Luettelo tavaratuonnin arvosta maittain

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo perustuu CIA:n World Factbookissa julkaistuun arvioon. Tuonti on ilmoitettu Yhdysvaltain dollareissa toimitusehdolla vapaasti aluksessa (FOB) [1]

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Arvo (USD) Vuosi
 Euroopan Unioni [2] 1 727 000 000 000 2014 arvio
 Yhdysvallat 2 208 000 000 000 2016 arvio
 Kiina 1 495 000 000 000 2016 arvio
 Saksa 1 022 000 000 000 2016 arvio
 Britannia 588 400 000 000 2016 arvio
 Japani 583 500 000 000 2016 arvio
 Ranska 536 700 000 000 2016 arvio
 Hongkong 520 100 000 000 2016 arvio
 Kanada 413 400 000 000 2016 arvio
 Alankomaat 402 900 000 000 2016 arvio
 Etelä-Korea 391 300 000 000 2016 arvio
 Meksiko 387 400 000 000 2016 arvio
 Italia 387 100 000 000 2016 arvio
 Intia 376 100 000 000 2016 arvio
 Espanja 300 300 000 000 2016 arvio
 Singapore 278 800 000 000 2016 arvio
 Belgia 271 200 000 000 2016 arvio
 Sveitsi 264 900 000 000 2016 arvio
 Taiwan 239 700 000 000 2016 arvio
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat 230 300 000 000 2016 arvio
 Australia 198 500 000 000 2016 arvio
 Puola 193 600 000 000 2016 arvio
 Venäjä 191 600 000 000 2016 arvio
 Turkki 191 000 000 000 2016 arvio
 Thaimaa 177 700 000 000 2016 arvio
 Vietnam 162 600 000 000 2016 arvio
 Itävalta 143 000 000 000 2016 arvio
 Malesia 140 900 000 000 2016 arvio
 Ruotsi 139 900 000 000 2016 arvio
 Brasilia 139 400 000 000 2016 arvio
 Indonesia 129 000 000 000 2016 arvio
 Saudi-Arabia 127 800 000 000 2016 arvio
 Tšekki 120 800 000 000 2016 arvio
 Irlanti 92 090 000 000 2016 arvio
 Tanska 86 390 000 000 2016 arvio
 Unkari 85 780 000 000 2016 arvio
 Filippiinit 77 520 000 000 2016 arvio
 Etelä-Afrikka 74 170 000 000 2016 arvio
 Norja 73 620 000 000 2016 arvio
 Slovakia 73 010 000 000 2016 arvio
 Romania 67 940 000 000 2016 arvio
 Portugali 64 790 000 000 2016 arvio
 Israel 63 540 000 000 2016 arvio
 Iran 63 140 000 000 2016 arvio
 Suomi 57 660 000 000 2016 arvio
 Egypti 56 710 000 000 2016 arvio
 Chile 55 340 000 000 2016 arvio
 Argentiina 53 240 000 000 2016 arvio
 Algeria 49 430 000 000 2016 arvio
 Puerto Rico 48 860 000 000 2016 arvio
 Kreikka 45 450 000 000 2016 arvio
 Kolumbia 43 240 000 000 2016 arvio
 Pakistan 41 620 000 000 2016 arvio
 Ukraina 40 570 000 000 2016 arvio
 Bangladesh 40 370 000 000 2016 arvio
 Marokko 36 590 000 000 2016 arvio
 Uusi-Seelanti 35 530 000 000 2016 arvio
 Nigeria 35 240 000 000 2016 arvio
 Peru 35 130 000 000 2016 arvio
 Qatar 31 930 000 000 2016 arvio
 Kuwait 30 820 000 000 2016 arvio
 Kazakstan 27 870 000 000 2016 arvio
 Bulgaria 27 000 000 000 2016 arvio
 Liettua 26 350 000 000 2016 arvio
 Slovenia 25 950 000 000 2016 arvio
 Valko-Venäjä 25 570 000 000 2016 arvio
 Panama 22 080 000 000 2016 arvio
 Oman 21 290 000 000 2016 arvio
 Venezuela 20 190 000 000 2016 arvio
 Luxemburg 19 970 000 000 2016 arvio
