Luettelo šarialain käytöstä maantieteellisesti

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo valtioista joissa šaria-lakia sovelletaan valtion virallisessa lainsäädännössä joko alueellisesti, perhelainsäädännön mukaisesti tai valtakunnallisesti. Luettelossa on myös muslimienemmistöiset valtiot joissa ei sovelleta šaria-lakia ollenkaan. Suurin osa valtioista kuuluu Islamilaiseen yhteistyöjärjestöön.

Šarialain asema maanosittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Šarialait eri maissa
  Islamilaisen yhteistyöjärjestön valtiot joissa šarialaki ei ole käytössä missään lainsäädännön muodossa
  Valtiot joissa šarialaki on käytössä perhelainsäädännössä (kuten avioliitossa, avioerossa, perinnönjaossa ja lasten suojelussa)
  Valtiot joissa šarialaki on käytössä kokonaisuudessa (myös rikoslaissa)
  Valtiot joissa šarialaki on käytössä vain alueellisesti

Taulukko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Maat, joissa muslimit voivat halutessaan valita islamilaisen lain tai maallisen lain väliltä.
  Maat, joissa pieni määrä islamilaista lakia on pakollista henkilökohtaisissa tapauksissa.
  Maat, joissa islamilainen laki koskee vain muslimeita
  Maat, joissa islamilainen laki ei koske myäs täysimääräisesti ei-muslimeja.

Afrikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Värikoodi (taulukossa) Valtio Šaria-lain asema Viite
2 Algerian lippu Algeria šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [1][2]
4 Beninin lippu Benin šaria-lakia ei käytössä missään lainsäädännön muodossa [3]
4 Burkina Fason lippu Burkina Faso [3]
4 Kamerun [3]
4 Tšadin lippu Tšad [4]
2 Komorit šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [5][6]
4 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko šaria-lakia ei käytössä missään lainsäädännön muodossa [3]
2 Djiboutin lippu Djibouti šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [7][8]
2 Egyptin lippu Egypti [9] [10] [11] [12] [13]
2 Eritrean lippu Eritrea [14]
2 Etiopia [15]
4 Gabon šaria-lakia ei käytössä missään lainsäädännön muodossa [3]
2 Gambia šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [16]
2 Ghana [17]
4 Guinea-Bissau šaria-lakia ei käytössä missään lainsäädännön muodossa [3]
4 Guinea [18]
2 Kenia šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [19] [20]
2 Libya [21] [22]
4 Malin lippu. Mali šaria-lakia ei käytössä missään lainsäädännön muodossa [3] [23] [24]
1 Mauritanian lippu Mauritania šarialaki käytössä kokonaisuudessa valtion lainsäädännössä [25]
2 Mauritiuksen lippu Mauritius šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [26][27]
2 Marokon lippu Marokko [28][29] [30] [31][32]
4 Mosambikin lippu Mosambik šaria-lakia ei käytössä missään lainsäädännön muodossa [33]
4 Nigerin lippu Niger [34]
4 Senegalin lippu Senegal [35] [36][37] [37] [38] [39]
4 Sierra Leonen lippu Sierra Leone [3]
2 Somalian lippu Somalia šarialaki käytössä kokonaisuudessa valtion lainsäädännössä [40] [41][42] [43]
1 Sudanin lippu Sudan [44][45] [46][47]
2 Tansanian lippu Tansania šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [48]
4 Togon lippu Togo šaria-lakia ei käytössä missään lainsäädännön muodossa [3]
4 Tunisian lippu Tunisia [49][50] [51]
2 Ugandan lippu Uganda šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [52]

Etelä-Amerikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Maat, joissa muslimit voivat halutessaan valita islamilaisen lain tai maallisen lain väliltä.
  Maat, joissa pieni määrä islamilaista lakia on pakollista henkilökohtaisissa tapauksissa.
  Maat, joissa islamilainen laki koskee vain muslimeita
  Maat, joissa islamilainen laki ei koske myös täysimääräisesti ei-muslimeja.


