Yliskylä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Yliskylä
Uppby
Helsingin kartta jossa Yliskylä korostettuna
Helsingin alueellinen jako
Kaupunginosa nro 491
Suurpiiri Kaakkoinen suurpiiri
Pinta-ala 3,38 km²
Väestö
 - Väkiluku 11 378 (1.1.2013)
 - Väestötiheys 3226 (1.1.2005)/km²
Postinumerot 00840
Osa-alueet on itse osa-alue Laajasalon kaupunginosassa
Lähialueet Jollas, Hevossalmi, Kruunuvuorenranta, Tullisaari, Herttoniemenranta, Tammisalo, Vartiosaari

Yliskylä (ruots. Uppby) on kaakkoisessa Helsingin Laajasalon kaupunginosassa sijaitseva noin 11 000 asukkaan osa-alue.

Yliskylä on Laajasalon peruspiirin asutuskeskittymä. Yli puolet laaja­salolaisista asuu Yliskylässä. Yliskylän alueelle on sijoittunut pääosa saaren kunnallisista peruspalveluista. Yliskylän osa-alue tarjoaa työtä 1119 hengelle (31.12.2003).

Alueelta löytyy kuusi päiväkotia, yksi leikkipuisto, kaksi ala-asteen koulua, sekä yläaste. Yliskylässä sijaitsee lisäksi esimerkiksi Laajasalon kirkko, kirjasto ja terveysasema sekä useita kauppoja ja ravintoloita.

Yliskylän läpi kulkee Laajasalon pääväylä Laajasalontie. Kaikki Laajasalosta ja Santahaminasta mantereelle kulkeva ajoneuvoliikenne kulkee Yliskylän läpi Laajasalon sillan kautta Herttoniemeen. Kevyen liikenteen yhteys on myös Laajasalon kanavan ylittävän jalankulkusillan ja Tammisalon kautta. Yliskylää palvelevat kaikki Laajasaloon kulkevat metron liityntälinjat sekä Laajasalon Jouko-kaupunginosalinja. Alueen joukkoliikenneyhteyksien parantamismahdollisuuksista on keskusteltu Kruunuvuorenrannan raideyhteyden osana. Kruunuvuorenrantaan mahdollisesti rakennettavaa suoraa raitiotieyhteyttä jatkettaisiin todennäköisesti Yliskylään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.