Ero sivun ”Toivo Kärki” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
74 merkkiä poistettu ,  2 kuukautta sitten
→‎Jatkosota: jätetään mielipiteet veks
(→‎Jatkosota: KevPsto suomennettu kevyeksi patteristoksi)
(→‎Jatkosota: jätetään mielipiteet veks)
Toukokuussa 1942 Eero Väre lauloi Helsingissä Kristall-levylle 33 Kärjen kappaletta, joista mikään ei juuri menestynyt. Ainoa kohtalaisen tunnettu on valssi "Aamu Aunuksessa". Mukana oli myös mm. tango "Viimeinen viesti" sekä eräät räväkkään, moderniin swing-tyyliin sovitetut foxtrotit kuten "Retki Kauko-Karjalaan". Monenkin kappaleen miljöönä oli silloin Suomen hallussa ollut Itä-Karjala, mutta minkäänlaista sotauhoa ei esiinny yhdessäkään Kärjen tuotteessa.
 
Vuonna 1942 levytettiin myös Columbia-merkille Kärjen sävellyksiä ja sovituksia. Laulajina olivat [[A. Aimo]], [[Eugen Malmsten]] ja nuori [[Henry Theel]]. Sota-ajan vaikeuksien takia moni näistä levyistä jäi ilmestymättä, mutta ne, joista on olemassa ainakin jonkinlainen äänite,äänitteenä ovat enimmäkseensäilyneet hyviä {{kenen mukaan}}, esimerkiksimm. foxtrot "Harmaa siipi" ja valssi "Nimetön valssi", jolla suorittaa debyyttinsä nuori lahjakas sanoittaja [[Helena Eeva]]. Kärjen jäämistössä on lisäksi nuotit ja sanat suureen määrään levyttämättä jääneitä kappaleita, joita on tarkoitus vähitellen saattaa julkisuuteen.{{lähde}}
 
Vuonna 1943 Kärki sävelsi useita kuorokappaleita huomattavien runoilijoiden kuten [[Aleksis Kivi|Aleksis Kiven]], [[Heikki Asunta|Heikki Asunnan]] ja [[Einari Vuorela]]n runoihin. Joitakin näistä on julkaistu painettuina nuotteina ja levytettykin (ks. [[Luettelo Toivo Kärjen teoksista]]).
10 549

muokkausta

Navigointivalikko