Luettelo maista vaihtotaseen mukaan suhteessa BKT:hen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tasavirtalaskelman kvarttilimuutos prosentteina BKT: stä IMF WEO -tietojen mukaan
Tasavirtalaskelman kvarttilimuutos prosentteina BKT: stä CIA World -tietokannan tiedot

Tämä artikkeli sisältää luettelon maailman maista, jotka lasketaan vaihtotaseen prosenttiosuutena bruttokansantuotteesta (BKT).

Ensimmäinen luettelo sisältää vuoden 2014 tiedot Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) jäsenille. Maailmanpankki mainitsee IMF: n lähteenä tilitietojen taseesta, joten sitä ei ole erikseen mainittu tällä sivulla. Toisessa luettelossa on vain ne maat, joille CIA World Factbook -luettelossa on listattu vuoden 2015 arviot sekä vaihtotaseen että bruttokansantuotteesta.

Luettelo maista vaihtotaseen saldona suhteessa BKT: hen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IMF: n tiedot ovat arvioita, jotka on päivitetty vuoden 2014 lokitiedon raporttiin, joka on peräisin vuoden 2014 tiedoista. World Factbook -tiedot ovat helmikuusta 2015 lähtien,

   
Kansainvälinen valuuttarahasto [1]
Valtio Nykyinen vaihtotase

(% suhteessa BKT: hen)

 Mosambik -34,75%
 Libya -30,11%
 Saint Vincent ja Grenadiinit -29,59%
 Mauritania -28,95%
 Liberia -28,72%
 Laos -27,76%
 São Tomé ja Príncipe -27,71%
 Tuvalu -26,06%
 Djibouti -25,60%
 Libanon -24,88%
 Guinea -24,25%
 Bhutan -23,15%
 Bahama -22,22%
 Zimbabwe -22,02%
 Seychellit -20,99%
 Marshallinsaaret -17,77%
 Burundi -17,61%
 Kirgisia -16,83%
 Guyana -15,65%
 Grenada -15,55%
 Montenegro -15,35%
 Niger -15,22%
 Antigua ja Barbuda -14,48%
 Gambia -13,11%
 Dominica -13,06%
 Albania -13,05%
 Togo -12,87%
 Palau -12,68%
 Kambodža -12,25%
 Panama -12,01%
 Ruanda -11,92%
 Komorit -11,46%
 Kenia -10,40%
 Päiväntasaajan Guinea -9,98%
 Namibia -9,94%
 Georgia -9,74%
 Sierra Leone -9,68%
 Uganda -9,66%
 Ghana -9,58%
 Kongon tasavalta -9,40%
 Tansania -9,31%
 Tadžikistan -9,23%
 Kongon demokraattinen tasavalta -9,16%
 Fidži -9,00%
 Tšad -8,91%
 Tunisia -8,85%
 Senegal -8,78%
 Barbados -8,49%
 Mongolia -8,16%
 Etiopia -8,04%
 Benin -8,01%
 Kosovo -8,00%
 Samoa -7,96%
 Lesotho -7,92%
 Bosnia ja Hertsegovina -7,73%
 Sudan -7,68%
 Saint Kitts ja Nevis -7,65%
 Belize -7,64%
 Kap Verde -7,61%
 Suriname -7,41%
