Markku Koli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Koli vuonna 2011

Markku Juhani Koli (s. 28. joulukuuta 1953 Oulu) on suomalainen upseeri ja kenraaliluutnantti evp. Hän työskentelee Arabiemiraateissa valtion ylimmän sotilasjohdon neuvonantajana.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Markku Koli syntyi oululaisperheeseen, hänen vanhempansa olivat ekonomi Jouni Koli ja kanslisti Irma Sandman. Koli pääsi ylioppilaaksi Oulun lyseosta toukokuussa 1973.

Koli on valmistunut Kadettikoulusta kenttätykistölinjalta vuonna 1978, vuonna 1987 Sotakorkeakoulusta ja vuonna 1993 Yhdysvaltain maavoimien komentaja- ja esikuntakorkeakoulusta. Hän työskenteli elokuusta 2009 lähtien syyskuuhun 2011 asti Pääesikunnan päällikkönä.

Sitä ennen hän palveli mm. Pääesikunnan operaatiopäällikkönä heinäkuun 2009 loppuun asti. Koli on palvellut mm. 90-luvulla Panssariprikaatiin kuuluvan Jääkäritykistörykmentin komentajana. Lisäksi hän on toiminut sotakorkeakoulun opettajana.

Kesällä 2011 Koli ilmoitti eroavansa Puolustusvoimien palveluksesta ja siirtyvänsä Arabiemiraatteihin sotilasjohdon neuvonantajaksi.[1]

Kolia pidettiin vahvana ehdokkaana puolustusvoimain uudeksi komentajaksi Juhani Kaskealan jälkeen kenraali Ari Puheloisen ja kenraali Ilkka Asparan ohella.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sotilaaseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.