Väri avain Valtio Šaria-lain asema Viitteet
4 Guyana Maat, joissa islamilainen laki ei koske myös täysimääräisesti ei-muslimeja. [3]
4 Surinamen lippu Suriname [3]

Aasia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Maat, joissa muslimit voivat halutessaan valita islamilaisen lain tai maallisen lain väliltä.
  Maat, joissa pieni määrä islamilaista lakia on pakollista henkilökohtaisissa tapauksissa.
  Maat, joissa islamilainen laki koskee vain muslimeita
  Maat, joissa islamilainen laki ei koske myäs täysimääräisesti ei-muslimeja.


Värikoodi Valtio Šaria-lain asema Viite
1 Afganistanin lippu Afganistan šarialaki käytössä kokonaisuudessa valtion lainsäädännössä [53]
4 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan šaria-lakia ei käytössä missään lainsäädännön muodossa [18]
2 Bahrainin lippu Bahrain Maat, joissa islamilainen laki koskee vain muslimeita [54][55] [55] [56][57] [58]
2 Bangladeshin lippu Bangladesh šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [59][60] [61][62]
1 Brunein lippu Brunei šarialaki käytössä kokonaisuudessa valtion lainsäädännössä [63] [64][65]
2 Intia šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [66]
1 Iran šarialaki käytössä kokonaisuudessa valtion lainsäädännössä [67] [68] [69]
1 Irak [70] [71] [72] [73][74]
2 Israelin lippu Israel šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [75] [75]
2 Jordania [76] [71] [77]
4 Kazakstan Maat, joissa pieni määrä islamilaista lakia on pakollista henkilökohtaisissa tapauksissa. [78] [79] [80]
2 Kuwait šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [54][81] [82] [83][84] [83] [85]
4 Kirgisia Maat, joissa pieni määrä islamilaista lakia on pakollista henkilökohtaisissa tapauksissa. [18][86]
2 Libanon šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [87] [71]
2 Malesian lippu Malesia [88] [89] [90][91] [92][93][94] [88][95] [96] [88] [97] [98]
1 Malediivien lippu Malediivit šarialaki käytössä kokonaisuudessa valtion lainsäädännössä [99] [100]
2 Omanin lippu Oman šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [101] [102] [103] [104] [105]
1 Pakistanin lippu Pakistan šarialaki käytössä kokonaisuudessa valtion lainsäädännössä [106] [107] [108] [109]
2 Filippiinit šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [110] [111] [112][113]
1 Qatarin lippu Qatar šarialaki käytössä kokonaisuudessa valtion lainsäädännössä [114][115][116] [117] [118] [118] [118] [117] [119][120][121] [122][123]
1 Saudi-Arabia Saudi-Arabia [124] [125]
2 Singaporen lippu Singapore šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [126]
2 Sri Lankan lippu Sri Lanka [127]
2 Syyrian lippu Syyria [128][129][130][131]
4 Tadžikistanin lippu Tadžikistan Maat, joissa pieni määrä islamilaista lakia on pakollista henkilökohtaisissa tapauksissa. [18] [132]
4 Turkin lippu Turkki šaria-lakia ei käytössä missään lainsäädännön muodossa [133]
4 Turkmenistanin lippu Turkmenistan Maat, joissa pieni määrä islamilaista lakia on pakollista henkilökohtaisissa tapauksissa. [134][135] [136]
1 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Maat, joissa islamilainen laki koskee vain muslimeita [137][138][139] [137][140][141][142][143][144][145][146] [147][148] [149] [150] [143][151][152] [153][154][155][156] [156] [157] [158] [158][159] [160] [160][161][161]
4 Uzbekistanin lippu Uzbekistan Maat, joissa pieni määrä islamilaista lakia on pakollista henkilökohtaisissa tapauksissa. [3] [162]
1 Jemen šarialaki käytössä kokonaisuudessa valtion lainsäädännössä [163] [164] [165]

Eurooppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Maat, joissa muslimit voivat halutessaan valita islamilaisen lain tai maallisen lain väliltä.
