Suuri toivelaulukirja

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suuri toivelaulukirja on Musiikki-Fazerin julkaisema kirjasarja, jonka kirjat sisältävät tunnettujen kappaleiden sanoituksia ja nuotteja. Lisäksi kappaleiden yhteydessä on lyhyet esittelyt kyseisistä kappaleista, niiden esittäjästä, säveltäjästä tai sanoittajasta. Sarjasta on syksyyn 2010 mennessä ilmestynyt 20 osaa, minkä lisäksi on julkaistu myös muutamia teemakirjoja.[1]

Ensimmäinen osa julkaistiin 1976, ja sen ensimmäiset laulut ovat Maamme-laulu ja Finlandia-hymni.[2] Alkupäässä sarjan toimittajana toimi Aapeli Vuoristo. Kirjoja on painettu yhteensä noin 1,2 miljoonaa kappaletta[3].

Toivelaulukirjojen sisältö noudattaa jokaisessa osassa miltei samanlaista rakennetta. Alussa on isänmaallisia ja vanhempia juhlallisia lauluja luvussa ”Suomalaisia sävelmiä”, sitten suomalaisia kansanlauluja ja hengellisiä lauluja. Niitä seuraavat joululauluille ja lastenlauluille omistetut luvut. Kirjojen keskivaiheilta löytyy ooppera-aarioita, operettikappaleita ja musikaalisävelmiä otsikolla ”Näyttämön säveliä”. Sitä seuraavat luvut ”Ulkomaisia kansanlauluja” ja ”Ulkomaisia sävelmiä”, sitten ”Kupletteja” ja ”Laulelmia”. Kirjojen kaksi viimeistä osiota sisältävät suomalaisia ja ulkomaisia iskelmiä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suuri Toivelaulukirja -sarja F-kustannus. Viitattu 25.6.2018. (Internet Archive, versio 30.4.2010.)
  2. Vuoristo, Aapeli (toim.): Suuri toivelaulukirja, s. 4, 9–11. Musiikki-Fazer, 1976. ISBN 951-643-614-5.
  3. Suomalaiskodeissa on 1,2 miljoonaa toivelaulukirjaa HS.fi. 15.10.2010.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.