Luettelo vapaista julkisista taideteoksista Suomessa

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo Suomessa sijaitsevista tekijänoikeudeltaan vapautuneista taideteoksista ja muistomerkeistä on luettelo teoksista, joiden tekijänoikeudet ovat rauenneet Suomen tekijänoikeuslain mukaan. Vaikka teoksen tekijänoikeus olisi rauennut, on noudatettava isyysoikeutta, jonka mukaan siitä otetun kuvan yhteydessä on mainittava teoksen alkuperäinen tekijä.

Lista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espoo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


-
[1]
Saksalaisen sotilaan hauta Ville Vallgren 1923 punainen graniitti Muistokuja 1, Leppävaara 60.22024617, 24.81914156
Saksalaisen sotilaan hauta

Ei täytä URAA-ehtoa, kuvat pitää tallettaa paikallisesti fiwikiin eikä Commonsiin. 

Hausjärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


-
[2]
Alfred Kordelinin muistokivi Emil Wikström 1937 luonnonkivi ja pronssilaatta Haminankylä 60.84455019, 25.0487051
Alfred Kordelinin muistokivi

Ei täytä URAA-ehtoa, kuvat pitää tallettaa paikallisesti fiwikiin eikä Commonsiin. 

Heinola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


-
[3]
Vapaudenmuistomerkki Emil Wikström 1922 pronssi Toripuistikko, Kauppakatu 61.20223, 26.03083
Vapaudenmuistomerkki

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 

Helsinki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


hkitm/296 Viaporin pommituksen uhrien muistomerkki Peter Clodt von Jürgensburg ei tiedossa Santahaminan Kadettipuisto koordinaatit puuttuvat

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/118 Keisarinnankivi Carl Ludvig Engel 1835 punagraniitti, kullattu pronssi Kauppatori, Kaartinkaupunki 60.167633, 24.954445
Keisarinnankivi

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/293 Vedenkantaja Viktor Malmberg 1924 pronssi Katajanokan puisto, Katajanokka 60.16767, 24.96121
Vedenkantaja

Ei täytä URAA-ehtoa, kuvat pitää tallettaa paikallisesti fiwikiin eikä Commonsiin. 


hkitm/12 Aleksanteri I:n rintakuva Ivan Martos 1814 pronssi Kansalliskirjaston piha, Unioninkatu 36, Kluuvi (siirretty konservoitavaksi, tuleva sijoituspaikka avoin) 60.17007, 24.950407
Aleksanteri I:n rintakuva

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/47 Filosofia, Lääketiede, Teologia ja Juridiikka Karl Magnus Mellgren 1850 betoni Kansalliskirjaston julkisivu, Unioninkatu 36, Kluuvi 60.17034, 24.950712
Filosofia, Lääketiede, Teologia ja Juridiikka

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/103 Kalastava karhu Bertel Nilsson 1916 graniitti Iso Puistotie, Kaivopuisto 60.158085, 24.956457
Kalastava karhu

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/146 Kotkia Bertel Nilsson 1913 pronssi Yliopiston kasvitieteellinen puutarha, Kluuvi 60.175247, 24.94584
Kotkia

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/130 Kolme seppää Felix Nylund 1932 pronssi Kolmen sepän aukio, Kluuvi 60.16867, 24.94091
Kolme seppää

Ei täytä URAA-ehtoa, kuvat pitää tallettaa paikallisesti fiwikiin eikä Commonsiin. 


hkitm/521 Wuorion talon julkisivuveistokset Felix Nylund 1913–1914 Unioninkatu 30, Kluuvi 60.16849, 24.95088
Wuorion talon julkisivuveistokset

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/243 Säätytalon suihkulähde Gustaf Nyström 1891 Säätytalon takapiha, Snellmaninkatu 9, Kruununhaka 60.17125, 24.954927
Säätytalon suihkulähde

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/226 Pukki Constantino Pandiani  ? (viim. 1889) pronssi Korkeasaari, Ravintola Pukin piha 60.17499, 24.98366
Pukki

Tallenna kuva tästä teoksesta 


-
[4]
Martti Luther Ernst Rietschel 1868 kipsi Tuomiokirkko 60.170128, 24.952389
Martti Luther

Tallenna kuva tästä teoksesta 


-
[4]
Philipp Melanchton Ernst Rietschel 1868 kipsi Tuomiokirkko 60.170128, 24.952389
Philipp Melanchton

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/317 Aleksanteri II Walter Runeberg, Johannes Takanen 1894 pronssi, punagraniitti Senaatintori, Kruununhaka 60.169506, 24.952282
Aleksanteri II

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/34 Danaidit Walter Runeberg 1893 pronssi Lastenklinikka, Stenbäckinkatu 11, Taka-Töölö 60.186897, 24.909578
Danaidit

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/64 Henrik C. Borgströmin muotokuva Walter Runeberg 1888 pronssi Kaupunginpuutarhan viereinen mäenrinne, Taka-Töölö 60.186302, 24.933262
Henrik C. Borgströmin muotokuva

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/69 Historia, Oikeustiede, Filosofia... Walter Runeberg 1905 betoni Kansalliskirjaston Rotunda, Unioninkatu 33, Kluuvi 60.17017, 24.950083
Historia, Oikeustiede, Filosofia...

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/89 Johan Ludvig Runebergin muistomerkki Walter Runeberg 1885 pronssi Esplanadinpuisto 60.167458, 24.947582
Johan Ludvig Runebergin muistomerkki

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/93 Julius af Lindforsin rintakuva Walter Runeberg 1909 pronssi Talvipuutarha, Taka-Töölö 60.18578, 24.932505
Julius af Lindforsin rintakuva

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/129 Kleobis ja Biton Walter Runeberg 1878 sementti Vanha ylioppilastalon julkisivu, Kolmensepänaukio, Kluuvi 60.168884, 24.941132
Kleobis ja Biton

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/164 Leo Mechelin Walter Runeberg 1909 pronssi Säätytalon puisto, Snellmaninkatu 9, Kruununhaka 60.170998, 24.953667
Leo Mechelin

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


-
[5]
Yhdyspankin talon julkisivuveistokset Walter Runeberg 1898 (?) Aleksanterinkatu 36b, Kluuvi 60.16888, 24.94849
Yhdyspankin talon julkisivuveistokset

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/447 Maalaistentalon julkisivuveistokset Into Saxelin 1921 graniitti Simonkatu 6, Kamppi 60.169224, 24.936989
Maalaistentalon julkisivuveistokset

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/301 Vironkävijäin muistomerkki Into Saxelin 1921 graniitti, pronssi Vanha kirkkopuisto, Bulevardi 60.16594, 24.941048
Vironkävijäin muistomerkki

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/307 Yllätys Into Saxelin 1925 Tukholman puisto, Tukholmankatu 7, Meilahti 60.19140, 24.90841
Yllätys

Ei täytä URAA-ehtoa, kuvat pitää tallettaa paikallisesti fiwikiin eikä Commonsiin. 


hkitm/1 Kaksitoista apostolia Hermann Schievelbein, August Wredow 1849 Helsingin Tuomiokirkko, Senaatintori, Kruununhaka 60.170128, 24.952389
Kaksitoista apostolia

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/35 Ehrensvärdin hauta Kustaa III, Carl August Ehrensvärd ja Johan Tobias Sergel 1805 pronssi, graniitti Linnanpiha, Susisaari, Suomenlinna 60.144142, 24.985851
Ehrensvärdin hauta

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/31 Ateneumin julkisivuveistokset Carl Eneas Sjöstrand 1887 Ateneum, Kaivokatu 2, Kluuvi 60.17031, 24.944498
Ateneumin julkisivuveistokset

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/148 Kullervo puhuu miekalleen Carl Eneas Sjöstrand 1868 pronssi Talvipuutarha, Taka-Töölö 60.185646, 24.93211
Kullervo puhuu miekalleen

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/52 Gornij Dubnjakin taistelun muistomerkki Frans Sjöström 1881 Pääesikunnan piha, Etelämakasiininkatu 8, Kaartinkaupunki 60.16424, 24.94889

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/20 Atlantit Robert Stigell 1889 sementti Vakuutusyhtiö Kalevan talo, Erottaja 2, Kamppi 60.164703, 24.943787
Atlantit

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/55 Haaksirikkoiset Robert Stigell 1898 pronssi Tähtitorninmäki, Ullanlinna 60.161842, 24.955336
Haaksirikkoiset

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/57 Hans van Sandenin hautakivi Robert Stigell 1890 Vanhankaupungin kirkon rauniot, Kirkkorinne, Vanhankaupungintie 9 60.21604, 24.975933
Hans van Sandenin hautakivi

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/74 Ilmarinen ja Väinämöinen Robert Stigell 1888 sementti Vanha ylioppilastalo, Mannerheimintie, 3 Kluuvi 60.168964, 24.940538
Ilmarinen ja Väinämöinen

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/116 Kehruu ja Metsästys Robert Stigell 1900 pronssi Lundqvistin liiketalo, Aleksanterinkatu 13, Kluuvi 60.16903, 24.946068
Kehruu ja Metsästys

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/85 Jäähyväiset / Au Revoir Harald Sörensen-Ringi 1912 pronssi Villa Ensi, Merikatu 23, Eira 60.155025, 24.941355
Jäähyväiset / Au Revoir

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/7 Äitiyden ilo / La joie de la Maternite Harald Sörensen-Ringi 1912 pronssi Villa Ensi, Merikatu 23, Eira 60.15506, 24.941643
Äitiyden ilo / La joie de la Maternite

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/11 Albert Edelfelt Ville Vallgren 1927 pronssi Ateneumin puistikko, Keskuskatu, Kluuvi 60.16997, 24.94301
Albert Edelfelt

Ei täytä URAA-ehtoa, kuvat pitää tallettaa paikallisesti fiwikiin eikä Commonsiin. 


hkitm/58 Havis Amanda Ville Vallgren 1908 pronssi Kauppatori, Kaartinkaupunki 60.167576, 24.951492
Havis Amanda

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


-
[6]
Mikael Agricola Ville Vallgren 1887 Tuomiokirkko 60.170128, 24.952389
Mikael Agricola

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/265 Taiteilijamedaljongit Ville Vallgren 1887 Ateneum, Kaivokatu 2 60.17007, 24.944084
Taiteilijamedaljongit

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/276 Topelius ja lapset Ville Vallgren 1909 pronssi Koulupuistikko, Kaartinkaupunki 60.163445, 24.945734
Topelius ja lapset

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/388 Aleksanteri I ja Porvoon valtiopäivät 1809 Emil Wikström 1903 pronssi Säätytalo, Snellmaninkatu 9, Kruununhaka 60.171185, 24.95363
Aleksanteri I ja Porvoon valtiopäivät 1809

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/40 Elias Lönnrot Emil Wikström 1902 pronssi Lönnrotin puistikko, Lönnrotinkatu 5, Kamppi 60.166683, 24.938705
Elias Lönnrot

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/50 Fredrik Pacius Emil Wikström 1895 pronssi Kaisaniemen puisto, Kluuvi 60.1739, 24.943916
Fredrik Pacius

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/95 Johan Vilhelm Snellman Emil Wikström 1915 pronssi Snellmanin aukio, Suomen Pankin edusta, Kruununhaka 60.171104, 24.953035
Johan Vilhelm Snellman

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/109 Karhu Emil Wikström 1910 graniitti Kansallismuseon portaat, Mannerheimintie 34, Etu-Töölö 60.174873, 24.93206
Karhu

Tallenna kuva tästä teoksesta 


hkitm/171 Lyhdynkantajat Emil Wikström 1914 graniitti Rautatieaseman pääovi 60.170696, 24.941236
Lyhdynkantajat

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


-
[7]
Mies hiljentyneenä ikuisuuden edessä Emil Wikström 1933 pronssi Hietaniemen hautausmaa, vastapäätä uutta siunauskappelia 60.17249, 24.90956
Mies hiljentyneenä ikuisuuden edessä

Ei täytä URAA-ehtoa, kuvat pitää tallettaa paikallisesti fiwikiin eikä Commonsiin. 

Hämeenlinna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


hmltm/01 Karhut Robert Stigell 1906 vuolukivi, graniitti Aulangonvuoren juurella näkötornin alapuolella, Aulanko 61.022622, 24.470825
Karhut

Tallenna kuva tästä teoksesta 

Joensuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


jnstm/01 Vapaussodan sankarien muistomerkki John Munsterhjelm 1920 vuolukivi, graniitti Joensuun ev.-lut. hautausmaa koordinaatit puuttuvat

Tallenna kuva tästä teoksesta 

Jyväskylä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


jkltm/047 Seppä Högmanin ja Paavo Ruotsalaisen kohtaamisen muistomerkki ei tiedossa 1925 kivi Vanha hautausmaa, Tourula 62.24999, 25.750701

Tallenna kuva tästä teoksesta 


jkltm/010 Uno Cygnaeuksen patsas Ville Vallgren 1899 pronssi ja punagraniitti Cygnaeuksenpuisto, Cygnaeuksenkadun ja Vapaudenkadun risteys 62.238191, 25.741525
Uno Cygnaeuksen patsas

Tallenna kuva tästä teoksesta 

Kemi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


-
[8]
Kemin sankaripatsas Evert Porila 1921 pronssi Kemin kirkkopuisto koordinaatit puuttuvat
Kemin sankaripatsas

Tallenna kuva tästä teoksesta 

Kokkola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


kokkola/01 Anders Chydeniuksen muotokuva Walter Runeberg 1903 pronssi Chydeniuksen puisto 63.837917, 23.131111
Anders Chydeniuksen muotokuva

Tallenna kuva tästä teoksesta 


kokkola/02 Kokkolan Vapauden patsas John Munsterhjelm 1924 pronssi, graniitti Mannerheiminaukio 63.838630, 23.130388

Tallenna kuva tästä teoksesta 

Kotka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


-
[9]
Tukinuittaja Emil Wikström 1890/1952 pronssi Hovinsaaren rantapuisto 60.466747, 26.922220
Tukinuittaja

Tallenna kuva tästä teoksesta 


-
[10]
Aleksanteri kolmannen muistokivi ei tiedossa 1896 Langinkoski 60.487184, 26.888582
Aleksanteri kolmannen muistokivi

Tallenna kuva tästä teoksesta 

Kuopio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


-
[11]
J. V. Snellmanin patsas Johannes Takanen 1884 pronssi Snellmanin puisto 62.891458, 27.686318

Tallenna kuva tästä teoksesta 

Lahti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


-
[12]
Mikael Agricola Emil Wikström 1908/1953 pronssi Erkonpuisto 60.98185, 25.64963
Mikael Agricola

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


-
[13]
Aino-suihkukaivo Emil Wikström 1912 pronssi, luonnonkivi Fellmanin kartanon puisto 60.98542, 25.65172
Aino-suihkukaivo

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 

Lappeenranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


ektm/39 Vanhan Saimaan kanavan muistokivi, Menshikovin kivi I. A. Deneis 1857 graniitti Vanhan kanavauoman varrella, Mälkiän sulkualueella, kanavamuseon läheisyydessä 61.071887, 28.304464
Vanhan Saimaan kanavan muistokivi, Menshikovin kivi

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 

Mänttä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


hkitm/151 Kuokkamies Emil Wikström 1908 pronssi  ?, siirretty Helsingistä koordinaatit puuttuvat

