Luettelo Suomen armeijan kenraaleista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen armeijan kenraaleista, jotka on ylennetty Suomessa kenraalikuntaan kuuluviin arvoihin (tai vastaaviin) Suomen itsenäistymisen jälkeen.

Luetteloon on otettu kaikki kenraalin arvoon, amiraaleiksi ja kenttäpiispaksi ylennetyt upseerit, myös erikoisupseerit; insinööri-, lääkintä-, farmasia- ja eläinlääkintäupseerit.

Itsenäisen Suomen kenraalikunta 1918-[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen itsenäistymistä ylennetyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä osiossa ovat ennen itsenäistymistä kenraalikuntaan ylennetyt henkilöt, jotka ovat toimineet itsenäistymisen jälkeen (6. joulukuuta 1917) Sotilaskomiteassa tai jotka ovat kenraaleina Suomen armeijan luetteloissa eli rullissa.

Nimi Elinaika Sotilasarvo Ylennyspäivä
Paul von Etter 1861–1938 kenraalimajuri 1898
August Langhoff 1856–1929 kenraalimajuri 14.1.1901
kenraaliluutnantti 19.12.1906
jalkaväenkenraali 21.4.1913
Claes Gustaf Robert Charpentier 1858–1918 kenraalimajuri 1904
kenraaliluutnantti 1911
Torsten Lode 1855–1924 kenraalimajuri 1904
Guido Gadolin 1851–1932 kenraalimajuri 1906
Ivar Gulin 1857–1943 kenraalimajuri 1908
Carl Gustaf Emil Mannerheim 1867–1951 kenraalimajuri 13.2.1911
kenraaliluutnantti 25.4.1917
ratsuväenkenraali 7.3.1918
Carl Torsten Wadenstjerna 1861–1920 kenraalimajuri 1913
kenraaliluutnantti 1916
Ernst Löfström 1865–1937 kenraalimajuri 15.9.1914
kenraaliluutnantti 3.5.1918
kenraali
(jalkaväenkenraali)
6.12.1927
30.8.1928
Lars von Hellens 1869–1953 kenraalimajuri 1915
Kaarlo Kivekäs 1866–1940 kenraalimajuri 23.9.1916
kenraaliluutnantti 30.8.1928
Paul von Gerich 1873–1951 kenraalimajuri 26.8.1917
kenraaliluutnantti 2.8.1928
Huomautukset

Mannerheimille myönnettiin ratsuväenkenraalin sotilasarvon lisäksi seuraavat arvonimet:

  Arvo Päivämäärä
Carl Gustaf Emil Mannerheim  sotamarsalkka 19.5.1933
 Suomen marsalkka 4.6.1942

Itsenäistymisen jälkeen ylennetyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Elinaika Sotilasarvo Ylennysvuosi Huom
Aatolainen, JaakkoJaakko Aatolainen 1936-2019 kenraalimajuri 1993
Ahola, MattiMatti Ahola 1943– kenraaliluutnantti 1998
Ahonen, HannuHannu Ahonen 1942–2004 kenraaliluutnantti 1998
Airila, LauriLauri Airila 1902–1979 kenraalimajuri 1960
Airio, PenttiPentti Airio 1945– prikaatikenraali 2000
Airo, AkselAksel Airo 1898–1985 kenraaliluutnantti 1942
Alafuzoff, GeorgijGeorgij Alafuzoff 1953– kontra-amiraali 2014
Ala-Sankila, JormaJorma Ala-Sankila 1956– kenraalimajuri 2013
Alasjärvi, JoukoJouko Alasjärvi 1944–2018 prikaatikenraali 2002
Alatalo, MarttiMartti Alatalo 1930– kenraaliluutnantti 1987
Alfthan, HarryHarry Alfthan 1884–1955 kenraalimajuri 1941
Aminoff, AdolfAdolf Aminoff 1856–1938 kenraalimajuri 1933
Annala, SakariSakari Annala 1928–2011 kenraaliluutnantti 1983
Anthoni, UoleviUolevi Anthoni 1932–2013 kenraalimajuri 1982
Anttila, HeikkiHeikki Anttila 1920–2009 kenraalimajuri 1977
Appelgren, ArvidArvid Appelgren 1876–1961 kenraalimajuri 1920
Arajuuri, JohanJohan Arajuuri 1894–1961 kenraalimajuri 1942
Arimo, ReinoReino Arimo 1908–1991 kenraaliluutnantti 1962
Artola, ReinoReino Artola 1907–1994 kenraaliluutnantti 1964
Aspara, IlkkaIlkka Aspara 1951– kenraaliluutnantti 2007
Astola, AaroAaro Astola 1904–1981 kenraalimajuri 1961
Autio, MattiMatti Autio 1934–2017 kenraaliluutnantti 1989
Autti, PietariPietari Autti 1893–1959 kenraaliluutnantti 1953
Avela, MarttiMartti Avela 1910–1996 kenraaliluutnantti 1993
