Luettelo maista vaihtotaseen mukaan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kumulatiivinen vaihtotaseen saldo 1980–2008 IMF:n tietojen perusteella)
Kumulatiivinen vaihtotase per asukas vuosina 1980–2008 perustuen IMF:n arvioon

Luettelo maista vaihtotaseen mukaan

CIA World Factbook[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

20 maata, joilla on suurin ylijäämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä on luettelo 20 maasta ja alueesta, joilla on suurin vaihtotaseen ylijäämä vuoden 2015 CIA World Factbookin arvion mukaan.[1]

Sija Talous Vaihtotase (miljardeissa USD) Vuosi
1 Kiina 510,730 2016
2 Saksan lippu Saksa 284,760 2016
3 Venäjän lippu Venäjä 90,420 2016
4 Etelä-Korea 89,230 2016
5 Alankomaiden lippu Alankomaat 66,290 2016
6 Italia 57,080 2016
7 Irlanti 52,700 2016
8 Taiwanin lippu Taiwan 49,750 2016
9 Singaporen lippu Singapore 46,850 2016
10 Brasilian lippu Brasilia 41,810 2016
11 Norjan lippu Norja 35,040 2015
12 Thaimaan lippu Thaimaa 34,820 2015
13 Ruotsin lippu Ruotsi 29,190 2015
14 Tanskan lippu Tanska 20,280 2015
15 Espanjan lippu Espanja 16,480 2015
16 Kuwait 13,890 2015
17 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 13,550 2015
18 Itävalta 13,460 2015
19 Israelin lippu Israel 12,270 2015
20 Macaon lippu Macao 12,110 2015

20 maata, joilla on suurin alijäämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä on luettelo 20 maasta ja alueesta, joilla on suurin vaihtotaseen alijäämä vuoden 2016 tietojen perusteella, sellaisina kuin ne on lueteltu CIA World Factbookissa,[1]

Sija Talous Vaihtotase (miljardeissa USD) Vuosi
1 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 469,400 2016
2 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 157,300 2016
3 Kanada 56,730 2016
4 Australian lippu Australia 43,850 2016
5 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 42,280 2016
6 Turkin lippu Turkki 32,120 2016
7 Intia 31,970 2016
8 Meksikon lippu Meksiko 29,030 2016
9 Algerian lippu Algeria 25,340 2016
10 Indonesia 21,280 2016
11 Libya 18,660 2016
12 Irak 16,870 2016
13 Kolumbia 14,310 2016
14 Brasilian lippu Brasilia 14,110 2016
15 Argentiinan lippu Argentiina 12,720 2016
16 Omanin lippu Oman 12,710 2016
17 Egyptin lippu Egypti 12,180 2016
18 Ranskan lippu Ranska 12,180 2016
19 Venezuelan lippu Venezuela 11,210 2016
20 Libanon 10,560 2016

Eurostat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taulukossa esitetään Euroalueen (ei koko Euroopan unionin) vaihtotaseen saldo. Eurostatin tietojen mukaan (euroina).

Sija Valtio Vaihtotase euroina Vuosi
1 Euro symbol.svg Euroalue 359,415 2016 [2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]