Lassila

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo Helsingin kaupunginosasta. Katso muista merkityksistä Lassila (täsmennyssivu).
Lassila
Lassas
Kaupungin kartta, jossa Lassila korostettuna. Helsingin kaupunginosat
Kaupungin kartta, jossa Lassila korostettuna.
Helsingin kaupunginosat
Kaupunki Helsinki
Suurpiiri Läntinen suurpiiri
Kaupunginosa nro 29.4
Pinta-ala 1,29[1] km² 
Väkiluku 4 419 (1.1.2013) 
Väestötiheys 3234 as./km²
Osa-alueet on itse osa-alue Haagan peruspiirissä
Postinumerot 00440, 00441
Lähialueet Kannelmäki, Pirkkola, Pohjois-Haaga, Etelä-Haaga, Pitäjänmäen yritysalue, Marttila, Reimarla

Lassila (ruots. Lassas) on pääosin 198090-luvuilla rakennettu noin 4 000 asukkaan osa-alue Haagan kaupunginosassa Länsi-Helsingissä.[1]

Pohjoisesta Lassilaa rajaa Kehä I, jonka toisella puolella on Kannelmäki. Idässä raja kulkee Hämeenlinnanväylässä ja etelässä Kaupintiessä. Etelänaapureina ovat Pohjois-Haaga ja Etelä-Haaga. Lännessä Lassilan rajan määräävät Vihdintie ja alueen pohjoisosissa puistoalueen keskellä kulkeva Vantaanjoen aiempi uoma nimeltään Mätäjoki.[1] Lassilan postinumero on 00440.

1970-luvulla valmistuneen, Lassilassa sijaitsevan Pohjois-Haagan rautatieaseman läheisyydessä on liikekeskustan tapainen alue, jossa on ruokakauppoja, apteekki, kuntosali ja muita liikkeitä. Yleisestikin alueella on varsin runsaasti pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Lassilan koilliskulmaukseen Kehä I:n ja Hämeenlinnanväylän äärellä on suuria toimistorakennuksia (Tieto). Vuonna 2008 Lassilassa oli 3 290 työpaikkaa (31.12.2008).[1]

Lassilasta on hyvät kulkuyhteydet muun muassa Helsingin keskustaan, jonne pääsee Vantaankosken rataa kulkevalla M-junalla. Lisäksi Vihdintien, Kehä I:n ja Hämeenlinnanväylän linja-autoyhteydet ovat lähettyvillä, ja bussireittejä kulkee myös alueen läpi.

Ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia tarjoaa Lassilan liikuntapuisto, jossa kesäisin pelataan useita nuorten jalkapallo-otteluita sekä talvisin jääkiekko-otteluita. Kesällä on myös mahdollista pelata tennistä ja koripalloa liikuntapuiston alueella. Ulkoilijat pääsevät Pirkkolaan ja Keskuspuistoon Hämeenlinnanväylän toiselle puolelle. Kevyenliikenteen yhteydet ovat kohtalaisen hyvät.

Lassilassa on kaksi lastentarhaa, musiikkiopisto ja leikkipuisto.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Helsinki alueittain 2011 (Haagasta ja siihen osa-alueena kuuluvasta Lassilasta sivuilla 63-67) pdf. 2012. Helsingin kaupunki, hel.fi. Viitattu 1.7.2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Lassila.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.