Backström, BörjeBörje Backström 1908–1999 kenraaliluutnantti 1993
Berg, Karl EmilKarl Emil Berg 1869–1921 kenraalimajuri 1918
Björklund, JohannesJohannes Björklund 1888–1962 kenttäpiispa 1941
Blick, AarneAarne Blick 1894–1964 kenraaliluutnantti 1947
von Bonsdorff, HjalmarHjalmar von Bonsdorff 1869–1945 kenraalimajuri 1918 [1]
von Bonsdorff, Hjalmar GabrielHjalmar Gabriel von Bonsdorff 1858–1932 lääkintäkenraalimajuri 1919
Bonsdorff, OttoOtto Bonsdorff 1892–1987 kenraalimajuri 1952
Brandt, AijolAijol Brandt 1909–1992 kenraalimajuri 1968
Christensen, HansHans Christensen 1932-2017 kenraalimajuri 1987
Ehrnrooth, AdolfAdolf Ehrnrooth 1905–2004 jalkaväenkenraali 1980
Ehrnrooth, GustafGustaf Ehrnrooth 1898–1983 kenraalimajuri 1955
Ekberg, LeoLeo Ekberg 1894–1966 kenraalimajuri 1944
Ekman, TorvaldTorvald Ekman 1900–1981 kenraaliluutnantti 1954
Enckell, OscarOscar Enckell 1878–1960 kenraaliluutnantti 1924
Engström, JuhaJuha Engström 1942– prikaatikenraali 1995 palvelusarvo
Eskelinen, SampoSampo Eskelinen 1964– kenraalimajuri 2017
von Essen, DidrikDidrik von Essen 1864–1936 kenraalimajuri 1935
Estola, ErkkiErkki Estola 1900–1978 eläinlääkintäkenraalimajuri 1962
Fagernäs, UnoUno Fagernäs 1894–1980 kenraalimajuri 1942
Grandell, LeonardLeonard Grandell 1894–1967 kenraaliluutnantti 1942
Grönvall, RagnarRagnar Grönvall 1901–1989 kenraalimajuri 1955
Gummerus, Pehr-JohanPehr-Johan Gummerus 1911–1967 kenraalimajuri 1965
Gustafsson, VernerVerner Gustafsson 1890–1959 kenraalimajuri 1942
Haaki, ToivoToivo Haaki 1896–1962 kenraalimajuri 1947
Haaksalo, MagnusMagnus Haaksalo 1920–1989 kenraaliluutnantti 1976
Haaksiala, JukkaJukka Haaksiala 1953– kenraalimajuri 2011
Haapkylä, JormaJorma Haapkylä 1920–2005 kontra-amiraali 1978
Hallila, AllanAllan Hallila 1917–1978 kenraaliluutnantti 1967
Halmevaara, KaiKai Halmevaara 1916–2000 kenraaliluutnantti 1971
Halonen, IlkkaIlkka Halonen 1932– kenraaliluutnantti 1986
Halonen, KyöstiKyösti Halonen 1958– kenraaliluutnantti 2015
Halttu, PaavoPaavo Halttu 1914–1976 kenraaliluutnantti 1966
Hanell, EdvardEdvard Hanell 1894–1947 kenraaliluutnantti 1940
Hannila, MattiMatti Hannila 1915–1970 kenraaliluutnantti 1968
Hannuksela, HannuHannu Hannuksela 1893–1942 kenraalimajuri 1941
Hanste, YrjöYrjö Hanste 1897–1962 kenraalimajuri 1955
Harju, JoriJori Harju 1964– lippueamiraali 2018
Harjunmaa, HeikkiHeikki Harjunmaa 1949– prikaatikenraali 1996 palvelusarvo
Hautamäki, JussiJussi Hautamäki 1941– kenraaliluutnantti 1995
Heikinheimo, AarneAarne Heikinheimo 1894–1938 kenraalimajuri 1933
Heinonen, JohannesJohannes Heinonen 1892–1982 lääkintäkenraalimajuri 1946
Heinrichs, ErikErik Heinrichs 1890–1965 jalkaväenkenraali 1941
Heinrichs, LarsLars Heinrichs 1920–1985 kenraalimajuri 1974
Heiskanen, JuhoJuho Heiskanen 1889–1950 kenraalimajuri 1934
Heiskanen, KaarloKaarlo Heiskanen 1894–1962 jalkaväenkenraali 1953
Heiskanen, MikkoMikko Heiskanen 1963– prikaatikenraali 2015
Heiskanen, OlliOlli Heiskanen 1938– prikaatikenraali 1996
Heiskanen, RaimoRaimo Heiskanen 1922–2000 kenraalimajuri 1976
Helenius, IlmariIlmari Helenius 1879–1944 kenraalimajuri 1922
Helminen, FransFrans Helminen 1894–1957 kenraaliluutnantti 1951
Helminen, RauliRauli Helminen 1933– kenraalimajuri 1988
Helske, EskoEsko Helske 1914–2011 lääkintäkontra-amiraali 1967
Herranen, HannuHannu Herranen 1950– kenraaliluutnantti 2005
Hersalo, NiiloNiilo Hersalo 1895–1979 kenraalimajuri 1942
Hietanen, KariKari Hietanen 1941– prikaatikenraali 1996
