90 päivää
 Serbia Viisumivapaus [156] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
 Seychellit Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [157] 1 kuukausi
 Sierra Leone Viisumi vaaditaan [158]
 Singapore Viisumivapaus [159] 90 päivää
 Somalia Viisumi myönnetään saapuessa[160] 30 päivää, jos kutsudokumentit on toimitettu lentokentän maahanmuuttovirastoon vähintään 2 päivää ennen saapumista
 Slovakia Vapaa liikkuvuus [161] Euroopan talousalue
 Slovenia Vapaa liikkuvuus [162] Euroopan talousalue
 Sri Lanka Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa [163] 30 päivää
 Sudan Viisumi vaaditaan [164]
 Suriname Turistikortti vaaditaan [165] 90 päivää
 Sveitsi Vapaa liikkuvuus [166] Euroopan talousalue
 Swazimaa Viisumivapaus [167] 30 päivää
 Syyria Viisumi vaaditaan [168]

T-Ö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
 Tadžikistan Viisumi myönnetään saapuessa[169] 45 päivää. Viisumin saa Dušanben kansainvälisellä lentoasemalla
 Tansania Viisumi myönnetään saapuessa[170]
 Tanska ja territoriot Vapaa liikkuvuus [171] Euroopan talousalue (Myös Färsaaret ja Grönlanti)
 Thaimaa Viisumivapaus [172] 30 päivää kun maahan saapuu lentokoneella, muussa tapauksessa 15 päivää
 Togo Viisumi myönnetään saapuessa[173] 7 päivää
 Tonga Viisumivapaus [174] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Trinidad ja Tobago Viisumivapaus [175] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Tšad Viisumi vaaditaan [176]
 Tšekki Vapaa liikkuvuus [177] Euroopan talousalue
 Tunisia Viisumivapaus [178] 3 kuukautta
 Turkki Viisumivapaus [179] 3 kuukautta
 Turkmenistan Viisumi vaaditaan [180]
 Tuvalu Viisumi myönnetään saapuessa[181] 1 kuukausi
 Uganda Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[182] Myös Ruandan ja Kenian viisumit kelpaavat tultaessa ko. maan kautta.[80]
 Ukraina Viisumivapaus [183] 90 päivää
 Unkari Vapaa liikkuvuus [184] Euroopan talousalue
 Uruguay Viisumivapaus [185] 90 päivää
 Uusi-Seelanti ja territoriot Viisumivapaus [186] 3 kuukautta
 Uzbekistan Viisumivapaus [187] 30 päivää
 Valko-Venäjä Viisumi vaaditaan, paitsi Minskin kautta saapuessa 5 pv ilman viisumia Viisumit myönnetään suurlähetystössä tai Minskin lentoasemalla, jos kutsu on toimitettu kentän viisumitoimistoon 2 virastopäivää ennen arvioitua saapumista.[188] Yhteensä 80 maan kansalaiset, Suomi mukaan luettuna, voivat kuitenkin oleskella maassa 5 päivää ilman viisumia, mikäli tulevat Minskin lentoaseman kautta ja esittävät voimassa olevan passin, oleskeluun riittävät varat ja matkavakuutuksen [189].