  Maat, joissa pieni määrä islamilaista lakia on pakollista henkilökohtaisissa tapauksissa.
  Maat, joissa islamilainen laki koskee vain muslimeita
  Maat, joissa islamilainen laki ei koske myäs täysimääräisesti ei-muslimeja.
Värikoodi Valtio Šaria-lain asema Viite
4 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina šaria-lakia ei käytössä missään lainsäädännön muodossa [3]
4 Saksan lippu Saksa Maat, joissa pieni määrä islamilaista lakia on pakollista henkilökohtaisissa tapauksissa. [166]
4 Kreikka [167] [168]
4 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Maat, joissa muslimit voivat halutessaan valita islamilaisen lain tai maallisen lain väliltä. [169][170] [169][171] [171][172][173]

Alueelliset yksiköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Maat, joissa muslimit voivat halutessaan valita islamilaisen lain tai maallisen lain väliltä.
  Maat, joissa pieni määrä islamilaista lakia on pakollista henkilökohtaisissa tapauksissa.
  Maat, joissa islamilainen laki koskee vain muslimeita
  Maat, joissa islamilainen laki ei koske myäs täysimääräisesti ei-muslimeja.
Sharia lain käyttö Nigeriassa:
  Sharia-lailla ei ole roolia oikeuslaitoksessa
  Sharia-laki koskee vain perhelainsäädäntöä
  Sharia-lakia sovelletaan täysimääräisesti, mukaan lukien rikosoikeudessa
Länsi-Traakia Itä-Kreikassa jossa sharia laki on käytössä islamilaisen lain ja maallisen lain välillä
Sharia-lain käyttö Indonesiassa:
  Sharia-lailla ei ole roolia oikeuslaitoksessa
  Sharia-lakia sovelletaan täysimääräisesti, mukaan lukien rikosoikeudessa
Sharia-lain käyttö Arabiemiraateissa:
  Sharia-lakia sovelletaan vain perhelainsäädännössä
  Sharia-lakia sovelletaan täysimääräisesti, mukaan lukien rikosoikeudessa
Sharia lain käyttö Thaimaassa:
  Alueet joissa sharia-laki on käytössä perhelainsäädännössä (kuten avioliitossa, avioerossa, perinnönjaossa ja lasten suojelussa)


Valtio Värikoodi Alueellinen yksikkö Šaria-lain asema Viite
Kreikka 2 Länsi-Traakia Maat, joissa muslimit voivat halutessaan valita islamilaisen lain tai maallisen lain väliltä. [174] [174] [175]
Indonesia 1 Aceh šarialaki käytössä kokonaisuudessa valtion lainsäädännössä [176][177] [178][179]
Nigerian lippu Nigeria 1 Zamfara, Bauchi, Borno, Gombe, Jigawa, Kaduna, Kano, Katsina, Kebbi, Niger, Sokoto ja Yobe [180] [181][182]
Borno , Gombe ja Yobe šaria-laki käytössä vain perhelainsäädännössä [183]
Thaimaan lippu Thaimaa 2 Yala, Narathiwat, Pattani ja Songkhla [184]
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 2 Dubai ja Ras Al Khaimah [157]

Valtiot, joilla on vain vähän kansainvälistä tunnustusta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Värikoodi Valtio Šaria-lain asema Viite
2 Palestiinan lippu Palestiina Valtiot joissa šaria-laki on käytössä perhelainsäädännössä [185]
4 Kosovon lippu Kosovo šaria-lakia ei käytössä missään lainsäädännön muodossa [3]
4 Pohjois-Kyproksen turkkilaisen tasavallan lippu Pohjois-Kyproksen turkkilainen tasavalta [186]
2 Saharan demokraattinen arabitasavalta Saharan demokraattinen arabitasavalta Valtiot joissa šaria-laki on käytössä perhelainsäädännössä [187]
2 Somalimaan lippu Somalimaa [188]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Algeria Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  2. Algeria – Constitution and Laws U.S. State Department (2011). Viitattu 3 lokakuuta 2014.