Hirva, ReinoReino Hirva 1906–1990 kenraaliluutnantti 1963
Hirvonen, TimoTimo Hirvonen 1963– lippueamiraali 2016
Hjalmarson, HaraldHarald Hjalmarson 1868–1919 kenraalimajuri 1918
Hjelmman, SixtusSixtus Hjelmman 1869–1949 kenraalimajuri 1928
Hollo, IlkkaIlkka Hollo 1944– kenraaliluutnantti 1997
Holma, HeikkiHeikki Holma 1945– kenraalimajuri 2003
Holmberg, WalterWalter Holmberg 1868–1942 kenraalimajuri 1918
Holmström, HansHans Holmström 1949– vara-amiraali 2004
Honkamaa, SakariSakari Honkamaa 1956– kenraaliluutnantti 2014
Huhtala, OlaviOlavi Huhtala 1903–1977 kenraaliluutnantti 1961
Hulkko, PetriPetri Hulkko 1961– kenraaliluutnantti 2018
Hynninen, JoukoJouko Hynninen 1907–1983 kenraalimajuri 1966
Hägglund, GustavGustav Hägglund 1938– kenraali 1994
Hägglund, WoldemarWoldemar Hägglund 1893–1963 kenraaliluutnantti 1942
Hämäläinen, EinarEinar Hämäläinen 1899–1986 kenraaliluutnantti 1956
Ignatius, HannesHannes Ignatius 1871–1941 kenraaliluutnantti 1928
Ihantola, MarkkuMarkku Ihantola 1946– insinööriprikaatikenraali 2003
Iivonen, HeimoHeimo Iivonen 1935– kontra-amiraali 1989
Illi, EskoEsko Illi 1945– vara-amiraali 1998
Ilmola, IlkkaIlkka Ilmola 1940– kenraaliluutnantti 1993
Ilmola, PaavoPaavo Ilmola 1911–1986 kenraaliluutnantti 1966
Indrenius, JohannesJohannes Indrenius 1859–1919 kontra-amiraali 1918
Isakson, SelimSelim Isakson 1892–1960 kenraalimajuri 1941
Issakainen, RaimoRaimo Issakainen 1933–2004 kenraaliluutnantti 1991
Jaakkola, JanneJanne Jaakkola 1967– prikaatikenraali 2017 [1]
Jaakkola, PerttiPertti Jaakkola 1929–2004 kenraalimajuri 1985
Jalander, BrunoBruno Jalander 1872–1966 kenraalimajuri 1920
Jokinen, PasiPasi Jokinen 1967– kenraalimajuri 2019
Jokinen, PerttiPertti Jokinen 1936– kenraaliluutnantti 1990
Jokinen, RaimoRaimo Jokinen 1936–2004 kenraalimajuri 1989
Jonkka, UrhoUrho Jonkka 1893–1966 kenraalimajuri 1950
Junttila, PaavoPaavo Junttila 1918–2005 kenraaliluutnantti 1972
Junttila, TimoTimo Junttila 1958– kontra-amiraali 2016
Juusti, JukkaJukka Juusti 1955– insinöörikenraalimajuri 2010
Jyväsjärvi, RaimoRaimo Jyväsjärvi 1956– kenraaliluutnantti 2011
Jäppilä, OlaviOlavi Jäppilä 1945– kenraaliluutnantti 2000
Järnström, FredrikFredrik Järnström 1870–1936 kenraalimajuri 1935
Järventaus, JormaJorma Järventaus 1911–2005 kenraaliluutnantti 1961
Järvinen, Eino IisakkiEino Iisakki Järvinen 1896–1955 kenraaliluutnantti 1951
Jäämeri, KimKim Jäämeri 1964– kenraaliluutnantti 2017
Kaakinen, OlaviOlavi Kaakinen 1916–1999 kenraaliluutnantti 1975
Kainulainen, JuhaJuha Kainulainen 1940–2015 kenraaliluutnantti 1997
Kaira, ErkkiErkki Kaira 1926–1991 kenraalimajuri 1980
Kaisalo, JormaJorma Kaisalo 1928– kontra-amiraali 1983
Kakkola, TimoTimo Kakkola 1962– kenraalimajuri 2017
Kallio, JariJari Kallio 1961– kenraalimajuri 2018
Kanninen, ErmeiErmei Kanninen 1922–2015 kenraaliluutnantti 1974
Kantola, AlpoAlpo Kantola 1924–2001 kenraaliluutnantti 1984
Kare, RistoRisto Kare 1905–1982 kenraalimajuri 1963
Karhu, IlmariIlmari Karhu 1897–1971 kenraalimajuri 1946
Karhunen, VeikkoVeikko Karhunen 1905–1986 kenraalimajuri 1962
Karumaa, AnteroAntero Karumaa 1952– kontra-amiraali 2009
Karvinen, AnteroAntero Karvinen 1934– kenraalimajuri 1988
Karvinen, VäinöVäinö Karvinen 1907–1992 kenraalimajuri 1967
Karvonen, MarttiMartti Karvonen 1918–2009 lääkintäkenraalimajuri 1975
Kaskeala, JuhaniJuhani Kaskeala 1946– amiraali 2001
Katona, RaimoRaimo Katona 1930–2001 kenraalimajuri 1980
Kaukanen, JaakkoJaakko Kaukanen 1955– kenraaliluutnantti 2008
Keinonen, YrjöYrjö Keinonen 1912–1977 jalkaväenkenraali 1968