 Kroatia 19 760 000 000 2016 arvio
 Irak 19 570 000 000 2016 arvio
 Sri Lanka 19 400 000 000 2016 arvio
 Angola 19 250 000 000 2016 arvio
 Tunisia 18 370 000 000 2016 arvio
 Serbia 17 990 000 000 2016 arvio
 Dominikaaninen tasavalta 17 480 000 000 2016 arvio
 Libanon 17 330 000 000 2016 arvio
 Jordania 17 030 000 000 2016 arvio
 Guatemala 16 760 000 000 2016 arvio
 Etiopia 16 030 000 000 2016 arvio
 Ecuador 15 860 000 000 2016 arvio
 Costa Rica 14 660 000 000 2016 arvio
 Macao 14 200 000 000 2014 arvio
 Kenia 13 640 000 000 2016 arvio
 Bahrain 13 590 000 000 2016 arvio
 Viro 13 310 000 000 2016 arvio
 Latvia 13 280 000 000 2016 arvio
 Myanmar 12 800 000 000 2016 arvio
 Ghana 12 750 000 000 2016 arvio
 Kambodža 12 650 000 000 2016 arvio
 Libya 11 010 000 000 2016 arvio
 Uzbekistan 10 910 000 000 2016 arvio
 Honduras 10 560 000 000 2016 arvio
 Kuuba 10 280 000 000 2016 arvio
 Paraguay 9 617 000 000 2016 arvio
 Trinidad ja Tobago 9 485 000 000 2016 arvio
 Azerbaidžan 9 004 000 000 2016 arvio
 El Salvador 8 823 000 000 2016 arvio
   Nepal 8 757 000 000 2016 arvio
 Kongon demokraattinen tasavalta 8 671 000 000 2016 arvio
 Norsunluurannikko 8 524 000 000 2016 arvio
 Tansania 8 464 000 000 2016 arvio
 Bosnia ja Hertsegovina 8 361 000 000 2016 arvio
 Uruguay 8 037 000 000 2016 arvio
 Bolivia 7 888 000 000 2016 arvio
 Sudan 7 325 000 000 2016 arvio
 Kypros 6 960 000 000 2016 arvio
 Georgia 6 640 000 000 2016 arvio
 Sambia 6 539 000 000 6 arvio
 Namibia 6 441 000 000 2016 arvio
 Nicaragua 6 384 000 000 2016 arvio
 Afganistan 6 160 000 000 2014 arvio
Palestiinan lippu Länsiranta 6 110 000 000 2014 arvio
 Botswana 5 906 000 000 2016 arvio
 Pohjois-Makedonia 5 805 000 000 2016 arvio
 Laos 5 547 000 000 2016 arvio
 Syyria 5 496 000 000 2016 arvio
 Zimbabwe 5 351 000 000 2016 arvio
 Islanti 5 315 000 000 2016 arvio
 Turkmenistan 5 001 000 000 2016 arvio
 Senegal 4 993 000 000 2016 arvio
 Kamerun 4 784 000 000 2016 arvio
 Mosambik 4 733 000 000 2016 arvio
 Malta 4 643 000 000 2016 arvio
 Mauritius 4 408 000 000 2016 arvio
Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia 4 400 000 000 2014 arvio
 Uganda 4 326 000 000 2016 arvio
 Jamaika 4 169 000 000 2016 arvio
 Pohjois-Korea 3 752 000 000 2015 arvio
 Albania 3 671 000 000 2016 arvio
 Kirgisia 3 644 000 000 2016 arvio
 Moldova 3 604 000 000 2016 arvio
 Kongon tasavalta 3 498 000 000 2016 arvio
 Somalia 3 482 000 000 2014 arvio
 Mongolia 3 466 000 000 2016 arvio
 Mali 3 443 000 000 2016 arvio
 Gabon 3 190 000 000 2016 arvio
 Haiti 3 183 000 000 2016 arvio
 Brunei 3 119 000 000 2016 arvio
 Jemen 3 117 000 000 2016 arvio
 Gibraltar 2 967 000 000 2004 arvio
 Päiväntasaajan Guinea 2 862 000 000 2016 arvio
 Madagaskar 2 857 000 000 2016 arvio
 Armenia 2 835 000 000 2016 arvio
 Burkina Faso 2 802 000 000 2016 arvio
 Yhdysvaltain Neitsytsaaret 2 694 000 000 2013
 Kosovo 2 687 000 000 2014 arvio