 Honduras -7,40%
 Jamaika -7,39%
 Armenia -7,29%
 Mali -7,29%
 Nicaragua -7,10%
 Jordania -6,83%
 Saint Lucia -6,70%
 Valko-Venäjä -6,69%
 Haiti -6,34%
 Burkina Faso -6,14%
 Myanmar -6,10%
 Malediivit -6,09%
 Keski-Afrikan tasavalta -6,06%
 Serbia -6,00%
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia -5,90%
 Turkki -5,83%
 Turkmenistan -5,80%
 Mauritius -5,55%
 Marokko -5,48%
 Etelä-Afrikka -5,44%
 Kolumbia -5,17%
 Salomonsaaret -4,92%
 Costa Rica -4,90%
 El Salvador -4,74%
 Ukraina -4,74%
 Kamerun -4,58%
 Algeria -4,51%
 Kypros -4,48%
 Brasilia -4,42%
 Uruguay -4,37%
 Papua-Uusi-Guinea -4,18%
 Peru -3,96%
 Moldova -3,69%
 Malawi -3,56%
 Uusi-Seelanti -3,27%
 Dominikaaninen tasavalta -3,16%
 Latvia -3,11%
 Tonga -3,10%
 Australia -3,03%
 Indonesia -2,95%
 Irak -2,78%
 Sri Lanka -2,69%
 Guatemala -2,36%
 Yhdysvallat -2,25%
 Kanada -2,10%
 Meksiko -1,94%
 Suomi -1,86%
 Jemen -1,66%
 Angola -1,51%
 Sambia -1,35%
 Intia -1,34%
 Pohjois-Makedonia -1,33%
 Pakistan -1,27%
 Puola -1,26%
 Guinea-Bissau -1,18%
 Chile -1,16%
 Argentiina -1,04%
 Ranska -0,93%
 Eritrea -0,90%
 Egypti -0,82%
 Norsunluurannikko -0,66%
 Ecuador -0,60%
 Romania -0,44%
 Madagaskar -0,24%
 Bangladesh -0,08%
 Bolivia 0,03%
 Bulgaria 0,05%
 Slovakia 0,05%
 Paraguay 0,07%
 Viro 0,07%
 Liettua 0,12%
 Nigeria 0,21%
 Vanuatu 0,51%
 Japani 0,53%
 Portugali 0,55%
 Tšekki 0,62%
 Kroatia 0,67%
 Itävalta 0,74%
 Espanja 0,80%
 Kreikka 0,93%
 Belgia 1,62%
 Uzbekistan 1,70%
 Hongkong 1,87%
 Italia 1,91%
 Oman 1,98%
 Kiina 2,12%
 Kazakstan 2,15%
 Etelä-Sudan 2,66%
 Swazimaa 2,91%
 Venäjä 3,20%
 Malta 3,31%
 Thaimaa 3,31%
 Bahrain 3,32%
 Islanti 3,41%
 Irlanti 3,62%
 Iran 3,83%
 Unkari 3,98%
 Kiribati 4,07%
 Malesia 4,28%
 Israel 4,34%
 Filippiinit 4,44%
 Mikronesia 4,60%
   Nepal 4,60%
 Vietnam 4,92%
 Luxemburg 5,06%
 Venezuela 5,28%
 Trinidad ja Tobago 5,67%
 Afganistan 6,12%
 Ruotsi 6,20%
 Tanska 6,26%
 Etelä-Korea 6,33%
 Slovenia 6,99%
 Sveitsi 7,27%
 Saksa 7,39%
 Gabon 8,30%
 Norja 9,43%
 Alankomaat 10,24%
 Saudi-Arabia 10,31%
 Taiwan 12,35%
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat 13,68%
 Azerbaidžan 14,07%
 Botswana 16,10%
 Singapore 19,09%
 Itä-Timor 21,41%
 Qatar 26,10%
 Brunei 28,35%
 Kuwait 31,01%
CIA World Factbook,[2][3][4]
Valtio Nykyinen vaihtotase

