Luettelo tavaraviennin arvosta maittain

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suurimmat vientimaat

Tämä on luettelo ulkomaankaupan tavaraviennin raha-arvosta maittain.

Luettelo perustuu CIA:n World Factbookissa julkaistuun arvioon. Vienti on ilmoitettu miljoonissa Yhdysvaltain dollareissa toimitusehdolla vapaasti aluksessa (FOB).[1]

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vienti maittain, milj. USD, arvio[1]
Sija Valtio Vienti Vuosi
1  Kiina 1 990 000 2016
2 Euroopan Unioni Euroopan Unioni[2] 1 900 000 2015
3  Yhdysvallat 1 456 000 2016
4  Saksa 1 322 000 2016
5  Japani 634 900 2016
6 Korean tasavalta 511 800 2016
7  Ranska 507 000 2016
8  Hongkong 502 500 2016
9  Alankomaat 495 400 2016
10  Italia 454 100 2016
11 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 407 300 2016
12  Kanada 393 500 2016
13  Meksiko 374 300 2016
14  Singapore 361 600 2016
15  Sveitsi 318 100 2016
16  Taiwan 310 400 2016
17  Yhdistyneet arabiemiirikunnat 298 600 2016
18  Venäjä 281 900 2016
19  Espanja 280 500 2016
20  Belgia 277 700 2016
21  Intia 268 600 2016
22  Thaimaa 214 300 2016
23  Irlanti 206 000 2016
24  Puola 195 700 2016
25  Australia 191 700 2016
26  Brasilia 184 500 2016
27  Saudi-Arabia 183 600 2016
28  Vietnam 176 600 2016
29  Malesia 165 300 2016
30  Ruotsi 151 400 2016
31  Turkki 150 200 2016
32  Indonesia 144 400 2016
33  Itävalta 142 800 2016
34  Tšekki 131 100 2016
35  Tanska 103 600 2016
36  Unkari 91 600 2016
37  Norja 88 880 2016
38  Iran 83 980 2016
39  Slovakia 75 530 2016
40  Etelä-Afrikka 75 160 2016
41  Puerto Rico 73 200 2016
42  Chile 60 600 2016
43  Suomi 58 320 2016
44  Argentiina 57 780 2016
45  Romania 57 720 2016
46  Qatar 57 250 2016
47  Israel 56 170 2016
48  Portugali 54 760 2016
49  Kuwait 46 260 2016
50  Filippiinit 43 440 2016
51  Kazakstan 37 300 2016
52  Peru 37 020 2016
53  Nigeria 34 700 2016
54  Bangladesh 34 140 2016
55  Uusi-Seelanti 33 610 2016
56  Ukraina 33 560 2016
57  Kolumbia 33 380 2016
58  Angola 31 030 2016
59  Algeria 29 060 2016
60  Irak 28 360 2016
61  Slovenia 27 650 2016
62  Oman 27 540 2016
63  Venezuela 27 200 2016
64  Kreikka 27 100 2016
65  Bulgaria 24 960 2016
66  Liettua 24 230 2016
67  Valko-Venäjä 22 980 2016
68  Pakistan 21 710 2016
69  Egypti 20 020 2016
70  Marokko 18 880 2016
71  Ecuador 17 430 2016
72  Luxemburg 16 370 2016
73  Panama 14 700 2016
74  Serbia 13 990 2016
75  Tunisia 13 570 2016
76  Azerbaidžan 13 210 2016
77  Bahrain 12 780 2016
78  Viro 12 360 2016
79  Libya 11 990 2016
80  Norsunluurannikko 11 770 2016
81  Kroatia 11 630 2016
82  Latvia 11 350 2016
83  Uzbekistan 11 200 2016
84  Ghana 11 060 2016
85  Paraguay 10 860 2016
86  Guatemala 10 580 2016
87  Sri Lanka 10 310 2016
88  Costa Rica 10 150 2016
89  Dominikaaninen tasavalta 9 860 2016
90  Kambodža 9 233 2016
91  Papua-Uusi-Guinea 9 224 2016
92  Myanmar 9 085 2016
93  Trinidad ja Tobago 8 714 2016
94  Uruguay 8 387 2016
95  Kongon demokraattinen tasavalta 8 228 2016
96  Honduras 7 841 2016
97  Jordania 7 509 2016
98  Botswana 7 226 2016
99  Bolivia 7 000 2016
100  Turkmenistan 6 987 2016
101  Sambia 6 514 2016
102  Kenia 5 747 2016
103  Tansania 5 697 2016
104  Päiväntasaajan Guinea 5 042 2016
105  Brunei 5 023 2016
106  Mongolia 4 804 2016
107  Kamerun 4 561 2016
108  Islanti 4 483 2016
