Luettelo lentokoneiden maatunnuksista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo siviili-ilma-alusten kansallisuustunnuksista ICAO:n mukaan:


Maa Tunnus
Afganistan YA
Alankomaat PH
Alankomaiden Antillit PJ
Albania ZA
Algeria 7T
Andorra C3
Angola D2
Anguilla VP-LA
Antigua ja Barbuda V2
Arabiemiirikunnat A6
Argentiina LV
Armenia EK
Aruba P4
Australia VH
Azerbaidžan 4K
Bahama C6
Bahrain A9C
Bangladesh S2
Barbados 8P
Belgia OO
Belize V3
Benin TY
Bermuda VR-B
Bhutan A5
Bolivia CP
Bosnia ja Hertsegovina T9
Botswana A2
Brasilia PP/PT
Brittiläiset Neitsytsaaret VP-LV
Brunei V8
Bulgaria LZ
Burkina Faso XT
Burundi 9U
Caymansaaret VR-C
Chile CC
Costa Rica TI
Djibouti J2
Dominica J7
Dominikaaninen tasavalta HI
Ecuador HC
Egypti SU
El Salvador YS
Eritrea E3
Espanja EC
Etelä-Afrikka ZS
Etiopia ET
Falklandinsaaret VP-F
Fidži DQ
Filippiinit RP
Gabon TR
Gambia C5
Georgia 4L
Ghana 9G
Gibraltar VR-G
Grenada J3
Guadeloupe F
Guam N
Guatemala TG
Guinea 3X
Guinea-Bissau J5
Guyana 8R
Haiti HH
Honduras HR
Hongkong VR-H
Indonesia PK
Intia VT
Irak YI
Iran EP
Irlanti EI
Islanti TF
Israel 4X
Italia I
Itävalta OE
Jamaika 6Y
Japani JA
Jemen 7O
Jordania JY
Jugoslavia YU
Kambodža XU
Kamerun TJ
Kanada C/CF
Kap Verde D4
Karoliinit N
Kazakstan UN
Kenia 5Y
Keski-Afrikan tasavalta TL
Kiina B
Kirgisia EX
Kiribati T3
Kolumbia HK
Komorit D6
Kongon demokraattinen tasavalta 9Q
Kongon tasavalta TN
Korean demokraattinen kansantasavalta P
Korean tasavalta HL
Kreikka SX
Kroatia 9A
Kuuba CU
Kuwait 9K
Kyproksen tasavalta 5B
Laos RDPL
Latvia YL
Lesotho 7P
Libanon OD
Liberia EL
Libya 5A
Liechtenstein HB
Liettua LY
Luxemburg LX
Madagaskar 5R
Makedonia Z3
Malawi 7Q
Malediivit 8Q
Malesia 9M
Mali TZ
Malta 9H
Marokko CN
Marshallinsaaret V7
Martinique F
Mauritania 5T
Mauritius 3B
Meksiko XA/XB/XC
Mikronesian liittovaltio V6
Moldova ER
Monaco 3A
Mongolia MT
Montserrat VP-LM
Mosambik C9
Myanmar XY
Namibia V5
Nauru C2
Nepal 9N
Nicaragua YN
Niger 5U
Nigeria 5N
Norja LN
Norsunluurannikko TU
Oman A4O
Pakistan AP
Panama HP
Papua-Uusi-Guinea P2
Paraguay ZP
Peru OB
Pohjois-Mariaanit N
Portugali CS
Puerto Rico N
Puola SP
Päiväntasaajan Guinea 3C
Qatar A7
Ranska F
Ranskan Guayana F
Ranskan Polynesia F
Réunion F
Romania YR
Ruanda 9XR
Ruotsi SE
Saint-Barthélemy F
Saint Kitts ja Nevis V4
Saint Lucia J6
Saint Vincent ja Grenadiinit J8
Saint-Pierre ja Miquelon F
Saksa D
Salomonsaaret H4
Sambia 9J
Samoa 5W
San Marino T7
São Tomé ja Príncipe S9
Saudi-Arabia HZ
Senegal 6V
Seychellit S7
Sierra Leone 9L
Singapore 9V
Slovakia OM
Slovenia S5
Somalia 6O
Sri Lanka 4R
Sudan ST
Suomi OH
Suriname PZ
Swazimaa 3D
Sveitsi HB
Syyria YK
Tadžikistan EY
Taiwan B
Tansania 5H
Tanska OY
Thaimaa HS
Togo 5V
Tonga A3
Trinidad ja Tobago 9Y
Tšad TT
Tšekki OK
Tunisia TS
Turkki TC
Turkmenistan EZ
Turks- ja Caicossaaret VQ-T
Tuvalu T2
Uganda 5X
Ukraina UR
Unkari HA
Uruguay CX
Uusi-Kaledonia F
Uusi-Seelanti ZK
Uzbekistan UK
Valko-Venäjä EW
Vanuatu YJ
Vatikaanivaltio HV
Venezuela YV
Venäjä RA
Vietnam VN
Viro ES
Yhdistyneet kansakunnat 4U
Yhdistynyt kuningaskunta G
Yhdysvallat N (aiemmin NC)
Zimbabwe Z