(% suhteessa BKT: hen)

 Libya -62,15%
 Liberia -41,64%
 Mosambik -40,97%
 Tuvalu -35,29%
 Djibouti -31,38%
 Laos -28,29%
 Saint Vincent ja Grenadiinit -26,93%
 Bhutan -26,75%
 Kiribati -25,00%
 Zimbabwe -22,91%
 Libanon -21,01%
 Niger -19,08%
 Mauritania -18,30%
 Kirgisia -17,74%
 Algeria -17,68%
 Montenegro -16,96%
 Oman -16,88%
 Guinea -16,69%
 Komorit -15,79%
 Seychellit -15,20%
 Kongon tasavalta -15,17%
 Guyana -14,89%
 Grenada -13,69%
 Turkmenistan -13,57%
 Gambia -13,53%
 Vanuatu -13,49%
 Albania -13,16%
 Bahama -12,93%
 Dominica -12,83%
 Irak -12,67%
 Saint Kitts ja Nevis -12,60%
 São Tomé ja Príncipe -12,27%
 Togo -12,24%
 Namibia -12,11%
 Keski-Afrikan tasavalta -11,82%
 Sierra Leone -11,42%
 Burundi -11,31%
 Salomonsaaret -11,20%
 Kambodža -11,13%
 Georgia -10,73%
 Ruanda -10,57%
 Uganda -10,53%
 Antigua ja Barbuda -10,51%
 Tšad -10,41%
 Panama -9,79%
 Kap Verde -9,69%
 Kenia -9,58%
 Suriname -9,43%
 Benin -9,34%
 Myanmar -8,92%
 Päiväntasaajan Guinea -8,69%
 Tunisia -8,48%
 Mongolia -8,38%
 Ghana -8,33%
 Tansania -8,17%
 Palau -8,05%
 Kosovo -8,00%
 Burkina Faso -7,91%
 Bosnia ja Hertsegovina -7,74%
 Malediivit -7,67%
 Kongon demokraattinen tasavalta -7,64%
 Angola -7,63%
 Tadžikistan -7,51%
 Jordania -7,38%
 Gabon -7,01%
 Samoa -6,81%
 Saint Lucia -6,61%
 Etiopia -6,57%
 Nicaragua -6,55%
 Honduras -6,51%
 Fidži -6,32%
 Belize -6,30%
 Lesotho -6,29%
 Moldova -6,19%
 Kolumbia -6,17%
 Senegal -6,07%
 Armenia -5,89%
 Tonga -5,87%
 Sudan -5,82%
 Jemen -5,26%
 Kamerun -5,05%
 Valko-Venäjä -4,90%
 Etelä-Sudan -4,84%
 Barbados -4,83%
 Mauritius -4,80%
 Bahrain -4,77%
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia -4,74%
 Uusi-Seelanti -4,66%
 Jamaika -4,55%
 Turkki -4,53%
 Bolivia -4,52%
 Haiti -4,34%
 Etelä-Afrikka -4,32%
 Kypros -4,16%
 Brasilia -4,04%
 Australia -4,02%
 Serbia -4,02%
 Costa Rica -3,75%
 Peru -3,72%
 Uruguay -3,61%
 Guinea-Bissau -3,48%
 Saudi-Arabia -3,36%
 Mali -3,34%
 Pohjois-Makedonia -3,24%
 Brunei -3,07%
 Kazakstan -3,03%
 Venezuela -3,01%
 Kanada -2,91%
 El Salvador -2,64%
 Malawi -2,63%
 Yhdysvallat -2,56%
 Ecuador -2,56%
 Meksiko -2,40%
 Dominikaaninen tasavalta -2,37%
 Marokko -2,35%
 Indonesia -2,24%
 Eritrea -2,23%
 Liettua -2,22%
 Sri Lanka -1,97%
 Paraguay -1,95%
 Nigeria -1,80%
 Argentiina -1,76%
 Guatemala -1,73%
 Latvia -1,71%
 Ukraina -1,69%
 Sambia -1,39%
 Intia -1,39%
 Madagaskar -1,35%
 Romania -1,25%
 Pakistan -1,06%
 Suomi -1,06%
 Marshallinsaaret -1,03%
 Norsunluurannikko -1,00%
 Bangladesh -0,94%
 Chile -0,75%
 Puola -0,52%
 Ranska -0,22%
 Slovakia 0,14%
 Uzbekistan 0,20%
 Mikronesia 0,33%
 Iran 0,41%
 Viro 0,57%
 Vietnam 0,68%
 Portugali 0,69%
 Trinidad ja Tobago 0,71%
 Kreikka 0,72%
 Espanja 0,87%
 Bulgaria 0,97%
 Swazimaa 1,09%
 Malta 1,55%
 Itävalta 1,65%
 Tšekki 1,68%
 Kroatia 1,70%
 Kiina 1,78%
 Italia 2,03%
 Belgia 2,07%
 Hongkong 2,20%
 Malesia 2,21%
 Botswana 2,77%
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat 2,88%
 Japani 3,01%
 Azerbaidžan 3,03%
 Irlanti 3,17%
 Afganistan 4,41%
 Islanti 4,61%
 Israel 4,65%
 Filippiinit 4,98%
   Nepal 5,00%
 Unkari 5,00%
 Venäjä 5,00%
 Qatar 5,04%
 Luxemburg 5,62%
 Thaimaa 6,21%
 Slovenia 6,71%
 Ruotsi 6,72%
 Norja 6,97%
 Tanska 6,99%
 Etelä-Korea 7,06%
 Sveitsi 7,21%
 Papua-Uusi-Guinea 7,53%
 Saksa 8,49%
 Kuwait 9,28%
 Alankomaat 9,62%
 Taiwan 12,36%
 Singapore 20,81%

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]