  3. An Introduction to the Legal System and Legal Research in Chad Hauser Global Law School Program, New York University.
  4. Freedom in the World – Comoros (2002) UNHCR Refworld.
  5. Loi N°81-006, modifiée par les lois 87-004 et 95-012 portant Code pénal Ministère de la Justice. Viitattu 24 . helmikuuta 2013.
  6. 24ème session Haut-Commissariat aux droits de l'homme. ”.” Viitattu 9 heinäkuuta 2014.
  7. Djibouti Gender Equality Profile UNICEF.
  8. Adly Mansour: Egypt's Constitution Government of Egypt.
  9. An Overview of the Egyptian Legal System and Legal Research New York University.
  10. Egypt – The Judiciary, Civil Rights and the Rule of Law Library of Congress, USA.
  11. "Incorporating Sharia into legal systems", BBC News, 8 . helmikuuta 2008. Luettu 18 . helmikuuta 2013. 
  12. Egypt Gender Equality Profile UNICEF.
  13. Introduction To Eritrean Legal System And Research GlobaLex. Viitattu 19 . helmikuuta 2013.
  14. Ethiopia Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  15. Gambia Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  16. Ghana Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  17. a b c d Islam: Governing Under Sharia Council on Foreign Relations. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  18. Kenya Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  19. The Constitution of Kenya Embassy of the Republic of Kenya, Washington DC. Viitattu 24 . helmikuuta 2013.
  20. Libya Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  21. Libya Gender Equality Profile UNICEF.
  22. Servaas Feiertag (2008), "Guide to Legal Research in Mali" Hauser Globalex, New York University
  23. Jeffrey Craver (Translator), The Constitution of the Republic of Mali University of Richmond School of Law
  24. Researching the Legal System and Laws of the Islamic Republic of Mauritania GlobaLex. Viitattu 19 . helmikuuta 2013.
  25. http://www.academia.edu/4016478/ISLAM_IN_MAURITIUS
  26. Gender Equality in Mauritius – Social Institutions and Gender Index (SIGI) genderindex.org.
  27. Morocco Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  28. Morocco Gender Equality Profile UNICEF.
  29. Sharia Incorporated. Leiden University Press, 122–124. ISBN 978-9087280574. 
  30. Constitution of Morocco 2011 Government of Morocco, Article 41.
  31. Morocco Laws Criminalizing Apostasy Library of Congress, U.S. Government (2013).
  32. Republic of Mozambique – Legal System and Research Hauser Global Law School Program, New York University.
  33. Graeme R. Newman (30 lokakuuta 2010). Crime and Punishment around the World: [Four Volumes]. ABC-CLIO, 157. ISBN 978-0-313-35134-1. Viitattu 19 . helmikuuta 2013. 
  34. Customary and Islamic law in Senegal Legal Briefs (2004).
  35. Code de la famille Sénégalais JaFBase. Viitattu 3 lokakuuta 2014.
  36. a b Secularism in Senegal: Withstanding the Challenge of Local Realities Institute for the Study of Islamic Thought in Africa. Viitattu 3 lokakuuta 2014.
  37. (4 lokakuuta 2012) Empowering Women: Legal Rights and Economic Opportunities in Africa. World Bank Publications, 55. ISBN 978-0-8213-9534-9. 
  38. Secularism in Senegal: Withstanding the Challenge of Local Realities 2009. Institute for the Study of Islamic Thought in Africa. Viitattu 3 lokakuuta 2014.
  39. "Somali cabinet votes to implement sharia law", Reuters, 2009-03-10. Luettu 2013-02-18. 
  40. UN officials welcome ‘historic’ approval of new constitution for Somalia United Nations News Center (2012).
  41. Federal Republic of Somalia – Provisional Constitution United Nations (2012). Arkistoitu 2 huhtikuuta 2015.
  42. Promoting Rule of Law in an Era of ‘Re-Islamization" in Somalia, Part IV in Predicaments in the Horn of Africa. Lund University Press, 331–342. 
  43. "Sharia – A or The Chief Source of Legislation" (2013). International Law Review 28 (3): 751–753. American University. 