Kekoni, HeikkiHeikki Kekoni 1893–1953 kenraalimajuri 1937
Kiianlinna, LauriLauri Kiianlinna 1944– prikaatikenraali 2001
Kiljunen, PaavoPaavo Kiljunen 1951– kenraaliluutnantti 2010
Kilpinen, AskoAsko Kilpinen 1938– prikaatikenraali 1996
Kilpiä, JuhaJuha Kilpiä 1953– kenraalimajuri 2006
Kirjavainen, IlmariIlmari Kirjavainen 1926-2011 kenraaliluutnantti 1983
Kirjavainen, MikkoMikko Kirjavainen 1957– kenraalimajuri 2013
Kivinen, TimoTimo Kivinen 1959– kenraaliluutnantti 2016
Klenberg, BoBo Klenberg 1924–2011 kontra-amiraali 1977
Klenberg, GotthelmGotthelm Klenberg 1887–1973 eläinlääkintäkenraalimajuri 1952
Klenberg, JanJan Klenberg 1931– amiraali 1990
Klöf, TapaniTapani Klöf 1916–1983 kenraalimajuri 1973
Koho, LauriLauri Koho 1926–2014 kenraaliluutnantti 1981 (Lassi)
Koivisto, OivaOiva Koivisto 1904–1987 vara-amiraali 1962
Kolehmainen, PenttiPentti Kolehmainen 1934–2003 kenraalimajuri 1986
Koli, MarkkuMarkku Koli 1953– kenraaliluutnantti 2008
Koppinen, VeikkoVeikko Koppinen 1910–1993 kenraaliluutnantti 1966
Kopra, MattiMatti Kopra 1940– kenraaliluutnantti 1991
Kopra, TaunoTauno Kopra 1906–1995 kenraaliluutnantti 1961
Korhonen, OlliOlli Korhonen 1911–1992 kenraaliluutnantti 1965
Korkiamäki, IlkkaIlkka Korkiamäki 1960– kenraalimajuri 2015
Koskela, JaakkoJaakko Koskela 1945–2002 prikaatikenraali 2000
Koskela, MauriMauri Koskela 1960– prikaatikenraali 2013
Koskelo, HeikkiHeikki Koskelo 1935– kenraaliluutnantti 1993
Koskenvuo, KimmoKimmo Koskenvuo 1936–2012 lääkintäkenraaliluutnantti 1995
Koskimaa, AliAli Koskimaa 1906–1973 kenraaliluutnantti 1960
Kostamovaara, PasiPasi Kostamovaara 1963– kenraalimajuri 2016
Krogerus, HolgerHolger Krogerus 1915–1985 kenraalimajuri 1970
Krogius, EdwardEdward Krogius 1850–1933 kenraaliluutnantti 1930
Kukkonen, ErkkiErkki Kukkonen 1903–1961 kenraaliluutnantti 1958
Kurenmaa, ArviArvi Kurenmaa 1900–1968 kenraaliluutnantti 1959
Kuronen, PenttiPentti Kuronen 1951– lääkintäkenraalimajuri 2007
Kylä-Harakka, IlkkaIlkka Kylä-Harakka 1946– kenraaliluutnantti 2002
Kytölä, ToivoToivo Kytölä 1911–1971 kenraalimajuri 1968
Kämäri, VesaVesa Kämäri 1943– kenraaliluutnantti 1999
Kärkkäinen, YrjöYrjö Kärkkäinen 1918–2017 kenraaliluutnantti 1976
Kääriäinen, AnttiAntti Kääriäinen 1891–1967 kenraalimajuri 1944
Kääriäinen, JuhaniJuhani Kääriäinen 1952– kenraalimajuri 2009
Laatikainen, ErkkiErkki Laatikainen 1928–2016 kenraaliluutnantti 1986
Laatikainen, PerttiPertti Laatikainen 1957– prikaatikenraali 2012
Laatikainen, TaavettiTaavetti Laatikainen 1886–1954 jalkaväenkenraali 1948
Lagus, RubenRuben Lagus 1896–1959 kenraalimajuri 1941
Laitinen, IlkkaIlkka Laitinen 1962– kenraaliluutnantti 2018
Laitinen, ToivoToivo Laitinen 1905–1977 kenttäpiispa 1956
Lako, YrjöYrjö Lako 1896–1952 kenraalimajuri 1950
Lammetmaa, PaavoPaavo Lammetmaa 1908–1963 kenraalimajuri 1958
Lankinen, AnttiAntti Lankinen 1949– prikaatikenraali 2002
Laukka, JanJan Laukka 1946– kenraalimajuri 2005
Laulaja, JormaJorma Laulaja 1941– kenttäpiispa 1986
Lehti, OlaviOlavi Lehti 1914–1993 kenraaliluutnantti 1993
Lehtimäki, PenttiPentti Lehtimäki 1936– kenraaliluutnantti 2000
Lehtisalo, AnttiAntti Lehtisalo 1964– prikaatikenraali 2017 [1]
Leinonen, KaarloKaarlo Leinonen 1914–1975 kenraali 1969
Lennes, OivaOiva Lennes 1906–1981 kontra-amiraali 1964
Leppälä, IlmariIlmari Leppälä 1911–1982 kenraaliluutnantti 1970
Levo, UrpoUrpo Levo 1921–1998 kenraaliluutnantti 1974
Liikola, Juha-PekkaJuha-Pekka Liikola 1954– kenraalimajuri 2010
Lindberg, JarmoJarmo Lindberg 1959– kenraali 2014
