Ero sivun ”Moe Szyslak” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
343 merkkiä lisätty ,  1 vuosi sitten
videolähde äänen alkuperälle
(parannusta, luontevampi järjestys vanhalle tekstille ja toistoa pois)
Merkkaus:  seulottavat 
(videolähde äänen alkuperälle)
Merkkaus:  epäilyttävä linkki 
Moe nähdään lähes aina pukeutuneena valkoiseen esiliinaan ja kauluspaitaan. Hänellä on usein pieni rusetti.
 
Simpsonien luojan [[Matt Groening]]in mukaan Moen esikuvana on stand up -koomikko [[Rich Hall]].<ref>Helsingin Sanomat Nyt liite, 46/2008 s. 31</ref> Ääninäyttelijä Hank Azarian mukaan Moen ääni oli alkujaan hänen imitaationsa näyttelijä [[Al Pacino]]n puhetavasta ja hahmon on tarkoitus puhua [[New York]]in [[Queens]]in murteella.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=qOrbaMbuMII Hank Azaria discusses the character Moe on "The Simpsons" - EMMYTVLEGENDS.ORG] Youtube.com 13.11.2015.</ref>
 
==Baari==
Moe on ilmeisen [[Masennus|masentunut]] ja ankeaan elämäänsä turhautunut. Hän hautoo toistuvasti [[itsemurha]]a ja on yrittänytkin sitä useasti varsinkin joulunaikaan sijoittuvissa jaksoissa, kuitenkaan onnistumatta. Eräässä jaksossa hän yritti soittaa itsetuhoisten auttavaan puhelimeen, mutta hänen puhelunsa oli estetty liian monien soittojen vuoksi. Moe on lähes aina myös erittäin tympeän oloinen, eikä häneltä heru juurikaan kehuja tai mitään positiivista sanottavaa kenestäkään, tylyjä kommentteja ja karkeita uhkauksia kylläkin. Moe säilyttää baaritiskinsä alla haulikkoa, jolla hän ajoittain uhkailee niin ystäviään kuin vieraitakin.
 
Moe on joko ahne tai hän on jatkuvassa rahapulassa. Vakuutuspetoksia hän on yrittänyt useampaan kertaan niissä onnistumatta. Kun Moe sai tietää, että Homerilla on 600 dollarin housut jalassa, hän vaati haulikolla uhaten Homeria luovuttamaan housunsa. Moe on myös kerran (todennäkoisesti rahapulan takia) joutunut olemaan itse oma hammaslääkärinsä. Hän asuu todella kurjassa ja ankeassa kerrostaloasunnossa ja vaikuttaa köyhältä. Moen kotiosoitteeksi on paljastunut 57 Walnut Street.
 
Moeta pidetään rumana ja hänen hymynsä on kaamea, minkä hän on itsekin huomannut. Moen rumuutta korostaa se, että hänellä on matalampi otsa kuin useimmilla muilla sarjan hahmoilla. Eräässä jaksossa Moe käy kasvokirurgilla. Palkinnoksi baarimikko-kisan voitosta Moe pääsi Duff-kalenteripojaksi, mutta hänen kasvonsa oli kalenterissa peitetty useilla Duffin mainostarroilla.
Moe on toistuvasti [[Bart Simpson]]in nimettömien pilasoittojen uhri. Soittaessaan hänen baariinsa Bart kysyy aina jotain kuvitteellista henkilöä, jonka nimi muodostaa kaksimielisen sanaleikin, ja nimeä kuuluttaessaan Moe joutuu naurunalaiseksi. Tällöin Moe aina raivostuu ja uhkaa tappaa nimettömän soittajan jollain kieroutuneella ja julmalla tavalla, jos vain saa tämän henkilöllisyyden selville. Moe on tarpeeksi hyväuskoinen langetakseen samaan pilaan yhä uudestaan ja uudestaan. Vaikka Moe ja Bart tapaavat aina silloin tällöin kasvokkain, ei Moe koskaan ole koskaan tunnistanut Bartia äänestä soittojen tekijäksi. Poikkeuksen muodostaa [[Simpsonit (24. tuotantokausi)|24. kauden]] jakso ”Kananmunasyyte”, jossa Moe todistaa Bartia vastaan oikeudessa kertomalla pilapuheluista.
 
Jaksossa ”Turpiin ja onnea” selviää, että Moen puhelinnumero on 76484377, kun [[Montgomery Burns|johtaja Burns]] yrittää soittaa [[Waylon Smithers]]ille. Moen asuinosoitteeksi on myös paljastunut 57 Walnut Street.
 
==Lähteet==
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko