Luettelo lentokoneiden maatunnuksista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo siviili-ilma-alusten kansallisuustunnuksista ICAO:n mukaan:


Maa Tunnus Entiset
tunnukset
Afganistan YA
Alankomaat PH
Alankomaiden Antillit PJ
Albania ZA
Algeria 7T F-O
Andorra C3
Angola D2 CR-L
Anguilla VP-A
Antigua ja Barbuda V2 VP-L
Arabiemiirikunnat A6
Argentiina LQ (valtion koneet)
LV
R
Armenia EK CCCP
Aruba P4
Australia VH
Azerbaidžan 4K CCCP
Bahama C6 VP-B
Bahrain A9C
Bangladesh S2
S3
Barbados 8P VQ-B
Belgia OO
Belize V3 VP-H
Benin TY F-O
Bermuda VP-B
VQ-B
Bhutan A5
Bolivia CP CB
Bosnia ja Hertsegovina T9 YU
Botswana A2 VQ-ZE
VQ-ZH
Brasilia PP
PR
PT
Brittiläiset Neitsytsaaret VP-L
Brunei V8 VR-U
Bulgaria LZ
Burkina Faso XT F-O
Burundi 9U BR
Caymansaaret VP-C
Chile CC
Cookinsaaret E5
Costa Rica TI
Djibouti J2
Dominica J7
Dominikaaninen tasavalta HI
Ecuador HC
Egypti SU
El Salvador YS
Eritrea E3
Espanja EC M
Etelä-Afrikka ZS
ZT (ei käytössä)
ZU
Etiopia ET
Falklandinsaaret VP-F
Fidži DQ VQ-F
Filippiinit RP PI
Gabon TR F-O
Gambia C5 VP-X
Georgia 4L CCCP
Ghana 9G VP-A
Gibraltar VP-G
Grenada J3 VQ-G
Guadeloupe F-OG
Guam N
Guatemala TG LG
Guernsey 2 G
Guinea 3X F-O
Guinea-Bissau J5 CR-G
Guyana 8R VP-G
Haiti HH
Honduras HR XH
Hongkong B-H
B-K
B-L
VR-H
Indonesia PK
Intia VT
Irak YI
Iran EP RV
Irlanti EI
EJ (ei käytössä)
Islanti TF
Israel 4X
Italia I
Itävalta OE A
Jamaika 6Y VP-J
Japani JA J
Jemen 7O YE
4W
Jordania JY
Kambodža XU F-KH
KW
Kamerun TJ F-O
VR-N
Kanada C CF
Kap Verde D4 CR-C
Karoliinit N
Kazakstan UN CCCP
Kenia 5Y VP-K
Keski-Afrikan tasavalta TL F-O
Kiina B XT
Kirgisia EX CCCP
Kiribati T3
Kolumbia HK C
Komorit D6
Kongon demokraattinen tasavalta 9Q 9O
Kongon tasavalta TN F-O
Korean demokraattinen kansantasavalta P
Korean tasavalta HL
Kreikka SX
Kroatia 9A RC
Kuuba CU
Kuwait 9K K
Kyproksen tasavalta 5B VQ-C
Laos RDPL F-L
XW
Latvia YL CCCP
Lesotho 7P VQ-ZA
VQ-ZD
Libanon OD LR
Liberia A8 EL
LI
Libya 5A
Liechtenstein HB
Liettua LY CCCP
Luxemburg LX UL
Macao B-M CS-M
Madagaskar 5R F-O
Makedonia Z3
Malawi 7Q VP-Y
Malediivit 8Q
Malesia 9M VR-J
VR-O
VR-R
Mali TZ F-O
Malta 9H VP-M
Mansaari M G
Marokko CN
Marshallinsaaret V7
Martinique F-OG
Mauritania 5T F-O
Mauritius 3B VQ-M
Meksiko XA (kaupalliset koneet)
XB (yksityiskoneet)
XC (valtion koneet)
Mikronesian liittovaltio V6
Moldova ER CCCP
Monaco 3A CZ
MC
Mongolia MT
Montserrat VP-M
Mosambik C9 CR-A
CR-B
Myanmar XY
XZ (ei käytössä)
Namibia V5
Nauru C2
Nepal 9N
Nicaragua YN AN
Niger 5U F-O
Nigeria 5N VR-N
Norja LN
Norsunluurannikko TU F-O
Oman A4O
Pakistan AP
Panama HP RX
Papua-Uusi-Guinea P2
Paraguay ZP
Peru OB OA
Pohjois-Mariaanit N
Portugali CS CR
Puerto Rico N
Puola SP
Päiväntasaajan Guinea 3C VQ-ZI
Qatar A7
Ranska F
Ranskan Guayana F
Ranskan Polynesia F-OH
Réunion F-O
Romania YR CV
Ruanda 9XR
Ruotsi SE
Saint-Barthélemy F
Saint Helena VQ-H
Saint Kitts ja Nevis V4 VP-LK
VP-LL
Saint Lucia J6 VQ-L
Saint Vincent ja Grenadiinit J8 VP-V
Saint-Pierre ja Miquelon F
Saksa D DM (Länsi-Saksa)
DDR (Itä-Saksa)
Salomonsaaret H4 VP-P
Sambia 9J VP-Y
Samoa 5W
San Marino T7
São Tomé ja Príncipe S9 CR-S
Saudi-Arabia HZ UH
Senegal 6V
6W (sotilastunnus)
F-O
Seychellit S7 VQ-S
Serbia YU UN
Sierra Leone 9L VR-L
Singapore 9V VR-S
Slovakia OM OK
Slovenia S5 SL
Somalia 6O 6OS
Sri Lanka 4R VP-C
CY
Sudan ST SN
Suomi OH K-S
Suriname PZ
Swazimaa 3D
Sveitsi HB CH
Syyria YK
Tadžikistan EY CCCP
Taiwan B
Tansania 5H VP-Z
Tanska OY
Thaimaa HS
Togo 5V
Tonga A3
Trinidad ja Tobago 9Y VP-T
Tšad TT F-O
Tšekki OK
Tunisia TS F-O
Turkki TC
Turkmenistan EZ CCCP
Turks- ja Caicossaaret VQ-T
Tuvalu T2
Uganda 5X VP-U
Ukraina UR CCCP
Unkari HA
Uruguay CX
Uusi-Kaledonia F-OD
Uusi-Seelanti ZK
ZL
ZM
Uzbekistan UK CCCP
Valko-Venäjä EW CCCP
Vanuatu YJ
Vatikaanivaltio HV
Venezuela YV
Venäjä RA CCCP
Vietnam VN XV
Viro ES CCCP
Yhdistyneet kansakunnat 4U
Yhdistynyt kuningaskunta G
Yhdysvallat N NC
NL
NR
NS
NX
Zimbabwe Z VP-W
VP-Y

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]