Lindeman, OlofOlof Lindeman 1911–1990 kenraaliluutnantti 1969
Linden, VäinöVäinö Lindén 1889–1987 lääkintäkenraalimajuri 1932
Linder, ErnstErnst Linder 1868–1943 ratsuväenkenraali 1940
Londen, GeorgGeorg Londén 1874–1950 kenraalimajuri 1923
Lucander, AlfredAlfred Lucander 1862–1937 kenraalimajuri 1928
Lundqvist, JarlJarl Lundqvist 1896–1965 kenraaliluutnantti 1941
Luotola, HannuHannu Luotola 1947– prikaatikenraali 1998
Luukkonen, Anders EmilAnders Emil Luukkonen 1875–1932 lääkintäkenraalimajuri 1929
Lyytinen, HeikkiHeikki Lyytinen 1953– kenraaliluutnantti 2006
Löfström, KarlKarl Löfström 1903–1984 insinöörikenraalimajuri 1962
Magnusson, GustafGustaf Magnusson 1902–1993 kenraalimajuri 1993
Malmberg, LauriLauri Malmberg 1888–1948 kenraaliluutnantti 1936
Malmberg, PerttiPertti Malmberg 1945– kontra-amiraali 2002
Malmen, Stig-ErikStig-Erik Malmén 1931– kenraalimajuri 1983
Martola, Armas-EinoArmas-Eino Martola 1896–1986 jalkaväenkenraali 1982
Massa, YrjöYrjö Massa 1918–1983 kenttäpiispa 1969
Matikainen, UntoUnto Matikainen 1915–1985 kenraaliluutnantti 1973
Mattsson, KimKim Mattsson 1962– prikaatikenraali 2015
Maunula, AatosAatos Maunula 1906–1979 kenraaliluutnantti 1960
Melander, LarsLars Melander 1896–1962 kenraalimajuri 1944
Meriö, RaunoRauno Meriö 1933– kenraaliluutnantti 1980
Merjola, TimoTimo Merjola 1936–2015 kenraaliluutnantti 1995
Mexmontan, NikolajNikolaj Mexmontan 1860–1932 kenraalimajuri 1918
Mielonen, UntoUnto Mielonen 1915–1976 kenraalimajuri 1971
Miettinen, KaarloKaarlo Miettinen 1916–1977 insinöörikenraalimajuri 1968
Miettinen, MarttiMartti Miettinen 1903–1976 kenraaliluutnantti 1963
Mikkonen, JariJari Mikkonen 1967– prikaatikenraali 2017
Multamäki, Olli-MattiOlli-Matti Multamäki 1948–2007 kenraaliluutnantti 2006
Multanen, PenttiPentti Multanen 1920–1989 kenraaliluutnantti 1976
Munck af Fulkila, LennartLennart Munck af Fulkila 1852–1941 kenraalimajuri 1919
Muromaa, Karl-GustavKarl-Gustav Muromaa 1946–1998 prikaatikenraali 1996
Myllykangas, MarkkuMarkku Myllykangas 1961– kenraalimajuri 2017
Myyryläinen, PenttiPentti Myyryläinen 1920–2008 insinöörikenraalimajuri 1974
Mäkelä, MauriMauri Mäkelä 1920–2012 kenraalimajuri 1979
Mäkinen, EinarEinar Mäkinen 1895–1964 kenraaliluutnantti 1945
Mäkipää, JuhaJuha Mäkipää 1948– prikaatikenraali 2005
Möttönen, MattiMatti Möttönen 1959– kontra-amiraali 2009
Nenonen, VilhoVilho Nenonen 1883–1960 tykistönkenraali 1941
Nepponen, OlliOlli Nepponen 1940– prikaatikenraali 1996
Nikkilä, MarkkuMarkku Nikkilä 1956– kenraaliluutnantti 2015
Nikunen, HeikkiHeikki Nikunen 1939– kenraaliluutnantti 1994
Niskanen, HannuHannu Niskanen 1952– kenttäpiispa 1995
Numminen, AnttiAntti Numminen 1941– prikaatikenraali 1999
Numminen, JarkkoJarkko Numminen 1954– prikaatikenraali 2005
Nuolimaa, EeroEero Nuolimaa 1907–1981 kenraalimajuri 1966
Nykänen, PerttiPertti Nykänen 1937–2018 kenraaliluutnantti 1994
Oesch, LennartLennart Oesch 1892–1978 kenraaliluutnantti 1936
Ohra-aho, HarriHarri Ohra-aho 1959– kenraalimajuri 2015
Oinonen, WoldemarWoldemar Oinonen 1891–1963 kenraalimajuri 1941
Oinonen, VäinöVäinö Oinonen 1897–1975 kenraaliluutnantti 1954
Oittinen, JoukoJouko Oittinen 1944–2007 kenraalimajuri 1999
Ojala, JukkaJukka Ojala 1960– prikaatikenraali 2011
Oksanen, JaakkoJaakko Oksanen 1948– kenraalimajuri 2006
Olenius, OivaOiva Olenius 1890–1968 jalkaväenkenraali 1955
Paalu, PaavoPaavo Paalu 1895–1971 kenraalimajuri 1942
Pajari, AaroAaro Pajari 1897–1949 kenraalimajuri 1941
Pajula, JukkaJukka Pajula 1921–1991 kenraaliluutnantti 1977
Pajunen, AimoAimo Pajunen 1931–2013 kenraali 1994
Palmroth, GeorgGeorg Palmroth 1881–1951 kenraalimajuri 1932
Palojärvi, VäinöVäinö Palojärvi 1894–1955 kenraalimajuri 1942
Parkatti, Veli-PekkaVeli-Pekka Parkatti 1956– kenraalimajuri 2013
Peltola, JarmoJarmo Peltola 1947– kenraalimajuri 2005
Peltonen, MikaMika Peltonen 1956– kenraaliluutnantti 2011
Pennala, Veli-JukkaVeli-Jukka Pennala 1953– kontra-amiraali 2011
Pennanen, AnttiAntti Pennanen 1903–1989 kenraaliluutnantti 1962
Pennanen, JukkaJukka Pennanen 1952– kenraalimajuri 2007
Penttinen, RaimoRaimo Penttinen 1931–2003 kenraaliluutnantti 1990
Peura, EskilEskil Peura 1906–1971 kenraalimajuri 1959
Pietarinen, AarneAarne Pietarinen 1902–1975 kenraalimajuri 1959
Pirhonen, JoukoJouko Pirhonen 1915–1996 vara-amiraali 1971
Poppius, UoleviUolevi Poppius 1896–1978 kenraaliluutnantti 1951
Procope, CarlCarl Procopé 1848–1920 kenraalimajuri 1920
Procope, NilsNils Procopé 1873–1941 kenraalimajuri 1923
Puheloinen, AriAri Puheloinen 1951– kenraali 2009
Pulkkinen, EsaEsa Pulkkinen 1957– kenraaliluutnantti 2016
Puonti, PerttiPertti Puonti 1948– kenraalimajuri 2004
Puranen, LauriLauri Puranen 1959– kenraalimajuri 2012
Puroma, AlbertAlbert Puroma 1895–1987 kenraaliluutnantti 1953
Pystynen, JouniJouni Pystynen 1951– kenraaliluutnantti 2001
Pyykönen, JuhaJuha Pyykönen 1958– prikaatikenraali 2014
Pyötsiä, EeroEero Pyötsiä 1961– kenraaliluutnantti 2017
Pöyhönen, KaukoKauko Pöyhönen 1918–1970 kenraaliluutnantti 1968
Raappana, ErkkiErkki Raappana 1893–1962 kenraalimajuri 1941
Rahola, EeroEero Rahola 1897–1975 kontra-amiraali 1943
Rannikko, ErkkiErkki Rannikko 1933–2010 kenraaliluutnantti 1988
Rannikko, JuhaJuha Rannikko 1955– vara-amiraali 2009
Ranta, IlkkaIlkka Ranta 1938– kenraaliluutnantti 1993
Ravila, AlbertAlbert Ravila 1897–1980 kenraalimajuri 1955
Rehausen, AdolfAdolf Rehausen 1861–1935 kenraalimajuri 1918
Rekola, OlliOlli Rekola 1930–2017 kenraalimajuri 1989
Remes, ViljoViljo Remes 1926–2016 kenttäpiispa 1978
Renko, KariKari Renko 1961– insinöörikenraalimajuri 2018
Repo, TuomoTuomo Repo 1967– prikaatikenraali 2017 [1]
Rimpi, KariKari Rimpi 1947– kenraaliluutnantti 2001
Rissanen, ReinoReino Rissanen 1899–1967 insinöörikenraalimajuri 1954
Roos, HaraldHarald Roos 1895–1969 kenraalimajuri 1943
Roschier, ElofElof Roschier 1903–1976 kenraaliluutnantti 1956
Roschier, YngveYngve Roschier 1902–1982 lääkintäkenraalimajuri 1969
Rotonen, TimoTimo Rotonen 1959– kenraaliluutnantti 2018
Ruutu, KaarleKaarle Ruutu 1922–2015 kenraalimajuri 1976
Ryynänen, SippoSippo Ryynänen 1950– prikaatikenraali 2001
Räisänen, SeppoSeppo Räisänen 1931–2013 kenraalimajuri 1986
Räsänen, KaukoKauko Räsänen 1919–1983 kenraaliluutnantti 1977
Räty, ArtoArto Räty 1955– kenraaliluutnantti 2010
Saari, RamiRami Saari 1966– prikaatikenraali 2018
Sahi, TimoTimo Sahi 1943– lääkintäkenraalimajuri 2002
Salmela, EeroEero Salmela 1920–1999 kenraaliluutnantti 1974
Salmela, VäinöVäinö Salmela 1915–2004 kenraalimajuri 1970
Salmi, KariKari Salmi 1960– prikaatikenraali 2008
Salminen, PerttiPertti Salminen 1954– kenraalimajuri 2006
Saloranta, ArvoArvo Saloranta 1895–1976 kenraalimajuri 1953
Saloranta, MaunoMauno Saloranta 1927–1986 insinöörikenraalimajuri 1980
Sandqvist, MattiMatti Sandqvist 1948– kenraalimajuri 1998
Sarasmaa, MattiMatti Sarasmaa 1967– prikaatikenraali 2018
Sario, NiiloNiilo Sario 1895–1963 kenraalimajuri 1953
Sarlin, UnioUnio Sarlin 1893–1981 kenraaliluutnantti 1942