  44. Sharia Incorporated. Leiden University Press, 181–230. ISBN 978-9087280574. 
  45. Jan Michiel Otto (30 kesäkuuta 2010). Sharia Incorporated: A Comparative Overview of the Legal Systems of Twelve Muslim Countries in Past and Present. Amsterdam University Press, 211–212. ISBN 978-90-8728-057-4. Viitattu 18 . helmikuuta 2013. 
  46. The Criminal Act 1991 PCLRS. Viitattu 21 . helmikuuta 2013.
  47. Guide to Tanzanian Legal System and Legal Research GlobaLex. Viitattu 19 . helmikuuta 2013.
  48. Tunisia Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  49. Features – A Guide to the Tunisian Legal System 15 syyskuuta 2002. LLRX.com. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  50. Will Tunisian Women Finally Inherit What They Deserve? Foreign Policy. Viitattu 10 . tammikuuta2015.
  51. Constitution of Uganda ec.or.ug.
  52. Afghanistan’s Legal System and its Compatibility with International Human Rights Standards UNHCR.
  53. a b "Sharia – A or The Chief Source of Legislation" (2013). American University International Law Review 28 (3): 733–774. 
  54. a b Chapter III — Relevant Aspects of the Legal System and Description of the Enforcement Structures Bahrain Government.
  55. Gerhard Robbers (2006). Encyclopedia of World Constitutions. Infobase Publishing, 73. ISBN 978-0-8160-6078-8. Viitattu 20 elokuuta 2013. 
  56. Bahrain Freedom House.
  57. Bahrain Gender Equality Profile UNICEF.
  58. Women and property rights: Who owns Bangladesh?. Blogi, . The Economist.
  59. A Research Guide to the Legal System of the Peoples’ Republic of Bangladesh GlobaLex. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  60. Bangladesh Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  61. Jonathan Fox (19 toukokuuta 2008). A World Survey of Religion and the State. Cambridge University Press, 197. ISBN 978-1-139-47259-3. Viitattu 18 . helmikuuta 2013. 
  62. Brunei Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  63. Islamic Criminal Law in Brunei: Don't delay The Jakarta Post.
  64. Sultan of Brunei imposes harsh Islamic criminal code Los Angeles Times. Viitattu 7 toukokuuta 2014.
  65. India Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  66. Jonathan Fox (19 toukokuuta 2008). A World Survey of Religion and the State. Cambridge University Press, 231. ISBN 978-1-139-47259-3. Viitattu 19 . helmikuuta 2013. 
  67. قانون مجازات اسلامی
  68. Abrahamian, Ervand (2008). A History of Modern Iran. Cambridge, UK; New York: Cambridge University Press, 190. ISBN 9780521528917. 
  69. Iraq, Republic of 16 maaliskuuta 1983. Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  70. a b c Women In Personal Status Laws: Iraq, Jordan, Lebanon, Palestine, Syria SHS Papers in Women’s Studies/ Gender Research, No. 4. heinäkuuta 2005. UNESCO.
  71. Jonathan Fox (19 toukokuuta 2008). A World Survey of Religion and the State. Cambridge University Press, 238. ISBN 978-1-139-47259-3. Viitattu 18 . helmikuuta 2013. 
  72. Religion, Law, and Iraq’s Personal Status Code Islamopedia Online. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  73. Iraq Gender Equality Profile UNICEF.
  74. a b "Josh Goodman: What Sharia Law in Democracies Tells Us About Islam", HuffPost Religion, 29 syyskuuta 2010. 
  75. Jordan, Hashemite Kingdom of Law.yale.edu.
  76. Jordan Gender Equality Profile UNICEF.
  77. UPDATE: Laws of the Republic of Kazakhstan GlobaLex. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  78. Paul Brummell (1 maaliskuuta 2012). Kazakhstan. Bradt Travel Guides, 21. ISBN 978-1-84162-369-6. Viitattu 18 . helmikuuta 2013. 
  79. Kazakhstan Religious Laws state.gov.
  80. Constitution of Kuwait Dustur Dawlat Al-Kuwait, Government of Kuwait (2014).
  81. State of Kuwait, Public Administration Profile United Nations.
  82. a b Kuwait Gender Equality Profile UNICEF.
