Wikipedia:Tynkä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Wikipediassa artikkeli on tynkä, mikäli se ei kerro aiheestaan kaikkein oleellisimpia asioita, eli se ei ole edes johdanto aiheeseensa.

Tynkä on yleensä lyhyt aiheensa ainoastaan määrittelevä artikkeli. Mutta artikkeli voi olla tynkä myös vaikka sillä olisi pituuttakin mikäli keskeisimpiä asioita ei kerrota.

Lyhyt tai lyhyehkö, mutta aiheen tyhjentävästi ja kattavasti selittävä artikkeli ei ole tynkä. Kaikista aiheista ei ole välttämättä paljon oleellista kerrottavaa.

Tynkämerkintä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tynkäartikkeli merkitään kirjoittamalla artikkelin loppuun merkintä {{Tynkä}}. Se näyttää artikkelissa tältä:

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Tynkämallinetta käytettäessä on toivottavaa myös antaa lyhyt kuvaava perustelu sille, miksi kyseinen artikkeli on merkitty tyngäksi. Sinun ei tarvitse tietää sitä keskeistä tietoa mikä artikkelista puuttuu, vaan se mitä keskeistä artikkelista puuttuu. Tämä tapahtuu käyttämällä syy-argumenttia {{Tynkä|syy}}, esimerkiksi {{Tynkä|Historia ja väestö.}}, jolloin tulos näyttää tältä:

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Tämän lisäksi on kuitenkin erittäin suositeltavaa käyttää jotakin eriteltyä, kuvaavampaa tynkämallinetta. Artikkelin lopussa saa olla vain yksi, mahdollisimman kuvaava, tynkämalline.

Kun artikkelia laajennetaan myöhemmin niin paljon, että se ei ole enää tynkä, tynkämalline poistetaan. Keskeneräisten osioiden alkuun lisättävän {{kesken}}-mallineen avulla voi pyrkiä poistamaan tynkämerkintöjä artikkeleiden lopuista.

Käytöstä poistettu minitynkä-merkintä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]