Sarmanne, KaiKai Sarmanne 1919–1988 kenraaliluutnantti 1972
Sarva, KaleviKalevi Sarva 1919–2007 kenraalimajuri 1976
Saukkonen, TaunoTauno Saukkonen 1906–1968 kenraalimajuri 1961
Savolainen, AapoAapo Savolainen 1921–1998 kenraaliluutnantti 1980
Savolainen, KariKari Savolainen 1941– prikaatikenraali 1997
Savonjousi, KaiKai Savonjousi 1901–1982 kenraaliluutnantti 1955
Schauman, RafaelRafael Schauman 1860–1946 kenraalimajuri 1919
Schauman, TheodorTheodor Schauman 1849–1931 kenraalimajuri 1919
von Schoultz, GustafGustaf von Schoultz 1871–1946 kontra-amiraali 1926
Schwindt, ViktorViktor Schwindt 1866–1928 kenraalimajuri 1922
Seeve, OlaviOlavi Seeve 1909–1973 kenraalimajuri 1958
Seppälä, OlaviOlavi Seppälä 1914–1990 kenraalimajuri 1967
Setälä, ErkkiErkki Setälä 1917–2013 kenraaliluutnantti 1975
Setälä, RistoRisto Setälä 1924–2015 kenraalimajuri 1980
Sihvo, AarneAarne Sihvo 1889–1963 jalkaväenkenraali 1946
Sihvo, AarnoAarno Sihvo 1922–1991 kenraaliluutnantti 1978
Sihvo, JussiJussi Sihvo 1891–1949 kenraalimajuri 1942
Sihvo, SamiSami Sihvo 1932– kenraalimajuri 1992
Siiki, KariKari Siiki 1949–2014 kenraalimajuri 2004
Siilasvuo, EnsioEnsio Siilasvuo 1922–2003 kenraali 1998
Siilasvuo, HjalmarHjalmar Siilasvuo 1892–1947 kenraaliluutnantti 1942
Siitonen, SimoSimo Siitonen 1961– lääkintäprikaatikenraali 2011
Simelius, SakariSakari Simelius 1900–1985 jalkaväenkenraali 1959
Simola, AnttiAntti Simola 1942– kenraaliluutnantti 1999
Sipi, KalervoKalervo Sipi 1946– kenraalimajuri 2001
Sisto, MikkoMikko Sisto 1915–2005 kenraaliluutnantti 1971
Sivula, AskoAsko Sivula 1936–2014 kenraalimajuri 1994
Smolander, JaakkoJaakko Smolander 1945– vara-amiraali 2004
Snellman, AarneAarne Snellman 1894–1942 kenraalimajuri 1942
Somer, PekkaPekka Somer 1907–1994 lääkintäkenraaliluutnantti 1967
Somerkari, Ville-PojuVille-Poju Somerkari 1913–1988 kenraaliluutnantti 1971
Sonninen, JukkaJukka Sonninen 1961– prikaatikenraali 2014
Sotisaari, LauriLauri Sotisaari 1901–1988 kenraalimajuri 1960
Stewen, WilhelmWilhelm Stewen 1927–2012 kenraaliluutnantti 1981
Stjerncreutz, WoldemarWoldemar Stjerncreutz 1874–1947 kenraalimajuri 1919
Strang, HannoHanno Strang 1947– lippueamiraali 2004
Sundman, AlonzoAlonzo Sundman 1895–1960 jalkaväenkenraali 1955
Sundman, SvanteSvante Sundman 1895–1969 kontra-amiraali 1943
Suokas, MattiMatti Suokas 1938–2004 kenraaliluutnantti 1996
Suolahti, EinoEino Suolahti 1879–1951 lääkintäkenraalimajuri 1940
Sutela, LauriLauri Sutela 1918–2011 kenraali 1974
Svanström, VäinöVäinö Svanström 1884–1966 kenraalimajuri 1938
Svensson, AnteroAntero Svensson 1892–1946 kenraalimajuri 1941
Syrjä, PenttiPentti Syrjä 1919–2002 kenraalimajuri 1975
Särkiö, HannuHannu Särkiö 1937– kenraalimajuri 1989
Särkiö, PekkaPekka Särkiö 1963– kenttäpiispa 2012
Söderman, HjalmarHjalmar Söderman 1878–1949 kenraalimajuri 1928
Taipalus, VeijoVeijo Taipalus 1958– vara-amiraali 2016
Takanen, KariKari Takanen 1957– vara-amiraali 2015
Talvela, PaavoPaavo Talvela 1897–1973 jalkaväenkenraali 1966
Tanskanen, SeppoSeppo Tanskanen 1941– kenraalimajuri 1994
Tapola, KustaaKustaa Tapola 1895–1971 jalkaväenkenraali 1955
Tarvainen, EsaEsa Tarvainen 1947– kenraaliluutnantti 2004
Taskila, KaukoKauko Taskila 1943–2003 prikaatikenraali 1997
Thesleff, WilhelmWilhelm Thesleff 1880–1941 kenraalimajuri 1918
Theslöf, GöstaGösta Theslöf 1872–1939 kenraalimajuri 1918
Tiilikainen, TuomasTuomas Tiilikainen 1965– lippueamiraali 2019
Tikka, JuhaJuha Tikka 1929–2001 kontra-amiraali 1983
Tilander, HeikkiHeikki Tilander 1944–2017 kenraaliluutnantti 2002