  83. Kuwait, State of Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  84. (2013) Routledge Handbook of Media Law, 262–264. 
  85. Kyrgyz Republic - Religious Laws refworld.org.
  86. The Lebanese Constitution promulgated on toukokuuta 23, 1926, with its Amendments World Intellectual Property Organization.
  87. a b c Sharia Incorporated. Leiden University Press, 491–521. ISBN 978-9087280574. 
  88. Otto, Jan Michiel (2009). Sharia Incorporated: A Comparative Overview of the Legal Systems of Twelve Muslim Countries in Past and Present. Leiden: Leiden University Press, 504–505. ISBN 978-9087280574. 
  89. Otto, Jan Michiel (2009). Sharia Incorporated: A Comparative Overview of the Legal Systems of Twelve Muslim Countries in Past and Present. Leiden: Leiden University Press, 504–505. ISBN 978-9087280574. “.” 
  90. Shad Furuqi (2005), The Malaysian Constitution, the Islamic state and Hudud Laws, Chapter 13 in Islam in Southeast Asia (Editors: Nathan and Kamali), Institute of Southeast Asian Studies, ISBN 978-9812302830
  91. (. tammikuuta2006) Malaysia: Recent Trends and Challenges. Institute of Southeast Asian Studies, 105. ISBN 978-981-230-339-4. 
  92. (28 elokuuta 2014) The Ashgate Research Companion to Islamic Law. Ashgate Publishing, Ltd., 240. ISBN 978-1-4094-3893-9. 
  93. Arskal Salim (2008). Challenging the Secular State: The Islamization of Law in Modern Indonesia. University of Hawaii Press, 176. ISBN 978-0-8248-3237-7. 
  94. "Woman in Malaysia Caning Sentence Freed", WSJ.com. Luettu 23 . helmikuuta 2013. 
  95. Malaysia begins caning women for adultery CSMonitor.com. Viitattu 23 . helmikuuta 2013.
  96. Jonathan Fox (19 toukokuuta 2008). A World Survey of Religion and the State. Cambridge University Press, 198. ISBN 978-1-139-47259-3. Viitattu 18 . helmikuuta 2013. 
  97. Pak, Jennifer. "Malaysia's parallel judicial systems come up against legal challenges", BBC News, 5 syyskuuta 2011. Luettu 18 . helmikuuta 2013. 
  98. Maldives Penal Code agoffice.gov.mv. Viitattu 19 . helmikuuta 2013.
  99. Maldives 16 maaliskuuta 1983. Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  100. The Legal System and Research in the Sultanate of Oman New York University.
  101. Sultanate of Oman Ministry of Foreign Affairs. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  102. Oman Freedom House. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  103. Oman Gender Equality Profile UNICEF.
  104. Graeme R. Newman (19 lokakuuta 2010). Crime and Punishment around the World [4 volumes]: [Four Volumes]. ABC-CLIO, 336–337. ISBN 978-0-313-35134-1. 
  105. Islam and the Legal System Islamopedia Online. Viitattu 18.2.2013.
  106. Jonathan Fox (2008-05-19). A World Survey of Religion and the State. Cambridge University Press, 200. ISBN 978-1-139-47259-3. Viitattu 2013-02-18. 
  107. The Offence of Zina (Enforcement of Hudood) Ordinance (VII of 1979) UNHCR. Viitattu 21 . helmikuuta 2013.
  108. "Pakistan votes to amend rape laws", BBC News, 2006-11-15. Luettu 21 . helmikuuta 2013. 
  109. Oxford Business Group. The Report: The Philippines 2010. Oxford Business Group, 14. ISBN 978-1-907065-11-8. Viitattu 19 . helmikuuta 2013. 
  110. A primer on the Philippine Sharia courts Asian Institute of Journalism and Communication. Viitattu 19 . helmikuuta 2013.
