Jukka Raitanen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Jukka Ensio Raitanen (s. 21. helmikuuta 1947 Sippola) on suomalainen laulaja, säveltäjä ja sanoittaja jonka ensimmäinen sävellys "Vangin toive" syntyi Konnunsuon vankilassa, jonne Raitanen oli joutunut maksuvälinepetosten vuoksi. Vuonna 1969 Raitanen pääsi esittämään kappaleen televisioon, ja siitä alkoi hänen levytysuransa. Kappaleen omistuksesta käytiin keskustelua helluntailaisten ja romanien kesken, mutta kappale pysyi kihlakunnanoikeuden päätöksellä Raitasen sävellyksenä[1]. On kuitenkin mahdollista, että hän olisi kirjoittanut kappaleen yhdessä Raimo "Julle" Judinin kanssa, joka oli samaan aikaan Konnunsuon vankilassa Raitasen kanssa.

Vuonna 1976 ilmestyi Jukka Raitasen ensimmäinen albumi Vangin toive, ja sitä myytiin 50 000 kpl. Kari Kuuva alkoi tehdä Raitaselle kappaleita, ja seuraava levy Vapaa oon myi kultaa. Raitanen on jatkanut laulajan uraansa näihin päiviin saakka, mutta ei ole enää saavuttanut 1970-luvun menestystään. Ennen laulajanuraansa Raitanen työskenteli nosturinkuljettajana. Tällä hetkellä Raitanen asuu Lappeenrannan Lauritsalassa (2008).

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Latva, Tony; Tuunainen, Petri: Iskelmän tähtitaivas: 500 suomalaista viihdetaiteilijaa. Helsinki: WSOY, 2004. ISBN 951-0-27817-3.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomalaislaulaja jätti viinan ja rakastui – comeback! Hymy. 21.12.2012. Viitattu 26.11.2016.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.