Tallenna kuva tästä teoksesta 

Oulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


oulutm/49 Vapaudenpatsas Into Saxelin 1920 pronssi, graniitti Mannerheiminpuisto, Vanhatulli, keskusta 65.009621, 25.467867
Vapaudenpatsas

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


oulutm/52 Frans Mikael Franzénin patsas Erland Stenberg 1879 pronssi Franzéninpuisto, Pokkinen, keskusta 65.01527, 25.47389
Frans Mikael Franzénin patsas

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 

Porvoo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


runeberg.net/01 J.L. Runebergin muistopatsas Walter Runeberg 1885 pronssi Runebergin puisto 60.392288, 25.661922
J.L. Runebergin muistopatsas

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


runeberg.net/02 J.L. Runebergin hautamuistomerkki Ferdinand Öhman 1888 diabaasi Näsinmäen hautausmaa 60.39495, 25.650414
J.L. Runebergin hautamuistomerkki

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 

Raahe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


raahepats/01
[14]
August Maksimilian Myhrbergin patsas Evert Porila 1931 pronssi Myhrbergin puisto koordinaatit puuttuvat

Ei täytä URAA-ehtoa, kuvat pitää tallettaa paikallisesti fiwikiin eikä Commonsiin. 


raahepats/02
[15]
Pietari Brahe Walter Runeberg 1888 pronssi Pekkatori koordinaatit puuttuvat
Pietari Brahe

Tallenna kuva tästä teoksesta 

Rauma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


raumatm/01 Kordelinin kappelin portaaliveistokset Emil Wikström 1940 pronssi Kordelinin kappeli, Vanha hautausmaa 61.125856, 21.519733
Kordelinin kappelin portaaliveistokset

Ei täytä URAA-ehtoa, kuvat pitää tallettaa paikallisesti fiwikiin eikä Commonsiin. 

Rovaniemi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


-
[16]
Vapaussodan sankaripatsas Evert Porila 1922 Rovaniemen ensimmäinen hautausmaa koordinaatit puuttuvat

Tallenna kuva tästä teoksesta 

Tampere[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


trentm/11 Kotkankallion muistomerkki Chopin 1830–40-luku pronssi Wilhelm von Nottbeckin puisto 61.50372576, 23.75665144
Kotkankallion muistomerkki

Tallenna kuva tästä teoksesta 


- Punaisten hautamuistomerkki Jussi Hietanen 1941 Vehmaan punainen graniitti Kalevankankaan hautausmaa 61.49440, 23.79722
Punaisten hautamuistomerkki

Ei täytä URAA-ehtoa, kuvat pitää tallettaa paikallisesti fiwikiin eikä Commonsiin. 


trentm/35 Keskustorin suihkukaivo Robert Huber 1880 Keskustori / Raatihuoneen edustalla 61.49804297, 23.76006143
Keskustorin suihkukaivo

Tallenna kuva tästä teoksesta 


trentm/47 Suomen järvet John Munsterhjelm 1911 pronssi Vaha-Helmin puisto, Winterin alue 61.50538617, 23.65987271

Tallenna kuva tästä teoksesta 


- Mannerheimin patsas Evert Porila 1939 pronssi Mannerheimin kallio, Vehmainen koordinaatit puuttuvat
Mannerheimin patsas

Ei täytä URAA-ehtoa, kuvat pitää tallettaa paikallisesti fiwikiin eikä Commonsiin. 


- Valkoisten hautamuistomerkki Evert Porila 1921 pronssi Kalevankankaan hautausmaa koordinaatit puuttuvat

Tallenna kuva tästä teoksesta 


trentm/90 Gustaf Fredrik Ahlgrenin rintakuva Emil Wikström 1888 pronssi Koukkuniemen vanhainkoti, Rauhaniementie 19 61.51345839, 23.77600419
Gustaf Fredrik Ahlgrenin rintakuva

Tallenna kuva tästä teoksesta 


trentm/89 Näsikallion suihkukaivo Emil Wikström 1913 pronssi, graniitti Näsikallio 61.5028526, 23.75032986
Näsikallion suihkukaivo