Toivonen, SeppoSeppo Toivonen 1957– kenraaliluutnantti 2014
Tolla, PerttiPertti Tolla 1936– kenraaliluutnantti 1989
Tolla, PetriPetri Tolla 1962– prikaatikenraali 2014
Toveri, PekkaPekka Toveri 1961– kenraalimajuri 2019
Tunzelman von Adlerflug, AlexanderAlexander Tunzelman von Adlerflug 1879–1946 kenraaliluutnantti 1928
Tuominen, KeijoKeijo Tuominen 1928–2006 kenraaliluutnantti 1984
Tuominen, TaunoTauno Tuominen 1921–1977 kenraalimajuri 1975
Tuominen, TuomoTuomo Tuominen 1931–2003 kenraaliluutnantti 1988
Tuompo, ViljoViljo Tuompo 1893–1957 kenraaliluutnantti 1941
Turkki, ReinoReino Turkki 1913–1968 kenraaliluutnantti 1966
Tuunanen, PekkaPekka Tuunanen 1951– prikaatikenraali 1999
Tynkkynen, VesaVesa Tynkkynen 1954– kenraalimajuri 2009
Uitti, ErkkiErkki Uitti 1956–2018 lippueamiraali 2007
Ukkola, KalleKalle Ukkola 1943– insinöörikenraalimajuri 1994
Vaala, KaarloKaarlo Vaala 1899–1982 kenraaliluutnantti 1956
Vahla, EskoEsko Vahla 1907–1988 kenraalimajuri 1966
Vainio, VäinöVäinö Vainio 1892–1989 kenraalimajuri 1946
Walden, RudolfRudolf Walden 1878–1946 jalkaväenkenraali 1942
Valkama, YrjöYrjö Valkama 1894–1975 kenraalimajuri 1950
Wallenius, MarttiMartti Wallenius 1893–1984 kenraalimajuri 1930
Valo, JormaJorma Valo 1929–2014 kenraaliluutnantti 1987
Valtanen, JaakkoJaakko Valtanen 1925– kenraali 1983
Valtonen, OlaviOlavi Valtonen 1907–1965 kenraalimajuri 1964
Valtonen, Veli PekkaVeli Pekka Valtonen 1954– insinööriprikaatikenraali 2008
Valve, VäinöVäinö Valve 1895–1995 kenraali 1992
Vanninen, ErkkiErkki Vanninen 1925–2006 kenraalimajuri 1980
Vanonen, MattiMatti Vanonen 1928–2010 kenraalimajuri 1981
Vappula, AuvoAuvo Vappula 1934– insinöörikontra-amiraali 1991
Waris, MattiMatti Waris 1930– eläinlääkintäkenraalimajuri 1989
Vartiainen, AhtiAhti Vartiainen 1943– kenraalimajuri 2001
Vauhkonen, JuhaJuha Vauhkonen 1962– kontra-amiraali 2016
Vehviläinen, AarnoAarno Vehviläinen 1944– kenraalimajuri 2001
Wennström, Finn-GöranFinn-Göran Wennström 1942– prikaatikenraali 1998
Vesterinen, VeikkoVeikko Vesterinen 1932– kenraaliluutnantti 1990
Wetzer, MartinMartin Wetzer 1868–1954 jalkaväenkenraali 1928
Vihma, EinarEinar Vihma 1893–1944 kenraalimajuri 1941
Viita, RaimoRaimo Viita 1928– kenraaliluutnantti 1982
Viitasaari, YrjöYrjö Viitasaari 1941– kenraalimajuri 1998
Wikberg, Stig-OlofStig-Olof Wikberg 1917–1992 kontra-amiraali 1973
Viljanen, KaarloKaarlo Viljanen 1893–1942 kenraalimajuri 1942
Viljanen, TaunoTauno Viljanen 1901–1973 kenraaliluutnantti 1956
Wilkama, KarlKarl Wilkama 1876–1947 jalkaväenkenraali 1928
Winell, ClaësClaës Winell 1892–1943 kenraalimajuri 1941
Virtanen, VesaVesa Virtanen 1966– prikaatikenraali 2016
Visa, SakariSakari Visa 1940– vara-amiraali 1994
Wächter, LasseLasse Wächter 1937–1998 kenraaliluutnantti 1993
Välimäki, PasiPasi Välimäki 1965– prikaatikenraali 2016
Välivehmas, HeikkiHeikki Välivehmas 1962– prikaatikenraali 2015
Väyrynen, PenttiPentti Väyrynen 1926–2011 kenraaliluutnantti 1979
Ylirisku, OttoOtto Ylirisku 1918–1999 kenraaliluutnantti 1970
Åkerman, BirgerBirger Åkerman 1870–1945 kenraaliluutnantti 1929
Åkerman, HaraldHarald Åkerman 1869–1943 kenraalimajuri 1918
Öhquist, HaraldHarald Öhquist 1891–1971 kenraaliluutnantti 1936
Österlund, BoBo Österlund 1946– lippueamiraali 2003
Österman, HugoHugo Österman 1892–1975 kenraaliluutnantti 1935
Huomautukset
1) Myös kontra-amiraali (1919)

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Kenraalikunta sai kolme uutta jäsentä Helsingin Sanomat 6.12.2017