 Tadžikistan 2 604 000 000 2016 arvio
 Bahama 2 594 000 000 2016 arvio
 San Marino 2 551 000 000 2011 arvio
 Guam 2 501 000 000 2013 arvio
 Malawi 2 318 000 000 2016 arvio
 Ranskan Polynesia 2 235 000 000 2013 arvio
 Benin 2 209 000 000 2016 arvio
 Guinea 2 109 000 000 2016 arvio
 Ruanda 2 045 000 000 2016 arvio
 Niger 2 031 000 000 2016 arvio
 Liechtenstein 1 989 000 000 2012 arvio
 Tšad 1 988 000 000 2016 arvio
 Montenegro 1 982 000 000 2014 arvio
 Togo 1 981 000 000 2016 arvio
 Mauritania 1 900 000 000 2016 arvio
 Malediivit 1 896 000 000 2014 arvio
 Fidži 1 844 000 000 2016 arvio
 Papua-Uusi-Guinea 1 830 000 000 2016 arvio
 Lesotho 1 613 000 000 2016 arvio
 Guyana 1 555 000 000 2016 arvio
 Barbados 1 541 000 000 2016 arvio
 Swazimaa 1 405 000 000 2016 arvio
 Monaco 1 371 000 000 2011
 Sierra Leone 1 316 000 000 2016 arvio
 Curaçao 1 285 000 000 2011 arvio
 Andorra 1 257 000 000 2012 arvio
 Liberia 1 210 000 000 2016 arvio
 Suriname 1 197 000 000 2016 arvio
 Aruba 1 142 000 000 2016 arvio
 Djibouti 1 128 000 000 2016 arvio
 Eritrea 1 049 000 000 2016 arvio
 Bhutan 1 033 000 000 2016 arvio
 Färsaaret 978 400 000 2010
 Seychellit 962 400 000 2016 arvio
 Bermuda 951 000 000 2016 arvio
 Belize 916 200 000 2016 arvio
 Grönlanti 783 500 000 2010
 Kap Verde 691 000 000 2016 arvio
 Pohjois-Mariaanit 606 000 000 2013
 Turks- ja Caicossaaret 591 300 000 2008 arvio
 Caymansaaret 585 200 000 2016 arvio
 Amerikan Samoa 564 000 000 2013 arvio
 Itä-Timor 558 600 000 2015 arvio
 Burundi 509 400 000 2016 arvio
 Salomonsaaret 425 700 000 2015 arvio
 Antigua ja Barbuda 407 300 000 2016 arvio
 Saint Lucia 404 100 000 2016 arvio
 Samoa 341 300 000 2013 arvio
 Keski-Afrikan tasavalta 340 800 000 2016 arvio
 Gambia 326 700 000 2016 arvio
 Grenada 313 700 000 2016 arvio
 Vanuatu 308 500 000 2016 arvio
 Saint Vincent ja Grenadiinit 289 900 000 2016 arvio
 Tonga 266 600 000 2016 arvio
 Mikronesia 258 500 000 2013 arvio
 Saint Kitts ja Nevis 244 400 000 2016 arvio
 Guinea-Bissau 221 800 000 2016 arvio
 Brittiläiset Neitsytsaaret 210 000 000 2015 arvio
 Komorit 189 000 000 2016 arvio
 Dominica 186 400 000 2016 arvio
 Kiribati 182 200 000 2013 arvio
 Palau 179 300 000 2014 arvio
 Nauru 143 100 000 2013 arvio
 Tuvalu 136 500 000 2013 arvio
 Marshallinsaaret 133 700 000 2013 arvio
 São Tomé ja Príncipe 119 100 000 2016 arvio
 Cookinsaaret 109 300 000 2011 arvio
 Anguilla 104 000 000 2016 arvio
 Saint Pierre ja Miquelon 95 350 000 2010 arvio
 Falklandinsaaret 90 000 000 2004 arvio
Wallis ja Futunan lippu Wallis ja Futuna 61 170 000 2004
 Montserrat 31 020 000 2016 arvio
 Saint Helena, Ascension ja Tristan da Cunha 20 530 000 2010 arvio
 Niue 9 038 000 2004 arvio
 Tokelau 969 200 2002 arvio

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [1]
  2. Vienti EU:n ulkopuolelle, ilman EU-maiden sisämarkkinoita

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]