 Vanuatu Viisumivapaus [189] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
 Vatikaanivaltio Viisumivapaus [190] Henkilötodistus riittää
 Venezuela Viisumivapaus [191] 90 päivää
 Venäjä Viisumi vaaditaan [192]
 Vietnam Viisumivapaus [193] 15 päivää; Pidennettyjä viisumeita saa Ho Chi Minh, Hanoi, Phú Quốc, tai Danang lentokentiltä. 30 päivän viisumipoikkeus Phú Quốc -saarella. [194]
 Viro Vapaa liikkuvuus [195] Euroopan talousalue
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat Viisumivapaus [196] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla[197][198]
 Yhdysvallat Viisumivapaus [199] 90 päivää kun saavutaan meriteitse; sähköinen matkustuslupajärjestelmä (voimassa 2 vuotta) vaaditaan jos saavutaan lentoteitse tai ristelyaluksella.[200]
 Zimbabwe Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[201] 3 kuukautta; mahdollisuus myös Sambian viisumiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [1]
  2. [2]
  3. [3]
  4. [4]
  5. [5]
  6. [6]
  7. [7]
  8. [8]
  9. [9]
  10. [10]
  11. [11]
  12. [12]
  13. [13]
  14. [14]
  15. [15]
  16. [16]
  17. [17]
  18. [18]
  19. [19]
  20. [20]
  21. [21]
  22. [22]
  23. [23]
  24. [24]
  25. [25]
  26. [26]
  27. MINISTERE DE LA SECURITE PUBLIQUE, DIRECTION GENERALE DE LA POLICE NATIONALE, COMISSARIAT GENERAL DE LA POLICE DE L'AIR, DES FRONTIERES ET DES ETRANGERS NOTE CIRCULAIRE DU 17/02/2015
  28. [27]
  29. [28]
  30. [29]
  31. [30]
  32. [31]
  33. [32]
  34. [33]
  35. [34]
  36. [35]
  37. [36]
  38. [37]
  39. [38]
  40. [39]
  41. [40]
  42. [41]
  43. [42]
  44. [43]
  45. viisumi.dgdi.ga/ Gabon e-Visa
  46. [44]
  47. [45]
  48. [46]
  49. [47]
  50. [48]
  51. [49]
  52. [50]
  53. [51]
  54. [52]
  55. [53]
  56. Tourist Viisumi myönnetään saapuessa enabled by ETA
  57. [54]
  58. [55]
  59. [56]
  60. Iran extends airport visa validity to 30 päivää
  61. [57]
  62. [58]
  63. [59]
  64. [60]
  65. [61]
  66. [62]
  67. [63]
  68. [64]
  69. [65]
  70. [66]
  71. [67]
  72. [68]
  73. [69]
  74. [70]
  75. [71]
  76. [72]
  77. canada.ca/eTA
  78. [73]
  79. Republic of Kenya - eCitizen portal
  80. a b c East Africa Tourist Visa
  81. [74]
  82. [75]
  83. [76]
  84. [77]
  85. [78]
  86. [79]
  87. [80]
  88. [81]
  89. [82]
  90. [83]
  91. [84]
  92. [85]
  93. [86]
  94. [87]
  95. [88]
  96. [89]
  97. [90]
  98. [91]
  99. [92]
  100. [93]
  101. [94]
  102. [95]
  103. [96]
  104. [97]
  105. [98]
  106. [99]
  107. [100]
  108. [101]
  109. [102]
  110. [103]
  111. [104]
  112. [105]
  113. [106]
  114. [107]
  115. [108]
  116. [109]
  117. [110]
  118. [111]
  119. [112]
  120. viisumi.gov.mm/
  121. [113]
  122. [114]
  123. [115]
  124. [116]
  125. [117]
  126. [118]
  127. [119]
  128. Visa at International Airport Felix Houphouet Boigny in Abidjan
  129. [120]
  130. [121]
  131. [122]
  132. Group Tourism through Designated Tour Operators
  133. [123]
  134. [124]
  135. [125]
  136. [126]
  137. [127]
  138. [128]
  139. [129]
  140. [130]
  141. [131]
  142. [132]
  143. [133]
  144. [134]
  145. [135]
  146. [136]
  147. [137]
  148. [138]
  149. [139]
  150. [140]
  151. [141]
  152. [142]
  153. [143]
  154. [144]
  155. [145]
  156. [146]
  157. [147]
  158. [148]
  159. [149]
  160. [150]
  161. [151]
  162. [152]
  163. [153]
  164. [154]
  165. [155]
  166. [156]
  167. [157]
  168. [158]
  169. [159]
  170. [160]
  171. [161]
  172. [162]
  173. [163]
  174. Agreement between the European Union ja the Kingdom of Tonga on the short-stay visa waiver
  175. [164]
  176. [165]
  177. [166]
  178. [167]
  179. [168]
  180. [169]
  181. [170]
  182. [171]
  183. [172]
  184. [173]
  185. [174]
  186. [175]
  187. [176]
  188. [177]
  189. [178]
  190. [179]
  191. [180]
  192. [181]
  193. [182]
  194. http://www.phuquocislandguide.com/phu-quoc-visa/ HUOM! Jos olet saanut 15 päivän oleskeluun myönnetyn viisumin saapuessasi Vietnamiin, et tämän jälkeen voi saapua maahan uudestaan seuraavan 30 päivän aikana ilman etukäteen hankittua viisumia!
  195. [183]
  196. [184]
  197. EU signs visa waiver agreement with the United Arab Emirates
  198. Agreement between the European Union ja the United Arab Emirates on the short-stay visa waiver
  199. [185]
  200. [186]
  201. [187]
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.