  111. Code of Muslim Personal Laws of the Philippines.
  112. Analysis: Mindanao’s uncertain road to peace IRIN News. Viitattu 14 . tammikuuta2015.
  113. The Permanent Constitution of the State of Qatar Government of Qatar.
  114. Constitution of Qatar wipo.int. ”.”
  115. Qatar Gender Equality Profile UNICEF.
  116. a b Amnesty International Annual Report 2012 – Qatar Amnesty International. Viitattu 19 maaliskuuta 2014.
  117. a b c Filipino woman gets 100 lashes for giving birth in Qatar gmanetwork.com.
  118. Qatar sentences man to 40 lashes for drinking alcohol Arabian Business.
  119. Qatar sentences man to lashes for drinking alcohol Al Akhbar.
  120. Qatar court orders lashing of Muslim barber over drinking alcohol Al Arabiya.
  121. Indian expat sentenced to 40 lashes in Qatar for drink-driving Arabian Business.
  122. Law No. (11) of 2004 Penal Code Qatar Financial Information Unit.
  123. Prison Information Pack – Saudi Arabia 9 huhtikuuta 2012. Ukinsaudiarabia.fco.gov.uk. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  124. MENA Gender Equality Profile UNICEF. Viitattu 23 . helmikuuta 2013.
  125. Singapore Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  126. "Muslim Law in Sri Lanka". Luettu 19 . helmikuuta 2013. 
  127. Syria Gender Equality Profile UNICEF.
  128. Syria (Syrian Arab Republic) Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  129. Syria Carnegie Endowment for International Peace.
  130. Syria (Syrian Arab Republic) Law.emory.edu. Viitattu 21 elokuuta 2013.
  131. Tajikistan Religious laws (Page 158 - 160)
  132. Ioannis N. Grigoriadis (30 lokakuuta 2012). Instilling Religion in Greek and Turkish Nationalism: A "Sacred Synthesis". Palgrave Macmillan, 63. ISBN 978-1-137-30119-2. Viitattu 18 . helmikuuta 2013. 
  133. http://www.nationmaster.com/country-info/stats/Government/Legal-system
  134. Jonathan Fox (19 toukokuuta 2008). A World Survey of Religion and the State. Cambridge University Press, 146–148. ISBN 978-1-139-47259-3. Viitattu 19 . helmikuuta 2013. 
  135. Turkmenistan Religious laws U.S. State Department state.gov.
  136. a b Torture and flogging Fanack.
  137. UAE: Judicial corporal punishment by flogging World Corporal Punishment Research.
  138. United Arab Emirates Crime and Society.
  139. Pregnant maid to get 100 lashes after being found guilty of illegal affair 7daysindubai.com. Arkistoitu 6 lokakuuta 2014.
  140. Teenager to be lashed for adultery gulf-daily-news.com.
  141. Illicit lovers sentenced to 100 lashes each gulfnews.com.
  142. a b Two women sentenced to death for adultery khaleejtimes.com.
  143. Prison for couple who conceived outside of wedlock thenational.ae.
  144. Adulterer to be lashed, jailed in Sharjah gulfnews.com.
  145. DUBAI: Alleged victim of gang rape sentenced to one year in prison latimesblogs.latimes.com.
  146. Man to get 80 lashes for drinking alcohol gulfnews.com.
  147. Man appeals 80 lashes for drinking alcohol in Abu Dhabi thenational.ae.
  148. Woman denies affair after hearing she faces stoning thenational.ae.
  149. UAE: Death by stoning/ flogging Amnesty.
  150. Man faces stoning in UAE for incest dnaindia.com.
  151. Woman denies affair after hearing she faces stoning thenational.ae.
  152. Woman Sentenced to Death by Stoning in UAE emirateswoman.com.
  153. Asian housemaid gets death for adultery in Abu Dhabi qatarliving.com.
  154. Expat faces death by stoning after admitting in court to cheating on husband 7daysindubai.com. Arkistoitu 6 lokakuuta 2014.
  155. a b Britons 'liable to Sharia divorces' in UAE BBC.
  156. a b The UAE Court System Consulate General of the United s Dubai, UAE. Arkistoitu 22 lokakuuta 2015.