109  Gabon 4 364 2016
110  Bosnia ja Hertsegovina 4 288 2016
111  El Salvador 4 186 2016
112  Kongon tasavalta 4 116 2016
113  Namibia 4 003 2016
114  San Marino 3 827 2011
115  Nicaragua 3 772 2016
116  Pohjois-Makedonia 3 750 2016
117  Libanon 3 689 2016
118  Zimbabwe 3 366 2016
119  Mosambik 3 328 2016
120  Liechtenstein 3 217 2015
121  Sudan 3 094 2016
122 Korean demokraattinen kansantasavalta 2 985 2016
123  Uganda 2 921 2016
124  Georgia 2 831 2016
125  Etiopia 2 814 2016
126  Mali 2 803 2016
127  Laos 2 705 2016
128  Kypros 2 700 2016
129  Burkina Faso 2 641 2016
130  Yhdysvaltain Neitsytsaaret 2 627 2013
131  Kuuba 2 535 2016
132  Senegal 2 498 2016
133  Malta 2 493 2016
134  Mauritius 2 359 2016
135 Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia 2 207 2014
136  Madagaskar 2 196 2016
137  Tšad 2 187 2016
138  Guinea 1 954 2016
139  Armenia 1 891 2016
140 Palestiinan lippu Palestiina (Gaza) 1 827 2016
141 Palestiinan lippu Palestiina (Länsiranta) 1 827 2016
142  Syyria 1 705 2016
143  Curaçao 1 607 2011
144  Benin 1 588 2016
145  Swazimaa 1 577 2016
146  Moldova 1 547 2016
147  Kirgisia 1 544 2016
148  Suriname 1 449 2016
149  Mauritania 1 401 2016
150  Guyana 1 380 2016
151  Malawi 1 361 2016
152  Ranskan Polynesia 1 245 2014
153  Jamaika 1 195 2016
154  Färsaaret 1 184 2016
155  Macao 1 137 2013
156  Niger 1 101 2016
157  Haiti 995 2016
158  Togo 967 2016
159  Monaco 965 2017
160  Lesotho 894 2016
161  Guam 828 2013
162  Somalia 819 2014
163  Albania 789 2016
164    Nepal 762 2016
165  Ruanda 745 2016
166  Fidži 709 2016
167  Tadžikistan 691 2016
168  Sierra Leone 670 2016
169  Afganistan 619 2016
170  Barbados 517 2016
171  Bhutan 495 2016
172  Eritrea 485 2016
173  Seychellit 478 2016
174  Amerikan Samoa 459 2013
175  Bahama 444 2016
176  Belize 443 2016
177  Salomonsaaret 420 2015
178  Grönlanti 407 2015
179  Montenegro 370 2014
180  Kosovo 349 2014
181  Pohjois-Mariaanit 288 2013
182  Aruba 283 2016
183  Guinea-Bissau 279 2016
184  Falklandinsaaret 257 2015
185  Malediivit 240 2015
186  Gibraltar 202 2014
187  Saint Lucia 188 2016
188  Liberia 170 2016
189  Jemen 164 2016
190  Kap Verde 148 2016
191  Djibouti 140 2016
192  Nauru 125 2013
193  Palau 118 2016
194  Burundi 110 2016
195  Gambia 107 2016
196  Keski-Afrikan tasavalta 102 2016
197  Mikronesia 88 2013
198  Kiribati 85 2013
199  Andorra 79 2015
200  Antigua ja Barbuda 57 2016
201  Saint Kitts ja Nevis 54 2016
202  Marshallinsaaret 54 2013
203  Vanuatu 54 2016
204  Caymansaaret 48 2016
205  Saint Vincent ja Grenadiinit 47 2016
206  Grenada 44 2016
207  Dominica 44 2016
208  Samoa 28 2014
209  Turks- ja Caicossaaret 25 2008
210  Brittiläiset Neitsytsaaret 23 2015
211  Itä-Timor 20 2016
212  Tonga 19 2016
213 Saint Helena Saint Helena, Ascension ja Tristan da Cunha 19 2004
214  Bermuda 19 2016
215  Komorit 18 2016
216  São Tomé ja Príncipe 14 2016
217 Saint-Pierre ja Miquelonin lippu Saint-Pierre ja Miquelon 6,6 2010
218  Montserrat 5,2 2016
219  Anguilla 3,9 2016
220  Cookinsaaret 3,1 2011
221  Tuvalu 0,6 2010
222  Niue 0,2 2004
223 Wallis ja Futunan lippu Wallis ja Futuna 0,0 2004
224  Tokelau 0,0 2002

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Country comparison: Exports The World Factbook.
  2. Vienti EU:n ulkopuolelle, ilman EU-maiden sisämarkkinoita