Ero sivun ”Kearney Zzyzwicz” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p tl fix
Rivi 24: Rivi 24:
Simpsonien tulevaisuueen sijoittuvassa [[Simpsonit (11. tuotantokausi)|11. tuotantokauden]] jaksossa ”Tulevaisuus” Kearney toimi Yhdysvaltain presidentiksi kohonneen [[Lisa Simpson]]in turvamiehenä.
Simpsonien tulevaisuueen sijoittuvassa [[Simpsonit (11. tuotantokausi)|11. tuotantokauden]] jaksossa ”Tulevaisuus” Kearney toimi Yhdysvaltain presidentiksi kohonneen [[Lisa Simpson]]in turvamiehenä.


Kearneyn sukunimi Zzyzwicz ilmeni ensi kerran vasta [[Simpsonit (18. tuotantokausi)|18. kauden]] jaksosta ”24 minuuttia”, eikä sitä yleensä ikinä mainita.
Kearneyn sukunimi Zzyzwicz ilmeni ensi kerran vasta [[Simpsonit (18. tuotantokausi)|18. kauden]] jaksosta ”24 minuuttia”, eikä sitä yleensä ikinä mainita. Kearneyn isä, joka näyttää samalta kuin Kearney, on nähty [[Simpsonit (8. tuotantokausi)|8. kauden]] jaksossa ”Luontainen kyky”.


{{Simpsoneiden hahmot}}
{{Simpsoneiden hahmot}}

Versio 27. heinäkuuta 2019 kello 22.35

Kearney
Tiedosto:Kearney simpsons.gif
Ensiesiintyminen ”Sankarin pää” (1. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Nancy Cartwright
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Hiukset kalju
Ammatti koululainen
Tärkeimmät sukulaiset poika Kearney Jr

Kearney Zzyzwicz on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa piirrossarjassa Simpsonit. Hän on yksi Jimbo Jonesin johtaman kiusaajajengin jäsenistä Springfieldin ala-asteella. Hahmon ääninäyttelijä on Nancy Cartwright.

Kearneyn kavereita ovat Jimbo, Dolph ja toisinaan myös Nelson Muntz. Kearneyn ensiesiintyminen oli Jimbon ja Dolphin tavoin 1. tuotantokauden jaksossa ”Sankarin pää”. Vaikka Kearney käytöksensä perusteella vaikuttaa suunnilleen samanikäiseltä kuin Jimbo ja Dolph, sarjassa vihjaillaan usein, että hän olisi todellisuudessa aikuinen, joka on juuttunut ala-asteelle lukuisten luokalle jäämisten vuoksi. Kearneyn iän liioittelu on muodostunut sarjassa toistuvaksi vitsiksi, mihin liittyy myös hänen satunnaisesti esiintyvä poikansa, Kearney Jr.

Hahmon kuvaus

Kearney on tukeva ja hänen päänsä on paljaaksi ajeltu. Hän pukeutuu yleensä valkoiseen, repalaiseen t-paitaan, saappaisiin ja mustiin tai sinisiin shortseihin, joiden lahkeiden reunat ovat repaleiset. Ranteiden ympärillä on piikkirannekkeet.

Kearneyn iästä on vaikea saada selkoa. Aikuinen bussinkuljettaja Otto Mann on maininnut Kearneyn olleen hänen kanssa samalla luokalla. Joskus Kearneyn nähdään saapuvan kouluun autolla, hänet on kerrottu olevan äänioikeutettu ja hänet on kerran nähty tavallisessa vankilassa. Välillä hänet kuvataan jopa eronneena yksinhuoltajaisänä. Joissain jaksoissa Kearneyn ikää on liioiteltu vielä enemmän ja hänen on mainittu kokeneen vuosikymmenten takaisia tapahtumia ja olevan siten vähintään keski-ikäinen. Kearneyn on mainittu myös seurustelleen kaverinsa Jimbon äidin kanssa.

Simpsonien tulevaisuueen sijoittuvassa 11. tuotantokauden jaksossa ”Tulevaisuus” Kearney toimi Yhdysvaltain presidentiksi kohonneen Lisa Simpsonin turvamiehenä.

Kearneyn sukunimi Zzyzwicz ilmeni ensi kerran vasta 18. kauden jaksosta ”24 minuuttia”, eikä sitä yleensä ikinä mainita. Kearneyn isä, joka näyttää samalta kuin Kearney, on nähty 8. kauden jaksossa ”Luontainen kyky”.