Tallenna kuva tästä teoksesta 

Turku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


wam/13067 Turun tuomiokirkon kortteli v. 1756 Bruno Aspelin 1930 Brahenpuisto koordinaatit puuttuvat

Ei täytä URAA-ehtoa, kuvat pitää tallettaa paikallisesti fiwikiin eikä Commonsiin. 


wam/56849 G. A. Petreliuksen muistomerkki (Äiti ja lapsi) Felix Nylund 1915 harmaa graniitti Samppalinnanmäki 60.446783, 22.269279
G. A. Petreliuksen muistomerkki (Äiti ja lapsi)

Tallenna kuva tästä teoksesta 


wam/56906 Erik Julin Walter Runeberg 1873 pronssi Eskelinkatu 5 60.448505, 22.261053
Erik Julin

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


tku/02 Fredrik von Rettig Walter Runeberg pronssi Turun kaupunginkirjaston pääkirjasto; vanha puoli 60.450278, 22.271111
Fredrik von Rettig

Tallenna kuva tästä teoksesta 


tku/01 Pax Walter Runeberg 1893 pronssi Turun kaupunginkirjaston pääkirjasto; vanhan puolen aula 60.450278, 22.271111
Pax

Tallenna kuva tästä teoksesta 


wam/56843 Pietari Brahe Walter Runeberg 1886 pronssi Rothoviuksenkatu 2, Brahenpuisto 60.451618, 22.277674
Pietari Brahe

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


wam/57078 Leikkiviä lapsia Into Saxelin 1914 graniitti Pystytettiin nykyisellä sijaintipaikalla vuonna 1968
  • 5-osainen harmaagraniittinen reliefii
  • Korkeus noin 2 m, pituus 8,2 m
  • Sijainti: Nummen Puistokatu 2 , Kuuvuoren Nuorisotalon edessä
60.459974, 22.29811
Leikkiviä lapsia

Tallenna kuva tästä teoksesta 


wam/56831 Henrik Gabriel Porthanin patsas Carl Eneas Sjöstrand 1864 pronssi Porthanin puisto 60.451229, 22.275673
Henrik Gabriel Porthanin patsas

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 


-
[17]
Turun Säästöpankin rakennuksen julkisivuveistokset Kauppa, Teollisuus ja Säästäväisyys Emil Wikström 1891 sementti Linnankatu 18 60.44861903, 22.26541904
Turun Säästöpankin rakennuksen julkisivuveistokset Kauppa, Teollisuus ja Säästäväisyys

Näytä lisää kuvia tästä teoksestaTallenna kuva tästä teoksesta 

Vaasa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


vaasa.fi/01 Joachim Kurtén Emil Wikström 1908 Kaupungintalon puistossa Hovioikeudenpuistikon puoleisessa reunassa koordinaatit puuttuvat

Tallenna kuva tästä teoksesta 


vaasa.fi/02 Kaarle IX:n korkokuva John Munsterhjelm 1924 Kaupungintalon julkisivun Vaasanpuistikon puoleisessa päässä. 63.095568, 21.61088

Tallenna kuva tästä teoksesta 


vaasa.fi/03 Totikivi Villan puistossa luonnonkivi 1850 Villan puisto, 65100 Vaasa koordinaatit puuttuvat

Tallenna kuva tästä teoksesta 


vaasa.fi/04 Zacharias Topelius Emil Wikström 1915 Kirkkopuistikon ja Hovioikeudenpuistikon risteyksessä. 63.095567, 21.609397

Tallenna kuva tästä teoksesta 

Valkeakoski[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Id Nimi Tekijä Valmistumisvuosi Materiaali Sijainti Koordinaatit Kuva


-
[18][19]
Kalapoika Emil Wikström 1888 Kirjaston edustalla koordinaatit puuttuvat

