Tapaninvainio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tapaninvainio
Staffansslätten
Kaupungin kartta, jossa Tapaninvainio korostettuna. Helsingin kaupunginosat
Kaupungin kartta, jossa Tapaninvainio korostettuna.
Helsingin kaupunginosat
Kaupunki Helsinki
Suurpiiri Koillinen suurpiiri
Kaupunginosa nro 391
Pinta-ala 2,40 km² 
Väkiluku 7 945 ()[1]
Väestötiheys 3330 as./km²
Osa-alueet on osa-alue Malmin peruspiirissä
Postinumero(t) 00700, 00780, 00781
Lähialueet Töyrynummi, Tapanila, Ylä-Malmi, Pukinmäki, Tuomarinkartano

Tapaninvainio (ruots. Staffansslätten) on pientalovaltainen asuinalue Koillis-Helsingissä. Yhdessä Tapanilan kanssa se muodostaa Tapaninkylän kaupunginosan. Alueella asuu noin 8000 asukasta.

Tapaninvainiolla on hyvät ulkoilumahdollisuudet Vantaanjoen ja Tuomarinkylän kartanon läheisyydessä. Alue sijaitsee Vantaanjoen itärannalla. Tapaninvainion pohjoispuolella kulkeva Tapaninkyläntie toimii rajana Suutarilan Töyrynummeen ja Siltamäkeen päin. Idässä Kotinummentien toisella puolella alkaa Tapanila. Etelässä naapureina ovat Ylä-Malmin ja Pukinmäen kaupunginosat.

Tapaninvainiosta on useita bussiyhteyksiä Helsingin keskustaan, Itäkeskukseen, Lentokentälle sekä Malmin ja Pukinmäen juna-asemille.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keskeinen osa Tapaninvainion historiaa on Kapteenskan mäki, joka nykyään on leikki- ja ulkoilupaikka. Mäki on saanut nimensä venäläisen kapteenskanselvennä ja kreivittären Manfeja Multanovskajan mukaan. Tyylikkäästi pukeutuva kapteenska puhuvine papukaijoineen oli tuttu hahmo alueen asukkaille. Kapteenskan Mäellä sijaitsi Multanovskajan kartano, eläintalli, makeistehdas ja myös sodan aikana pommisuoja, Karhusuontien toisella puolella.lähde?

Kartano – alun perin Åsmuksen tilan päärakennus – purettiin lopulta pahasti rappeutuneena vuonna 1957. Sen rakennusvuotena mainitaan seinähirsiin tehtyjen merkintöjen mukaan 1811.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
  1. http://www.aluesarjat.fi/. Tieto on haettu Wikidatasta.