Jukka Raitanen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jukka Ensio Raitanen (s. 21. helmikuuta 1947 Sippolalähde?) on suomalainen laulaja, säveltäjä ja sanoittaja, jonka ensimmäinen sävellys "Vangin toive" syntyi Konnunsuon vankilassa, jonne Raitanen oli joutunut maksuvälinepetosten vuoksi. Hannu Karpo teki ohjelmaa vankilassa, ja näin Raitanen pääsi esittämään laulunsa televiossa. Hän on kertonut kuulleensa hyräilyä, johon kappale perustuu.[1] Kappaleen tekijästä käytiin keskustelua, mutta se pysyi Raitasen sävellyksenä.

Vuonna 1976 ilmestyi Jukka Raitasen ensimmäinen albumi Vangin toive, ja sitä myytiin 50 000 kpl. Tällöin Kari Kuuva alkoi tehdä Raitaselle kappaleita, ja seuraava levy Vapaa oon myi kultaa. Raitanen on jatkanut laulajan uraansa näihin päiviin saakka, mutta ei ole enää saavuttanut 1970-luvun menestystään. Ennen laulajanuraansa Raitanen työskenteli nosturinkuljettajana. Tällä hetkellä Raitanen asuu Lappeenrannan Lauritsalassa (2008).

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Latva, Tony; Tuunainen, Petri: Iskelmän tähtitaivas: 500 suomalaista viihdetaiteilijaa. Helsinki: WSOY, 2004. ISBN 951-0-27817-3.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomalaislaulaja jätti viinan ja rakastui – comeback! Hymy. 21.12.2012. Viitattu 26.11.2016.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.