Tallenna kuva tästä teoksesta 


-
[20]
Kokko, hauki ja Ilmarinen Emil Wikström  ? Päivölän kansanopisto koordinaatit puuttuvat

Tallenna kuva tästä teoksesta 


-
[21]
Kuokkamies Emil Wikström 1908 Metsä-Tietola koordinaatit puuttuvat

Tallenna kuva tästä teoksesta 


-
[22]
Marjatta Emil Wikström  ? Kaupungintalon edustalla koordinaatit puuttuvat

Tallenna kuva tästä teoksesta 


-
[23][24]
Tukinuittaja Emil Wikström 1890 Liikuntahalli koordinaatit puuttuvat

Tallenna kuva tästä teoksesta 

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [1] Espoon Perinneyhdistys Aurora ry:n sivusto. Viitattu 29.6.2013.
  2. [http://www.hausjarvi.fi/Hausjarvi/Sivut/Kirjasto-ja-kulttuuri/Sivut/Kulttuuri-ja-vapaa-aika/Matkailupalvelut/Muistomerkit-ja-patsaat/ Hausjärven kunnan sivut: Muistomerkit ja patsaat. Viitattu 12.4.2014.
  3. Heinolan vapaudenmuistomerkki Serlachiuksen taidemuseon Emil Wikström -sivusto. Viitattu 5.5.2013.
  4. a b Tuomiokirkko Helsingin kirkot. Viitattu 23.6.2013.
  5. Pohjoismaiden suurin yksityistalo täytti puolet Yksisarvisen korttelista Helsingin Sanomat 13.5.2006. Viitattu 4.5.2013.
  6. Simo Heininen: Agricola, Mikael (noin 1510 - 1557) Kansallisbiografia-verkkojulkaisu (maksullinen). 16.9.1997 (päivitetty 11.1.2012). Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
  7. Hietaniemen hautausmaan historiaa Helsingin seurakuntayhtymä. Viitattu 4.5.2013.
  8. Kemin seurakunta Viitattu 31.5.2013.
  9. Julkiset taideteokset Kotkassa Visitkotka.fi. Viitattu 4.6.2013.
  10. Langinkoskimuseo Viitattu 18.7.2013.
  11. Julkiset taideteokset ja muistomerkit ulkotiloissa Kuopion taidemuseo 19.3.2013. Viitattu 5.5.2013.
  12. Mikael Agricola Lahdessa.info. Viitattu 5.5.2013.
  13. Aino-suihkukaivo Serlachiuksen taidemuseon Emil Wikström -sivusto. Viitattu 5.5.2013.
  14. Muistomerkkejä ja patsaita Kotikaupunkimme. Raahen Matkailuoppaat ry. Viitattu 30.5.2013.
  15. Muistomerkkejä ja patsaita, Pekka-patsas Pekkatorilla, keskellä kaupunkia Kotikaupunkimme. Raahen Matkailuoppaat ry. Viitattu 30.5.2013.
  16. Vapaussodan sankaripatsas Rovaniemen
  17. Turun Säästöpankin rakennuksen julkisivuveistokset Kauppa, Teollisuus ja Säästäväisyys Serlachiuksen taidemuseon Emil Wikström -sivusto. Viitattu 19.5.2013.
  18. Veistokset ja patsaat kartalla Valkeakoski.fi. Viitattu 4.6.2013.
  19. Kalapoika Serlachiuksen taidemuseon Emil Wikström -sivusto. Viitattu 4.6.2013.
  20. Veistokset ja patsaat kartalla Valkeakoski.fi. Viitattu 4.6.2013.
  21. Veistokset ja patsaat kartalla Valkeakoski.fi. Viitattu 4.6.2013.
  22. Veistokset ja patsaat kartalla Valkeakoski.fi. Viitattu 4.6.2013.
  23. Veistokset ja patsaat kartalla Valkeakoski.fi. Viitattu 4.6.2013.
  24. Kuvanveistäjä Emil Wikström Serlachiuksen taidemuseon Emil Wikström -sivusto. Viitattu 4.6.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]