  157. a b Butti Sultan Butti Ali Al-Muhairi (1996), The Islamisation of Laws in the UAE: The Case of the Penal Code, Arab Law Quarterly, Vol. 11, No. 4 (1996), pp. 350–371
  158. Al-Muhairi (1997), Conclusion to the Series of Articles on the UAE Penal Law. Arab Law Quarterly, Vol. 12, No. 4
  159. a b Divorcees, widows concerned about receiving ‘permission’ before remarrying thenational.ae.
  160. a b United Arab Emirates U.S. Department of State.
  161. Uzbekistan Religious Laws state.gov.
  162. Islam and Law After Unification: Debates and Challenges Islamopedia Online. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  163. Yemen, Republic of Law.emory.edu. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  164. Republican Decree, By Law No. 12 for 1994, Concerning Crimes and Penalties UNHCR Refworld. Viitattu 21 . helmikuuta 2013.
  165. Sharia Courts in Western Democracies? – An Interview with Manfred Brocker goethe.de. marraskuuta 2012.
  166. Sharia Law in Thrace Le Courrier Diplomatique. 18.2.2017. Viitattu 30.11.2017.
  167. Greek PM Tsipras Limits Sharia Law in Western Thrace Greek Reporter. 16.11.2017. Viitattu 30.11.2017.
  168. a b "Why banning Sharia courts would harm British Muslim women", 17 Jul 2014. Luettu 31 elokuuta 2015. 
  169. Islamic Sharia Council Leyton, East London
  170. a b "or-to-sue-fox-over-no-go-zone-comments/384656/ Why the Muslim 'No-Go-Zone' Myth Won't Die" (20 . tammikuuta2015). The Atlantic. Viitattu 5 syyskuuta 2015. 
  171. "Sharia in the West. Whose law counts most?", 14 lokakuuta 2010. Luettu 6 syyskuuta 2015. 
  172. Sharia law review to focus on fairness to UK women - Theresa toukokuuta
  173. a b Greece U.S. Department of. Viitattu 16 . tammikuuta2015.
  174. See also Vassilios Koufianidis (2011). The role of the Mufti and of the sacred law of Islam in the Greek legal system. Komotini: Diploma paper submitted to the Democritian University of Thrace (in Greek). 
  175. http://www.crisisgroup.org/~/media/Files/asia/south-east-asia/indonesia/117_islamic_law_and_criminal_justice_in_aceh.ashx
  176. "Aceh passes adultery stoning law", BBC News, 14 syyskuuta 2009. Luettu 21 . helmikuuta 2013. 
  177. Aceh fully enforces sharia The Jakarta Post (7 . helmikuuta 2014)
  178. Laying down God's law The Economist (15 . helmikuuta 2014).
  179. Working within Nigeria's Sharia Courts Carnegiecouncil.org. Viitattu 18 . helmikuuta 2013.
  180. "Nigeria's Zamfara Sharia court orders amputation", BBC News, 9 syyskuuta 2011. Luettu 18 . helmikuuta 2013. 
  181. Sharia Incorporated: A Comparative Overview of the Legal Systems of Twelve Muslim Countries in Past and Present Leiden University Press. Arkistoitu 20 lokakuuta 2014.
  182. Sharia Incorporated: A Comparative Overview of the Legal Systems of Twelve Muslim Countries in Past and Present Leiden University Press. Arkistoitu 20 October 2014.
  183. "Thailand toukokuuta Extend Shariah Law in Violence-Ridden Muslim South", Bloomberg L.P., 22 kesäkuuta 2009. Luettu 18 . helmikuuta 2013. 
  184. Occupied Palestinian Territory Gender Equality Profile UNICEF.
  185. The Constitution of the Turkish Republic of Northern Cyprus cypnet.co.uk.
  186. (2008) in Eric Goldstein; Bill Van Esveld: Human Rights in Western Sahara and in the Tindouf Refugee Camps. Human Rights Watch, 216. ISBN 1-56432-420-6. 
  187. Introduction to Somaliland Law somalilandlaw.com.